Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Mikkeli 10.10.2015

Julkaistu:

Toto76
Mikkelin Toto76-kierroksen varmavalinnat tehdään kylmäveristen koitoksista. Toinen valintamme on selvä suosikki Costello, joka on pussituksen välttäessä tosi lähellä toista peräkkäistä voittoa. Huhutaro kilpailee kierroksen rohkeana ideavarmana.

Toto76-1

Pelisuosikki: 3 Desdemona Boko palaa sairastauolta kilparadoille. Kyvykäs hevonen kilpailee kuitenkin osaavista käsistä, joten tamman vire on varmasti heti riittävä. Ennen taukoaan tamma kiri takajoukoista erittäin pontevasti vain Victory Bonsaille häviten. Hyvä avaaja lataa keulaan, mistä on vahvoilla.

Haastajat: 2 Ranch Kellyn kyvyt riittäisivät voittoon asti. Kysymysmerkkejä leijuu valmentajaa viime juoksun jälkeen vaihtaneen yllä kuitenkin melkoinen kasa. Jukka Torvisen ohjastettava oli Vermossa elokuussa loistava. Kahdessa edelliskisassa hevosen huumoripuolella on kuitenkin ollut sanomista. Toki juoksutkin ovat menneet molemmilla kerroilla pieleen, mutta kaikkeaan kakkossuosikki ei itsestään ole antanut irti.

5 Fire Spruce pystyy haastamaan suosikkikaksikon, mikäli ei jää alussa liian kauas kärjestä. Viimeksi Forssassa Juha Utalan suojatti lopetti maalisuoraa hurjasti.

Yllättäjät: 7 Global Ocean juoksi Oulussa toista rataa pitkin. Pääsi johtavan taakse 900 metriä juoksua jäljellä. Tamma sai sata ennen maalia kiritilan. Raskas alkumatka painoi, eikä hevonen innostunut enää kirimään. Miika Tenhunen voi edetä ajokillaan toisen radan veturiksi, josta kärkisija on mahdollinen.

12 Moonlight Cloud hävisi keskiviikkona vain kolmelle kovalle hevoselle. Lähtöasetelmat tekevät tehtävästä tällä kertaa tukalan. Tuureilla kärkisijakin on kuitenkin mahdollinen.

Pelijakauma: Desdemona Bokon 65 prosenttia hipova peliosuus on jo liikaa. Todennäköistä voittajaa ei tässä kohtaa uskalla jättää kuitenkaan pois lapuilta. Kaikki muut mainitut hevoset ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Desdemona Boko avaa keulaan. Global Ocean edennee rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: 10 Valentin Laday pääsi Lappeessa keulapaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Lähtö oli käytännössä silloin jo ratkaistu. Nyt juoksusta muodostuu suurella todennäköisyydellä haastavampi. Elämänsä kunnossa kisaava ruuna pystyy nousemaan takaakin kärkitaistoon. 

Haastajat: 3 Hillbilly Hilda on noussut samanlaiseen iskuun, missä suoritti viime vuonna. Timo Leivon suojatti on voittanut kaksi kertaa keulapaikalta. Viimeksi voitto oli niukkaa marginaalia varmempi, vaikkei hevonen aivan parhaimmillaan ollutkaan. Nyt keulaan pääseminen ei ole varmaa, mutta voitto voi irrota muultakin juoksupaikalta.

11 Bacardi Razz on noussut viime startin perusteella jälleen huippuiskuun. Ari Moilasen ohjastettava lopetti Vermossa tarkan juoksun jälkeen todella halukkaasti viimeiset 100 metriä.

Yllättäjät: 2 Vilar Lake sai todella onnistuneen juoksun Kuopiossa. Martti Sissosen valmennettava matkasi 3. ulkona, mistä kiri loppukaarteessa neljättä rataa omaa vauhtiaan. Tehtävässä helpotti kärjen reipas matkavauhti. Nyt vastus on kovempi, eikä voiton uusiminen ole helppoa.

4 Archie Dream jäi Killerillä lähdössä hitaasti käynnistyneen takana hännille ja menetti startissa rutosti metrejä. Maistuva yllättäjäidea hyökkäsi maalisuoran alussa ulos porukan perältä ja tykitti maalisuoran parhaiten. Voittaja oli kuitenkin jo karannut. 

8 Hamilton As avaa matkaan raketin lailla. Ruuna voi pystyä pamauttamaan alussa keulapaikalle, mutta suosikin selkä kelpaisi sille varmasti jatkossa. Ainakin totosija olisi edellä mainitulla juoksunkululla mahdollinen.

Pelijakauma: Hillbilly Hildan kuuluisi olla suosikki. Valentin Laday on hieman liikaa pelattu. Archie Dream ja Bacardi Razz ovat parhaat merkit.

Juoksunkulku: Todennäköisimmin Hamilton As avaa keulaan, mutta Hillbilly Hilda hakee ne jatkossa itselleen. Avaus voi kuitenkin venyä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: 4 Saran Särmä oli Mikkelissä vakuuttava keulapaikalta. Lähtötapa ja -rata aiheuttavat nyt kuitenkin laukkariskin alussa. Viime lähdön kova kilometriaika nostaa hevosen peliosuutta turhan paljon.

Haastajat: 1 Huhutaro esitteli kykyjään jo Teivossa heinäkuussa. Ideahevonen laukkasi 1. kaarteessa todella pahasti ja näytti jäävän muista ratkaisevasti. Viimeisen kierroksen Kyösti Ahosen suojatti polki kuitenkin hurjasti eikä hävinnyt 11 Firellolle paljoa. Viimeksi Killerillä tuloksena oli selvä keulavoitto. 

9 Mäkelän Jero omaa todella kovat vauhtivarat. Laukat ovat kuitenkin pinnassa. Vastus on myös kovempi mitä koskaan. Harha-askeliin ei tässä lähdössä ole pahemmin varaa.

5 Virin Eko väänsi Jokimaalla johtavan rinnalta voittoon erittäin vahvasti. Nyt vastus on kovempi, mutta onnistuneella juoksulla kärkisija on silti mahdollinen.

13 Myllyn Valtti tuli Vermossa hyvin perille, vaikkei lopulta voittajaa pystynytkään haastamaan. Takaa kärkeen kiertäminen ei ole helppoa. Esa Holopainen on kuitenkin oikein positiivinen vaikuttaja hevosen rattailla.

Yllättäjät: Firello ei maistu tällä kertaa ollenkaan, vaikka kontrasi viimeksi hienosti maalisuoralla uudelleen voittoon.  Voitokas menijä kohtaa nyt kovia, eikä helpon juoksun saaminen ole varmaa.

6 Rillakka ei ole mikään voittokone, mutta näin kovassa lyönnissä tamma ei ole vielä uransa aikana ollut. Viimeksi mahdollinen suuryllättäjä lopetti maalisuoraa vauhdikkaasti, mutta 3 Turtilo oli jo ehtinyt tavoittamattomiin. 

Pelijakauma: Saran Särmä on aivan liian paljon pelattu. Huhutaro on puolestaan selvästi alipelattu.

Juoksunkulku: Huhutaro pitää ravilla keulapaikan hallussaan, laukkariski on kuitenkin olemassa. Mäkelän Jero voi edetä ravatessaan kirittämään.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki: 7 Otto Twice löi Joensuussa suurena suosikkina keulassa juosseen 6 So Cluelessin, kun sai makean reissun tämän takana. Nyt yhtä edullisen reissun saaminen on vaikeaa, vaikka rattailla istuukin erittäin taitava ohjastaja.

Haastajat: So Clueless lähti viimeksi Lappeessa 4. ulkoa kiriin kolmannelle jo 1300 metriä juoksua jäljellä. Ruuna pääsi kiripuolikkaan alussa johtavan kimppuun. Mika Forssin rattailleen saava näytti loppukaarteessa hankkivan otteen, mutta rauhassa vetänyt keulahevonen tuli uudelleen.

3 Julle Boy lähtee lujaa matkaan, eikä koko matkan johto ole mahdoton ajatus. Oulussa kakkossuosikki joutui avaamaan ensimmäiset 500 metriä 11,5-vauhtia. Lopussa askel alkoi painaa, mutta voitto oli kuitenkin varma.

1 Heaven's Fire löi tätä kevyemmän sakin Vermossa johtavan ulkopuolelta. Tamma on ehdottomasti riittävä peli lähtöön. Luvassa on juoksu sisäradalla, jolloin voittokin on mahdollinen.

11 Baron De Rive on voittanut kolme kertaa keulapaikalta. Nyt tehtävä on täysin erilainen, eikä voittoputken jatkuminen ole kovassa porukassa todennäköistä. Kyvyt hevosella ovat hurjat.

Yllättäjät: 2 Celebration Hope oli omaa luokkaansa Kuopiossa sopivassa sakissa. Nyt vastus kovenee, eikä kärkeen yltäminen ole yhtä helppoa.

12 Nelilyn Big Boss olisi ollut hyvä idearasti lähtöön paremmalta lähtöpaikalta. Viimeksi Jokimaalla ruuna voitti keulapaikalta pystyyn, vaikka avasi ensimmäiset 500 metriä 09,5-aikaan. 

Pelijakauma: Otto Twice on väärä suosikki. Julle Boy ja Heaven's Fire ovat huippurasteja.

Juoksunkulku: Julle Boy avaa hyvin. Heaven's Fire seuraa. So Clueless voi edetä johtavan rinnalle. 

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: 3 Karmilla yritti Kaustisella revittää keulapaikalle ensimmäisellä puolikkaalla. Tamma joutui kuitenkin tyytymään paikkaan johtavan takana. Alun kova revittely painoi lopussa ja pelisuosikki taipui viimeisellä sadalla metrillä selvästi. Nyt hevonen voi saada alussa ratkaisevan edun vastustajiinsa nähden.

Haastajat: 7 Ryti-Tyttö kohtaa oikein sopivan vastuksen. Viimeksi Teivossa tamma matkasi kaukana kärjestä, eikä 20,0-lopetuksessa kärkeen nousemiseen ollut mahdollisuutta. Ulkopuolella on nopeita lähtijöitä, joten juoksu ei välttämättä suju läheskään helpoimman mukaan.

2 Ekonova palasi Vermossa tauolta ollen todella positiivinen. Tamma sai helpon reissun johtavan takana, mutta pilasi juuri ennen maalia laukkaan. Luvassa lienee nyt samanlainen juoksu, eikä totosija tule olemaan kaukana.

13 Pörnä-Tyttö on oikein kova tekijä lähtöön. Kierteleminen ei ole kuitenkaan tamman herkkua, joten kärkeen yltäminen ei ole itsestään selvää.

Yllättäjät: 10 Virin Camilla prässäsi itsensä keulaan toisen puolikkaan alussa Oulussa. Loppukaarteessa tamma jäi huippukuntoisen Siirin Ällin mankeloinnin alle. Reino Miettisen valmennettava jaksoi aktiivisen kannustuksen siivittämänä toiseksi. Nyt keulaan pääseminen olisi yllättävää, joten voitto ei ole todennäköinen.

5 Pikku Hyvä jäi viime lauantaina toiselle ilman vetoapua tasokkaassa Josveisin voittamassa lähdössä. Teemu Okkolinin valmennettava antoi viimeisellä puolikkaalla täysin periksi. Helpommalla juoksulla tässä sakissa pärjääminen on kuitenkin mahdollista.

Pelijakauma: Karmilla on hieman liikaa pelattu Ryti-Tyttöön nähden. Kaksikko voisi erottua selvemmin muista.

Juoksunkulku: Ekonova avaa johtoon, mutta päästää Karmillan keulaan.

 

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 1 Costello nousee suosikiksi Nopsan Vauhdin poisjäännin takia. Ville Herttuan suojatti parantaa koko ajan otteitaan. Viimeksi Vermossa huippukyvykäs ori jyräsi toiselta ilman vetoapua marginaaliaan varmempaan voittoon. Lähtöpaikka on nyt hieman haastava, sillä Risto Tupamäen rattailleen saava ei ole nopeimpia lähtöhetkellä. 

Haastaja: 6 Vektorin Maine oli Lappeessa oikein positiivinen, vaikkei suosikille lopulta mitään voinutkaan. Nyt juoksupaikaksi muodostunee toinen rata ilman vetoapua, mistä voitokas juoksija on vaarallinen.

Yllättäjät: 3 Viksanteri palasi Lappeessa kilparadoille maltillisin odotuksin. Siihen nähden ori seurasi johtavan Nopsan Vauhdin takaa asiallisesti perille. Parannusta on nyt varmasti luvassa.

11 I.P. Legenda jäi keulasta toiseksi Vermossa, kun Costello työntyi lopussa ohi. Takaa voittaminen ei ole helppoa, mutta onnistuneella juoksulla mahdollista.

10 Diporex on saanut kolme starttia alle tauon jälkeen. Takaa kärkeen nouseminen ei ole helppoa, mutta jaksavan hevosen kohdalla se ei ole mahdotonta.

Pelijakauma: Costellon peliosuus ei ole ainakaan vielä lähtenyt lapasesta.

Juoksunkulku: Vinkan Hovi avaa keulaan. Rinnalle ilmestyy Vektorin Maine, joka voi edetä johtoon asti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: 7 Victory Bonsai oli Lappeessa huikean ylivoimainen maililla. Kova matkavauhti suosi huippuoria, joka leiskautti jo loppukaarteessa keulaan ja omille teilleen. Lauantaina eturivi pullistelee nopeita avaajia, joten vauhtia lienee jälleen luvassa. Mikään läpihuutojuttu lähtö ei suosikille kuitenkaan ole, sillä pahin vastustaja 1 Grainfield Oliver juoksee keulassa. Lisäksi ulkona olevalta lähtöpaikalta juoksun onnistuminen ei ole varmaa.

Haastaja: Grainfield Oliver kiri Lappeessa hienosti toiseksi vain suosikille häviten. Nyt nopea avaaja pitää keulapaikan hallussaan, mistä voi inhimillisellä matkavauhdilla vetää maaliin saakka.

Yllättäjät: 4 Wannacmyguns on mielenkiintoinen aloittaja Suomessa. Gävlen toissa startissa maali pelasti voittajan Anssi Nurmisen hankinnan käsistä. Solvallassa jäi jossiteltavaa, sillä vapaata kiriväylää ei lopussa löytynyt. Valmentajan mukaan kärkiparille on vaikeaa riittää, mutta jatkossa jaksava ruuna kerännee menestystä.

2 Peaberry on keulasta aivan eri hevonen, mitä toisten takaa. Lähtörata on nyt hyvä, mutta kova avaaja sisäpuolella vie toiveet keulajuoksusta. Totosija on mahdollinen silti, sillä luvassa lienee tarkka reissu johtavan takana.

5 An-Lady joutui vetämään Lappeessa ensimmäisen tuhat metriä 12,0-vauhtia. Lopussa hevonen ei ollut parhaimmillaan, vaikka kova matkavauhti olikin rasitteena. Sopivalla selkäjuoksulla tamma pystyy ainakin haastamaan kärkeä.

Pelijakauma: Victory Bonsai on selvästi liikaa pelattu, mutta peliosuus on laskussa.

Juoksunkulku: Tulinen avaus, jossa Grainfield Oliver pitää keulapaikan. Funny Farm voi jäädä rinnalle. Suosikki voi olla pakotettu ajamaan eteenpäin alussa, mikäli paikkaa toisen radan jonosta ei löydy.  

 

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 3,2,5
Toto76-2: 3,10,11,2,4,8
Toto76-3: 1
Toto76-4: 6,3,1,11,7
Toto76-5: 3,7
Toto76-6: 1
Toto76-7: 7,1
Hinta: 18,00 €

Suuri
Toto76-1: 3,2,5,7,12
Toto76-2: 3,10,11,2,4,8
Toto76-3: 1
Toto76-4: 6,3,1,11,7,2,12
Toto76-5: 3,7
Toto76-6: 1
Toto76-7: 7,1,4,2,5
Hinta: 105,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri