Enni, Eine

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Oulu 19.12.2015

Julkaistu:

Toto76
IS Ravit poimii Oulun Toto76-kierokselta maistuvan vastavarman pelisuosikille. Toinen varmamme on maltillisesti pelattu suosikki. Kierroksen pelipankkien peliosuudet ovat karanneet käsistä, joten varmistaminen on järkevää.

Toto76-1

Pelisuosikki: Tasaisen koitoksen suosikkina matkaan starttaava 1 Faija on mennyt tänä vuonna hurjasti eteenpäin, kun syy vaisuihin esityksiin löytyi. Jarmo Saarelan ohjastettava hakee tässä jo neljättä peräkkäistä ykköstilaa. Jokainen voitto on irronnut johtavan rinnalta. Tässä sakissa vastaavalta paikalta voittaminen lienee liikaa vaadittu, mutta keulaan päästessä voisi suosiki johtaa maaliin saakka.

Haastajat: 11 Iinan Maestro kohtasi toissa juoksussa Jyväskylässä kovan porukan, eikä ollut itsekään parhaimmillaan. Kuopiossa viime kerralla se eteni keulaan 1. puolikkaan lopulla. Henri Bollstömin ajokki piti vauhdikkaasta 25,5-avauksesta huolimatta helppoon voittoon, kun kovimmat vastustajat laukkasivat mahdollisuutensa.

13 Koskelan Akseli palasi Oulussa rokotustauolta. Syksyllä hurjalla 24,4-tuloksella voittanut juoksija veti keulassa ensimmäisen kierroksen rauhallisesti. Kolmannen puolikkaan reipas 26,5-vauhti näkyi lopussa, kun ruuna taipui hieman. Parannusta lienee nyt luvassa merkittävästi.

3 Kukkaron Matti avasi Seinäjoella helposti keulaan. Ahti Antti-Roikon suojatti sai vetää sopivaa tahtia, mutta ei pystynyt vastaamaan Vilma Lyydian spurtille viimeisen takasuoran lopussa. Loppua lähdön nuorin osallistuja tuli vain kohtalaisesti. Nyt sakki on kuitenkin sopivampi.

7 Lakori juoksee kolmannen starttinsa tauon jälkeen. Esitykset ovat olleet kokoajan nousuvireisiä. Viimeksi Oulussa ruuna juoksi johtavan takana. Se nousi 900 metriä maaliin toiselle ilman vetoapua lyöden Koskelan Akselin lopussa.

Yllättäjät: 9 Pikkamilli pystyy lopettemaan sopivan selkäreissun jälkeen pätkän lujaa. Mikäli suosikit nahistelevan alussa keulapaikasta, voi lyhyt spurtti riittää yllättävänkin korkealle.

6 Suklaarilla voisi tässäkin olla korkealla, mikäli malttaisi vain ravata. Epäonnistumisen riski on kuitenkin jälleen mittava.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa.

Juoksunkulku: Kukkaron Matti ohittaa Faijan, mutta tämä hakee paikan takaisin itselleen. Iinan Maestro voi mieliä johtoon jo alkumatkasta, mutta paikka on tuskin tarjolla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: 9 Sauvignon Blance sairastui loppukesästä keuhkoputkentulehdukseen. Sairaus heijastui viimeisessä kilpailussa ennen paussia. Saara Purasen valmennettava oli suoraan tauolta kovassa lyönnissä, kun palasi viime viikolla kilparadoille. Suomen ennätyksen kesällä tehtaillut tamma otti 13,0-lopetuksessa helpon voiton keulajuoksulla. Nyt selkäjuoksu on todennäköisempi, mutta se ei heikennä voitonmahdollisuuksia ratkaisevasti.

Haastajat: 10 Steel Anemone ei näyttänyt Seinäjoella menestyjältä, mutta sai toisella kierroksella kiinni juonenpäästä. Tamma lopetti hurjasti ja ehti tasapäävoittoon. Kiriavun saaminen suosikilta on mahdollista, jolloin voittokin on otettavissa.

