Toni, Anton

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Jokimaa 17.10.2015 - 133 299 euron jackpot!

Julkaistu:

TOTO76 JACKPOT
Lahden Toto76-kierroksella tehdään tähti ja jaetaan extrarahaa. IS Ravien suosituksiin löytyy vain yksi varma ja se hevonen toisi ison ilon muutenkin koko Lahden seudulle. Suositukset ovat jackpot-rahan ja vaikeahkon rivin myötä aika rapeita.

Toto76-1

Suosikki: 4 Köppisen voitot ovat olleet tällä kaudella hieman harvemmassa, muttei oriin otteita voi moittia ja kunto tuntuu talven lähestyessä olevan lisäksi vain noususuhdanteinen. Teivossa toissa vuoden kuningas teki hyvän kierroksen kirin 4. ulkoa ja hävisi vain Jokivarren Kunkulle, joka ei ole nyt huolenaiheena. Ari Moilasella on taktisesti käsissään vain hyviä vaihtoehtoja, sillä 11 Suivikas joutuu matkaan takarivistä. Keulapaikkakin voisi olla tarjolla 7 Camrilta, muttei lähdön hallinnoiminen johtavan rinnaltakaan ole huono vaihtoehto. Yksi ehdokkaista jackpot-varmaksi. 

Kovimmat haastajat: IS Ravit kuitenkin varmistaa suosikin yhdellä merkillä ja se on peliosuuksissa vasta  kolmannen-neljännen hevosen paikkeilla oleva 1 Saaga S. Tamma teki Lappeessa rajun juoksun ilman kenkiä ja jatkaa hyvin todennäköisesti samalla balanssilla. Sisärata on murhe, mutta kirinopeus taitaa olla jopa porukan kovinta ja tiloilla tamma on todella vaarallinen.

Suivikas on saanut huilata hetken pitkän kauden jälkeen. Hevoselta voi silti odottaa vahvaa suoritusta, eikä se nyt varsinaisesti ole kerännyt liikaa peliäkään, mutta lähtöön ei haluta tuhlata kovin montaa merkkiä ja leikkuri käy tämän vahvan jyrän kohdalla.

Camrin kausi on ollut katkonainen, eikä aivan parasta suorittamista ole nähty. Nopea ori saa tässä haluamansa juoksun joko keulassa tai Köppisen takana, mutta viime aikojen esityksillä voitto on silti tiukassa.

Yllättäjät: 5 Tapsan Tahti ja 8 I.P. Lento ovat hieman tauluaan paremmassa vireessä, mutta niiden voitto vaatisi aika erikoisia tapahtumia. 6 Siirin Älli on nostanut tasoaan, vaikka voitot ovat tulleetkin helpoista tehtävistä. Tällä tasolla ruuna ei vain ole riittänyt ja tuskin riittää nytkään.

Pelijakauma: Köppinen on aavistuksen ylipelattu. Saaga S kiinnostaa.

Juoksunkulku: Camri viuhtoo erittäin todennäköisesti keulaan. Köppinen tulee pian rinnalle, mutta Ari Moilanen ei välttämättä edes halua keulaan, sillä johtavan rinnalta Suivikkaan tehtävä on helpompi tehdä vaikeaksi. Suivikkaalla ajettaneen joka tapauksessa aktiivisesti. Saaga S yrittää löytää kiritilat jossain vaiheessa matkaa sisäradaltaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Toisessa kohteessa otetaan kantaa. Lähtöön revitetään, mutta kaksi eniten pelattua ei silti mahdu lapulle. 7 Bite The Bullet on ollut vakuuttava, siitä ei pääse mihinkään. Nyt ruunalla on kuitenkin alla rokotustaukoa, joka tapaa verottaa jonkin verran. Lisäksi juoksusta on tulossa näistä asemista helposti hankala ja voittaminen olisi huippuiskussakin vaikeaa. Suosikki ei kelpaa.

Kovimmat haastajat: Kansan kakkossuosikki on hyvin todennäköisesti keulassa juokseva 3 Holiday Ors, eikä sekään kelpaa. Toki ruunalla on johtopaikalta saumansa, mikäli se saa vetää rauhassa, muttei se ole tasaisen kovassa lähdössä todennäköistä. Hevosen otteissa on ollut lieviä viitteitä laskukunnosta, mutta se on ennenkin ailahdellut.

10 Fire Spruce on kanuunakunnossa, mutta kärsii heikosta lähtönopeudestaan, eikä siksi ole juhlinut voitoilla. Tamma kaipaa tietysti lähtöön matkalle hieman vauhtia, mutta se kirii varmasti lopussa taistoon monella skenaariolla.

9 Rocking Love on ottanut kaksi kirivoittoa peräjälkeen ja asemat löytyvät taas järkevästä paikkaa parijonosta. 

6 Nu I Nu vaelteli pitkään varjojen mailla, mutta viimeksi maisema vaihtui lopussa hienosti ja ilman loppusuoran haparointia taulussa voisi komeilla ykkönen ja Amaretto Scoopin päänahka. Ruunalla on toki edelleen omat murheensa hitaan kiihtyvyyden kanssa.

Yllättäjät: 11 Capone Bokoa on huollettu ja valmentaja on kesän menestyshevosen kohdalla oikein luottavainen. Paikka on vaikea, eikä tehtävä yksinkertainen, mutta ruunalla on rahkeita kierrellä kauempaakin. 1 Sahara Hotshot sai Teivossa namujuoksun ja kiri lennokkaasti. Ykköseltä juoksu onnistunee jälleen ja tiloilla ruuna voi yllättää kaikki. 4 Super Cent kiri Seinäjoella 11-kyytiä 700 metriä ykköseksi ja ansaitsee lähes pelaamattomana paikan isommista systeemeistä, vaikka vastus kovenee merkittävästi. 5 Tip Chip ja 2 Volume Hoss ovat myös mahdollisia pärjääjiä, mikäli juoksu menee kuin elokuvissa.

Pelijakauma: Kaksi eniten pelattua on liikaa pelattuja ja hyviä merkkejä onkin sitten tarjolla pitkä lista, eivätkä aivan kaikki niistä mahdu silti edes lapulle. 1,4,6,9,10,11 -ryhmällä etua on tarjolla jo melkoisesti.

Juoksunkulku: Holiday Ors on nopein ja sillä luultavasti myös ajetaan keulasta. Bite The Bulletin kohtalona on erittäin todennäköisesti paikka johtavan rinnalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki/varma: 7 Stone Capes Olive valittiin varmaksi jo Urheilusanomien maksullisessa vihjeessä ja siitä pidetään kiinni, vaikka peliosuus onkin kohoamassa toivottua korkeammaksi. Raviliiga-varsojen ykkösnimeksi kohonnut tamma on kehittynyt hyvää tahtia ja sillä voisi olla paremmalla onnella selvästi kovemmatkin ansiot. Esimerkiksi Tammakriteriumissa pussitukseen saattoi palaa voitto ja itse Kriteriumissakin samaan asiaan ehkä yksi sijoitus. Tommi Kylliäinen "lupaa" panostaa lauantaina starttiin ja keulapaikkakin on mahdollinen riippuen lähinnä Mika Forssin ajatuksista. Kuolemanpaikan välttäessään "Olivia" on lähellä ykköstä. 

Kovimmat haastajat: 12 Arctic Passion on peleissä alustavasti lähes suosikin tasoisissa prosenttiosuuksissa, mikä on ymmärrettävää Kriterium-voittajan kohdalla, mutta näistä lähtöasetelmista melko väärin. 3. sisältä arvovoittoon spurtannut tamma on saanut olla voittonsa jälkeen helpommalla, eikä taktiikkakaan tule täältä olemaan kovin aggressiivinen. Selkeä ohipeli ja peliosuus toki laskeekin, kun rahaa alkaa virrata vaihtoon kunnolla.

4 Zumurella voitti Turussa aivan rehdin esityksen jälkeen 4. ulkoa ja porukan rutinoitumattomin kehittyy myös kovaa vauhtia. Ei Turun esitys kuitenkaan sellainen ollut, että lähes 20 prosentin peliosuus olisi perusteltua. Esimerkiksi edellä kirinyt 1 Amelie Frost laukkasi loppusuoran alussa todennäköisesti voittonsa ja se olisikin kiinnostavin merkki, mikäli suosikkia varmisteltaisiin. Amelie Frostin ongelmana on tosin sisäradan paikka, sillä se ei avaa normaalisti kovin kovaa.

Yllättäjät: 3 Reding Girlillä on rutiinia kovista lähdöistä, mutta sen otteet ovat olleet laskusuuntaisia. Tallikaveri 5 Bean Star lienee alussa nopein ja päättää keulahevosen. Tamma on ollut asiallinen ja hieman liian vähällä huomiolla todennäköisen edullisella juoksunkululla. 2 Bestseller ansaitsee muista hevosista vielä maininna. Se seuraili Kriterium-karsinnassaan maksimisijoitukseen sisäradalta ja kulki viimeksi asiallisesti laukan jälkeen.

Pelijakauma: Suosikin peliosuus on kohoamassa hieman liian suureksi. Arctic Passion on merkittävästi ylipelattu ja Zumurella myös hieman. Amelie Frost on kiinnostavin haastaja ja Bean Star myös hieman aliarvostettu.

Juoksunkulku: Bean Star lienee nopein kiihdytyksessä. Suosikki tulee pian kyselemään siltä keulapaikkaa. Arctic Passion odottelee hännillä kirivaihetta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: 11 Haltija ailahtelee jonkin verran, mutta sarjoihinsa karmeat vauhtivarat se on osoittanut useaan otteeseen. Tämänkin suosikin peliosuus on jonkin verran korkealla, sillä paikka ei ole herkkua ja kierrettävänä on tasokas joukko hevosia. Hyvänä päivänään ori toki pystyy leiskauttamaan kaikista ohi ja se on toki perustellusti suosikki. Teivossa Haltija lopeeti 20-vauhtia ja oli aika poikkeuksellista, että niillä vauhdeilla hävitään näissä sarjoissa, mutta se kertoo vain tason kovuudesta tässä kategoriassa. 

Kovimmat haastajat: 3 Juntti-Jussi seurasi Teivossa Haltijaa koko matkan kuin hai laivaa ja yritti lopussa rinnalle, muttei se kovassa vauhdissa onnistunut. Nyt ruuna saa suosikkiin merkittävän edun jo alussa, eikä olisi ihme, vaikka se pitäisi perille saakka.

6 Taksrok on tehnyt komeaa jälkeä hieman pohjoisempana ja ykkösiä on tullut kaikenlaisilla juoksuilla. Ruuna kohtaa nyt kuitenkin aivan eri tason hevosia ja joutuu alussa kiertämään jonkin aikaa ulkona. Hankala löytää tapaa, jolla se riittäisi nyt voittoon.

1 Kake hakee koko matkan johtoa ja on usein siinä onnistunutkin. Siihen pätee samat sanat kuin Taksrokiin. Voitot ovat tulleet selvästi helpommista lähdöistä ja on todennäköistä, että lopussa ainakin joku pyyhältää ohitse. 

Yllättäjät: 2 Alf nostetaan vähän pelattuna yllätysmerkiksi, vaikka tuskin sen vauhdit aivan riittävät tässä. Ruuna on startannut tauon jälkeen kolmesti ja meno paranee kokoajan. Kaivattua vauhtiakin tulee kokoajan lisää ja hevonen on tässä sopivasti valmiiksi toisella radalla. 12 Tulinko on Derby-nelonen ja luokaltaan yksi lähdön parhaista. Sillä ei kuitenkaan ole aivan Haltijan nopeutta ja kaikkien kiertäminen tuntuu melkein yhtä vaikealta kuin peliprosentti osoittaa. 8 Mäkelän Jero ei ole tusinahevonen sekään, mutta ylisarjassa ja sen alun kohmeudella tehtävä on nyt toivoton.

Pelijakauma: Haltija on aika neutraali, hieman ylipelattu suosikki. Taksrok on selkeämmin ylipelattu ja Alf sopiva yllätyshaku.

Juoksunkulku: Kake ja Juntti-Jussi iskevät alussa yhteen. Antti Kinnunen luultavasti tyytyisi Kaken selkäänkin, mutta Reijo Vainikka ei tyydy yleensä mihinkään selkään. Haltijan kiri alkanee viimeisellä takasuoralla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 7 Globe Linda erottuu haastavassa kohteessa näytöiltään, mutta suhteelllisen ulkona olevalta lähtöpaikalta on luvassa ongelmia. Tamma lopetti Lappeessa keulasta lujaa ja komeasti, mutta nyt keulaan pääseminen maksaa huomattavasti enemmän, mikäli sinne edes on asiaa. Viisivuotias ei kyllä voita tätä lähtöä kerran kolmesta, vaikka onkin porukan kovakuntoisimpia.

Kovimmat haastajat: 9 Luckyline Krok romahti Vermossa kierrettyään matkalla johtavan rinnalle, mutta ei hevosta tuomita vielä yhden hieman heikomman suorituksen jälkeen. Lisäksi lisämetrit saivat tuolla juoksunkululla hieman painaakin.

1 Showtime on periaatteessa hyvällä paikalla, mutta saattaa jäädä tästä pian huonoihinkin asemiin. Lisäksi tamman askellus ei kyllä ollut viimeksi aivan sataprosenttista, vaikka kiri hyvin irtosikin. 3 Ranch Norma Jeane on nopea ja saa juoksun, mutta puristusta saisi olla enemmänkin. Villinmiehen Tammakilvan finaalipaikka on toki kova meriitti tähän seuraan. Tämä kaksikko ei kiinnosta enemmän pelatuista, vaikka se on todennäköisesti hyvän juoksun saavan kaksikon kohdalla riski.

Yllättäjät: Tänne sopiikin sitten lähes koko loppulähtö. 10 Livi Import, 11 Romanina Ans, 12 Crystal Eye, 13 Ice Insanity, 14 Trade a Photo ja 15 Made In Shade ovat lähtöpaikoiltaan kurjassa asemassa, mutta joukosta löytyy kirivoimaa ja alun melko todennäköinen reipastelu pelaa juoksua niiden pussiin. 4 Nemi Broline on esiintynyt postiivisesti Lahden harjoitusraveissa, vaikka vauhdit eivät ole olleetkaan kovin kovat. Taukoa on kuitenkin takana mittavasti. 6 Duquesa on ollut hieman epäonninen viimeisissään ja tauluaan vaarallisempi.

Pelijakauma: Lähtö on kaikin puolin hankala arvioitava, mutta suosikin liian kovat prosentit on helppo todeta. Yllättäjäosastomme rastiminen tuntuu ensisijaisesti järkevimmältä.

Juoksunkulku: Yhtä hankala arvioitava kuin lähtö kokonaisuudessan. Radoilta 3-7 pystytään avaamaan asiallisesti. Suosikki edennee lopulta keulaan, mutta se luultavasti maksaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 9 Landers Power on pelikansan selvähkö ykkösrastaus. Ruuna on ottanut voittonsa keulasta, mutta on nyt takarivissä. Se ei itsessään ole maailman suurin huolenaihe, sillä hevonen on osannut kiriä hyvin takaakin, mutta tehtävästä tulee helposti vaikea, ellei kärki pidä rajua ylivauhtia. Pitkin hampain luiskaan. Näitä lähtöjä voitetaan hyvin harvoin 3. ulkoa tai kauempaa.

Kovimmat haastajat: 3 Regent Zet kuuluisi IS Ravien mielestä olla lähdön suosikki, vaikka sillä on outo ongelma. Lähtöpaikka on turhankin hyvä. Ruuna avaa itsestään tosi kovaa ja Oulussa se jäikin kiihdytyksen jälkeen painamaan tuhlaten siihen parhaat voimat. Taustajoukot yrittävät löytää virityksiä joilla pitää hevonen rauhallisempana, mutta suunnitelmissa on silti keulajuoksu. Käyttäytyessään Regent Zet pystyy voittamaan tämän lähdön keulasta tasaisen reippaalla tempollakin.

2 Moonlight Love on kovasti tauluaan paremmassa iskussa ja ainoa tukimerkki edelliselle. Teivossa tamma kiri vaikeista asemista sitkeästi ja pääsee nyt lähemmäksi kärkeä ja iskuasemiin.

Yllättäjät: Eniten pelatun kolmikon päälle revittäminen tulisi kalliiksi, sillä oikean tuurin käydessä liki jokaisella muulla on jonkinlainen sauma. 

Pelijakauma: Landers Power on liian iso suosikki aika selkeästikin. Moonlight Love on paras merkki.

Juoksunkulku: Regent Zet avaa keulaan, josta sillä mielellään myös ajetaan, mikäli se pysyy rauhallisena ja ellei pysy, niin kukaan tuskin ennättää juuri johtopaikka kyselemäänkään.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: JTT-finaalissa ollaan pelikäyttäytymisen myötä paradoksaalisessa tilanteessa. 2 Agnese omaa viime ajoilta parhaat näytöt ja on parhaalla mahdollisella lähtöpaikalla, mutta peliosuus on ylittänyt kaiken sietokyvyn rajan. Huimasti kehittynyt tamma on tehnyt rajut suoritukset johtavan rinnalta jo useasti peräkkäin ja voi toki voittaa lähdön vaikka siitä tälläkin kertaa. Jackpot-kierroksen varmavalinnassa on tietysti hyvä painottaa osuvuutta ja Agnese on toki kierroksen todennäköisin voittaja. Peliosuus tuskin jää aivan näihin lukemiin, mutta varmistaminen on tällä haavaa lähes pakonsanelemaa, vaikkei itse hevosta vastaan mitään olisikaan. 

Yllättäjät: 5 Stone Capes Nougat jäi karsinnassaan toiseksi, mutta syynä siihen oli juuri Agnese. Ensi kerta ilman etukenkiä juosseella Derbyfinalistilla joudutaan nytkin panostamaan rajusti alkuun ja se voi kostautua lopussa.

9 Mountain Cleaver oli yksi vakuuttavimmista karsintavoittajista kiertämällä hänniltä koko kirilenkin kolmatta ilman vetoapua. Sen paras näyttö Ruotsin startista on lähes Agnesen suoritusten tasoa, mutta nyt ei kyllä kestä antaa alussa yhtä paljon tasoitusta kuin karsinnassa. Eiköhän kuski tiedosta sen.

1 Lovesong on alussa nopein, mutta tyytyy luultavasti selkäjuoksuun, sillä sieltä tamma on ollut viime aikoina paras. Hannu Torvisen ajokin yllätyssauma piileekin pätkänopeudessa ja siinä, että se pääsisi iskemään lopussa selästä. Hevonen hevosta vastaan sillä on vaikeaa kaikkien edellä mainittujen ja muutaman taakse rankatunkin kanssa, ainakin keulapaikalta. 

Lähdössä ei juuri heikkoa lenkkiä ole ja siksi suosikilla ei kestä olla yhtään heikko päivä. 4 Flynn Boko tulee aina rehdisti perille ja sitkeyttään karsinnassa esittivät myös 3 Anaheim Kemp ja 6 Wasa Warrior.

Pelijakauma: Agnese on rajun ylipelattu ja moni hevonen sitä myöten vähintään marginaalisesti alipelattu.

Juoksunkulku: Lovesong pitää ensin keulat ja sen jälkeen alkaa pohdinta, että kenelle se ne luovuttaa, jos luovuttaa. Agnesella tuskin on aivan alussa kiire mihinkään, mutta tarpeen vaatiessa sillä on potkua kiertää matkalla johtavan rinnalle. Anaheim Kempillä ja Stone Capes Nougatilla olisi lienee haluja kysellä keulaa Lovesongilta, mutta ensimmäiselle ne tuskin on tarjolla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 4,1
Toto76-2: 10,9,6
Toto76-3: 7
Toto76-4: 11,3
Toto76-5: 7,9,14,15,13,10,11
Toto76-6: 3,2
Toto76-7: 2,9,1
Hinta: 25,20 €

Suuri
Toto76-1: 4,1
Toto76-2: 10,9,6,11,1,4
Toto76-3: 7
Toto76-4: 11,3,2
Toto76-5: 7,9,14,15,13,10,11,4,6
Toto76-6: 3,2
Toto76-7: 2,9,1,5
Hinta: 129,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›