Aune, Oona

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Oulu 25.1.2016

Julkaistu:

TOTO4
Oulun Äimäraution Toto4-pelissä lyödään poikkeuksellisesti taukohevonen varmaksi. Atlas Bibon tehtävä näyttää niin sopivalta, että sen kuuluu olla lähellä voittoa.

Toto4-1

Suosikki: 11 Atlas Bibo on tauoltakin lähellä avauskohteen voittoa. Jokimaa Tekee Tähtiä -finaalipaikasta viimeksi taistellut ruuna palaa tauolta erittäin sopivaan tehtävään, juoksee kesät talvet hokit jalassa ja takaa löytyy osaavat taustajoukot. Näemme Atlas Bibon selvänä ykkösmerkkinä avauskohteessa.

Haastajat: Nopea 12 Leemark's Ambrose kärsii suuresti lähtöpaikasta, kun se on nopea lähtijä. Tamma kiri toissa kerralla 3. sisältä ykköseksi tilaa löydettyään. Viime startissa Leemark's Ambrose menetti 2. sisällä asemansa väsyvän takana ja tuli vapaata saatuaan loppua positiivisesti. Hyvällä selkäjuoksulla tamma pystyy lopettamaan viimeiset 400 metriä vauhdikkaasti.

4 Crystal Eyen lähtöpaikka on maukas, kun tamma on paras keulasta. On kysymysmerkki, kilpaileeko Crystal Eye tällä hetkellä huippukunnossa, kun viimeksi se oli mielipaikaltaan lyöty jo viimeisen puolikkaan alkaessa ja nyt sillä on reilun kuukauden tauko alla. Suosikkia varmisteleville tamma on ykkösmerkkejä.

6 Pineapple Boy oli tauolta paluussaan varma kolmas 2. ulkoa. Startti saattoi viedä ruunaa selvästikin eteenpäin, joten se on yksi mahdollisista maanantaina.

2 Dries Buitenzorg starttaa loistoasemista. Ruunan ongelmana ovat olleet loppukaarteen laukat, joihin haetaan varustemuutoksella apua. Dries Buitenzorgia on jatkuvasti ilmoitettu starttiin, mutta se on joko karsittu tai ravit on peruttu, joten hevosesta riippuvista asioista tauko ei ole johtunut.

9 Darya I Nur kiersi toissa kerralla takapareista hyvin totoon. Viimeksi tamma ei kyennyt kamppailemaan kuolemanpaikalta kärkisijoista vaan taipui kauas takapareihin. Tammalla startattaneen tasaisesti avaavan Dries Buitenzorgin takaa, ja Darya I Nur saattaa jäädä kiihdytyksessä haastaviin asemiin. Tammalta löytyy vahvuutta ja sopivalla reissulla se nousee tototaistoon.

Tauolta paluussaan tasaisesti sisäratajuoksulla esiintyneen 10 Count Itin voitto olisi startti allakin yllätys.

Pelijakauma: Atlas Bibo on hyvä käypä varma tauoltakin, ja ruuna jääkin riviemme varmaksi.

Juoksunkulku: Crystal Eye täräyttää piikkiin eikä luovu paikastaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 1 Minto's Romeo on selvästi porukan kovakuntoisin, mutta lähtöpaikka ei suosi tasaista avaajaa. Ulos päästessään ja sopivan juoksun saadessaan ruuna on paha voitettava. Johtavan rinnaltakin Minto's Romeo on taistossa. Toissa kerralla ruuna ei kyenny kuolemanpaikalta tsemppaamaan ykköseksi eikä ollut terävimmillään. Viimeksi ruuna nousi joukon perällä sisältä ulos ja hyökkäsi samassa kolmannelle. Maltillinen matkavauhti suosi keulahevosia, mutta tästä huolimatta Minto's Romeo nousi kamppailemaan lähdön kärkisijoista Surprise Lordin hallitsemassa lähdössä. Nyt tehtävä on huomattavasti helpompi.

Haastajat: 3 Breedlove eteni joulukuun lopussa Oulussa ensimmäisellä takasuoralla keulaan ja teki päätöspuolikkaan alussa eroa pääryhmään, mutta viimeiset metrit tuottivat tuskaa eikä hevonen tehnyt totta. Keulapaikalta Breedlove on tehnyt saman aikaisemminkin. Bodenissa Breedlove hyökkäsi 2. ulkoa loppukaarteessa ja nousi varmasti kakkoseksi. Breedlove avaa kovaa, mutta keulasta sillä ei voi ajaa, joten se tarvitsee hieman onneakin menestyäkseen. Kapasiteetiltaan Breedlove on lähdön eliittiä, ja se on suosikin kovin haastaja.

Nopea 7 Peaberry on lähes täydellisesti keulariippuvainen hevonen. Kuutosradalta aktiivinen kuski ladannee sillä täydet, että keulapaikka irtoaisi. Viimeksi Peaberry oli 3. sisältä tasainen. Maaliin se olisi saapunut kolmantena selvästi kärkikaksikon takana ellei keulahevonen olisi laukannut.

8 All Inin otteet ailahtelevat jonkin verran. Kuopiossa ruuna matkasi hännillä sisäradalla eikä millään tavalla vakuuttanut ratkaisuhetkillä. Ruuna on parempi, kun pääsee kärkiporukkaan kiinni matkan aikana. Seitsemän hevosen lähdössä All Inin juoksupaikka ei tule huonoimmassakaan tapauksessa olemaan kaukana kärjestä.

Nopea 6 Dresscode avasi Bodenissa hyvin ja juoksi lopulta 3. sisällä, mistä ruuna oli tasainen. Dresscode hankkii alussa hyvät asemat ja on oikeana päivänä voittotaistossa.

4 Fore Candy ei vakuuttanut tauolta paluussaan, ja parannettavaa jäi. Ruuna lähti 1300 jäljellä kolmannelle ja eteni etusuoralla johtavan rinnalle. Päätöspuolikkaalla Fore Candy jäi kauas kärjestä.

Pelijakauma: Tähän lähtöön joutuu laittamaan Minto's Romeon varmaksi tai revittämään. Haastajaosasto on erittäin tasainen.

Juoksunkulku: Breedlove heittää aluksi keulaan, mutta hakee selkäjuoksua. Dresscode ja Peaberry lähtevät myös hyvin matkaan ja näistä jälkimmäinen lienee lopullinen keulahevonen. Ensimmäiset sadat metrit mennään vauhdilla, mutta vauhti rauhoittuu sitten. Minto's Romeo pyrkii ulos heti kun mahdollista

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 6 Tuikun Poju on mainio talvihevonen ja paussiltakin se on ykkösmerkkimme. Ruuna on saanut lisää lähtönopeutta ja nykyään se pääsee mukavasti matkaan. Valmentaja oli luottavainen menestyksen suhteen, joten Tuikun Poju kannattaa ottaa aikaisin peleihin mukaan.

Haastajat: 11 Tähti Kepu on löytänyt tauon jälkeen hyvän vireen. Toissa kerralla ruuna lähti 2. ulkoa etusuoralla kolmannelle, eteni viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi hallittuun voittoon. Viimeksi Tähti Kepu nyrkkeili kuolemanpaikalta ykköseksi kaukana ylivoimaisen Juntti-Jussin takana.

4 Koskelan Akseli on etukäteen paalun ykkösnimi. Ruunalla on hyvät esitykset alla Kuopiosta keulasta joulukuulta ja kuolmanpaikalta tammikuulta. Koskelan Akseli ottaa joukon komentoonsa ja vetää pitkään.

9 Siirin Älli ei lähtenyt Oulussa 28.12. kolmannelle etusuoralla, kun takaa hyökättiin. Ruuna jäi kirihevosiin nähden alakynteen eikä hyvä lopetus ehtinyt kiidättää sitä kuin kolmanneksi. Toissa kerralla Siirin Älli oli 2. ulkoa rehellisen huono. Kaustisella Siirin Älli eteni nopeasti keulaan ensimmäisessä kurvissa ja voitti nappilähdön vaivatta.

Pelijakauma: Suosikkikolmikko erottuu selvästi muista ja kolmella merkillä pärjää tässä lähdössä pitkälle.

Juoksunkulku: Koskelan Akseli ottaa keulat ja lähtee johtamaan porukkaa. Siirin Älli saa takahevosista parhaan startin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 3 Minto's Starman teki hyvän viime kauden ja etenkin syksyllä ruuna kulki hyvin. Minto's Starmanilla on reilu pari kuukautta paussia alla, joten on vaarana ettei se ole tällä hetkellä terävimmillään. Hyvistä asemista ruunun kuuluu olla silti niukka suosikki.

Haastajat: Kovan kapasiteetin omaava 5 Briso Herman palaa pitkältä, lähes kahden vuoden paussilta. Ruuna tulee osaavista käsistä eikä voitto saa yllättää haastavista lähtökohdistakaan, vaikka taustajoukot odottivatkin maltillisesti rahasijaa.

2 Meadow Match katsoi toissa kerralla ensimmäiset keulat ja juoksi lopulta 3. sisällä, mistä kiri oli varsin ruudikas. Viimeksi Meadow Match avasi keulaan, jatkoi 2. sisällä ja oli maalisuoralla tiukassa maaliintulossa neljäs. Meadow Match on nopea tamma, joka tarvitsee tarkan juoksun menestyäkseen. Hyvistä lähtökohdista Meadow Match tullee saamaan tarkan juoksun kärjen imussa.

8 Saladinon lähtöpaikka on ikävä, mutta sillä on edellinen startti paljon lähempänä kuin monella muulla, ja se on ruunan etu. Joensuussa mainiosti loppua kirinyt Saladino oli toissa kerralla tasainen 4. ulkoa eikä saanut kärkinelikosta mitään otetta. Viimeksi sumuraveissa ruuna kurkotti 3. ulkoa parhaiten.

10 Reborn Excalibur on valmentajan mukaan laiska treenaaja, jota ei harjoituksissa saa valmiiksi ja teräväksi. Siksi se saattaa olla totohevosia vasta tulevissa kisoissa.

9 Walk A Mile väläyttelee ajoittain, mutta voitot jäivät viime kaudella vähiin. Tauolta tamma kuuluu vasta revityksiin mukaan.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko erottuu muista, mutta muitakin merkkejä kannattaa harkita, kun niillä on taukoa alla.

Juoksunkulku: Meadow Match avaa keulaan ja luovuttaa tämän jälkeen paikkansa jommalle kummalle suosikeista, todennäköisimmin Minto's Starmanille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 11
Toto4-2: 1
Toto4-3: 6,11,4,9
Toto4-4: 3,5
Hinta: 1,60 €

Suuri
Toto4-1: 11
Toto4-2: 1,3,7,8,6,4,2
Toto4-3: 6,11,4,9
Toto4-4: 3,5,2,8,10,9,1,4
Hinta: 44,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›