Hilma

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Mikkeli 30.5.2015 - Huippuidea iltakohteiden ykkössarjassa!

Julkaistu:

Toto76
Elitloppetin takia Mikkelin ravit alkavat lauantaina vasta klo 18 ja Toto76:ssa peliaikaa on noin 19.30:een asti. Vaikka palkintotaso on normaalia matalampi, kohteet ovat ilahduttavan hyvätasoiset. Mielenkiintoisin varmaidea on Outlaw Merci, jonka viime juoksut eivät ole onnistuneet.

Toto76-1

Suosikki: Jos 5 Classic St Patin tietäisi olevan samanlaisella juoksutuulella kuin kuun alussa Seinäjoella, sitä voisi huoletta kokeilla varmana. Hevosen meno ei ollut kuitenkaan viimeksi voitosta huolimatta yhtä pirteää, vaikka se sai juosta myös mielipaikallaan. Lisäksi matkan piteneminen ei ole ruunalle ainakaan eduksi.

Haastajat: 4 Green Pepper on tulosriviään selvästi vaarallisempi ja pystyy sopivan juoksun jälkeen kepittämään kaikki vastustajansa. Viime kesänä se voitti paljon kovempiakin lähtöjä ja voi olla pian samassa vireessä. Kuopiossa ruuna sinnitteli mukavasti kuolemanpaikalta.

6 Naughty la Marc on varma kilpailija, joka antaa aina kaikkiensa. Viimeksi ruuna pääsi keulaan ja voitti puhtaasti.

Upean 4-vuotiskauden ravannut 7 Stoneisle Lilian oli vielä kolme starttia sitten hyvä kakkonen Venicen kannoilla, mutta viime juoksut ovat jättäneet toivomisen varaa. Hyvänä päivänään kokematon tamma kyllä riittää konkareidenkin joukossa.

1 Lucky Twotwota on pelattu aivan liikaa eikä se kiinnosta yhtään. Viimeksi ori voitti mailin keulasta vain hikisesti.

Yllättäjä: 8 Västerbo Mission on ailahdellut jonkin verran. Kevään parhaan juoksunsa se teki oikeastaan huhtikuun alussa Kaustisella kuolemanpaikalta, mistä viiletti viime kesän St.Michel-raveissa voittoon ajalla 11,2/1609a.

Pelijakauma: Lucky Twotwo on hurjan ylipelattu. Green Pepper, Naughty La Marc ja Västerbo Mission ovat selvästi alipelattuja.

Juoksunkulku: Classic St Pat revittää väkisin keulaan ohi Lucky Twotwon. Västerbo Mission kiertää matkalla toisen radan johtajaksi.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni:5,4
Suuri:5,4,6,7,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Viime kesänä kanuunajuoksuja tehnyt 9 Välkyn Tuisku on paininut ylikunnon kanssa, mutta viime juoksun perusteella se alkaa olla taas mallillaan. Ori kamppaili kuolemanpaikalta vahvasti kakkoseksi. Suosikkimme olisi paras keulasta, mutta on näyttänyt tulevansa myös selästä. Se pääsee hyvän lähtijän takaa mukaviin asemiin.

Haastajat: 3 Tuli-Ritari ei ole mailin spesialisti, mutta pystyy pudottamaan tuntuvasti ennätyksestään. Viimeksi se kiersi takamatkalta 3. rataa pitkin kuolemanpaikalle, mistä sinnitteli hyvin perille.

7 Vektorin Maine tähtää keulaan, jos lähtee ravilla. Viimeksi se laukkasi startissa, minkä on tehnyt monesti aikaisemminkin. Ruunan vire on hyvä. Kolme kilpailua sitten se kiri kovien hevosten kupeelle ja voitti seuraavaksi helpomman sakin selvästi keulasta.

12 Frankkeria ei suosi periaatteessa mikään, mutta nostamme hurjaluokkaisen oriin silti systeemeihin. Toissa kerralla hevonen voitti hallitusti keulasta ja spurttasi viimeksi yllättävän pirteästi, kun pääsi sisäradalta myöhään vapaaksi.

10 Vinkan Hovi on ailahdellut kovasti viime aikoina. Kun ruunalla oli toissa kerralla hyvä päivänsä, se spurttasi rakettikirillä voittoon ohi Välkyn Tuiskun. Viimeksi sen meno oli kengät jalassa vastaavasti vetelää alusta loppuun Kausalassa.

1 Pikkukahveli teki viime kesänä ykköstason suomenhevosten veroisia esityksiä, mutta on tauolta melkoinen arvoitus talven luokattomien juoksujensa perusteella.

Pelijakauma: Pikkukahveli on suuren laukkariskin takia liian suosittu.

Juoksunkulku: Vektorin Maine etenee keulaan. Välkyn Tuisku saattaa kiertää sen rinnalle.

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni:9,3,7,12
Suuri:9,3,7,12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki/Varma: 10 Joe’s Pokerface on ollut keväällä kuin uudesti syntynyt valmentajanvaihdoksen myötä. Toissa kerralla se paineli kuolemanpaikalta 15,4-tuloksen voltista ja karkasi lopussa väsymättä omille teilleen, minkä perusteella 2600 metrin matka ei ole sille ongelma. Keskiviikon välistartissaan hevonen kiersi 3. rataa pitkin keulaan ja karkasi murskavoittoon. Tamma ei ole 100-prosenttisen ravivarma, mikä antaa vastustajille pienet yllätyssaumat.

Haastajat: 3 Lassic Point elää voimillaan. Vermossa se jyräsi hänniltä kierroksen kirillä voittoon ja oli viimeksi oikein hyvä kakkonen edettyään alkulaukan jälkeen aikaisin toisen radan kärkeen.

8 Thomas von Bentz on pärjännyt edellisten tavoin hienosti yhtä laukkastarttia lukuun ottamatta. Toissa kerralla se kamppaili keulasta voitosta loppuun asti ja voitti viimeksi parijonosta lähes kierroksen mittaisella kirillä. Ei olisi yllätys, vaikka ruuna täräyttäisi nopealla kuskilla ulkoradaltakin keulaan.

2 Sundsvik Mayday pääsi myös viimeksi Vermossa voiton makuun. Se nousi viimeisellä takasuoralla 2. sisältä ulos ja nujersi tiukassa taistossa High Flyingin, joka löi keskiviikkoiltana kovia hevosia.

Yllättäjät: Toissa syksynä Vermossa kahdesti juhlinut 11 Will Be Joyful aloitti lupaavasti pitkän tauon jälkeen Lahdessa. Se jäi voiton vieneen El Blackjackin taakse voittovoimissa pussiin.

Viimeksi ylivoimavoittoon kirinyt 9 Donnie Brasco voi vielä piristyä aktiivisesta kuskista.

Pelijakauma: Suosikkia on pelattu liikaa, mutta kelpaa varmaksi. Yllättäjäehdokkaamme ovat edullisimmat rastit.

Juoksunkulku: Ozzie Smith on aluksi nopein, mutta kaipaa selän eteensä. Sundsvik Mayday, Bandito la Sol tai Thomas von Bentz käy hakemassa piikkipaikan. Joe’s Pokerface ei viihdy pitkään takajoukossa.

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Lähtöpaikkojen takia 5 Kiikku’s Lordi nousee rankingin kärkeen. Hevosen lähtönopeus ei riitä omin avuin keulapaikan saamiseen 3 Asantelta, mutta tämä voi luopua siitä suosiolla vaisumpien viime juoksujensa jälkeen. Kiikku’s Lordi ei pystynyt nousemaan Seinäjoki-racessa viimeiseltä sijalta, mutta kiri sitä ennen oikein hyvin jopa Bret Bokoa lujempaa Kultaloimessa.

Haastajat/Varma: Myös 10 Outlaw Mercin juoksu meni myös pieleen Seinäjoella, koska suosikki Nahar ei vetänyt sen edessä kirivaiheessa. Hevonen ei ole ollut yhtä halukas selästä kuin keulasta, mutta Mikkelin lähtö näyttää sellaiselta, että ruuna pärjää väkisin takarivistäkin. Se on rankasti alipelattuna hyvä varmaidea.

Vanha sotaratsu 9 Womanizer ei ole ollut pitkään aikaan parhaimmillaan. Se oli Seinäjoella Kiikku’s Lordia ja Outlaw Merciä kymmenyksen edellä maalissa, koska sai näitä paremman juoksun 4. sisällä. ”Nassen” esitystä ei voinut kamalasti ylistää, mutta parempi se oli kuin ennen taukoa talvella.

Yllättäjä: 7 Orlando on aloittanut kautensa voitokkaasti. Ensin se kiri Teivossa kärkeen 3. ulkoa ja voitti Lahdessa alkulaukasta huolimatta. Vastus kovenee selvästi noista kilpailuista, mutta ori ei ole ulkona kärkitaistosta, jos onnistuu saamaan hyvät iskuasemat arveluttavalta lähtöpaikaltaan.

Pelijakauma: Kiiikku's Lordi on kuumentunut liian suureksi suosikiksi, koska sen keulapaikka ei ole varma. Outlaw Merci on aivan liian vähän pelattu.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Asante päästää korkeintaan Kiikku’s Lordin suosiolla vetotöihin.

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni:10
Suuri:10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: Kovaluokkainen 11 Veetuli on tauosta ja takamatkasta huolimatta perushevonen. Voitokas menijä joutui viime kesänä kesken kaiken tauolle, koska sen ravi ei enää sujunut parhaalla tavalla. Se teki talvella kaksi asiallista juoksua, kunnes jäi uudelleen paussille samojen vaikeuksien vuoksi. Hiitin perusteella Veetuli on taas hyvässä iskussa (kts. tallikommentit).

Haastajat: 16 Ekulius saavutti viimeksi ansaitun voiton hyvien juoksujen palkaksi. Se jäi puoli kierrosta ennen maalia 2. ulkoa ilman selkää ja porskutti lopussa helpon reissun jälkeen ylivoimavoittoon. Lähtöpaikka takamatkan takarivissä ei aiheuta hurraa-huutoja, mutta toisaalta oriin edestä kiihdyttää lähdön nopein hevonen. Hyväfysiikkainen Ekulius nousee laukatta taistoon.

2 Vermon Voiton vire nousee starttien myötä. Sekin onnistui voittamaan viimeksi jopa ennätysajallaan saatuaan myös mainion juoksun kärkiryhmässä. Ruuna pystyy vieläkin parempaan, jos pääsee kunnolla matkaan.

6 Rokin Maxi teki alkukaudella väkivahvoja juoksuja, joiden perusteella kykenee ilman muuta pärjäämään tällaisessa lähdössä. Se on kuitenkin kahden laukkastartin jälkeen jonkinlainen arvoitus.

Huippunopea 9 Tärpätti on vaikea veikattava. Tamma teki välillä kaksi hyvää juoksua ja puhalsi voittostartissaan aivan omaa vauhtiaan kaikkien ohitse. Viimeksi huumorihevonen sen sijaan löi hanskat tiskiin, kun joutui aloittamaan kirinsä liian kaukaa. Mikään sijoitus ei yllättäisi lauantaina.

Yllättäjät: 10 Histuli on vaisumman viime kauden jälkeen tulossa. Ruuna kiri viikko sitten mukavasti epäsopivalla pikamatkalla ja sen voimat pääsevät 2100 metrillä paremmin oikeuksiinsa.

7 Sasku riittäisi ravatessaan. Se oli Tornion T76:ssa niukasti ennen perässään kirinyttä Vermon Voittoa maalissa.

4 Tähden Tarina oli toissa kerralla hyvä kakkonen mielipaikaltaan keulasta ja voisi sinne päästessään sijoittua yllättävän korkealle.

Pelijakauma: 1 Camikia on pelattu käsittämättömän paljon, sillä hevoselle jäi rutkasti parannettavaa sairauspaussin jälkeisestä juoksustaan. Ekulius, Rokin Maxi, Histuli ja Tähden Tarina ovat selvästi alipelattuja.

Juoksunkulku: Camik, Tähden Tarina ja Lehtolan Sonja ovat kovimmat lähtijät. Ensin mainittu on todennäköisen vetojuhta.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni:11,16,2,6,9,10
Suuri:11,16,2,6,9,10,7,4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Finlandia-ravien 4-vuotislähdössä maalisuoralla hurjasti spurtannut 2 Blame Pizzaz petti tiistaina suurena suosikkina. Sen alkumatka meni plörinäksi ulkoradoilla, ja epäonnistumisen sinetöi 900 ennen maalia yllättänyt laukka. Ori kulki hypyn jälkeen lujaa ja näytti olevansa edelleen tikissä. Nyt sillä loistopaikalta hyvä mahdollisuus ottaa vahinko takaisin.

Haastajat: 5 Regent Zetin ravi on alkanut pysyä muutosten ansiosta aiempaa paremmin kasassa ja se on ravannut pari voittoakin, ensin 2. sisältä ja viimeksi viimeisestä parista ulkoa. Täysosumastarttien välissä hevonen oli kurakelillä ihan hyvä neljäs kuolemanpaikalta.

Tuulennopea 4 Osmo Cosmos pyyhältää todennäköisesti keulaan, mistä sillä varmasti myös ajetaan pikamatkalla. Se menetti Vermossa paussin jälkeen voiton vasta viime metreillä. Ruuna on varmasti startin ansiosta hieman pontevampi, mitä siltä toki vaaditaankin voiton eteen kovemmassa sakissa.

12 Amaretto Scoop on hirmuiskussa, mutta jää surkealta lähtöpaikaltaan täysin vauhdinjaon armoille. Se kiri viimeksi kivikovassa sakissa loistavasti Golda Mercuryn tuntumaan 3. sisältä.

Yllättäjät: 1 Invantaggio on lopetellut kovissa porukoissa asiallisesti 4. ulkoa. Jos hevosella käy tuurit ja se pääsee iskemään sopivasti sisäradalta, voittokaan ei ole pois laskuista.

10 Pinocchio’s Lie on merkittävästi tulosriviään vaarallisempi. Esimerkiksi viimeksi se laukkasi kuolemanpaikkajuoksun jälkeen 300 metriä ennen maalia, mutta kiri vielä hyvin neljäntenä maaliin.

Pelijakauma: Osmo Cosmosta on pelattu liikaa ja Invantaggiota ja Pinocchio’s Lieta liian vähän.

Juoksunkulku: Osmo Cosmos pääsee keulaan. Regent Zetiä tai Blame Pizzaz juoksee toisen radan veturina.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni:2,5,12
Suuri:2,5,4,12,1,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: 5 Hullumiehen kunto on löytymässä ja sitä voi kokeilla jopa ideavarmana. Se joutui tiistaina taipumaan täydellä matkalla niukasti Rapin Aatokselle, mutta maili suosii huippuvauhdikasta hevosta selvästi. Koko matkan keulasoolo on lähellä. Toissa kerralla ori laukkasi kärkipaikalta lähtösuoran päässä, koska oli kerännyt paineita uusintastartista.

Haastajat: 2 Köppinen on ollut hyvä lukuun ottamatta toissa kilpailua, jossa kengittä juokseminen ei sopinut sille. Ori puristi hoitojen jälkeen Erkon Pokaalissa kuolemanpaikalta rehdisti kolmanneksi. Se olisi ollut täydellä matkalla selvä suosikki, mutta maili ja nopeat olosuhteet kallistavat vaa’an Hullumiehen puolelle. Kuskinvaihdokseen ei kannata suuremmin reagoida, sillä Kari Rosimo on ajanut Köppistä lukuisia kertoja aikaisempina kausina.

Vaikka 6 Boker taipui Erkon Pokaalissa lopulta piikistä seitsemänneksi, sen esitys oli tauko huomioiden positiivinen. Se on yleensä petrannut selvästi starttien myötä. Boker avaa Hullumiehen tavoin hurjasti ja voi haastaa tämän tiukasti keulakamppailussa.

4 Vieskerin Valo tuli Erkon Pokaalissa hyvävoimaisena voiton vieneen Suivikkaan takana pussissa maaliin. Hevosen vire on noussut startti startilta, mutta lyhyt matka ei suosi sitä lainkaan.

8 Tähen Topelius oli toissa kerralla kuolemanpaikalta hyvä kakkonen, mutta kärsi tiistain välistartissaan peitsiongelmasta heti lähdössä. Samoja yllättäviä ravivaikeuksia sillä oli jo toukokuun ensimmäisissä starteissa.

Pelijakauma: Boker on alipelattu. Hullumiehen kannatus on yläkantissa.

Juoksunkulku: Radoilta 3, 5 ja 6 avataan lämminverivauhtia. Hullumies painuu johtoon ja Boker pääsee pudottamaan sen taakse.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni:5,2,6
Suuri:5,2,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 5,4
Toto76-2: 9,3,7,12
Toto76-3: 10
Toto76-4: 10
Toto76-5: 11,16,2,6,9,10
Toto76-6: 2,5,12
Toto76-7: 5,2,6
Hinta: 21,60 €

Suuri
Toto76-1: 5,4,6,7,8
Toto76-2: 9,3,7,12
Toto76-3: 10
Toto76-4: 10
Toto76-5: 11,16,2,6,9,10,7,4
Toto76-6: 2,5,4,12,1,10
Toto76-7: 5,2,6
Hinta: 144,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›