Ravivihje: Toto5 Kaustinen 9.2.2016

Julkaistu:

Toto5
Loppuvuonna balanssikokeilujen vuoksi kaukana omasta tasostaan ollut Orderly palaa treenitauolta positiivisin odotuksin. Tamma on kiharaisen Kaustisen kierroksen paras idea pelilappujen varmaksi.

Toto5-1

Suosikki: Nappisarjassa kilpaileva 11 Lester on saanut yhden startin alleen. Oriin paluu pitkältä tauolta oli lupaava. Alussa terävästi keulaan kiihdyttäneelle hevoselle tarjottiin selkeäreissu eikä se ehtinyt saada Global Officialin takaa ajoissa mahdollisuutta. Lester spurttasi maaliin voimia tallella.

Haastajat: Kolmesti Suomessa juosseen 5 Dries Buitenzorgin menestys roikkuu ilmassa. Kahdella ensimmäisellä kerralla se olisi ollut korkealla ilman loppukaarteen laukkojaan ja viimeksi se kiri ihan mukavasti perille verkkaisen matkavauhdin jälkeen.

10 Magnifik C.D. oli syystä tai toisesta viimeksi kaukana parhaastaan, mutta teki sitä ennen pitkältä tauolta oikein lupaavan juoksun. Oriin viime startille ei kannata antaa liikaa painoarvoa, sillä tammikuun kovat pakkaset vaikuttivat hevosten suorituksiin eri tavoin.

12 Enco Cobra kiri Kuopiossa viimeiseltä sijalta hyvällä ajalla kärkikaksikon tuntumaan.

Yllättäjät: Sarjamääritys suosii Lesterin tavoin kovasti myös 9 Star Of Everwoodia. Tasavauhtinen, mutta usein rehdisti perille puurtava ruuna ei ollut joulun alla parhaimmillaan Oulun T76-lähdössä ja jäi tauolle. Hevonen on varmasti taas parempi, ja myös vastus on sille paljon sopivampi.

Myös Star Of Everwoodin tallikaverin 8 Felicia Factorin kyvyt riittäisivät pärjäämiseen, mutta parhaimmillaan tamma ei ole ollut. Viimeksi matkavauhti ei suosinut 3. sisällä matkannutta hevosta, mutta hiukan paremmin sen olisi kuulunut puristaa maalisuoralla.

Star Of Everwoodin ja Felicia Factorin valmentajan Veli-Matti Heinosen tallista juoksee myös kolmas hevonen, 7 Wireless. Tamma sai viimeksi tarvitsemansa tarkan reissun 4. sisällä, mistä spurttasi maalisuoralla vinhasti kärkiparin tuntumaan. Se ei ole nappijuoksulla mahdoton pärjääjä.

13 Amadeus Starin luokka riittäisi kevyesti, mutta kolmen vuoden tauolta palaava hevonen on luonnollisesti melkoinen arvoitus.

Pelijakauma: Lester on noussut aivan liian suureksi suosikiksi. Star Of Everwood on kanuunarasti ja myös Magnifik C.D. ja Amadeus Star ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Dries Buitenzorgilla ajetaan alkumatkalla määrätietoisesti keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: Suomenhevosten matalampi sarja on huippuvaikea pelikohde. Nostamme rankingin kärkeen asiallisen juoksun viimeksi alkulaukan jälkeen tehneen 5 Villiäijän. Hevonen oli ennen sitä ruunattu paussin aikana, ja sen voi olettaa vielä parantavan otteitaan.

Haastajat: 7 Tähti-Aura on lahjakas menijä, jonka uraa ovat jonkinlaiset ongelmat varjostaneet. Hevosella on vaikeuksia pitää ravinsa koossa loppuun asti. Se nousi toissa kerralla etusuoralla kuolemanpaikalle, painui 500 jäljellä johtoon ja pystyi pitämään kakkossijan, vaikka oli useamman kerran laukan partaalla. Viimeksi hevonen menetti viimeisellä takasuoralla asemiaan taipuneen takana, muttei ollut maalisuoralla kovin ponnekas.