7 Ariel Hope piti Seinäjoella keulat alussa ja voitti lopulta oikein helposti. Vermossa Jukka Torvisen ajokki jäi kärkirintaman taakse pussiin, mistä sai kiritilan vasta aivan lopussa. Mahdollisuutta parantamiseen ei enää ollut. Näistä asemista keulapaikalle eteneminen on mahdollista.

11 Rosenstolz on saanut tauon jälkeen kolme juoksua kroppaansa. Jarkko Kervisen suojatti menee koko ajan eteenpäin. Viimeksi edelle jäivät vain sellaiset menijät kuin Arctic Model ja El Catwalk.

Yllättäjät: 5 Leemark's Ambrose kiri Oulussa takapareista oikein hyvin perille. Hyvä avaaja päässee ainakin alussa keulaan, joten luvassa on mukava reissu. 

4 May I Love oli edellä mainitun kanssa samassa lähdössä selvä pettymys. Odotukset olivat ohjastajalla korkealla, mutta tulos oli aivan muuta. Normaalina tamma pystyy kovaan lopetukseen.

Pelijakauma: Sauvignon Blancen peliosuus on karannut käsistä. 75 % on aivan liikaa. Ariel Hope on alustavalla 4 % peliosuudella kanuunarasti.

Juoksunkulku: Miss Defar päästää Leemark's Ambrosen johtoon. Paikka voi olla tarjolla Ariel Hopelle. Mikäli tämä ei satsaa alkuun, voi suosikki tehdä ratkaisun jo hyvissä ajoin.

 

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: 3 Josveis hakee peräti kuudetta peräkkäistä ykkössijaa. Vastustajat kovenevat koko ajan, mutta ruuna ei ole joutunut antamaan voitoissaan kaikkeaan. Viimeksi Jyväskylässä vastustaja halusi kokeilla suosikkia vastaan keulasta, mutta tämä marssi sen rinnalta helppoon voittoon. Tässä keulaan pääseminen on todennäköistä. Ensimmäisen kierroksen ajan tempo pysynee maltillisena, jolloin Antti Ojanperän suojatin ohittaminen on vaikeaa.

Haastajat: 5 I.P. Lento avasi Jyväskylässä johtoon. Ikäori veti viimeisen takasuoran alussa reipasta tahtia. Se hiljensi kuitenkin takasuoran lopussa oudosti ja muut saavuttivat. Mika Jauholan ajokki taisteli kuitenkin loppuun asti voitosta, mutta Vinkan Hovi työntyi väkisin edelle. 

10 Mokomanin juoksu ei mennyt putkeen Jyväskylässä. Vuoden 2014 ravikuningatar juoksi 3. ulkona, mistä menetti asemiaan taipuvan takana viimeisen takasuoran alussa. Tamma otti loppukaarteessa merkityksettömän laukan ja kiri maalisuoraa hyvin tilat saatuaan.

Yllättäjät: 8 Tesantti on kohentanut otteitaan koko ajan. Viimeksi Vermossa ruuna laukkasi toisen puolikkaan alussa Aki-Vein rinnalta. Se jatkoi kuitenkin samalla juoksupaikalla taistellen hyvin maaliin saakka. Hannu Hietasen suojatti lienee pian voittovuorossa, joskin tässä se on vielä haastavaa.

9 Koivikon Kalle pyrki haastamaan Joensuussa Helmen Viliä, mutta ei saanut tästä otetta. Pienellä tasonnostolla aivan kärkeen yltäminen on mahdollista.

2 Tähti Kepu sai Oulussa toisen kierroksen ajan hyvää vetoapua toisessa ulkona. Ruuna hyökkäsi maalisuoran alussa kolmannelle ja löi vetoapunsa niukasti. Vastus on nyt huomattavasti kovempi, joten otteisiin tarvitaan lisäparannusta.

Pelijakauma: Josveis on toki lähellä voittoa, mutta liki 70 % peliosuus on pahasti yläkanttiin. Maistuvin merkki on Tesantti. 

Juoksunkulku: Tosi-Jänkä päästää Josveisin suosiolla vetotöihin. Ensimmäinen kierros lienee vauhdiltaan maltillinen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki/varmavalinta: 6 Mistrals Chuck on kilpaillut säästeliäästi. Viimeksi se kilpaili Kymenlaakso-ajon karsinnassa. Hannu Torvisen ajokki sai johtavan takana mukavan reissun ja kesti kolmanneksi. Edellä jäivät vain kovat Vagabondo ja Joe Di Maggio. Edellisen voittonsa ruuna otti kesäkuussa keulasta murskaavaan tyyliin 12,0-lopetuksella. Nopea avaaja saanee lauantaina keulajuoksun, jolla on vahvoilla. Talvikelit sopivat suosikille valmentajan mukaan hyvin.

Haastajat: 2 Modern Seabee menee varmasti startti alla sen verran eteenpäin, että pystyy osallistumaan kärkitaistoon tässäkin sakissa. Ykköshaastaja iski Bodenissa kaukaa kärjestä 4. ulkoa kolmannelle 800 metriä maaliin kierrellen hyvin perille. Peräkkäin juossut kärkikaksikko sai kuitenkin sen verran helpommat reissut, ettei Katja Melkon valmennettava pystynyt uhkaamaan näitä.

Mikäli 8 Sun Vincent onnistuu saamaan onnistuneen juoksun näistä asemista, pystyy se paljoon. Vermossa Ari Moilasen ajokin esitys oli oikein hyvä, vaikka kolmanneksi jääminen olikin tosiasia. Ruuna mankeloi johtavan rinnalta kärkeen viimeisen puolikkaan alussa. Viimeiset sata metriä olivat kuitenkin vaikeita ja kaksi kiri ohitse.

9 Bluehouse's Powerilta nähtiin Oulussa hieno esitys. Jorma Hannuksen ajokki iski 3. ulkoa kolmatta 800 metriä maaliin. Se pääsi loppukaarteessa johtavan rinnalle mistä niittasi keulahevosen helposti. Vastus kovenee, mutta rahkeet riittävät tässäkin.

Yllättäjät: 3 Grainfield Alex jäi Kaustisella 400 metriä ennen maalia toisesta ulkoa ilman vetoapua. Ruuna ei näyttänyt siinä kohtaa menestyjälle, mutta keskittyi maalisuoralla kuitenkin olennaiseen kirmaten iloisesti voittoon. 

5 Midnight Mover olisi voinut päästä Joensuussa ulkoakin keulaan, mutta laukkaava hevonen häiritsi kiihdytystä. Ruuna juoksi pääosin johtavan rinnalla, mistä antoi maalisuoralla selvästi periksi. Nyt luvassa voi olla nätti reissu johtavan takana.

4 Dream Divine väänsi Kuopiossa pitkän kirinsä vahvasti maaliin saakka. Rauhassa vetäneen keulahevosen ohittaminen oli kuitenkin mahdotonta.

Pelijakauma: Mistrals Chuck ja Modern Seabee erottuvat ansaitusti. 

Juoksunkulku: Midnight Mover ohittaa 1 Lovely Moran, mutta Mistrals Chuck on lopulta nopein.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: Huippuruuna 14 Quite An Avenger palasi Teivossa lähes vuoden kilpailutauolta. Markku Niemisen valmennettava juoksi 5. ulkona, mistä lähti selissä kolmannelle viimeisellä takasuoralla. Ykköshaastaja tuli vauhtinsa pitäen maaliin saakka. Parannusta on varmasti luvassa startti alla.

Haastajat: 13 Minto's Romeo napsi ykkösiä sopivista lähdöistä. Viimeksi ruuna kohtasi Killerillä kovempia. Se juoksi 3. sisällä, mistä pääsi maalisuoralla ulos. Hyvä lopetus toi kolmannen sija. Vastus on jälleen tasokas, mutta ehdottomasti voitettavissa.

12 Caesar De Veluwe teki Bodenissa hänniltä pitkä kierroksen mittaisen kirin kolmatta rataa pitkin. Ruuna hyytyi viimeisellä satasella hieman, mutta teki juoksunkulku huomioiden asiallisen esityksen. Syksyn esitykset eivät olleet lähellekään parasta mahdollista, mutta parannusta lienee talvikeleillä luvassa.

Maarit Ollikaisen kaksikosta 1 Tip Chip oli Oulussa keulasta selvä pettymys, mutta valmentajan mukaan vaisuuden syynä oli liian lyhyet hokit takana. Näistä asemista ruuna pystyy ainakin hätyyttelemään parhaita. 

Yllättäjät: 6 Twist Shadow puolestaan aloitti Suomessa kilpailemisen Oulussa. Ruuna sai johtaneen Tip Chipin takana mukavan reissun. Aivan lopussa kiritilat aukenivat ja lopetus oli lupauksia herättävä. 

5 Valle Streamline kohtasi Solvallassa kovia. Ruuna sai mukavan reissun 3. sisällä, mutta hiljensi viimeisellä puolikkaalla selvästi. Heikon sijoituksen syynä oli valmentajan mukaan kavioiden arkominen. Tässä sakissa kärkisija on otettavissa.

9 Tir Du Caux pystyy paljoon mikäli selvittää hieman hankalan voltin kakkosen. Juostava matka sopii oikein hyvin, mutta sarja ei ole mikään nappiin sopiva.

11 Orderly pomppasi Ylivieskassa johtopaikalta laukalle maalisuoralle tultaessa. Ravilla ruuna olisi taistelut ykkösestä. Vermossa Dimitri Hedmanin valmennettava juoksi 4. ulkona, mistä kärkeen yltäminen oli liki mahdotonta kovassa porukassa.

Pelijakauma: Tip Chip on liikaa pelattu. Caesar De Veluwe, Twist Shadow ja Valle Streamline kiinnostavat.

Juoksunkulku: Valle Straemline on nopea avaaja, mutta Twist Shadow voi olla alussa yllättävän liukas. Takamatkan vahvoilla voidaan tehdä ratkaisuja ajoissa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 3 Red Diamond Via kiri Vermossa oikein sähäkästi voittoon. Teivon ykköstila irtosi puolestaan keulasta. Viimeksi samalla taktiikalla ruuna oli keulasta ratkaisuhetkillä hieman vaisu. Nyt vastus on kuitenkin sopivampi, joten voittojen tielle palaaminen on mahdollista.

Haastajat: 4 Cousin Bowl saa Hannu Hietasen vahvistuksena rattailleen. Ruuna voitti viimeksi Kaustisella todella helposti keulasta, kun ensimmäinen kierros mentiin verkkaista tahtia. Hyvä avaaja voi päästä keulaan, mikäli Red Diamon Via hakee selkäreissua.

2 Sivori Effe pystyy osallistumaan kärkitaistoon tässä sakissa. Auton takaa hevosen pitäisi päästä ravilla matkaan. Viimeksi alun laukat pilasivat pelin.

9 Captivate myllytti Teivossa johtavaa tämän rinnalla. Ruuna sai tästä otteen maalisuoran alussa. Iikka Nurmosen ajokki näytti silloin vielä pärjääjälle, mutta maalisuora oli liikaa.

11 Bertuccio on ollut treeneissä Antti Ojanperän mukaan parempi. Kahdessa viimeisessään ruuna ei ole yltänyt parhaimpaansa. Viimeksi Teivon lumisateessa lahjakas juoksija ei pystynyt johtavan rinnalta kärkitaistoon maalisuoralla.

Yllättäjät: 1 Tanner Birdland ei ole hokit jalassa lähellekään parhaimmillaan, joka nähtiin viimeksi. Tänä vuonna jo viidesti voittanut oli nappireissulla vain tasainen.

6 Calypso River voitti viimeksi Suomessa kilpailleessaan johtavan rinnalta aivan pystyyn. Bodenissa juoksu meni piloille kolmannen kiertelyn takia. 

8 Hot Way parantaa koko ajan starttien myötä. Viimeksi Kaustisella ruuna kiri maalisuoraa hyvin kiritilat saatuaan, mutta kärkipari oli jo karussa.

Pelijakauma: Red Diamond Via ja Cousin Bowl voisivat erottua muista hieman selvemmin. Calypso River on unohdettu.

Juoksunkulku: Red Diamon Via avaa keulaan, mistä yrittänee tässä sakissa. Muuten Cousin Bowlilla on hyvä sauma edetä johtoon. Hot Way voi edetä johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: 1 Extreme Luca palasi Vermossa oikein hienossa iskussa tauolta. Ori joutui avaamaan ensimmäisen puolikkaan 09,5-vauhtia, mutta kesti oikein hyvin perille. Nopea avaaja pystynee pitämään keulapaikan hallussaan, vaikka Oulun ykkösrata ei olekaan unelmapaikka kiihdyttää.

Haastaja: Viime vuonna muutaman aivan hurjan esityksen tehnyt 9 Herbie Sisu on saanut kaksi starttia alleen. Viimeksi Vermossa Antti Ojanperä myöhästyi lähdöstä ja jäi lopussa vielä ilman kiritilaa. Sen juoksun saa unohtaa. Mika Forss hyppää nyt puikkoihin, jolloin menestystä haetaan tosissaan.

Yllättäjät 5 Special Promise löi kesällä Kaustisella kovan porukan nappireissulla. Viimeksi Bodenissa ori oli keulasta pienoinen pettymys. Tämänkertainen lyhyt matka sopii hyvin. Sopivalla reissulla Mika Haapakankaan valmennettava lopettaa lujaa.

10 Desdemona Boko lopetti Vermossa keulasta 10,0-vauhtia, eikä antanut muille mitään jakoja osallistua voittotaistoon. Mahdollinen kova avaus suosisi.

11 Golda Mercury kilpailee nousuvireessä. Viimeksi Vermossa Markku Niemisen valmennettava matkasi Extreme Lucan takana, mistä kiri lopussa varmasti toiseksi. 

4 Baretta Boko voitti Rovaniemellä kevyen sakin johtavan rinnalta aivan pystyyn. Oulussa vuorossa oli keulajuoksu. Tässä voittoon yltämiseen tarvitaan tuuriakin.

2 Bory teki syksyllä muutamia oikein positiivisia esityksiä. Nappireissulla Esa Holopaisen ajokki voi yltää yllättävänkin korkealle.

Pelijakauma: Extreme Luca on liian selvä suosikki. Herbie Sisu maistuu varmaksi asti alle 15 % peliosuudella.

Juoksunkulku: Extreme Luca onnistunee pitämään keulapaikan, mutta avaus voi venyä. Ainakin Bory ja Peaberry langettavat alussa painetta. 

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 1,11,13,3,7
Toto76-2: 9,7
Toto76-3: 3,5,8
Toto76-4: 6
Toto76-5: 14,13,12,6,5
Toto76-6: 3,4,6
Toto76-7: 9
Hinta: 22,50 €

Suuri
Toto76-1: 1,11,13,3,7,9,6
Toto76-2: 9,7,10,11
Toto76-3: 3,5,8,10,9
Toto76-4: 6
Toto76-5: 14,13,12,6,5
Toto76-6: 3,4,6
Toto76-7: 9
Hinta: 105,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›