Anja, Anita

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Teivo 12.12.2015

Julkaistu:

TOTO76
Teivon haastavalla Toto76-kierroksella suosikit kohoavat järjestäen ylipelatuiksi ja ideahevoset ovat enemmän kuin tarpeen. Varmaa on vain, ettei potti ole jäämässä pieneksi. IS Ravit luottaa päätöskohteen Stormyskyn olevan paras yksinäinen merkki.

Toto76-1

Suosikki: 1 Jamir on noussut avauskohteen selväksi suosikiksi. Ruunalla on alla hyvä jakso, mutta se nousee myös uuteen divisioonaan ja alla on hieman taukoa. Ykkösrata ei ole paras mahdollinen paikka, sillä keuliminen ei taida onnistua, mutta hevosen pitäisi toki päästä aivan hyviin asemiin. Vastus ei näytä uudessa porukassakaan pahalta, mutta kysymysmerkkejä on sen verran, että alustava peliosuus tuntuu kovalta. Ohipeli ei tunnu viisaalta, muttei hevonen kyllä näillä peliosuuksilla varmaksikaan kelpaa. 

Kovimmat haastajat: 8 Suvi Kevätön puskee vahvasti. Sen nopeusominaisuudet eivät ole parhaita, mutta jaksoa on enemmän kuin tarpeeksi. Hidas avaaja joutuu taas tekemään rutkasti töitä matkalla, mutta pystyy silti nousemaan voittotaistoon.

2 Ruutu-Viesker on ollut joskus terävämpikin kuin viime aikoina, muttei viime esityksiä silti moittiakaan voi. Eturivi näyttää sellaiselta, että ruuna voisi päästä hakemaan keulapaikan ja siitä voittokin on mahdollinen.

4 Hermanni Totki on varmasti joukon lahjakkaimpia, mutta ura on ollut kovin katkonainen. Tauolta paluussa loppu oli hyvällä juoksulla vaikeaa, mutta nyt on startti alla, vaikkakin taas hieman venähtäneellä starttivälillä. Nopea ori säntää ensin keulaan, mutta luultavasti tyytyy Ruutu-Vieskerin selkään avauspuolikkaalla.

Yllättäjät: 10 Palomestari oli asiallisen tauolta paluunsa jälkeen hieman vaisumpi Seinäjoella, mutta nyt startteja on alla pari kappaletta. Ruunan ravi on käynyt aiempaa paremmin ja se on viime kerran pettymyksestä huolimatta nyt aivan liian vähällä huomiolla. 7 Akaasia on tehnyt asiallisia esityksiä ja ansaitsisi pian voitonkin. Vahva 9 Tiltun Tähti väisteli Teivossa hieman voittoa vaikka sitä tarjottiin, mutta vahva tamma on pääsääntöisesti puskenut raskailla reissuilla asiallisesti.

Pelijakauma: Jamir (41) ja Ruutu-Viesker (21) ovat liikaa pelattuja. Palomestari (2) ja Akaasia (2) selvästi alipelattuja sekä Hermanni Totki (8) ja Tiltun Tähti (2) hieman.

Juoksunkulku: Hermanni Totki avaa johtoon, mutta luovuttanee paikkansa pois ja silloin Ruutu-Viesker on todennäköisin keulahevonen. Suvi Kevätön on ainakin hevonen, jolla pyrittäneen jo matkalla kohti kärkeä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: 5 Las Vegas palasi Lahdessa voittajaksi hienoon tyyliin, kun se avasi ja lopetti kovaa. Se oli kuitenkin paljon tätä helpompi lähtö ja sen perusteella melko selkeä suosikkiasema tähän seuraan on liiottelua. Nyt ruunalla ei taida olla asiaa edes keulapaikalle ja siitä vedetään tylysti suosikkina kokonaan ohi.  

Kovimmat haastajat: 6 Naomi Wibb on suosikkimme lopulliseksi keulahevoseksi ja samalla koko lähdön voittajaksi. Tamma puutui toissa startissaan kovaan avaukseen, mutta oli sen molemmin puolin mainio. Tappiostartissa oli kengätkin jalassa ja sillekin pitää antaa jotain painoarvoa. Viimeksi hyväntekijätamma kiri 5.ulkoa 12,5/1000, vaikkei kirivaihe mennyt aivan täysin sujuvasti. 

Naomi Wibbin uhkana on liian kova alkuvauhti ja sen vuoksi lappukaverit löytyvät takarivistä. 10 Laneheart ja 11 Twilight Vixi omaavat kovan fysiikan ja niillä on rahkeita kääntää kenttä hurjastelun jälkeen. Ensimmäinen on tehnyt Suomessa nousujohteisella kaavalla rehtejä esityksiä. Twilight Vixi on puolestaan ollut sairastauolla, mutta osoittanut riittävyytensä näihin sarjoihin jo useasti.

4 Grainfield Olivia on tehnyt hyviä juoksuja, mutta tyytynyt usein mielummin kakkoseen kuin ykköseen, eikä se yleensä ole sattumaa. 

Yllättäjät: Tasaisen tasokkaassa lähdössä ei ole montaa hevosta jotka olisivat vailla saumaa. 2 Augustus on parantanut otteitaan selvästi, mutta tehtävä on toki nyt uran kovin. 8 Captivate suorittaa riskisti, mutta paikka on yönmusta. 3 Charexcel paikkasi pahan alkulaukkansa hienosti taukostartissaan. 9 Wild Coltsin vaatii tarkan juoksun, mutta pystyy sellaisella yllätykseen. Jyväskylässä kiritilat aukesivat aivan liian myöhään. 

Pelijakauma: Las Vegas on aivan liikaa pelattu (29). Naomi Wibb (15) ja Twilight Vixi (8) ovat aliarvostettuja. 

Juoksunkulku: Tasainen ja kova kiihdytys, joka saattaa helposti venyä tälle matkalle liiankin kovaksi. Luultavasti Naomi Wibb painuu etusuoralla keulaan. Takarivin vahvoilla hevosilla voi tehdä ajoissa ratkaisun.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: All Out Cupin -finaalissa riittää tasoa ja voittajaehdokkaita jokaiselle kolmelle paalulle, mutta tasaisesta lähdöstä olisi selvittävä järkevällä määrällä merkkejä. Kiertäminen ei tule olemaan tässä seurassa helppoa ja pelissä painotetaan paalun hevosia. 3 Aurotar on sitkistynyt kovasti ja on ansaitusti suosikki, vaikkei tamma olekaan koolla pilattu. Viimeksi se hallitsi keulasta vaivatta ja pääsee todennäköisesti samalle paikalle taas, joten juoksusta tulee huomattavasti selkeämpi kuin monella muulla valjakolla. Peliosuus on toki yläkantissa.

Kovimmat haastajat: 7 Virin Eko on tiiviissä starttirytmissään tehnyt välillä oudon heikkoja esityksiä, mutta esimerkiksi viimeksi ruuna oli tosi vahva ja olisi ilman 500 jäljellä tullutta laukkaansa vienyt tämän lähdön karsinnan luultavasti väljällä marginaalilla. Epävarma ja hidas avaaja kärsii sisäradan paikasta, mutta viereltä starttaa vielä epävarmempi ja hitaampi kaveri, joten eiköhän Pertti Puikkonen pääse nopeasti vapaalle ladulle. 

1 Imun Siro tuli viimeksi suosikin selässä maaliin ja voimia jäi. Ruuna on varmistunut ja kehittynytkin selvästi. Se heiluu kärkikuvioissa alusta saakka.

2 Jumiinille jäi viimeksi niin ikään jossiteltavaa, mutta nyt se on valmiiksi toisella ja pussitusriski pienenee. Vauhtikestävä ruuna jyräsi sitä ennen kahdesti tosi sitkeästi.

15 Ilon Ari taitaa olla lähdön kovakuntoisin, mutta nyt kierrettävää on järjetön määrä, eikä tässä seurassa taida päästä helposti matkalla edes kärjen rinnalle. Niukin naukin mukaan lapuille silti.

11 Savon Kuukuiskajan kesästä jäi käteen hieno ennätys ja iso määrä kärkisijoja, mutta otteet eivät ole enää viime aikoina olleet aivan yhtä hyvällä tasolla. 

Yllättäjät: Tänne kelpaisi lähes loppulähtö. 5 Mantin Unelma on pystyvä, mutta epävarma. Kouvolassa tamma kulki kahden laukan jälkeen lujaa. 4 Typyn Toisto on ollut tasaisen hyvä, mutta voittoihin kaivattua puristusta on puuttunut. 8 Passitan epävarmuus on niin merkittävä haitta, ettei se mahdu lapuille, vaikka kunto on rautaa. Pitkän takamatkan loppukolmikko 14 Alf, 13 Fannikka ja 16 Rilon Taika on kunnossa, mutta kierrettävää on nyt yksinkertaisesti liikaa.

Pelijakauma: Suosikki (27) on ylipelattu. Jumiini (4) selkeimmin aliarvostettu. 

Juoksunkulku: Valovirta painuu ensin keulaan, mutta antaa paikkansa ensimmäiselle kysyjälle. Se onkin sitten vaikeampi kysymys, mutta Aurottarella pitäisi olla hyvä sauma johtoon, mikäli ohjastaja on tehtäviensä tasalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki/varma: 5 Axel Foleylla on todella kriittiset hetket kiihdytyksessä, sillä vaikka ruuna on varmistunut niin voltin vitosradalta on taatusti iso laukan vaara. Hevonen tuskin pääsee kovin vauhdikkaasti matkaan, vaikka ravaisikin. Toisaalta se on rajussa iskussa ja pystyy kiertämään tämän joukon kauempaakin. Vermon starteissa Esa Holopaisen ajokki kiersi ykköseksi 3. ja 6. ulkoa. Haastavalla kierroksella ovat varmat hukassa ja viisivuotias pääsee sellaiseen rooliin, vaikka alussa riittääkin riskejä ja alustava peliosuus on vähintäänkin kipurajoilla, ellei ylikin.

Kovimmat haastajat: 1 Frank The Tank on kansan papereissa selkeä ykköshaastaja. Ruuna voitti viimeksi keulasta selvästi, mutta helpossa lähdössä esitys näytti hieman vakuuttavammalta kuin oli. Nyt vastus kovenee kauttaaltaan ja viisivuotias on ylipelattu, vaikka ykkösradalta onkin luvassa taatusti selkeä juoksu.

8 Zap Bill esitti kykyhevosen otteita viime talvena aloitellessaan uraansa. Hyvän alun jälkeen se joutui kuitenkin pitkälle tauolle loukkaantumisen vuoksi, eikä nyt oikein taustajoukotkaan tiedä mitä odottaa. Taktiikan uskotellaan ainakin olevan passiivinen, mutta toisaalta nelivuotias voi spurtata säästöjuoksulla voittoonkin saakka.

12 Big Boss Kemp voitti Turussa varmasti, vaikka käytti paljon voimia jo matkalla. Ruuna kehittyy hyvää tahtia, mutta nyt asemat on kuin takamatkalta starttaisi ja täältä on vaikea kiertää kaikkia. 

Yllättäjät: Uudella ohjastajalla vahvistuva 2 Westcoast Love olisi ensimmäinen varmistusmerkki, mikäli suosikin kaveriksi lisättäisiin hevosia. Sitkeän tamman sijoitukset ovat heikentyneet, mutta juoksut ovat menneet jo monta kertaa peräkkäin hieman pieleen, eikä kunnon tarvitse olla laskussa. 3 Bad Boys Blue on esittänyt uransa alussa lupaavia otteita, mutta vastus kovenee kerta heitolla aika merkittävästi. Nopea 7 Hope's Hunter pääsee iskuasemiin. 4 Belly Button oli viimeksi vaisu, mutta on väläytellyt aiemmin.

Pelijakauma: Tämäkin suosikki on ylipelattu (47), joka on kierroksen luonteesta johtuen ymmärrettävää. Frank The Tank'kin (21) on yliarvostettu. Liian vähällä huomiolla ovat 2 (2), 4 (0,2) ja 7 (1).

Juoksunkulku: Frank The Tank ja Hope's Hunter ovat alussa nopeimmat. Ensin mainittu on todennäköisin keula.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 8 Huimariina pääsi marraskuussa vihdoin voiton syrjään kiinni, eikä lopulta kokenut tappiota koko kuussa, vaikkei tarjolla ole ollut mitään säästöjuoksuja. Tamma on äärimmäisen jaksava ja nopeusominaisuudetkin ovat kehittyneet, mutta siltikin eturivin uloin paikka tuo ongelmansa. Ari Moilasen ajokki tekee varmasti hyvän esityksen luvassa olevalla kiertämiselläkin, mutta se voi syödä voimia juuri sen verran, että voitto jää haaveeksi. Suosikki, mutta ylipelattu sellainen. Ei silti ohipeliainesta nykykunnossaan.   

Kovimmat haastajat: 3 Taruntuuli onnistui kauden päätähtäimessään Villinmiehen Tammakilvassa ja sai kerralla kasan rahaa. Kyvyt riittävät varmasti näissäkin sarjoissa ja tulevaisuudessa avoimellakin tammatasolla, mutta tämän startin alla on ollut murheita. Tauon syynä on aika rankka sairastelujakso ja se ei voi olla näkymättä otteissa. Lupaus on silti yksi voitontavoittelijoista.

2 Suvelan Tähti onnistui vihdoin viimeksi ja varmasti ansaitusti. Epävarmuus ja hidas kiihtyvyys ovat syöneet hevoselta kärkisijoja, mutta mainioita juoksuja siltä on nähty jo pitkään. Ruuna jää taas alussa, mutta kiertää varmasti maalin lähestyessä kohti kärkitaistoa. 

Yllättäjät: 9 B. Tuuma osaa yllättää, eikä vire ole hassumpi. 4 Vixen vaikutti vuosi sitten hevoselta joka nousee aivan rodun huipulle, mutta meno on takkuillut milloin mistäkin syystä. Mahdollisesti henkistenkin syiden takia. Ori kokee nyt mielenkiintoisen muutoksen rattailla ja mahdutetaan isoon systeemiin yllättäjäksi. Eivät viime esitykset nyt muutenkaan ole olleet aivan täysin toivottomia.

Pelijakauma: Suosikki on ylipelattu (46). B. Tuuma (1) ja Vixen (4) ovat kiinnostavimmat yllättäjähaut.

Juoksunkulku: Taruntuuli menettää alussa keulan korkeintaan Tosi-Jänkälle, jolta se on noudettavissa takaisin. Esa Holopainen voisi kuitenkin olla jatkossa halukas päästämään suosikin keulaan, mikäli tämä vain ehtii kärjen rinnalle järkevässä vaiheessa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 5 Velvet Girl omaa sellaisen juoksupään, että mikäli sillä olisi komeampi runko tai edes terveempi sellainen, niin sen voittosummalla olisi vain taivas kattona. Eskilstunassa tamma kiri vahvasti ykköseksi, vaikka ravi oli suoraan sanottuna aika karmeaa katseltavaa. Pieni huili on luultavasti tehnyt vain hyvää, mutta alustava peliosuus on silti luvassa olevaan juoksunkulkuun nähden liian kova. Varmastikin hevonen tekee taas rehdin esityksen ja on yksi niistä joka voi voittaa, eikä sitä väistellä kupongeilta, vaikkei sekään välttämättä olisi väärä ratkaisu.

Kovimmat haastajat: 7 Amaretto Scoop on pelillisesti selvästi kiinnostavin, vaikka asetelmat näyttävät pahalta. Mielestämme ruunalla on kuitenkin oiva mahdollisuus jopa keulapaikalle, eikä sen suosikkiasemakaan olisi välttämättä väärin. Kakkossijoihin päättyneissä juoksuissa viisivuotias oli hieman totuttua nahkemapi, mutta viimeksi taas mainio voitossaan.

10 Bacardi Razz ei saanut edellisestä viimeksi mitään otetta. Se joutui kirimään takaa, eikä ollut varsinaisesti Amaretto Scoopia huonompi, mutta tehtävästä tulee taas samankaltainen ja juoksupaikassa annettava tasoitus lienee liian suuri tälläkin kertaa. 

Yllättäjät: 2 Nu i Nu löylytti Amaretto Scoopin Lahdessa selityksittä, mutta Vermossa suoritus oli vaisumpi. Toki siellä asiatkaan eivät sujuneet laukan myötä kovin edullisesti. Ruuna ailahtelee ja keksii omia temppuja, mutta onnistuessaan se pystyy lyömään kovia hevosia. 3 Airport Present menetti Seinäjoella ylivoimavoiton, kun ravi hukkui loppusuoralla. Raviongelmat ovat vaivanneet ja kun soppaan lisätään ylisarja, niin ruuna jää yllättäjän rooliin, vaikka kykyjä tuntuisi olevan. 4 Rocking Love ei saanut Jyväskylässä vapaata latua Bite The Bulletin takaa, mutta voimia ei näyttänyt juurikaan olevan varastossa. "Tamma" ei ole ollut aivan terävimmillään enää ja vastus on tiukkaa, mutta toki vain pari prosenttia on sille siltikin liian vähän.

Pelijakauma: Tuttu narina. Suosikki (41) on ylipelattu. Amaretto Scoop (19) on selkeimmin alipelattu. Numerot 2 (8), 3 (5) ja 4 (1) ovat myös liian pienellä huomiolla. 

Juoksunkulku: Tiukka kiihdytys, jossa Amaretto Scoop saattaa kiitää ulkoakin keulaan. Pahimmat kannot kaskesssa löytyvät radoilta 1 ja 3. Velvet Girl kiertyy luultavasti johtavan rinnalle, mikäli vauhti rauhoittuu merkittävästi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki/varma: 1 Stormyskyn edellinen voitto löytyy lähes puolen vuoden takaa, mutta se ei tarkoita etteikö ruuna olisi sellaisen ansainnut. Jukka Torvisen ajokki on ollut nousukuntoisen oloinen parissa viimeisessä ja nyt tehtävä on sille kuin nakutettu. Maililla täyttä matkaa paremmin viihtyvä menijä on ykkösradalta hyvin lähellä koko matkan johtoa. Edellisessä mailin kilpailussa Lappeessa ruuna oli johtavan rinnalta tappotahdissa todella hyvä, vaikka jäikin toiseksi. Peliosuus on alustavasti melko rajuissa lukemissa, mutta pudonnee ravipäivänä muutaman pykälän.  

Kovimmat haastajat: 7 Amazing Soul joutui keskiviikkona taipumaan rinnalleen kiertäneelle Demi de Veluwelle ja esitys menee vain asiallinen -lokeroon. Lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää paljon ja Stormyskyn kaataminen tämän ulkopuolelta lienee liian hankala tehtävä.

9 Regent Zet ei ole ollut aivan terävimmillään viime starteissa, mutta kirinyt kuitenkin asiallisesti. Nyt ruuna on varsin mielenkiintoisella paikalla ja vaarallinen varsinkin mikäli se onnistuu kiihdytyksessä pitämään suosikin selän. Johtavan takaa Regent Zet olisi ainakin mielenkiintoinen piikkiselkä -kaksariyritys ja miksei myös hyvä yllättäjähaku Toto76.peliin, mikäli ei tahdo rastata suosikkia yksinäiseksi merkiksi.

2 Moonlight Love ei pystynyt ohittamaan edessä matkanneita Amazing Soulia ja Demi de Veluweta keskiviikkona ja jätti hieman tasapaksun kuvan itsestään, vaikkei ollut toki huono. Tämäkin tamma haaveilee varmasti paikasta suosikin takana ja osallistuu todennäköisesti taistoon kärkisijoista.

Yllättäjät: 6 Quite an Avenger palaa lähes vuoden tauolta. Kommentit ovat positiiviset ja tulevaisuudesta kovat odotukset. Maili ei ole kuitenkaan leipälaji ja paikkakin on hankala. Taktiikkakin on luultavasti passiivinen, eikä hevonen oikein kiinnosta pelimielessä. 10 Air Gunner ei ole ollut aivan terävimmillään enää viime starteissa ja voittoon vaaditaan parannusta, vaikka hevonen toki on tällä tasolla aina mahdollinen menestyjä.

Pelijakauma: Stormyskyn (57) alustava peliosuus on yläkantissa, mutta se napataan kierroksen todennäköisimpänä voittajana silti varmaksi. Parhaat merkit olisivat Moonlight Love (7) ja Regent Zet (4).

Juoksunkulku: Stormysky pitää keulat. Amazing Soul jäänee rinnalle. Moonlight Love ja Regent Zet hamuavat paikkaa johtavan takana ja se olisikin luultavasti tiketti kakkossijalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 1,8,2,4,10
Toto76-2: 6,10,11
Toto76-3: 3,7,1,2,15
Toto76-4: 5
Toto76-5: 8,3
Toto76-6: 7,5
Toto76-7: 1
Hinta: 15,00 €

Suuri
Toto76-1: 1,8,2,4,10,7,9
Toto76-2: 6,10,11
Toto76-3: 3,7,1,2,15
Toto76-4: 5
Toto76-5: 8,3,2,9,4
Toto76-6: 7,5,10,2,3
Toto76-7: 1
Hinta: 131,25 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›