2 Loikkaus kiri toissa kerralla mukavasti pääjoukon hänniltä, muttei viimeksi riittänyt T76-sarjassa lähellekään kärkeä, vaikka sai täydellisen reissun. Tällaisessa sopivammassa sarjassa se on hyvältä paikaltaan kuumimpia pelihevosia.

10 Tuhti-Piika oli toissa kerralla hyvä kakkonen 600 metrin kirillä eikä hävinnyt paljon voittajalle. Hevonen oli viimeksi paussin jälkeen hieman tukkoisen oloinen lopussa, mutta siltä irtoaa varmasti jälleen paremmin.

4 Lukas Lax pärjäsi loppusyksyllä hienosti, muttei ole ollut viime kilpailuissaan enää aivan yhtä vahva. Toki sen vastustajatkin ovat koventuneet menestyksen johdosta.

Pelijakauma: Tähti-Auran prosenteista kuuluisi kunnon siivu Villiäijälle.

Juoksunkulku: Tähti-Aura avaa niin hyvin, että pääsee ulkoakin tuulenhalkojan paikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: Mikäli 4 Vilma Lyydia pysyy askelillaan, pitkiltä takamatkoilta starttaavat ykkössarjalaiset tuskin saavat sitä kiinni. Erittäin kehityskykyinen tamma oli viime kuun lopussa odotuksiin nähden positiivinen ja nousi kahdelta pakilta kolmanneksi. Useamman kerran T76-tasolla juhlinut hevonen jäi vain puolen sekunnin päähän volttiennätyksestään. Vastustajien keskeltä Vilma Lyydian laukkariski on ehkä viimekertaista korkeampi.

Haastajat: Ikäluokkatähti 9 Siirin Älli on ollut kohtuullisessa kunnossa, mutta enemmänkin siltä on odotettu aikuisten lähdöissä. Ruunan esitykset ovat jonkin verran ailahdelleet. Viimeksi se sai tarkan reissun kärjen takana, muttei voinut maalisuoralla mitään Tähti Kepulle 30,0-lopetuksessa. Päivää aikaisemmin Siirin Älli voitti oikein sopivan sakin selvästi mielipaikaltaan keulasta, ja on mahdollista, ettei se ollut ehtinyt täysin palautua Oulun starttiin.

Lahjakas 1 Pramia sai Oulun pakkasraveissa startin tauon jälkeen. Alussa laukannut tamma jätätti välillä, mutta piti vauhtinsa perille ja ehti epätasaisessa lähdössä viimeiselle totosijalle. Se voisi vastailla jo vaikka kuinka hyvin piikistä.

3 Tuhuma pystyy sijoittumaan hyvin, mutta ainakaan viime esityksen perusteella se ei ole paljon rastattuna kovin kiehtova pelihevonen. Toki tauolta palannut ori voi olla jo astetta terävämpi.

7 Metkutus on hakenut huippukuntoaan. Se pystyy nousemaan varmuudellaan totokahinoihin, mutta voittoa varten oriin on puristettava loppumetrit hieman viime startteja tiukemmin.

Yllättäjä: 8 Lumi-Hessu seurasi jälkeisessä juoksussaan Siirin Ällin peesistä toiseksi ja piti rinnallaan taivaltaneen Metkutuksen takanaan. Ori luultavasti vielä parantaa, mutta sarjamääritys ei ole sille kovin sattuva.

Pelijakauma: Vilma Lyydia voisi olla suurempikin suosikki. Tuhuma on ylipelattu.

Juoksunkulku: Pramia hakee alkumatkalla keulat Nuoralan Melissalta. Vilma Lyydia tulee voimalla eteenpäin, jos pysyy ravilla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: 2000 euron palkinto on houkutellut laadukkaan joukon viivalle. 8 Quiet Leader ja 6 Jasulito saattavat olla kovaluokkaisimmat menijät, mutta koska molemmilla on tauko takana, ne jäävät haastajiksi. Kaksikon vireestä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä tallikommenttien perusteella.

Kärkirankkaus on erittäin sitkeän juoksun viimeksi tehnyt 3 Frode Saknussen. Ori kiersi Kaustisella toisella puolikkaalla hänniltä kuolemanpaikalle, mistä kiritti kovaa New Sunshinea perille asti. Pääjoukko jäi siitä selvästi. Ori pyrkii piikkiin, mistä hävisi toissa kerrallakin vain hyvälle hevoselle.

9 Velvet Collins on vahva menijä, joka kehittyi huimasti syksyllä. Ori oli erittäin hyvä myös tämän vuoden ensimmäisessä juoksussaan, jossa runttasi keulahevosen rinnalta voittoon.

Edellisen tallikaveri 1 Wincent Collins oli Kaustisen lähdössä hyvä kolmas Frode Saknussenin jälkeen. Se revitti ensimmäiset 600 metriä 3. rataa pitkin ennen kuin pääsi kuolemanpaikalle. Ruuna sai etusuoralla Frode Saknussenin vetoavukseen ja sinnitteli totoon. Tiistaina sitä odottaa säästeliäämpi juoksu.

10 Bewitch Boy jäi Oulussa Velvet Collinsin varjoon, mutta kiri viimeksi yllätysvoittoon hyvin onnistuneen selkäreissun jälkeen. Ruuna pystyy edelleen korkealle reippaalla matkavauhdilla.

Yllättäjät: 4 Zerib Lie Star on parantanut selvästi kahteen viime juoksuunsa. Ensin se teki hienon pikän kirin ja kamppaili eilen kolmella kilometrillä kuolemanpaikalta sisukkaasti kärkisijoista perille asti.

7 Bebina spurttasi kauden avausstartissaan lounasraveissa omaa kyytiään voittoon. Hevonen lopetti hyvin viimeksikin, mutta kärsi epäonnesta, kun vastustaja väsyi välillä eteen.

Pelijakauma: Frode Saknussenin ja Velvet Collinsin prosenttien pitäisi olla toisin päin. Bewitch Boy on ylipelattu ja Zerib Lie Star alipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1-3 ja 5 avataan lujaa. Frode Saknussen hakee vetotyöt.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki/Varma: Kovia menijöitä tulee tauolta myös päätöskohteessa. Lähtöpaikkojen takia 4 Orderly saa paineet niskaansa ja 1 Caesar de Veluwe paikan ykköshaastajana. Breedloven poisjäännin jälkeen kohde vaikuttaa vahvasti edellä mainitun kaksikon väliseltä taistolta.

Orderly ei ollut loppuvuonna oma itsensä ja laukkailikin paljon. Se tuskin palaisi radoille, ellei olisi taas parempi. Jouluiset sijoitukset eivät tosin antaneet aivan oikeaa kuvaa tamman vireestä, koska Jyväskylässä sillä ajettiin kuolemanpaikalla turhan aggressiivisesti, ja Vermon tammalähdössä vastus oli hirmuinen. Tallikommentit lupaavat hyvää, minkä takia vihjaamme kovaluokkaisen menijän varmaksi.

Haastajat: Caesar de Veluwe ei myöskään menestynyt joulukuun kilpaluissaan ja jäi tauolle. Hevosen juoksutkaan eivät menneet parhaalla tavalla, koska se jäi pakilta takapareihin. Ruuna voi juuttua myös ykkösradalta tukaliin asemiin, mistä vaati tuuria Orderlyn lyömiseen, jos tämä on parhaimmillaan.

7 Santana Bork on tulosriviään vaarallisempi, mutta näin kovien hevosten joukossa se tuskin pystyy voittoon rajussa ylisarjassa. Oriin otteita kannattaa kuitenkin seurata tulevia kisoja varten.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Radoilta 3-5 avataan hyvin. Orderly määrää juoksun tahdit.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 11,5,10,9
Toto5-2: 5,7,2,10,4,11
Toto5-3: 4,9,1
Toto5-4: 3,9
Toto5-5: 4
Hinta: 14,40 €

Suuri
Toto5-1: 11,5,10,9
Toto5-2: 5,7,2,10,4,11
Toto5-3: 4,9,1,8
Toto5-4: 3,9,1,8,4,7
Toto5-5: 4
Hinta: 57,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri