Aune, Oona

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lahti 20.12.2015

Julkaistu:

Toto4
Kehittyvä Smooth Criminal on alipelattuna oiva varma sunnuntain Toto5-pelissä. Toinen edullinen vaihtoehto on Boy Named Sue, joka ei ole edes lähtönsä suosikki.

Toto4-1

YSuosikki: Vaikka 12 Boy Named Suen tulosrivi on melkoista sillisalaattia, se saa paineet niskaansa synkältä lähtöpaikaltakin. Kyvykäs menijä ei ole vielä päässyt näyttämään läheskään kaikkea osaamistaan.

Välillä pitkällä tauolla olleella ruunalla ajettiin ensimmäisellä kerralla passiivisesti, ja sen heikon sijoituksen saa unohtaa. Seuraavaksi se eteni lounasraveissa tältä lähtöpaikalta oikein helppoon voittoon. Viimeksi Boy Named Sue jäi ykkösradalta pussiin ja laukkasi loppusuoralla, kun etsi epätoivoisesti kiriväylää.

Haastajat: Raviongelmat häiritsivät kovasti 9 Pesco Velvetin uran alkua, mutta se alkoi pelittää paremmin tänä syksynä. Hevonen oli syyskuun starteissa hyvä ja voittikin niistä toisen keulasta. Viimeksi ruuna ei saanut mahdollisuutta keulahevosen takaa ja vetäytyi huoltotauolle. Jos Pesco Velvet pistelee heti parastaan, se haastaa suosikin tiukasti.

11 Wizard Freedom teki jättijuoksun viikko sitten Kouvolassa ja muistutti lahjoistaan. Ori lähti reissuttamaan jo 1500 jäljellä, pääsi etukaarteessa johtohevosen rinnalle ja erkani lopussa väsymättä murskavoittoon. Vastaava esitys riittää pitkälle tässä kovemmassakin porukassa.

Pitkästä aikaa hyvän lähtöpaikan saanut 1 Next To Never kärkkyy totosijaa, mutta voittoa varten se kaipaa hiukan puristusta enemmän.

3 Sharifa oli toissa kerralla ylivoimainen keulasta, mutta viimeksi lähinnä tasapaksu 2. ulkoa kovempien hevosten joukossa.

Yllättäjä: 2 Miss Persos teki hyvät esitykset marraskuussa kuussa, mutta sen viime juoksut eivät ole onnistuneet huonoilta lähtöpaikoilta. Viimeksi tasavauhtisen hevosen vireestä ei saanut kunnon kuvaa. Sitä ei voi vielä missään nimessä unohtaa kokonaan, kun lähtöpaikka paranee kovasti.

Pelijakauma: Miss Persosia on pelattu käsittämättömän vähän ja myös Boy Named Sue on alipelattu. Pesco Velvet ja Sharifa ovat sen sijaan reilusti ylipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 1 ja 4 avataan hyvin. Miss Persos pääsee myöhemmin piikkipaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Väkevässä kunnossa kesätauolta palanneella 7 Karkurin Valssilla olisi kolmen voiton putki alla, ellei sitä olisi hylätty loppusuoran murtautumisen takia Turun T76-lähdössä. Viimeksi hevonen iski Lahdessa 900 jäljellä kiriin, eteni takasuoran lopussa kärkeen ja piti ajettuna varmasti pintansa. Nopea ja ravivarma hevonen on ylisarjasta huolimatta vahvoilla takamatkaltakin, koska sille ei tule pienessä lähdössä juurikaan kiertelemistä.

Haastajat: 1 Turoruutu kiri Joensuussa lähtösuoran laukan jälkeen lujaa kolmanneksi. Se sai viimeksi nappireissun kärkijoukossa ja hävisi niukasti taiston kakkossijasta. Aivan huippuvedossa ruuna ei ole ollut, mutta sillä on loistavalta lähtöpaikaltaan hyvä mahdollisuus totosijoille.

3 Imun Siro on alkanut pärjätä paremmin varmistumisen myötä. Se jäi toissa kerralla voimat tallella pussiin keulavoittajan taakse eikä saanut viimeksikään ajoissa mahdollisuutta vastustajien ympäröimänä. Imun Siro jaksaa tehdä myös töitä ja kuuluu pieniinkin systeemeihin.

5 A.T. Vihtori hävisi Lahdessa vain reilun valjakonmitan Karkurin Valssille kuolemanpaikalta. 4 Riutan Lento oli sen sijaan ponneton 2. sisältä, mutta pääsee nyt 20 metriä näitä paremmista asemista matkaan.

Pelijakauma:
A.T. Vihtori on selvästi alipelattu.

Juoksunkulku: Turoruutu alkaa johtaa joukkoa Riutan Lento kannoillaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Lämminveristen kovin sarja on vetänyt yllättävän kovan joukon osallistujia tavallisiin sunnuntairaveihin. Se vetää vertoja jopa T76-lähdölle.

