Aune, Oona

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Mikkeli 13.8.2015

Julkaistu:

Toto4
Välivuoden jälkeen vahvassa vireessä tositoimiin palannut Titillation kaasuttaa keulasta muilta karkuun. Kovasti lyhyestä matkasta hyötyvä ori johti kuninkuusraveissa kivikovaa T76-lähtöä positiivisesti maalisuoralle asti, ja vastus on Mikkelissä monin verroin kevyempi.

Toto4-1

Suosikki: Järkyttävän kovaan kuntoon äitynyt 10 Nopsan Vauhti on jopa varmaehdokas takarivistäkin. Hevonen on saanut selvästi sitkeyttä lisää. Toissa kerralla se voitti raa’asta temposta huolimatta keulasta hallitusti. Viimeksi Nopsan Vauhti kiersi pahan lähtölaukan jälkeen viimeisen lenkin Tuikun Pojun kannoilla 3. rataa pitkin ja oli mainio kakkonen.

Haastajat: 9 Humun Humu olisi parhaimmillaan keulasta, mutta ei takarivin lähtöpaikkakaan siltä mahdollisuuksia vie. Viimeksi ori ei päässyt ajoissa yrittämään 3. sisältä, mutta tuskinpa se olisi muutenkaan osallistunut voittotaistoon lujempaa kirineitä vastaan. Sitä ennen Humun Humu oli kovalla ajalla keulasta kolmas.

Selvästi alle kykyjensä kesällä menestynyt 5 Härmän Aurora vaikutti nousukuntoiselta tuoreimmassa juoksussaan ja seurasi hyvien hevosten tuntumassa mukavasti perille.

Yllättäjät: 7 Virin Camilla voitti kesäkuussa Mikkelissä niukasti keulasta, vaikka sen vauhti hiipui kovasti lopussa. Vastaava tulos ei riitä voittoon, mutta hyvä sijoitus on täysin mahdollinen. Viimeksi hevonen jäi epäsopivammalla 2100 metrin matkalla vain näennäisesti pussiin.

Iäkäs 8 Arvo-Viktor on kunnossa. Lappeessa se tuli Humun Humun takana voima tallella maaliin ja laukkasi Joensuussa yllättäen maalisuoran alussa sisäradalla.

Pelijakauma: Nopsan Vauhdin ja Humun Humun prosenttien kuuluisi olla toisin päin. 3 Hexan Voksu on maililla ylipelattu.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta räväkkää lähtijää radoilla 2, 5 ja 7-8, joten vauhtia ei tule puuttumaan. Virin Camilla on todennäköisin vetojuhta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Kuin telkkä pöntöstä lähtevä 6 Titillation on rivin luottohevonen pikamatkalla. Viimeksi se johti täyden matkan kivikovaa T76-finaalia maalisuoralle asti, ennen kuin antoi periksi. Vastus on torstaina monin verroin kevyempi. Viime vuoden kilpailematta ollut ori on väläytellyt tänä kesänä useamman kerran sitkeämpiä otteita kuin joinakin aikaisempina kausina.

Haastajat: 3 Angel Valley avaa myös lujaa ja sille on tarjolla suosikin peesi. Tamma ei ole sisukkuuden perikuva, mutta välillä se on voitellutkin nappireissujen jälkeen. Viimeksi Angel Valley lopetti asiallisesti, kun sai tulla päätössatasen vapaasti juostuaan matkalla 3. sisällä.

4 An-Anna Bella oli Lappeessa toinen kovalla volttiajalla 13,3. Se nousi tempojuoksussa 600 jäljellä 3. sisältä toisen radan johtajaksi ja tuli voiton vieneen tallikaverinsa An-Anastaasian tuntumassa maaliin.

5 Bogey Wolf hävisi samalla ajalla vain niukasti An-Anna Bellalle. Se sai huippureissun 2. sisällä ja kiri loppumetrit joukon parasta vauhtia. Tällä kertaa tamma joutuu varmasti tekemään enemmän töitä, koska nopeiden avaajien ulkopuolelta sillä ei taida olla asiaa ihannepaikalle.

Pelijakauma: Suosikki ei ole ainakaan liikaa pelattu, mutta An-Anna Bella sen sijaan on ja reilusti.

Juoksunkulku: Titillation pyrähtää keulaan ja Angel Valley pääsee sen taakse.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Vahvassa vireessä tauolta palannut 4 Ekon Heko on yksi rivin selvistä suosikeista. Ori hallitsi ensimmäisellä kerralla helposti keulasta ja jäi maanantain välistartissaan voittovoimissa keulavoittajan taakse pussiin. Ori on esittänyt molemmissa kesän starteissaan kovaa lähtönopeutta, joka on iso valtti torstain pikamatkalla.

Haastajat: Hyvin 4-vuotiaana pärjännyt 9 Unica ei ole vielä onnistunut tällä kaudella, mutta starttejakin sillä on vasta neljä takana. Kahdella viime kerralla laukat ovat vesittäneet lahjakkaan tamman juoksut, mutta vauhdit sillä ovat tallella. Lyhyen matkan takia laukkariski on edelleen otettava huomioon.

Hypyt ovat olleet myös 3 Kemun Muiston riesana. Kolme starttia sitten se paineli Mikkelissä vastaavassa volttilähdössä pakilta kovan 25,2-ajan, minkä perusteella riittäisi ehjällä juoksulla aivan kärkeen. Viimeksi hevonen sai vajaan kierroksen jälkeen kuolemanpaikalla selän eteensä, hyökkäsi kiriin takasuoran lopussa, mutta pilasi laukkaan maalisuoralle tultaessa. Sitä ennen Kemun Muisto laukkasi Ruotsin vauhdikkaassa lähdössä hyvän oloisena kakkossijalta viimeisen takasuoran alussa.

1 Egoa On on myös pelihevosia, vaikkei ole yhtä pätkänopea kuin suosikit. Viime kuun alussa se tosin onnistui voittamaan pikamatkan ennätyksellään melko selvästi, kun kärkihevosten vauhti hiipui loppua kohden. Seuraavaksi hevonen kiersi puolimatkassa kuolemanpaikalle, mistä oli voitossa kiinni loppumetreille asti. Viimeksi ruuna ei kyennyt oleellisesti parantamaan lähtölaukan jälkeen.

Yllättäjät: Vauhdikkaalla 7 Kujanpään Mimosalla on tallikommenttien mukaan ajettu lupaava hiitti huoltotauon aikana ja sen rastaamista kannattaa harkita vakavasti.

6 Vieheri voi olla suosikkiakin ripeämpi avaaja, mutta keulasta sen huumori ei tahdo riitä lyhyilläkään matkoilla. Sen sijaan suosikin selästä ruuna voisi otella totosijoista. Viimeksi se oli nappireissulla voittokoneeksi muuttuneen Kaken perästä selvä kakkonen.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Paalulta lähdetään vauhdikkaasti matkaan useamman hevosen toimesta. Kujanpään Mimosa tai Ekon Heko juoksee piikissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Varmaehdokas löytyy myös päätöskohteesta. Kaikissa kauden starteissaan totoon sijoittunut 3 Citadiction ampaisee tyylilleen uskollisena piikkiin, mistä on lyhyellä matkalla erittäin lähellä voittoa, ellei satu saamaan joltain vastustajalta järjetöntä prässiä. Viimeksi ruuna ravasi todella tyylikkään ja ylivoimaisen keulavoiton ja paransi selvästi edellisestä juoksustaan.

Haastajat: 4 Pasi von Bentz ei ollut kesän alussa parhaimmillaan, mutta antoi viimeksi Vermossa komean näytön lahjoistaan. Nuori ori oli piikistä suorastaan murskaava 12,0-vauhtisella lopetuksellaan ja paineli liki sekunnin kovemman ajan kuin Citadiction Kuopiossa. Nyt sillä ei ole kuitenkaan asiaa keulaan ja sitä on pelattu aivan liikaa.

10 Drinks Please palasi Kokkolassa vahvassa vireessä kesäpaussilta ja jyräsi 5. ulkoa 800 metrin kirillä hallittuun voittoon lyöden kovan suosikin. Ruuna on varmasti startin ansiosta vielä herkempi, mutta 1600 metriä ei ole sen lempimatka.

Edellisen tallikaveri 12 Glory’s First on piippuhyllypaikalta täysin riippuvainen ylivauhtisesta juoksusta. Se oli myös välillä huililla, mutta aloitti tapansa mukaan hyvällä juoksulla Joensuussa. Ruuna sai vasta päätössatasella kiriluukun 2. sisältä eikä aivan ehtinyt ensimmäiseksi ennen maalia.

Yllättäjä: 9 Smooth Criminal ansaitsisi jo vuoden avausvoittonsa, siksi hyviä juoksuja 3-vuotias on tehnyt Kasvattajakruunun alkuerissä. Mikkelissä se kiri viimeiseltä sijalta pontevasti kakkoseksi ja oli metritolkulla parempi kuin esimerkiksi sisäradalta starttaava 1 Ciampaolo Poof, joka taipui 3. ulkoa viimeiseksi. Seinäjoella ruuna teki 2. ulkoa myös kiitettävän yli 800 metrin kirin ja hävisi vain kahdelle todella kovalle ikätoverilleen. Lähtöpaikka sopii hyvin tasaiselle avaajalle.

Pelijakauma: Citadictionin kannatus voisi olla suurempikin. Smooth Criminal on kakkossuosikkinamme järkyttävän alipelattu. Pasi von Bentz ja Giampaolo Poof ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Citadicton pysyttää halkomaan tuulta. Tempo voi yltyä railakkaaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 10,9,5
Toto4-2: 6
Toto4-3: 4,9,3,1,7,6,12
Toto4-4: 3,9
Hinta: 8,40 €

Suuri
Toto4-1: 10,9,5,7,8,2
Toto4-2: 6
Toto4-3: 4,9,3,1,7,6,12
Toto4-4: 3,9,10,12
Hinta: 33,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›