Raakel

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 5.10.2015

Julkaistu:

TOTO4
50000 euron bonus vauhdittaa Toto4-peliä Seinäjoella. Lähdöt Ilkka-ajon karsintoja ja niissä on melko suuret tasoerot hevosten kesken. Järkeviä voittajaehdokkaita on lähdöissä vain kourallinen ja etua pitäisi hakea kapeilla systeemeillä. 

Toto4-1

Suosikki: 1 Pertturi on vahvasti tuloillaan, vaikka onnistumiset puuttuvat vielä tältä kaudelta. Viimeksi ruuna kulki laukan jälkeen mailin 26-vauhtia kierrellen. Ykkösrata sopii ja hevosen historiassa parhaat esitykset on nähty keulapaikalta. Kansa on kuitenkin löytänyt Pertturin alustavasti hieman turhankin hyvin, eikä siitä mitään jätti-ideaa saa. Peliosuus on kuitenkin ollut laskussa aamupäivän ja asettunee järkeviin lukemiin. 

Kovimmat haastajat: 10 Larvan Hurmos taitaa olla vielä suosikkiakin kovakuntoisempi menijä, mutta sen meno on kovin epävarmaa, eikä laukkariski ainakaan pienene, kun luvassa on kierrettävää takarivistä. Kiertäminen itsessään ei ole hevoselle ongelma.

3 Ärsyke laukkasi viimeksi kiihdytyksessä, mutta kuuluu muuten avainhevosista varmimpaan päähän. Nopea ori voisi taistella välillä innokkaamminkin lopussa, mutta on vauhtivaroiltaan lähdön eliittiä.

12 Mökin Tähti on kulkenut kahdesti laukkojen jälkeen vauhteja, joilla voisi nousta näistäkin asemista hätyyttelemään kärkisijoja. Valmentaja vakuuttaa, että viime startin jälkeen tehdyt hoitotoimenpiteet vähentävät laukan vaaraa, mutta ei se silti saa yllättää. Peliosuus on ainakin alustavasti yläkantissa riskeihin nähden. 

Yllättäjät: 8 Normipäivällä ei ollut Villinmiehen Tammakilvassa normipäivä, vaan se laukkaili toistuvasti. Karsinnassa tamma oli hyvä ja jäi koko kisan lopullisen voittajan Taruntuulen taakse pussiin. Hevonen debytoi uusista käsistä ja se tuo luonnollisesti kysymysmerkkejä, vaikka varsinaista taukoa ei ole kertynyt. 7 Sheikki on pystyvä, mutta viime kerran perusteella aivan paras vire on nyt hakusessa   

Pelijakauma: Prosentit asettunee varsin neutraaleihin uomiin. Ärsyke voisi olla varmuutensa ansiosta enemmänkin pelattu ja Normipäivä on vaarallisempi kuin muutama prosenttinsa.

Juoksunkulku: Pertturin pitäisi pystyä pitämään keulat. Ärsyke osaa avata kovaa, mutta tuskin riskeeraa alussa. Normipäivä lienee kaikkein nopein, mutta kasiradalta ei ole yksinkertaista kiskaista kaikkien ohi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Kriterium-karsinnassa hyvin kirinyt 1 Quiet Leader on ansaitusti suosikki. Ruuna laukkasi OEX-finaalissa, mutta oli karsinnassa varsin asiallinen ja kiri ykköseksi parijonosta. Ykkösrata voi olla pieni ongelma, sillä hevonen ei ole näyttänyt erityistä starttinopeutta, mutta toisaalta se on kirinyt usein hyvin takaa. Peliosuudessa ei ole juuri ilmaa, mutta mikäli tähän rastaa vain yhden merkin, niin se on tämä.    

Kovimmat haastajat: 5 Archie Press on näytöiltään vähintäänkin suosikin tasoa, mutta sen kohdalle on liitettävä kysymysmerkkejä. Ori oli Kriterium-karsinnassa huono, eikä olisi menestynyt sopivalla juoksulla ilman loppukaarteen laukkaakaan. Valmentaja siirtää Jyväskylän poisjäännistä syyn pois hevosen harteilta, mutta Teivon perusteella jokin ongelmakaan ei ole poissuljettu ajatus. Parhaassa terässä ollessaan Archie Press voisi olla tämän seuran ykköshevonen, mutta nyt melkein ohipeliainesta.

10 Glory's Glory Be oli johtavan takaa äärimmäisen lähellä Kriteriumin finaalipaikkaa. Lopussa saisi olla aste enemmän puristusta, mutta ruuna kuuluu tässä ajoissa mukaan.

2 Tim Hannibal jyräsi Teivossa ykköseksi noustuaan kierros jäljellä johtavan rinnalle. Vahvasti kehttyvä ruuna on ensi kertaa auton takana, mutta olemuksen perusteella nopea ja varsinkin keulasta voitto ei saa mitenkään yllättää, vaikka vastus on kovinta mitä kertaakaan aiemmin uran aikana.    
Yllättäjät: 6 Umberto Croft oli OEX-finaalissa hieman tasainen, mutta kelpaa tasaisessa lähdössä mukaan leveään rastitukseen. 11 Crystal Bay nousee vielä isoon systeemiin yllätyshakuna. Kriterium-karsinnan esityksessä oli hyvääkin, vaikka lopputulos oli huono. Hevonen oli juuri aloittanut terävänoloisen rynnistyksen hänniltä kun se meni kovin vinoksi ja laukkasi. Takarivi ja vinous ei luonnollisesti ole hyvä yhdistelmä, mutta kykyjä lienee löytyy nähtyä enemmän ja peliosuus on maltillinen, joten sekaan vain.  

Pelijakauma: Quiet Leader voi olla karkaamassa liian isoksi suosikiksi ja Archie Pressia tekisi mieli väistellä, vaikka sen luokka on lähdön kovimpia. Takarivin kaksikko 10 ja 11 kuuluu näillä peliosuuksilla ajoissa mukaan. 

Juoksunkulku: Hieman hankalasti arvioitava kiihdytys, sillä eturivissä ei ole raketteja aiemmin nähdyn perusteella. Eiköhän joku eturivin suosikkikolmikosta Quiet Leader, Tim Hannibal, Archie Press etene lopulta keulaan, Tim Hannibalin ollessa se todennäköisin vaihtoehto.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 6 Annie Bell on kolmannen kohteen paras hevonen ja onkin ansaitusti nousemassa kakkossuosikin asemasta lähdön suosikiksi päivän mittaan. Tamman suoritustaso ei kuitenkaan ole ollut kovin vakaa ja sijotukset ovat olleet välillä huonoja muutenkin kuin laukkojen vuoksi. Hevonen tulee kisaan uusitulla kengityksellä ja valmentaja odottaa ravin käyvän nyt paremmin. Voittoon riittäisi tässä rutiinisuorituskin, mutta suosikkiin ei uskalla täysin luottaa.   

Kovimmat haastajat: 7 Six One on kehittynyt kelpo tahtia ja huonoja esityksiä ei ole suosikin tapaan nähty. Annie Bell saaanee Six Oneen nähden edun alussa, mutta suoritusvarmuus nostaa tämän tamman sen kanssa lähes tasaveroiseksi voitontavoittelijaksi.      

2 Bel Air on ollut tasaisen sitkeä ja ennen kaikkea varma suorittaja. Kakkosrata sopii ja juoksu on lienee väkisin onnistumassa.

Yllättäjä: 8 Chic Flick on kerännyt rutiinia kovista lähdöistä, mutta ei ole niissä yksinkertaisesti riittänyt. Huono lähtörataonni jatkuu, muttei tamma ole täysin mahdoton voittajakaan.    

Pelijakauma: Pelijakauma taitaa olla jonkin aikaa vielä aika sekaisin, kun suosikki Proud Leader jäi pois. Starttaamattoman Sefiir Majamin lähes 10 prosenttia ei ole millään järjellä selitettävissä. Suosikkikaksikko kahmii lopulta valtaosan prosenteista ja niin kuuluukin.  

Juoksunkulku: Annie Bellin nopeus riittää kärkipaikalle, mikäli se selvittää alkumatkan ravilla. Sen laukatessa Six One edennee keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki/varma: 2 Wasa Warrior kelpaa suosikkivarmaksi. Ruuna palasi pieneltä tauolta Kaustiselle ja voitti varmasti, vaikka joutui tekemään alkumatkalla melko reilustikin töitä päästäkseen kiertämään edes johtavan rinnalle. Hevosen otteet oletettavasti terävöityvät startin myötä pykälän ja se saa nyt kakkosradalta helpomman juoksun kuin viimeksi, vaikkei keulaan taida olla asiaa. Nelivuotias on kuitenkin selkeä suosikki voittamaan, vaikka johtavan rinnaltakin.  

Kovimmat haastajat: 5 Paradise Leader teki rutiinisuorituksen Villinmiehen Tammakilvan finaalissa sisäradalta ja oli hyväksyttävä omaan tasoonsa nähden. Tamma avaa hyvin, on suosikki lopulliseksi keulahevoseksi ja sitä myötä varmamme kovin haastaja.

3 Wincent Collins on noussut omaksi itsekseen rajuun vireeseen. Ruuna kiersi Kajaanissa koko matkan kolmatta ja oli tosi sitkeä. Vastassa on nyt kuitenkin yhden pykälän verran kovempisarjalaisia ja voitto on edelleen tiukassa.  

Yllättäjät: 6 Count Forever on ollut kokoajan arvostetumpi hevonen, kuin mitä se on saanut aikaan. Väläytyksiä onkin nähty, mutta oikeasti mainioita suorituksia hieman vähemmän. Nyt on tullut kahdesti laukkoja. Pienellä peliosuudellaan ori kuuluu silti nyt mukaan lapuille, mikäli tähän rastaa useamman hevosen. 1 Bel Ari on saamassa hyvän juoksun, mutta terävyys ei taida riittää aivan voittoon asti. 4 Blady Bols Blue on hyvässä nousussa nyt kun startteja on tullut kroppaan pitkän poissaolon jälkeen, eikä ruuna ole aivan niin vaaraton, kuin peliosuus osoittaa.  

Pelijakauma: Suosikin peliosuus oli aamulla aika makoisalla tasolla, mutta se on nousussa ja asettunee aika neutraaleihin lukemiin. Haastajaryhmää kuuluisi rastata tasaisemmin ja yllättäjistä kiinnostavimmat ovat Count Forever sekä Blady Bols Blue.    

Juoksunkulku: Paradise Leader kiskoo keskeltä rataa erittäin todennäköisesti keulaan, josta sillä varmasti myös halutaan ajaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 1,3,8
Toto4-2: 1,10,2,11
Toto4-3: 6,7
Toto4-4: 2
Hinta: 4,80 €

Suuri
Toto4-1: 1,10,3,12,8
Toto4-2: 1,5,10,2,6,11
Toto4-3: 6,7,2,8
Toto4-4: 2
Hinta: 24,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›