Suosikki: Hurjaluokkaisen 3 Valentin Ladayn käyttäminen varmana ei ole hullumpi idea. Loppukesällä ja alkusyksyllä komean viiden voiton putken ravannut ruuna ei ole onnistunut viime kilpailuissaan, mutta ainakaan Gävlen juoksun perusteella sen kunto ei ole romahtanut. Se laukkasi pahasti 1. kurvin alussa ja juoksi tämän jälkeen 5. sisällä. Hevosella oli kaarteissa suuria ravivaikeuksia, mutta se spurttasi vielä maalisuoralla hänniltä hienosti kolmanneksi. Jos ruuna on saatu hoidettua parempaan rytmiin, sillä on hyvä mahdollisuus keulasooloon.

Haastajat: 6 Shadoom esitti oman soolonsa jo Lahden viime raveissa. Se sai vetää täysin mielensä mukaan ja irtosi maalisuoralla tyylikkäästi omille teilleen. Juoksu kävi lähinnä hyvästä hiitistä. Shadoom selvittää myös vaativammat reissut, kuten näytti toissa kerralla Vermossa kuolemanpaikalta.

4 Karl Adam oli välillä hiukan tasainen, mutta on taas petrannut viime juoksuihinsa. Toissa kerralla hevonen olisi ollut vähintään toinen, ellei olisi laukannut keulavoittajan perästä viimeisen takasuoran alussa. Ruuna lopetti selvästi joukon parasta vauhtia maalisuoralla. Viimeksi Karl Adam kiri 3. ulkoa hallittuun voittoon.

9 Geena Ale ei ollut enää loppukesällä parhaimmillaan ja jäi ansaitulle huilille. Tamma on aina palannut valmiissa iskussa paussilta, mutta tällä kertaa vastus on niin tiukka aloitusstartissa, että voitto olisi takarivistä pieni yllätys.

Yllättäjä: 2 Shameless kiri kolme starttia sitten kivikovassa Käpylä GP:ssä hienosti yllätyskakkoseksi tarkan reissun jälkeen. Seuraavaksi se pilasi pelinsä laukkaan kiihdytyksessä, mutta sinnitteli viimeksi T76-finaalissa aivan hyvin kuolemanpaikalta.

Pelijakauma: Shameless on huippuedullinen merkki. Karl Adam on ylipelattu.

Juoksunkulku: Koska hyvillä lähtöpaikoilla ei ole starttiraketteja, Valentin Laday pääsee ongelmitta johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 3 Smooth Criminal voitti toissa kerralla niin hallitusti keulasta, että se on nostettava rankinginkärjeksi ja jopa varmaehdokkaaksi. Viimeksi nuori ruuna sinnitteli kuolemanpaikalta täpärästi toiseksi. Smooth Criminal pääsee taas suurella todennäköisyydellä dominoimaan juoksua piikkipaikalle.

Haastajat: 1 Blind Maker kohtasi Smooth Criminalin Forssassa eikä voinut tälle kuolemanpaikalta mitään. Vahvan sorttisen hevosen esityksessä ei ollut kuitenkaan mitään moittimista, sillä se sinnitteli tapansa mukaan asiallisesti perille. Koska ruuna ei ole kovin vauhdikas, sillä on tällä kertaa ykkösradalta pussitusriski.

Kesällä tallia vaihtanut 6 Miss Kadabra aloitti tauon jälkeen asiallisella juoksulla ja kesti keulasta niukasti toiseksi selästään spurtanneen vastustajan jälkeen. Valmentajan mukaan startti vei hyväluokkaista tammaa eteenpäin, koska sillä ei ollut ajettu kovia hiittejä.

Lujaa avaava 4 Dellarose saa huippureissun keulahevosen takana, mistä pystyy roikkumaan viime starttinsa tavoin totosijoille. Tamman voitontahto ei ole kovin mahdollinen, sillä se on leikannut maaliviivan vain kerran ensimmäisenä, vaikka on kilpaillut jo 45 kertaa.

Yllättäjät: 2 Albin Palema on varmistumisen myötä alkanut tehdä asiallisia juoksuja, mutta sen kyvyt riittävät selvästi parempaankin. Viimeksi ruuna laukkasi 600 jäljellä 3. sisältä ja putosi hännille, mistä lopetti hyvävoimaisena mukavasti neljänneksi.

11 Twin’s Tingeling kiri tauon jälkeen sen verran pirteästi takajoukosta, että sitä kannattaa ainakin seurata tulevia kisoja varten. Hevosen lähtöpaikka parani kovasti poisjääntien myötä.

Pelijakauma: Blind Maker on ylipelattu ja Twin's Tingeling on yllätystä hakeville oiva merkki.

Juoksunkulku: Smooth Criminal johtaa ja Dellarose varjostaa sen takana. Blind Maker pyrkii kuolemanpaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 12,11,2
Toto4-2: 7,1,3,5
Toto4-3: 3,6,2
Toto4-4: 3
Hinta: 7,20 €

Suuri
Toto4-1: 12,9,11,2
Toto4-2: 7,1,3,5,2
Toto4-3: 3,6,4,2,9,10
Toto4-4: 3
Hinta: 24,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›