Silja, Selja

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Forssa 3.1.2016

Julkaistu:

Toto4
Kovaluokkaisen Desiree Ladyn paluu tauolta oli joulun alla niin positiivinen, että se nousee sunnuntain varmaehdokkaaksi laukkariskistä huolimatta. Mikäli tamman askeleet pysyvät kasassa, se pääsee hallitsemaan juoksua piikkipaikalle.

Toto4-1

Suosikki/Varma: Polvivaivojen takia ravivaikeuksista syksyllä kärsinyt 1 Desiree Lady näytti joulun alla tauon jälkeen, että sillä ovat vanhat taidot tallella. Tamma kiri Vermon kovassa lähdössä mukavasti neljänneksi. Koska tamma luultavasti vielä parantaa kunnon startin ansiosta ja sen lähtöpaikka parantuu kovasti, sitä voi harkita vakavasti varmaksi. Valmentaja kuitenkin varoittaa, ettei hevosen laukkariskiä voi vielä unohtaa.

Haastajat: Talvikeleistä nauttiva 4 Vind Farming on myös paljastanut kovan kuntonsa viime kilpailuissaan. Laukat unohtanut ruuna kiri ensin Lahdessa pirteästi kolmanneksi ja sooloili viime tiistaina Teivossa ylivoimavoiton keulasta saatuaan vetää matkalla verkkaisesti. Vind Farming avasi Teivossa lujaa, mutta Desiree Ladyn etupuolelle sen on varmasti vaikea päästä.

10 Rocking Love joutui tiistaina ravaamaan Desiree Ladyn kupeella kuolemanpaikalla, mistä sinnitteli asiallisesti perille. Se menetti kakkossijan vasta viime metreillä. Aivan samanlaisessa kanuunavedossa tamma ei ole ollut kuin alkusyksyllä, mutta ei sitä ole voinut moittiakaan. Kolme kilpailua sitten kiukkuisen hevosen loimi oli tyhjä, koska se oli riehunut kuljetusmatkalla kopissa.

Tauolta tulevien 2 Hobokenin ja 6 Simb Catcherin kyvyt riittävät pärjäämiseen, mutta kummankaan hevosen uudet valmentajat eivät ole kovin toiveikkaita vielä ensimmäisellä kerralla.

Pelijakauma: Desiree Lady käy niukasti ylipelattunakin varmaksi. Vind Farming on alustavasti alipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 3 ja 4 avataan tulisesti. Vaikka Desiree Lady menettäisi kiihdytyksessä keulat Transformerille, se pääsee hakemaan ne uudelleen itselleen ennen Vind Farmingia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Vain kerran totosijojen ulkopuolelle jäänyt 13 Lady Javiera on melko selvä rankingkärki, koska muutamien muiden hyvien hevosten vire on jonkinlainen arvoitus. Tamma kiri viimeksi taktiikkajuoksun reippaassa lopetuksessa lujaa keulavoittajan tuntumaan. Sitä ennen se nousi takamatkalta positiivisesti myös toiseksi kovalla ajalla 16,3/2120.

Haastajat: 3 Sarah With Love teki kesätauon jälkeen aivan hyvät juoksut, vaikkei totosijoille yltänytkään, mutta joutui jäämään niiden jälkeen uudelleen paussille. Tamma on tulostensa puolesta selvästi paalukarsinan vaarallisin, ja siitä annettiin myös positiiviset tallikommentit.

Jos Kriterium-karsinnassa viidenneksi sijoittuneella 12 Red Fingerillä olisi startti alla, sen voisi nostaa vaikka suosikiksi, mutta valmentaja olisi yllättynyt voitosta sairaustauon jälkeen. Sitä ei voi silti missään nimessä jättää pois systeemeistä.

Marraskuussa uransa avannut 2 Estelle Crown on sijoittunut joka startissaan kahden parhaan joukkoon. Se voitti toissa kerralla kevyen sakin erinomaisesti onnistuneella selkäreissulla, kun kovin vastustaja laukkasi loppukurvissa. Viimeksi tamma oli keulasta aivan hyvä kakkonen ja näytti kehittyvän startti startilta.

Yllättäjä: 6 Life Of Rose oli erinomainen lokakuisessa keulavoitossaan, mutta joutui seuraavan vaisumman juoksunsa jälkeen sairaustauolle. Hevonen oli valmentajien epäilysten mukaisesti tukkoinen vielä tiistaina ja puutui selvästi lopussa, mutta parantaa varmasti lyhyemmän starttivälin ansiosta selvästi tähän kilpailuun. Tamma kannattaa ottaa vakavasti.

Pelijakauma: Life Of Rosea on pelattu liian vähän ja Estelle Crownia liikaa.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Estelle Crown päästää korkeintaan Sarah With Loven suosiolla eteensä tuulta halkomaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 6 Alws Bean saa paineet, vaikka oli viimeksi kelvoton edellisiin hyviin juoksuihinsa verrattuna. Se väsähti reipastempoisessa lähdössä 2. sisältä kauas kärjestä. Tamma päässee tällä kertaa piikkiin, mistä hangoitteli toissa kerralla voittokamppailussa loppumetreille asti.

Haastajat: 10 Superiore on ollut hyvä lukuun ottamatta marraskuun lopun Teivon starttia, jossa väsähti ihmeellisesti 3. ulkoa. Seuraavaksi hevonen ponkaisi viimeisellä takasuoralla yllättäen laukalle 2. sisällä, mutta säilytti paikkansa ja seurasi voimia tallella toisena maaliin. Ruuna kuitenkin hylättiin pitkästä laukasta. Viimeksi se piti keulasta asiallisesti toiseksi monta rataa ulompana kirineen vastustajan jälkeen.

8 Johan Nash on ailahdellut. Hurjalla tahdilla kilpaileva ruuna oli viime kuussa kahdesti rehti kakkonen kuolemanpaikalta. Toissa kerralla hevonen oli vain tasapaksu kirivaiheessa, mutta keskiviikon välistartissa se jäi 3. sisältä voimissaan pussiin.

3 Count Rigel on päässyt kilpailemaan ikäänsä nähden todella vähän. Hevonen tulee nytkin tauolta, ja koska sitä ei ole päästy pöllyttämään kunnolla, se jää viime kesän kovasta ennätystuloksestaan huolimatta haastajaksi.

2 Ypäjä Engelbert taipui toissa kerralla jonkin verran Alws Beanin imusta ja keskiviikkona selvemmin samalta juoksupaikalta, mutta lyhyt matka on laskettava sille tällä kertaa eduksi. Voitto tulisi kuitenkin viime kilpailujen perusteella yllätyksenä.

Yllättäjä: 11 Bablo ei vielä vakuttanut, kun aloitti pari viikkoa sitten uudesta tallista, mutta voi olla kilpailun ansiosta jo herkempi.

Pelijakauma: Alws Bean ja Superiore ovat Johan Nashin kustannuksella alipelattuja.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Ypäjä Engelbert laskee Alws Beanin heiluttamaan tahtipuikkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Lähes 1,5 vuoden tauolta vakavan loukkaantumisen jälkeen palaava 3 Overboost on luokaltaan kovin menijä ja on heti suosikki. Se pääsee dominoimaan juoksua kärkipaikalle. Taustajoukot olivat tyytyväisiä hevosen otteisiin koelähdössä (kts. tallikommentit).

Haastajat: Vasta kolmesti Suomessa kilpaillut 11 Titan Rain antoi viime juoksussaan myrskyvaroituksen vastustajilleen. Kohinalla kuntoutuva ruuna spurttasi hankalista asemista niin näyttävästi, että sillä kelpaa suunnata jatkossa arvokkaampiinkin lähtöihin. Koska Titan Rain joutuu jälleen taivaltamaan takajoukossa, se jää haastajaksi.

Sopivasti startteja alleen saaneelle 2 Hot Waylle on jäänyt jossiteltavaa Teivon kuolemanpaikkakakkosen jälkeen. Se pääsi Kaustisella turhan myöhään vapaaksi sisältä, minkä jälkeen spurttasi ärhäkästi kolmanneksi. Viimeksi ruuna laukkasi loppukaarteessa kesken vauhdikkaan kirinsä. Elleivät Forssan kaarteet aiheuta ongelmia vahvalle Hot Waylle, se pystyy ottelemaan tiukasti voitosta.

Sijoituksiaan paremmin esiintynyt 4 Vengeance pääsi perjantain välistartissaan voitonmakuun saatuaan unelmareissun keulahevosen takana. Täysosuman uusiminen tulisi kuitenkin yllätyksenä selvästi tiukemmassa tehtävässä.

Yllättäjät: Harvakseltaan kilpailemaan päässyt 6 Cool Conclusion oli viimeksi paussin jälkeen asiallinen ja parantaa varmasti vielä startin ansiosta.

7 Albin Palema on laukannut viime starteissaan matkalla, mutta lopettanut hyppyjen jälkeen mukavasti. Hevonen on tulosriviään parempi, mutta Forssan rataprofiili voi aiheuttaa sille harmeja.

Pelijakauma: Suosikkia arvostetaan liikaa. Titan Rain, Cool Conclusion ja Albin Palema ovat oikein edullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Overboost pääsee alkumatkalla kärkipaikalle, vaikkei olisi ensi metreillä ripein. Hot Way valitsee kuolemanpaikan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 1
Toto4-2: 13,3,12,6
Toto4-3: 6,10,8,3,11
Toto4-4: 3,11,2,6
Hinta: 16,00 €

Suuri
Toto4-1: 1
Toto4-2: 13,3,12,2,6
Toto4-3: 6,10,8,3,11,5
Toto4-4: 3,11,2,6,7,10,5
Hinta: 42,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›