Hilma

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 17.12.2015

Julkaistu:

Toto4
Seinäjoen haastavan kierroksen mielenkiintoisin varma on alustavasti vasta kakkossuosikkina matkaan starttaava Lady's True King, joka on kokenut melkoisen muodonmuutoksen Pohjanmaalla.

Toto4-1

Suosikki: Huimaan kuntoon syksyllä noussut 6 Velvet Collins ravasi kolmen ylivoimavoiton putken juoksupaikkoja katsomatta, mutta joutui jäämään noiden starttien jälkeen kertaalleen pois. Hevosen kunnosta ei saanut kuvaa paussin jälkeisessä juoksussa, koska se laukkasi hervottomasti lähdössä. Maili ei ole vahvan sorttiselle menijälle lempimatka, muttei myöskään este menestykselle näin sopivassa sakissa.

Haastajat: 3 Drinks Pleasen sijoitukset ovat ailahdelleet, mutta sen esityksissä ei ole ollut suurta heittoa. Hevosen juoksut eivät ole vain aina onnistuneet. Lokakuun voittostartissa ruuna irtosi kuolemanpaikalta ylivoimavoittoon.

Kesällä hurjan 12,9-ajan ravanneen 2 Sibian CR:n kyvyt riittävät kevyesti kärkitaistoon, mutta hevonen on melkoinen arvoitus onnettomien viime juoksujen ja tauon jälkeen. Valmentaja odottaa sen ravaavan nyt paremmin.

9 Winter’s Playboy pystyy seuraamaan loistopaikaltaan totosijoille, mutta voittoa varten siltä pitäisi löytyä enemmän puristusta kuin viime kilpailuissa.

Yllättäjä: Paljon tulosriviään kyvykkäämpi 7 Bella Bay jäi 4. sisälle pussin, kun aloitti Bodenissa uudesta tallista.

Pelijakauma: Bella Bay on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Velvet Collins päässee etenemään johtopaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Mikäli kehityskykyinen 2 Wauhti ei olisi laukannut kolme starttia sitten 100 jäljellä keulasta voittotaistosta, sillä olisi pelkkiä kaksarisijoja. Seuraavaksi sen juoksu onnistui hyvin takarivistä, ja tuloksena oli selkeä voitto lopun hiipumisesta tai odottelusta huolimatta. Viimeksi ruuna olisi jäänyt tasaisessa taistossa piikistä kolmanneksi, ellei toinen jo ohi kurottanut vastustaja olisi laukannut maaliin. Lopetus oli kova 26,0.

Haastajat: 6 Piirron Vauhti oli kuukausi sitten Teivossa kuolemanpaikalta oikein hyvä kakkonen, eikä sen kunto ole laskenut siitä, vaikka sijoitukset ovat jääneet heikommiksi. Toissa kerralla se kulki hyvin laukkojen lomassa ja sinnitteli maanantaina asiallisesti kuolemanpaikalta.

5 Eskelin ajat riittävät kirkkaasti pärjäämiseen. Toissa kerralla se paineli lähtölaukan jälkeen ennätyksensä, eikä päässyt edes käyttämään kaikkia voimiaan porukan perältä. Viimeksi ruuna oli hieman tasapaksu 2. ulkoa, mutta tällä kertaa taas varmasti terävämpi lyhyemmän starttivälin ansiosta. Eskel jaksaa raataa, kunhan selvittää alkumetrit ravilla.

Harvakseltaan tänä vuonna kilpaillut 12 Riivin on parantanut kovasti molempiin tauon jälkeisiin juoksuihinsa. Se jäi Kaustisella 700 jäljellä 2. ulkoa ilman vetoapua ja haastoi lopussa tiukasti keulassa juosseen 2 Wauhdin. Lahdessa tamma ei pystynyt uhkaamaan 2. sisältä keulahevosta, mutta piti epävarmasta ravistaan huolimatta varmasti kakkossijan hallussaan.

Yllättäjä: Jos 3 Temetrius olisi yhtä hyvä kuin lokakuisessa kuolemanpaikkavoitossaan, se pystyisi ottelemaan totosijoista, mutta hevosen syksyn muissa starteissa ei ole ollut kehumista. Esimerkiksi toissa kerralla se väsähti pahasti 2. ulkoa.

Pelijakauma: Wauhtia ja 9 Riihihaan Roihua on pelattu liikaa. Piirron Vauhti ja Temetrius ovat hurjan alipelattuja.

Juoksunkulku: Wauhti etenee hallitsemaan juoksua. Piirron Vauhti vetää kakkosradan letkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 4 Lady’s True King on ollut uusista käsistä loistava lukuun ottamatta Seinäjoen T76-lähtöä, jossa kuolemanpaikka oli sille liikaa kolmella kilometrillä. Toissa kerralla se jyräsi Bodenissa 6. ulkoa liki kierroksen kirillä kakkoseksi hurjan Davidson Webin jälkeen ja voitti viimeksi hallitusti kuolemanpaikalta.

Haastajat: Voitokas 5 Wasa Warrior laukkasi hyvien starttien jälkeen JTT-finaalissa kuolemanpaikalta viimeisellä takasuoralla eikä löytänyt seuraavaksi lainkaan ravirytmiä volttilähdössä. Viimeksi umpirehellinen hevonen rutisti kuolemanpaikalta sisukkaasti voittoon viime metreillä, vaikka viimeisessä kaarteessa totosijakaan ei näyttänyt enää todennäköiseltä. Mikäli Wasa Warrior pääsee Lady’s True Kingin ohitse alussa, suosikinviitan voi siirtää sen lautasille.

11 Paradise Leader oli loistava Kaustisen lähdössä ja selvästi parempi kuin Crystal Eye. Se revitti etusuoralla kuolemanpaikalle ja otteli tiukasti voitosta perille asti. Kurja lähtöpaikka pudottaa kuitenkin tamman näinkin alas rankingissa.

1 Crystal Eye kokeili toissa kerralla Wasa Warrioria vastaan keulasta ja kestikin kärjessä aivan loppumetreille asti. Viimeksi se hävisi 2. ulkoa selvästi parhaille. Tamma on parhaimmillaan piikistä ilman kenkiä, joten sen taktiikka on mielenkiintoista nähdä. Voittoon Crystal Eyen kovuus tuskin riittää mielipaikaltakaan kovia suosikkeja vastaan.

Tasainen 2 Borups Ivan ei voinut Kaustisella keulasta mitään rinnallaan juosseelle Lady’s True Kingille. Viimeksi se kiri Vermossa 3. ulkoa tasapaksusti pikkurahoille ja on jäänyt sen jälkeen yhdestä startista pois. Hevonen vaatisi kovan ylivauhdin, jotta pystyisi ottelemaan totosijoista.

7 Faros Lloyd on ailahdellut. Viimeksi se sai vasta aivan maalin tuntumassa kiritilan keulahevosen takaa ja ehti tuikata tämän ohitse kakkoseksi.

Yllättäjä: 9 Back The Devil oli Vermossa laukkapäällä, mutta kiri sitä ennen tauon jälkeen 5. sisältä lujaa ja saavutti lopulta onnekkaasti kakkossijan, kun ylivoimaisesti johtanut kärkihevonen laukkasi.4

Pelijakauma: Lady's True King ja Back The Devil ovat edullisia pelihevosia. Borups Ivan on karkeasti ylipelattu.

Juoksunkulku: Crystal Eye päästää Lady’s True Kingin vetotöihin. Wasa Warrior juoksee kuolemanpaikalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Jos 6 Bonanza Hoss on yhtä hyvä kuin viime juoksussaan, sitä on vaikea pysäyttää. Hevosen ravi pysyi paljon paremmin kasassa kuin monesti aikaisemmin ja se jyräsi eleettömästi ylivoimavoittoon kuolemanpaikalta. Hevoseen ei voi silti vielä sokeasti luottaa.

Haastajat: Kolmevuotias 3 Backspin on ollut hyvän kehityskaaren alla. Viimeksi se hallitsi märällä radalla oikein varmasti alusta loppuun ja näytti uudella kuskilla melko vauhdikkaaltakin. Tamma saa torstainakin hyvän reissun joko keulassa tai suosikin takana.

1 Bad Boys Blue on kehittynyt myös hienosti kilpailujen myötä. Hevonen on tehnyt kaikissa viime juoksuissaan oivat kirit. Viimeksi ruuna eteni T76-lähdössä 3. ulkoa 700 metrin kirillä lähimmäksi keulavoittajaa. Pussiin juuttumisen vaaraa ei pidä väheksyä omistajan palatessa rattaille.

15 Rowhill’s Boss teki toissa kerralla upean nousun laukan jälkeen ja sai maanantai-iltana sopivan kevyen kenraalirajoituksen tätä lähtöä varten. Ruuna voitti keulasta parastaan antamatta.

13 Quick Leader on ollut toisohjainen viime juoksuissaan. Seinäjoella se pystyi vielä voittamaan kevyesti keulasta, missä sai tehdä täysin oman juoksunsa, mutta viimekertaisessa T76-finaalissa ori ei ohitellut 4. ulkoa ja hävisi kalpealla esityksellä rutkasti kärjellä. Kolmevuotiaan kyvyt riittävät pitkälle takamatkaltakin, mutta se on selkeä arvoitus.

Yllättäjät: 7 Nemea Done treenaa jatkuvasti paremmin kuin kilpailee. Jos uusi valmentaja on keksinyt ruunalle jippoja, se voi yltää yllättävän korkealle.

Lahjakas 16 Count Forever laukkaili välillä niin itsepäisesti, että joutui lunastamaan kilpailuoikeuden takaisin koelähdöstä. Se oli koelähdön jälkeen Seinäjoella asiallinen kakkonen kuolemanpaikalta.

Pelijakauma: Suosikkia on pelattu aivan liikaa ja Backspiniä vastaavasti aivan liian vähän. Myös yllättäjämme ovat selkeästi alipelattuja.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Backspin päästää korkeintaan Bonaza Hossin eteensä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 6,3,7
Toto4-2: 2,6,5,3
Toto4-3: 4
Toto4-4: 6,3,1,15,13,7,16
Hinta: 16,80 €

Suuri
Toto4-1: 6,3,2,7,12,11
Toto4-2: 2,6,5,12,3,11
Toto4-3: 4
Toto4-4: 6,3,1,15,13,7,16
Hinta: 50,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›