Ravivihje: Toto5 Tampere 22.12.2015

Julkaistu:

Toto5
Teivon Toto5-kierros tarjoaa alustavasti oikein edullisen ideavarman. Varmavalintamme on päässyt pitkästä aikaa hyvälle lähtöpaikalle, jolloin koko matkan johto on mahdollinen. 

Toto5-1

Pelisuosikki: 9 Pension Killer joutui lähtemään Jokimaalla kiriin vaikeista asemista hänniltä, eikä pystynyt nousemaan kärkitaistoon. Juoksupaikka löytyy nyt todennäköisesti lähempää kärkeä. Ari Moilasen ajokki pystyy sellaiseen kiriin, että moni lähdön osallistujista on lopussa ihmeissään.

Haastajat: Esa Holopainen ajoi 8 Blame Pizzazilla päättäväisesti eteenpäin Killerillä. Keulapaikka irtosikin sovinnolla. Siitä ori otti kauden neljännen voittonsa niukasti, mutta varmasti. Vastus kovenee, muttei liikaa.

10 Rocking Loven sijoitukset heittelevät suuresti. Viimeksi oli heikon tuloksen vuoro. Tamma yritti kiriä kolmannesta ulkoa, mutta ei edennyt lainkaan. Selkeä väsyminen oli lopulta tosiasia. Vastus on nyt kuitenkin selvästi viime kertaa sopivampi. 

2 Global Official menetti Seinäjoella asemiaan taipuvan takana. Loppukaarteessa ruuna oli jälleen vailla kiritiloja. Maalisuoralla Mika Forssin ajokki työntyi asiallisesti neljänneksi. Näistä asemista ainakin totosija on otettavissa.

Yllättäjät: 1 York Kemp on startannut viimeisiinsä haastavista lähtöasetelmista. Nyt ykkösradalta luvassa on edullinen juoksu kärkiporukassa. Ilman pussitusta pystyy Mari Kolkkisen valmennettava paljoon.

Tänä vuonna vielä voitoitta oleva 4 Black Dunnock saa näistä asetelmista nätin reissun. Ruuna on tauluaan parempi, joten se kannattaa napata lapulle mahdollisena yllättäjänä.

6 Callela Deposit on pitänyt huilia. Ennen paussia ruunalla hehkutettiin 10,5-avauksessa keulaan. Maalisuora oli kuitenkin liikaa. Hevosen valmentajan mukaan suunnitellut viimeistelyt jäivät sunnuntaina ajamatta, joka voi näkyä otteissa.

Pelijakauma: Global Official ja Callela Deposit voisivat olla hieman enemmän vedettyjä.

Juoksunkulku: Black Dunnock avannee keulaan ohi Global Officialin. Callela Depositilla on tällöin hyvä sauma edetä johtoon, mikäli sillä satsataan alkuun.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Pelisuosikki: 2 Virin Eko laukkasi Teivossa joulukuun ensimmäinen päivä johtavan rinnalta 550 metriä maaliin. Suosikki putosi laukassaan porukan viimeiseksi ja tilanne näytti olevan kärkisijojen suhteen selvä. Ruuna sai kuitenkin vauhdin tosissaan päälle ehtien vielä toiseksi. Viimeksi samalla radalla Pertti Puikkosen suojatti löysi kiritilat maalisuoralla ja porskutti väkevästi kolmanneksi. Ravilla pysyessä ykköstila on lähellä.

Haastaja: 11 Pikku Hyvä on piristynyt Jouni Miettisen valmennuksessa. Tamma on ottanut uuden valmentajan käsistä kolmessa startissa yhtä monta voittoa. Viimeksi Porissa ykköshaastaja sai 2. ulkona mukavan reissun. Maalisuoralla muista ei ollut mitään vastusta. 

Yllättäjät: 6 Junkapunka pystyy paljoon, mikäli pääsee matkaamaan sisärataa pitkin. Toissa juoksussa ruuna teki keulapaikalta hyvän suorituksen. 

5 Karlos työntyi viimeksi tasaisesti rintamasta toiseksi. Mikäli ravi vain sujuu, pystyy Saku Mikkolan suojatti haastamaan parhaita.

1 Ainon Ilo näytti marraskuussa Teivossa keulassa voittajalta vielä maalisuoran puolivälissä. Lujaa kirinyt vastustaja ehätti kuitenkin edelle. Viime juoksussa Turussa tamma sitkisteli johtavan takana juostuaan asiallisesti perille saakka.

Viime vuonna peräti 7 kertaa voittanut 10 R.R. Tuike on tänä vuonna yhä ilman voittoja. Tässäkin tarvitaan tuuria voittoa ajatellen, sillä mukana on pari kovakuntoista vastustajaa.

9 Karisman Pate on pitänyt hieman huilia. Suoraan tauolta voittoon asti yltäminen olisi yllättävää, mutta totosija on mahdollinen.

13 Flavio on saanut kaksi starttia kroppaansa pitkän tauon jälkeen. Kyvyt riittäisivät pärjäämiseen.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Ainon Ilo on aluksi nopein, mutta Virin Ekolla on hyvä mahdollisuus päästä ravatessa keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Pelisuosikki: 10 Dream And Hope väänsi kaksinkamppailun väkisin edukseen Forssassa. Viimeksi Turussa ruuna voitti keulapaikalta murskaavasti. Lähtöpaikka on vaihteeksi takarivissä, mutta nykyiskussa Mika Forssin ajokki pystyy kärkeen näistäkin lähtöasemista.

Haastajat: 3 Donington joutui jäämään pois Vermosta pari viikkoa sitten, koska oli juuri silloin pari päivää kestäneen viruksen kourissa. Nopea avaaja on päässyt vaihteeksi hyvälle lähtöpaikalle. Juho Ihamuotilan suojatti on tehnyt takarivistä sitkeitä esityksiä, eikä uran avausvoitto tule olemaan tässä kaukana. Valmentajan mukaan kaikkien kenkien riisuminen ensimmäistä kertaa on mahdollista, mikäli se radan puolesta onnistuu.

1 Timeless Croft on kova hevonen tähän sakkiin. Alla on kuitenkin vaisun esityksen lisäksi kilpailutaukoa, joten ruuna on tuskin lähelläkään parastaan. Tässä sakissa kuitenkin jo normaali esitys riittää pitkälle.

7 Wille Kempin tauolta paluu meni aivan liian raskaan kaavan kautta. Ruuna kiersi heti eteenpäin ja pääsi toisen puolikkaan alussa johtavan rinnalle. Vauhti pysyi reippaana. Toisen kierroksen alussa keulapaikalle eteneminen onnistui, mutta viimeinen puolikas oli ymmärrettävästi liikaa. Startti alla pystyy Mervi Illikaisen suojatti paljoon.

Yllättäjät: 8 Duquesa on pärjännyt kovemmissakin tehtävissä. Haastavista lähtöasetelmista voittaminen ilman tuuria on kuitenkin todennäköisesti liian vaikeaa, sillä hevonen tarvitsee juoksua.

4 Augustus voitti joulukuun alussa Teivossa sopivan lähdön keulasta. Vastus on tässä huomattavasti kovempi, eikä keulaan ole asiaa.

2 Quick Desire on tauon takia arvoitus. Kyvyt riittäisivät pärjäämiseen, mutta suoraan tauolta voitto jäänee ottamatta.

Pelijakauma: Donington maistuu 10 % peliosuudella ideavarmaksi asti. 

Juoksunkulku: Donington lennähtää ravilla keulaan. Wille Kemp etenee todennäköisesti johtavan rinnalle, mutta keulapaikka ei ainakaan ilman taistelua vaihda omistajaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Pelisuosikki: 10 Arnold Halm on kivunnut Nina Pettersson-Perklenin valmennuksessa hurjaan iskuun. Viimeksi Jokimaalla lähtö pedattiin suosikille. Kärjessä pidettiin hyvää tahtia. Kirivaiheessa oli tarjolla todella hyvää vetoapua, joten muu kuin voitto olisi ollut pettymys. 

Haastajat: 3 Lindalike avaa lujaa ja etenee ravilla todennäköisesti keulaan. Lyhyellä matkalla veto voi hyvinkin kestää maaliin saakka.

2 Borups Ivan voitti lokakuussa lyhyellä matkalla kovalla tuloksella. Ori matkasi kovaa vetäneen keulahevosen takana ja ehti lopussa niukasti edelle. Viimeksi Seinäjoella sama juoksupaikka jätti hevosen pussiin. 

11 Champion Luxx voitti Vermossa keulapaikalta. Voitossa oli kuitenkin melkoisesti tuuria matkassa. Alussa vastustaja laukkasi johtopaikalta. Myöhemmin suosikki koki saman kohtalon. Näistä asemista kolmannen ykköstilan ottaminen peräkkäin on haastavaa.

Yllättäjät: 1 Faros Lloyd saa näistä asemista edullisen sisäratareissun. Mikäli kiritilat aukenevat sopivaan aikaan, voi Hannu Hietasen suojatti vaikka voittaa.

7 Stoneisle Jade kirii sopivan selkäreissun jälkeen hyvin. Viimeksi tamma osoitti hyvää kuntoa tsemppaamalla johtavan rinnalta toiseksi.

6 Stone Capes Luca on pitänyt liki kuukauden taukoa. Ennen paussia ori jäi johtavan rinnalle, mikä oli sinä päivänä liika. Tässä lähdössä sama paikka on mahdollinen, mutta sijoitus parantunee siitäkin huolimatta.

12 Miraz voi nousta hätyyttelemään kärkeä näistäkin lähtöasemista, sillä luvassa voi olla hyvää kiriapua. Täysin pelaamattomana se houkuttaa, vaikka voittaa toki harvoin.

Pelijakauma: Arnold Halmin puolet peliosuudesta on likaa. Lindalike on alustavalla 10 prosentin osuudella oikein maistuva merkki.

Juoksunkulku: Borups Ivan ja Lindalike ratkovat alussa keulapaikan kohtalon. Myös Stone Capes Luca satsannee alkuun. Lindalike on lähdön todennäköisin keulahevonen.

 

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Pelisuosikki: 3 Drinks Please ei pystynyt puolustamaan Seinäjoella johtopaikkaa alussa. Maalisuoralla vapaita kiritiloja ei tullut, joten iskukyky jäi arvoitukseksi. Luokka riittää ehdottomasti tämän porukan kaatamiseen.

Haastajat: 1 Alws Bean jaksoi Teivossa keulasta asiallisesti toiseksi, vaikka ei pystynyt vastaamaan voittajan rynnistykseen. Voitot ovat Ari Moilasen ajokilla harvassa, mutta jälleen sellaiseen tarjotaan mahdollisuutta.

2 Papsen Sisu on päässyt pitkästä aikaa asialliselle lähtöpaikalle. Taustajoukoilla on tarkoitus satsata tähän starttiin. Kengät riisutaan olosuhteiden salliessa ja perään laitetaan jenkkikärryt. Varustemuutokset voivat tuoda ratkaisevan verran etua kiihdytykseen. Joka tapauksessa luvassa on hyvä juoksu kärkiporukassa. Tauluaan parempi pystyy paljoon.

Yllättäjät: 11 Lovely Dart kilpailee kovaiskuisesta Harri Koivusen tallista. Lähtöasetelmat eivät ole makeat, mutta vastus voisi olla kovempikin.

9 Rocking Young on selvästi onnetonta tulosriviään parempi tapaus. Sopivassa sakissa pärjääminen on mahdollista.

4 Eugen Speed on saanut startteja alle. Nyt lähtöpaikka on asiallinen, joten tässä seurueessa pärjääminen ei ole mahdottomuus.

6 Final Matchin ohjastaja heikkenee tähän paikkaan, joten ruuna putoaa yllättäjäosaston hännille. Onnistuneella juoksulla pystyy mahdollinen yllättäjä pärjäämään ainakin totosijan verran.

Pelijakauma: Drinks Please ja Alws Bean erottuvat muista aivan liian selvästi. Papsen Sisu maistuu 8 pinnalla makealle. Koko yllättäjäosasto kiehtoo myös.

Juoksunkulku: Papsen Sisu voi olla alussa yllättävän nopea, mutta Alws Bean haraa sisältä vastaan.

 

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 9,8,10,2,1,4,6
Toto5-2: 2,11
Toto5-3: 3
Toto5-4: 10,3,2
Toto5-5: 3,2,11,9
Hinta: 16,80 €

Suuri
Toto5-1: 9,8,10,2,1,4,6
Toto5-2: 2,11
Toto5-3: 3
Toto5-4: 10,3,2,11,1,7,6,12
Toto5-5: 2,11,9,4,6
Hinta: 56,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri