Satu, Luukas

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Lahti 10.9.2015

Julkaistu:

Toto4
Lahdessa luotetaan suosikkivarmaan, sillä todella helppoon lähtöön pitkästä aikaa päässeen Global Optionin tappio olisi pieni ihme. Vuoden voitokkaimpiin ravureihin lukeutuva ruuna saa huseerata mielensä mukaan piikkipaikalla.

Toto4-1

Suosikki: Peräti kymmenen kertaa tänä vuonna voittanut 5 Global Option ei ole onnistunut tuoreimmissa kilpailuissaan, mutta kohtaa nyt niin paljon normaalia kevyemmän vastuksen, että se on selkeä varmaidea. Viimeksi ruuna laukkasi yllättäen lähdössä, mutta teki sitä ennen 3. ulkoa oikein rehdin 700 metrin kirin, jonka perusteella sen kunnossa ei ole vikaa. Global Option pääsee hakemaan piikkipaikan eikä sen luulisi olevan normaalisti mitenkään lyötävissä.

Haastajat: 2 Xman Kemp on pikku hiljaa parantamassa otteitaan. Myös se kilpailee tavallista helpommassa porukassa, joten sijoitus voi kirkastua viime starteista. Ori on saanut hyvät sisäratareissut, mutta varsinaista loikkarivaihdetta se ei ole vieläkään löytänyt.

3 Darth Vaderin viime juoksut eivät ole onnistuneet. Vermossa se jäi viimeisestä parista ulkoa täysin vauhdinjaon uhriksi, kun kärki lopetti hitaasta matkavauhdista peräti 08,5-kyytiä. Ihan juosten Darth Vaderkin latoi loppua tulemaan samaa vauhtia kuin esimerkiksi T65-lähdöissä juhlinut Moonlight Cloud.

Tauolta tulevan 8 Bullo Citrullon kyvyt riittävät kevyesti totosijataistoon. Syyskelit alkavat suosia tasavauhtista, mutta aina rehdisti loppuun asti punnertavaa ruunaa.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö

Juoksunkulku: Keulaan avaava Quantanamera kumartaa piikin Global Optionille, joka saa tehdä täysin oman juoksunsa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Kolmevuotias 4 Lad Holiday on parantanut upeasti menoaan ja on viime juoksujensa perusteella lähellä voittoa. Toissa kerralla se voitti Vermossa keulasta ”pintakaasulla”, mutta viimekertainen nousu kärkirintamaan 1. kaarteen laukan jälkeen vasta hieno esitys olikin. Suosikki avaa hyvin ja pääsee luultavasti hakemaan johtopaikan sisäradan hevoselta.

Haastajat: 1 Better Boost aloitti elokuussa uudesta tallista kahdella voitolla: Lappeessa se kiri herkästi ykköseksi ja piti Vermossa keulasta pintansa ennätysajallaan. Viimeksi hevosen mahdollisuudet menivät kovassa T76-lähdössä pussissa, ja lopussa jäi vähän epäselväksi, oliko se hyvä vai ei. Ruuna pystyy laittamaan suosikin koville huippupaikaltaan.

Vahva, mutta tasavauhtinen 9 Torahime on huoltopaussin jälkeen erittäin vaarallinen. Hevosen täyden matkan ennätys on selvästi kovempi kuin suosikeilla.

2 Showtimen tulosrivi on erikoinen. Kauden alussa se ravasi pelkästään voittoja ja kakkossijoja, mutta nyt tuloksissa on kolme peräkkäistä seitsemättä sijaa. Tamma oli viimeksi lounasraveissa ihmeen saamaton eikä menestystä ole luvassa ilman roimaa petrausta.

Kolmevuotiaana lahjakkaita otteita esittänyt 11 Perfect Choice ei ole vielä löytänyt itseään pitkän loukkaantumistauon jälkeen, mutta pian siltä voi alkaa irrota paremmin.

Yllättäjä: 15 Beggel Vanaja oli voitokas talvella, mutta jäi kesällä tauolle, kun pyörä ei pyörinyt odotetusti. Ruuna palasi elokuun lopussa hyväkuntoisena tositoimiin ja paiskasi Mikkelin lounasraveissa kurakelillä kirivaiheessa omille teilleen. Beggel Vanaja joutuu tällä kertaa isossa ryhmälähdössä hurjiin ponnistuksiin 15-paikalta.

Pelijakauma: Torahime ja Beggel Vanaja ovat edullisia pelihevosia. Showtime on ylipelattu.

Juoksunkulku: Better Boost päästää luultavasti Lad Holidayn suosiolla johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Murhaavaa jälkeä talvella ja keväällä tehnyt 2 Costello on kesätauonkin jälkeen perushevonen, mutta varmaksi sitä ei ehkä kannata tällä kertaa suunnitella. Valmentaja ei välttämättä aja veren maku suussa, vaan hän odottaa lahjakkuudeltaan kovempia otteita vasta talvella.

Haastajat: 5 I.P. Legendan vire nousi keskikesällä ja se voittikin yhden T65-lähdön puhtaasti piikistä, mutta viime kilpailu jätti selvästi toivomisen varaa. Hevonen taipui loppusuoralla pääjoukon viimeiseksi, vaikka sai täydellisen reissun 2. ulkona. Jos lujaa lähtevä ori on Lahdessa omalla tasollaan, se voi hyvinkin johtaa alusta loppuun.

9 Humun Humu ei ole tänä vuonna löytänyt aivan viimevuotista kanuunavirettään, vaikka voittojakin on irronnut aika ajoin sopivista porukoista. Ori joutui toissa lauantaina jäämään ontumisen takia pois Jyväskylästä, mutta ongelma hävisi yhtä nopeasti kuin tulikin ja sitä on päästy valmentamaan normaalisti. Takarivi on keulassa parhaiten viihtyvälle hevoselle selkeä haitta, muttei este menestykselle, mikäli suosikki ei ole vielä parhaimmillaan.

11 Vippaskonsti oli Costellon tavoin kesän kilpailematta. Massiivinen ori näytti talvella ja keväällä kovat kykynsä useamman kerran T76-lähdöissäkin, muttei ole tallikommenttien mukaan heti notkeimmillaan.

Yllättäjät: Hyvänä talvihevosena tunnettu 10 Setelisottiisi ei ollut kesällä häävi, mutta viime kilpailun perusteella hevonen on taas tulossa. Se lopetti Välähdyksen voittamassa Vermon lähdössä aivan hyvin 4. ulkoa, vaikka viime metrit olivat jo hieman tahmeita.

Jos kuukauden tauko on tehnyt hyvää ravivaikeuksien kanssa painiskelleelle 7 Viettelille, se voi lyödä vaikka kaikki. Kesäkuun viimeinen ja heinäkuun ensimmäinen juoksu olivat hevoselta loistavia.

Pelijakauma: Suosikkia on pelattu liikaa. Setelisottiisi ja Vietteli ovat huippurasteja.

Juoksunkulku: I.P. Legenda johtaa Pristiina kannoillaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 6 Bite The Bullet on harkinnan arvoinen varmaehdokas. Hyvässä vireessä loppukesällä pitkältä tauolta palanut ruuna avaa sen verran hyvin, että sillä on selkeä mahdollisuus päästä hakemaan piikkipaikka, mistä se voitti viime starttinsa mennen tullen.

Haastajat: 3 Sahara Hotshotin sijoitukset ovat ailahdelleet juoksunkulkujen mukaan. Viime voitto tuli lounasraveissa, missä hevonen kiersi toisella puolikkaalla parijonosta keulaan. Viimeksi hevonen tuli viimeiseltä sijalta juosten maaliin kovatasoisemmassa lounasravilähdössä, mutta kärkeen sen oli mahdoton ehtiä.

Kovat tammojen ikäluokkalähdöt läpi käynyt 4 Like You sai kuun alussa startin alleen paussin jälkeen. Tamman esitys oli silloin vielä mitään sanomaton, mutta nyt se on varmasti jo lähempänä huipputasoaan.

Meneväinen 12 Jamieson kärsii kovasti lähtöpaikastaan. Tosin viimeksi se ei puhutellut keulastakaan, mistä on ollut monesti täysin pitelemätön. Ruunan toissakertainen juoksu meni harakoille, koska se ei päässyt parijonoon.

Yllättäjät: 5 Arctic Shot on ollut ok-kunnossa, vaikka voittoja ei ole irronnut tuoreimmissa kilpailuissa. Turussa se tsemppasi kuolemanpaikalta mukavasti kärkirintamassa maaliin, mutta Vermon märissä olosuhteissa hevonen oli tasapaksu 2. ulkoa. Ruuna kannattaa poimia aikaisin lapuille, ellei halua luottaa suosikkiin.

Ailahtelevasti tänä vuonna kilpaillut 9 Madickens Stjärna on arvoitus vaisujen viime juoksujen jälkeen. Yleensä ruuna on ollut parhaimmillaan keulasta, koska sen ravi tahtoo heikentyä kurveissa ulkoradoilla. Kykyjen puutteesta sen menestys ei jää kiinni.

10 Alvena Sonja on petrannut kovasti uusista käsistä heinäkuun jälkeen. Kolme starttia sitten se voitti keulasta ja oli seuraavaksi asiallinen kuolemanpaikalta. Viimeksi tamma luovutti piikin Bite The Bulletille ja seurasi parhaiten tämän vauhdissa loppusuoralla, muttei kyennyt uhkaamaan. Kovaa kiertämistä Alvena Sonja tuskin vielä kestää.

Pelijakauma: Bite The Bullet voisi olla suurempikin suosikki. Arctic Shot on hurjan alipelattu.

Juoksunkulku: Arctic Shot tai Bite The Bullet vastaa vetotöistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 5
Toto4-2: 4,1,9,15
Toto4-3: 2,5,9,10,7
Toto4-4: 6,3,5
Hinta: 12,00 €

Suuri
Toto4-1: 5
Toto4-2: 4,1,9,2,15,11
Toto4-3: 2,5,9,10,11,7,6
Toto4-4: 6,3,4,5,9
Hinta: 42,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›