Ismo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Helsinki 11.11.2015

Julkaistu:

Toto65
Illan T65-kierros on huippumielenkiintoinen, sillä moni kohde on rastattu ainakin alustavasti hyvin kummallisesti. Lähdöissä suorastaan vilisee maukkaita yllättäjiä ja ohipelejä. Ekoloki on pelihevosista edullisin varma, koska se on vasta lähtönsä kakkossuosikki.

Toto65-1

Suosikki: 2 Sands Pepperin juoksut menivät välillä pieleen, mutta viime kilpailuissa ne ovat onnistuneet ja hevosella on kolme totosijaa alla. Vastus on viime kilpailuja sen verran köykäisempi, että tamma on nostettava rankingin kärkeen. Sillä on vältelty piikkijuoksuja, mutta tällä kertaa sellainen vaikuttaa todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Kannattaa muistaa, että valmentajan mielestä kurakeli olisi Sands Pepperille selkeä miinus.

Haastajat: 1 Invantaggio palasi kuun alussa hyväkuntoisena tauolta ja tuli kirinsä 3. ulkoa ihan sitkeästi perille. Se avaa myös hyvin, mutta tuskin pystyy vastamaan suosikille. Joka tapauksessa ruuna saa hyvän sisäratareissun.

10 Holiday Ors ei ole ollut aivan loppukesän kanuunavireessään, mutta viime juoksu antoi taas toivoa paremmasta. Ruuna pääsi tulemaan 4. sisältä sujuvasti ja ehti kakkoseksi ylivoimavoittajan jälkeen. Holiday Ors olisi terävimmillään keulasta, jonne sillä ei ole kuitenkaan takarivistä asiaa.

Yllättäjät: 11 Blame Pizzaz ei ollut kesällä oma itsensä, mutta antoi vahvan näytön nousuvireestään Forssassa, missä kiri ahdistelemaan kovaa Capone Bokoa.

5 Black Dunnockin tämä kausi on sujunut kangerrellen, mutta se on tauon jälkeen tallikommenttien mukaan taas lähempänä omaa tasoaan. Ruunaa ei sovi unohtaa kokonaan heikosta tulosrivistä huolimatta, sillä se on voittanut joskus paljon kovempiakin T76-lähtöjä.

Pelijakauma: Sands Pepper on liian iso suosikki ja Holiday Orsia on pelattu myös liikaa. Blame Pizzaz on järkyttävän alipelattu ja myös Black Dunnock on jäänyt liian unohdetuksi.

Juoksunkulku: Sands Pepperillä kokeillaan keulasta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: Hienosti kesällä uudelta valmentajalta kolmen voiton putkella aloittanut 6 Juntti-Jussi on vakava ehdokas varmaksi. Vaikka ruunan voittotahti on hyytynyt kovissa lähdöissä, sen esityksiä ei ole voinut moittia nimeksikään. Ruunan ajat ovat olleet selvästi parempia kuin muiden osallistujien. Viimeksi Juntti-Jussi tuli vasta viime metreillä ohitetuksi piikistä, jonne se nytkin pääsee.

Haastajat: 11 Suvi Kevätön on noussut rajuun kuntoon. Se laukkasi lokakuussa lopussa taisteltuaan tiukasti Ryti-Tytön kanssa ja on voittanut sen jälkeen molemmat juoksunsa niin takajoukosta kuin kuolemanpaikaltakin. Takarivistä tamman ei ole kuitenkaan aivan helppo ehtiä Vermon tasolla.

Välillä paussilla ollut 10 Ekin Toive oli ensimmäisellä kerralla vielä tasapaksu lähtölaukan jälkeen, mutta paransi huomattavasti viime torstain kilpailuunsa. Se kiersi matkalla määrätietoisesti kuolemanpaikalle, mistä irtosi ylivoimavoittoon.

2 Hilpertliina on puhjennut kovaan kuntoon, kun vauhdit ovat laskeneet. Toissa kerralla oli jo voiton vuoro, kun tamma ehti 3. ulkoa juuri ja juuri ohi 3 Järvsöeldin. Maanantain välistartissaan se eksyi etusuoralla väärään selkään, muttei ottanut muutenkaan märällä kelillä aivan normaalisti vauhtia lopussa.

5 Syytinki ei ole ollut terävimmillään viime kilpailuissaan. Viikko sitten se selvisi 2. ulkoa toiseksi vastustajan laukan ansiosta.

Yllättäjät: Rehti kilpatamma 9 Fannikka kannattaa rastata, jos hakee potin nostajia. Se eteni viimeksi T76-finaalissa lyhyen alkulaukan jälkeen kuolemanpaikalle, mistä sinnitteli asiallisesti.

Järvsöeld on ollut elämänsä kunnossa syksyllä, mutta viime kilpailu jätti kysymysmerkkejä ilmaan. Ruuna heitti piikistä hanskat tiskiin jo viimeisellä takasuoralla. Taipuminen saattoi johtua huumoripuolesta, koska hevosen osanottoa ei ole peruttu.

Pelijakauma: Suvi Kevätön ja 4 Viriori ovat ylipelattuja. Fannikka, Hilpertliina ja Järvsöeld ovat edullisia rasteja.

Juoksunkulku: Keulat katsova Järvsöeld kumartaa piikin Juntti-Jussille. Myös Viriori avaa hyvin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: Voimaliiga on totutusti mielenkiintoinen pelikohde. Voittajakandidaatteja starttaa kolmelta eri paalulta. Paremmin talvihevosena tunnettu 14 Global Kid on saanut kesätauon jälkeen yhden startin alleen ja se osoitti hyvän kuntonsa, vaikka menestystä ei irronnut. Lujaa pahan lähtölaukan jälkeen kulkenut ruuna voi olla kilpailun ansiosta rauhallisempi alussa. Sen voimavarat ovat omaa luokkaansa.

Haastajat: Tallikaveri 5 Fakir Victory on Global Kidin ykköshaastaja. Se palasi lokakuussa tauolta positiivisella juoksulla, vaikkei aivan kärkeen keulasta riittänytkään, mutta joutui jäämään sen jälkeen yhdestä startista pois lievän vamman takia. Ori ei kilpailisi, ellei sillä olisi kaikki kunnossa ja se voi olla jopa viimekertaista juoksuaan pontevampi lyhyemmän starttivälin ansiosta.

15 Minos Vang on pelaajille vaikea hevonen. Koskaan ei voi etukäteen tietää, miten päin sen jalat ovat. Kun ravi maistuu, hurjakirinen ruuna pystyy voittamaan tällaisia lähtöjä. Toissa kerralla Minos Vangin ravi oli solmussa, mutta viimeksi se lopetti passiivisen taktiikan jälkeen vinhasti.

Ei ole pelureilla ollut helppoa 9 Fiery Sidinkään kanssa. Kun se on saanut sisäratareissujen jälkeen sopivasti kiriväylän, kovatkin hevoset ovat tulleet välillä selkä edellä vastaan. Sen sijaan toista rataa pitkin juoksemalla ruuna ei ole saanut oikein mitään aikaiseksi. Viidesti tänä vuonna ykköseksi kiskaisseen hevosen pienin kerroin voittojuoksuissa on ollut 15. Viime lauantain Kouvola-ajossa Fiery Sidillä sujui kaikki kuin elokuvissa ja se kiri superyllättäjänä niukkaan voittoon ennen Surprise Lordia.

Tauolla olleet 11 Star Martini ja 7 Vilukko ovat arvoituksia, mutta molempien kyvyt riittävät pärjäämiseen. Star Martini oli kesän juoksuissaan raju pettymys. Tallikommenttien mukaan ruuna on treenannut loistavasti.

Vilukolla ajettiin ensimmäisellä kerralla Lahdessa passiivisesti porukan perällä, eikä sen kunnosta saatu kunnon kuvaa.

Yllättäjä: Lokakuussa kaksi hyvää juoksua Bodenissa tehnyt 13 Blue Porsche on menettänyt tuoreimmissa kilpailuissa mahdollisuutensa väsyneiden vastustajien takana. Jenkkihevonen selvittää myös pitkät matkat.

Pelijakauma: Global Kidin kuuluisi olla Fakir Victoryn sijasta suosikki. Minos Vang, Star Martini ja Blue Porsche ovat alipelattuja. Fiery Sidin kannatus on liian suuri.

Juoksunkulku: Fakir Victory etenee alkumatkalla kärkeen. Global Kid tulee aikaisin eteenpäin ja voi päästä keulaan asti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: Vaikka kuudella peräkkäisellä voitolla uransa aloittaneen 8 Wardrumin menestyskulku on laantunut, se saa paineet niskaansa. Ruuna palasi toissa kerralla voittojen tielle jyräämällä kuolemanpaikalta vastustajansa kumoon. Viimeksi se ei kestänyt tasokkaammassa lähdössä pitkää kiriään, koska oli kipeä (kts. tallikommentit). Varmaksi Wardrumia ei voi suunnitella ikävältä lähtöpaikalta.

Haastajat: 3 Maxx Birdland on sijoittunut hyvien reissujen jälkeen kahdesti peräkkäin toiseksi. Hevonen voi saada uudesta kuskista lisää terävyyttä, mitä se ilman muuta vaatiikin voittoa varten.

6 Grainfield Ace on pärjännyt pahasti alle kykyjensä, koska sen ravi ei ole sujunut parhaalla tavalla. Ori väläytti kykyjään kolme kilpailua sitten ja kiri takamatkalta lujaa kakkoseksi hyvällä ajalla. Seuraavaksi se oli täysin saamaton, ja viimeksi laukka vesitti hevosen pelin. Grainfield Ace kulki Kymenlaakso-ajon karsinnassa hypyn jälkeen hyvin, minkä perusteella sen fyysisessä kunnossa ei ole vikaa.

5 Purgatorio voitti viikko sitten paljon tätä sopivamman T65-lähdön takarivistä erinomaisesti onnistuneella reissulla. Vastaava esitys ei tällä kerralla riitä kärkisijoille.

Yllättäjät: 2 Callela Lancelot on kakkossuosikkimme, mutta koska hevosta on pelattu käsittämättömän vähän, pidämme sen yllättäjäosastossa. Keväällä Kuopio Stakesin finaaliin selvinnyt ruuna palasi vajaa kuukausi sitten lupaavasti pitkältä tauolta, muttei ollut viimeksi lainkaan yhtä hyvä. Yhteen vaisumpaan starttiin ei pidä kuitenkaan tuijottaa liikaa.

11 Pope romahti Kymenlaakso-ajon karsinnassa kuolemanpaikalta, mutta oli sitä ennen keulasta ihan hyvä kakkonen Wardrumia vastaan. Kuskinvaihdos voi tehdä sille hyvää.

Luotettavasti kilpaillut 12 El Booster kärkkyy rajua ylivauhtia. Viimeksi se ei saanut kunnon mahdollisuutta T76-finaalissa, ja pateja jäi käyttämättä tätä lähtöä varten.

Pelijakauma: Callela Lancelot on kierroksen huippurasteja. Myös Grainfield Ace ja Pope ovat rajusti alipelattuja. Wardrum, Maxx Birdland ja Purgatorio ovat sitä vastoin selvästi ylipelattuja.

Juoksunkulku: Callela Lancelotilla ajetaan luultavasti keulasta. Wardrum kiertää aggressiivisella taktiikalla eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Suomenhevosten päälähtö on tasokas kilpailu. Loppukesällä omalle tasolleen palannut ja T76-finaalinkin puhtaasti voittanut 11 Ekoloki oli tauon jälkeisessä startissaan tolaltaan, koska säikkyi omistajansa mukaan kirkkaita ratavaloja, mutta oli viime kilpailussaan ehkä parempi kuin koskaan. Ori lopetti keulasoolona huimasti 18,5-vauhtiin. Sillä ei ole takarivistä asiaa keulaan, mutta hyväfysiikkainen hevonen jaksaa kiertääkin. Ekoloki ei ole hullumpi vaihtoehto varmaksi.

Haastajat: 6 Helmen Vili löysi myös kesällä itsensä, kun palasi omistajansa hoiviin. Ruuna voitti kolme kertaa peräjälkeen komeilla juoksuilla, kunnes väsähti viime lauantaina kovassa ykkössarjassa Camrin rinnalta kuolemanpaikalta. Mikäli meneväinen ruuna on ehtinyt palautua Kouvolan kilpailusta ja välttää saman juoksupaikan, voittopolulle palaaminen on täysin mahdollista.

Ikäluokkatähti 7 Koivikon Kallen ura aikuisten lähdöissä ei ole alkanut aivan odotetusti, mutta hevosen suuret lahjat edellyttävät pärjäämistä. Toissa kerralla se kiri takapareista hyvin neljän kymmenyksen päähän Helmen Vilistä.

5 Aki-Vei voitti lokakuussa kahdesti mallikkailla kireillä sopivan porukan. Porin T76-finaalissa se joutui lähtemään 20 metrin takamatkalta Ekolokiin nähden, mutta jäi tämän kilometriajasta vain kymmenyksen. Sillä ei ollut vain asiaa parantaa lämminverivauhtisessa lopetuksessa.

Yllättäjät: Alkukaudella vakuuttanut 2 Vinkan Hovi on vaisumman kesäkauden jälkeen nähtävästi nousuvireessä, vaikka viime sijoitukset eivät sitä kerrokaan. Se ei saanut Porissa ajoissa mahdollisuutta ja laukkasi viimeksi lähdössä.

9 Viksanteri on merkittävästi sijoituksiaan vaarallisempi. Voitto on enemmän kuin lujassa takarivistä, mutta oritta kannattaa ainakin seurata.

Pelijakauma: Ekoloki on kakkossuosikkina huippuvarma. Helmen Vili on karkeasti ylipalattu. Molemmat yllättäjäehdokkaamme ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Helmen Vili pääsee etenemään kärkipaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: 11 Stoneisle Jade on tehnyt kesätauon jälkeen kolme niin kovaa juoksua, että uskallamme nostaa sen rankingkärjeksi synkältä lähtöpaikaltakin. Tamma jaksoi Kouvolan juoksussa pitkän kirinsä sisukkaammin kuin koskaan aikaisemmin ja venyi oikein hallittuun voittoon. Viimeksi se sai vasta maalisuoralla kiritilan 3. sisältä eikä aivan ehtinyt ensimmäiseksi ennen maalia.

Haastajat: 6 Young Moon Hoss on voittanut syksyllä kahdesti tarkkojen sisäratajuoksujen jälkeen. Viime torstaina se häiriintyi maalisuoran alussa laukkaavasta vastustajasta kesken kirinsä, muttei olisi voinut muutenkaan mitään keulavoittajalle. Tammalla ei satsattu Lahdessa starttiin, mutta nyt satsataan, eikä keulajuoksukaan ole pois laskuista.

1 Stone Capes Lucalla voi olla samat aikeet, vaikka silläkin on herkästi tyydytty selkäreissuihin. Ori yllätti lokakuun alussa T65:ssä kirimällä takamatkalta erinomaisesti onnistuneen juoksun avittamana hallittuun voittoon. Seuraavaksi hevonen oli tasapaksu, mutta viime kilpailussaan se kulki mainiosti 1. kaarteen laukan jälkeen.

Loppusyksyllä voittamaan innostunut 7 Wild Coltsin ei ole mielekäs pelihevonen paljon rastattuna. Sen juoksu ei onnistu välttämättä läheskään yhtä hyvin, ja lisäksi vastus kovenee.

5 Vie de Adonis ällistytti kaksi viikkoa sitten ilman etukenkiä ja kirmasi hienosti onnistuneen reissun jälkeen kovalla ajalla murskavoittoon. Se saa nyt varmasti vaikeamman juoksun, mutta uuteen kovaan esitykseen pitää silti varautua.

Yllättäjät: 9 Thelma Zet oli viimeksi kuuma pelihevonen, mutta on nyt jäänyt yllättävän vähän rastatuksi, vaikkei sen esityksessä keulasta ollut mitään vikaa. Tamma pääsee hyvien avaajien takaa kelvollisiin asemiin. Forssassa hevonen näytti selvittävänsä pitkätkin kirit, jos saa seurata selässä.

2 Go Downin voitto on roikkunut muutaman kerran ilmassa ja 4 Costa Blanca menee pikku hiljaa eteenpäin starttien myötä.

Pelijakauma: Stoneisle Jaden ja Young Moon Hossin peliprosenttien kuuluisi olla toisin päin. Wild Coltsin on ylipelattu ja Stone Capes Luca, Thelma Zet, Go Down ja Costa Blanca alipelattuja.

Juoksunkulku: Stone Capes Luca, Go Down tai Young Moon Hoss vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 1,11
Toto65-2: 6
Toto65-3: 14,5,15,13,11
Toto65-4: 8,2,6
Toto65-5: 11
Toto65-6: 11,6,1,9,5
Hinta: 15,00 €

Suuri
Toto65-1: 1,11
Toto65-2: 6,11,10,9,2,3
Toto65-3: 14,5,15,13,11
Toto65-4: 8,2,6
Toto65-5: 11
Toto65-6: 11,6,1,9,5,2,4
Hinta: 126,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›