Toni, Anton

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Vermo 14.3.2015 - kolmossuosikki varmaksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto76
Vermossa ratkeaa lauantaina pelillisesti huippukiinnostava Toto76-rivi. Tallikommenttikierros sai vihjaajan kääntämään takkia varmavalintojen suhteen.

Toto76-1

Suosikki: 2 Asantella on maukkaista lähtöasemista otolliset saumat johtaa pikamatkaa alusta loppuun. Ruunan juoksut eivät ole viime aikoina onnistuneet, mutta valmentaja Mari Kolkkinen vakuuttaa, että Asante on edelleen kunnossa. Tehtävä näyttää keulassa ja vauhtijuoksuissa viihtyvälle hevoselle oikein sopivalta, kun kovimmat haastajat starttaavat hankalammilta paikoilta.

Haastaja: 10 Absolut Newport on valtakunnan parhaita tammoja ja jo luokallaan kilvan suosikki, mutta ilman tuoreita kuntonäyttöjä se jää rankingin kakkoseksi. Tallikommentit lentävän hollantilaisen vireestä ovat varsin positiivisia.

Yllättäjät: 7 Mr Exquisite on joukon kyvykkäimpiä, mutta palaa Tapio Perttusen mukaan talvitauolta hyvin maltillisin odotuksin. Myrkynnopea 9 Elora Hanover kyttää herkkureissua johtavan Asanten selässä ja olisi siitä ainakin mahdollinen mitalisti. 5 Like di Poggio teki viimeksi Big Sky Hurricanen voittamassa lähdössä nousukuntoa näyttäneen kirin 2. ulkoa.

Juoksunkulku: Asante torjuu sisäradan turvin muut ja vie letkaa.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni:2,10
Suuri:2,10,7,9,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: 9 Costello oli mahtava viikko sitten Kouvolassa. Se laukkasi kontaktitilanteessa alussa ja jäi kauas takajoukkoihin. Risto Tupamäki teki ratkaisun aikaisin ja reissutti johtavan rinnalle, mistä Costello jyräsi upeasti voittoon. Esitys oli niin hyvä, että ori on nyt valmentajan ajamanakin selvä suosikki.

Haastaja: 8 Ruutu-Viesker kiihtyy kuin lämminverinen, eikä sillä pitäisi olla vaikeuksia pokata ulkoradalta keulapaikkaa kiihdytyksessä. Jos matkavauhti on rauhallista ja pellit avataan vasta lopussa, Ruutu-Viesker pystyy haastamaan Costellon tiukasti. Vauhtikestävyys sillä ei toki ole suosikin luokkaa.

Yllättäjät: 5 Tinon Tykki yllätti hyviä hevosia toissa kerralla Lappeen T76:ssa ja oli keulaan edettyään lopussa jopa ylivoimainen. Viime viikolla Costelloa ja kumppaneita vastaan ruuna oli nousemassa 3. ulkoa 700 metrin kirillä mitalitaistoon, mutta laukkasi epäonnekseen 250 metriä ennen maalia. 6 Eicku on noussut huippukuntoon. Toissa kerralla Carmelaa vastaan se spurttasi lopun sisäradalta peräti 21-vauhtia. Keskiviikon välistartissa samaa hirmua vastaan tamma otti varman kakkosen selvästi voittajaa lähinnä. Eicku vaikuttaa tällä hetkellä jollain tapaa aiempaa ryhdikkäämmältä ja se voi juoksun natsatessa lyödä nopeudellaan koviakin vastustajia. 3 Rikurilla kiri viimeksi Costelloa vastaan 2. ulkoa viimeiset 600 metriä 24,8-vauhtia. 2 Hexan Voksu ei ole ollut viime starteissa parhaimmillaan, mutta kuuluu silti luokallaan revityksiin hyvistä lähtöasemista.

Juoksunkulku: Ruutu-Viesker ampuu keulaan.

Pelijakauma: Valmentajan ajaman Costellon (55%) pelikannatus on hiukan yläkantissa.

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni:9,8,5,6,3
Suuri:9,8,5,6,3,2
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: IS Ravien kärkirankkaus 7 Canadian Journey on saanut viimein kiinni juoksemisen juonesta ja tulosta tulee. Alla on jo kolme peräkkäistä voittoa, joista ensimmäinen tuli hyvällä kirillä ja kaksi viimeistä keulapaikalta. Viimeksi muutamaa taas vastassa olevaa hevosta vastaan tamma voitti piikistä oikeinkin helpolla tyylillä. Canadian Journey vaikuttaa hevoselta, joka pystyy nousemaan nopeasti sarjoissaan.

Haastajat: Pelaajien pohja on 2 Instant Rich, joka on tehnyt hyviä esityksiä pitkän taukonsa jälkeen. Tapio Perttunen ei ollut asiasta huolissaan, mutta meitä hieman askarruttaa, kun ruuna ravasi viimeksi Kouvolassa kaarteet varsin vinossa. Tämä voi kieliä orastavista ongelmista. Kuntoa Instant Richillä on ihan kärkeen ilman muuta. 6 Alert Kemp on idearastimme kisaan, vaikka kunto jäikin näkemättä viimeksi lähtölaukan vuoksi. Alert Kemp on kyvykäs ja vauhdikas 4-vuotias, jossa on ainesta jopa ikäluokan tammakilpohin. 5 Blind Maker on tehnyt hyvää jälkeä helpommissa tehtävissä, mutta vaikuttaa nyt T76-tasolla pelaajien yliarvostamalta. Ohipeliin ei kuitenkaan ole revityslähdössä aihetta.

Yllättäjä: 10 Flynn Boko avasi viimeksi terävästi, mutta laukkasi avauskaarteessa. Ori teki sen jälkeen hänniltä hyvän 15-vauhtisen kirikierroksen ja oli sijoitustaan parempi. Myös Markku Nieminen oli hevoseen oikein tyytyväinen ja kertoi sen kehittyneen talven aikana selvästi myös harjoitusotteiden perusteella.

Juoksunkulku: Alert Kemp hakee keulat Coktail Venukselta.

Pelijakauma: Canadian Journey (18%) on alipelattu suosikki, Alert Kemp (13%) idearasti ja Flynn Boko (6%) lähdön edullisin merkki. Blind Maker (23%) on ylipelattu.

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni:7,2,6,5,10
Suuri:7,2,6,5,10,9,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: 4 Big Sky Hurricane on kierroksen todennäköisin voittaja ja siten paljon pelattunakin varma-ainesta. Jenkkiruuna aloitti talvitauon jälkeen helpolla keulavoitolla ja vaikutti kaikin puolin hyvältä, vaikka ei märällä radalla mihinkään supersooloon villiintynytkään. Nyt startti alla ja nopeassa kelissä uskomme sen antavan näytön kevään kansainvälisiin suurkilpailuihin, omistajan kotiradan Seinäjoki-raceen etunenässä. Jos Big Sky Hurricane on jo yhtä hyvä kuin viime kesänä parhaimmillaan, se ei ole hevin lyötävissä.

Haastajat/yllättäjät: 8 Womanizer S ei vakuuttanut viimeksi keulasta neljän viikon starttivälillä 6 Turbo Vikingin voittaessa. Startti alla ja kesäradalla se on varmaankin parempi, mutta emme luota 11-vuotiaaseen veteraaniin enää varauksetta ja nähtäväksi jää, vieläkö siitä leivotaan kansainvälisten kisojen hevosta. Jo viime kaudella Womanizer esiintyi aiempaa ailahtelevammin. 1 Super Frido ei vakuuttanut vuoden ensimmäisissä kilpailuissaan, mutta osoittautuikin Markku Niemisen mukaan helmikuussa sairaaksi. Viimeksi ori oli jo asiallinen, kun kiri 2. ulkoa keulassa kävelyä vetäneen 7 Liquorice Pipen kupeelle. Super Frido on nousukunnossa ja voi saada unelmajuoksun, jollaisella voitti viime vuonna mm. Suur-Hollolan. 2 Kiikku's Lordi oli Lappeessa hyvä 2. ulkoa ja löi Womanizerin. 9 Amazing Soul taas ei ollut viimeksi parhaimmillaan, kun joutui keulasta tiukoille 15-lopetuksessa Demi de Veluwea vastaan. Tamma pystyy paljon parempaan, mutta maililla kiri jää herkästi myöhäiseksi.

Juoksunkulku: Big Sky Hurricane revittää kovassa avauksessa väkisin keulaan.

Pelijakauma: Suosikki kelpaa T76-rivien pohjaksi paljon pelattunakin (70%). Haastajista edullisin haku on Super Frido (4%).

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni:4
Suuri:4
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 9 Välkyn Tuisku vaikuttaa nousukuntoiselta. Jokimaalla Pauli Raivion suojatti ei päässyt kirimään täysin vapaasti ja viimeksi sopivasta tehtävästä iltaraveissa ori voitti helposti keulapaikalta, minkä oli hakenut 500 metriä juostuna. Välkyn Tuisku on parhaimmillaan pitelemätön vauhtikone tällaiseen lähtöön, mutta niin hyvä se ei ole viime starteissaan ollut, että allekirjoittaisimme suuren suosikkiaseman.

Haastajat: 2 Baletin Salamalla on nyt hyvä paikka yrittää keulasooloa. Emme ihmettelisi, vaikka veto kantaisi pikamatkalla maaliin saakka. Viimeksi Valkeala-ajossa vähän turhaan keulasta, mutta tässä helpommassa tehtävässä taktiikka voi aivan hyvin toimia. Toissa kerralla Vermossa Baletin Salama oli pitkään pussissa eteen väsyneen keulahevosen takana. Unelmasti tilaa saadessaan ruuna olisi voinut olla jopa kakkonen Tuikun Pojun jälkeen. 4 Tuhti-Parooni väläytti viimeksi avojaloin kovaa nousukuntoa, kun spurttasi 4. sisältä suojajuoksun jälkeen hyvin loppusuoraa ja hävisi vain ylivoimaiselle Tuikun Pojulle, lyöden muutaman taas vastassa olevan hevosen. Tuhti-Parooni ei mielellään voita lähtöjä, mutta pystyy nykykunnossaan mitalitaistoon.

Yllättäjät: 3 Topperille jäi viimeksi Valkeala-ajossa jossiteltavaa, kun kiriluukut eivät auenneet sopivasti. Silti ruuna löi Baletin Salaman. Vauhdikas maili ei kuitenkaan ole usein laukan partaalla ravaavalle hevoselle hyvä. Valkeala-ajossa sisäradalta hyvin loppua spurtannut 11 Vinkan Hovi voisi järjestää nopeudellaan jättiyllätyksen, jos kenttä kääntyy lopussa.

Juoksunkulku: Baletin Salama lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: Välkyn Tuiskun alustava pelikannatus (54%) on reippaasti yläkantissa. Baletin Salama (13%) on mainio haku.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni:9,2,3
Suuri:9,2,4,3,11,8,7,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Emme aluksi syttyneet 12 Kentucky Lovesta pelimielessä huonon lähtöpaikan takia, mutta tallikommentit saivat kääntämään takkia. Risto Airaksinen vihjasi, että Kentucky Love voi parantaa yllättävän paljon otteitaan, kun se saa juosta hokkikenkien sijaan kesäbalanssilla. Kun miettii, miten mahtava Kentucky Love oli toissa kerralla T76-finaalissa kuolemanpaikalta, on vastustajien kannalta pelottava ajatus, jos hevonen vielä vain petraa otteitaan!

Kentucky Love oli tosiaan toissa kerralla Teivossa älyttömän hyvä, kun se kesti nykivän tempon ja tappavan matkavauhdin kuolemanpaikalta urheasti. Kun tavallinen hevonen olisi kyykännyt loppukaarteeseen, Kentucky Love taisteli loppuun saakka voitosta. Viimeksi juoksu meni pieleen, mutta ehkä viikon starttivälikin oli liian lyhyt poikkeuksellisen vaativan finaalijuoksun jälkeen. Nyt hevonen tulee pikkupaussilta latautuneena ja Airaksisen mukaan kunto on ennallaan. Otamme näkemystä ja rastimme ruunan rohkeaksi ideavarmaksi. 2600 metrillä ehtii tehdä ratkaisuja matkan aikana ja vastustajat todennäköisesti kunnioittavat Airaksista sen verran, etteivät lähde ajamaan vastaan, kun "Pappa" hakee kuolemanpaikkaa.

Haastajat: 7 Bakels Birdland oli viimeksi mahtava keulasta ja voitti ihan pystyyn. Vastus kuitenkin kovenee nyt selvästi ja lähtöpaikka on huono, joten juoksun onnistuminen on niin sanotusti hänessä. Reissun natsatessa kärkisija ei yllättäisi. 9 Frosty Vice poimi Teivossa hedelmät kirissä, kun Kentucky Love oli tehnyt likaiset työt matkalla. Paikka mahdollistaa nytkin herkullisen selkäjuoksun. Viimeksi Frosty Vice ei mahtanut keulasta mitään Vilar Lakelle.

Yllättäjät: 4 Big Muscles on yllättävän vähän pelattu siihen nähden, miten mahtava se oli viime vuonna loppukauden juoksuissaan. Taukostartti ei luvannut vielä ihmeitä, mutta Big Muscles voi ihan hyvin tehdä aragornhossit ja petrata startti alla ratkaisevasti. 2 Vilukko näytti viimeksi tosi hyvältä, kun tykitti kaukaa takaa sisärataa pitkin kärjen taakse. Voimia näytti olevan tallellakin, kun hevonen leikkasi maalilinjan Frosty Vicen puserossa. 1 Ranch Kelly kuuluu kisan kovaluokkaisimpiin ja tallitiedot lupaavat ihan hyvää, mutta lähtöpaikka ei suosi kankeaa kiihdyttäjää.

Juoksunkulku: Bakels Birdland hakee takasuoralla voimalla keulat. Kentucky Love kiertää matkalla rinnalle.

Pelijakauma: Kentucky Love (16%) nostetaan näkemyssuosikiksi, jolloin se on luonnollisesti mainio merkki.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni:12
Suuri:12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: 1 Suivikas saa kantaa suosikin ja pelien luottohevosen paineet, kuten niin monta kertaa edelliskilpailuissaankin. Ori palasi kaksi viikkoa sitten Lappeessa talvitauolta valmiissa vireessä. Terho Rautiaisen suojatti kiersi alussa kolmannen radan kautta johtavan rinnalle. Kirikierroksella se alkoi hiillostaa keulassa juossutta 3 Camria, mutta laukkasi yllättäen loppukaarteen alussa. Laukka oli onneksi lyhyt ja raville pudotettuaan Suivikas ehti vielä melko hallitusti ykköseksi.

Haastajat: Alkuvuoden raharuhtinas 9 Diktaattori jatkoi viimeksi Valkeala-ajossa kovia esityksiään, vaikka jäi kakkoseksi 20 metriä edeltä startannutta Tuikun Pojua vastaan. Voittaminen olisi todennäköisesti ollut tekemätön paikka muillekin tämän lähdön hevosille. Diktaattori jyrää voimillaan taas kärkitaistoon, mutta Suivikasta vastaan näemme sen vain hyväksi haastajaksi. 2 Köppinen on lähdön seuratuin hevonen. Kuninkaalla on tietysti paukkuja voittoon kaikissa Suomessa juostavissa lähdöissä, mutta tähän paikkaan ori ei maistu pelimielessä. Alla on pitkä tauko ja huippukuntoisia vastustajia vastaan pitäisi olla heti terässä, jos voittaa meinaa. Tallitiedot ovat positiiviset.

Yllättäjä: Edellä mainittu Camri osaa olla parhaimmillaan mahtava, kuten esimerkiksi viime keväänä Norjan-ihme Tekno Odinia vastaan nähtiin. Keskellä kesää se kuitenkin kadotti kuntonsa ja esitti loppuvuonnakin parasta osaamistaan vain väläyksittäin. Kauden avauksessa Lappeessa ori ei mahtanut laukanneelle Suivikkaalle mitään ja putosi lopussa mitaleiltakin. Parhaana päivänään Camri voisi vetää kisaa alusta loppuun, mutta viime näytöillään se kelpaa vain yllättäjäosastoon.

Juoksunkulku: Camri avaa keulaan ohi Suivikkaan. Suosikki nousee heti rinnalle ja kyselee kärkipaikkaa.

Pelijakauma: Suivikas (45%) on edullinen suosikkivarma ainakin niin kauan, kun pelikannatus pysyy alle 50 prosentissa.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 2,10
Toto76-2: 9,8,5,6,3
Toto76-3: 7,2,6,5,10
Toto76-4: 4
Toto76-5: 9,2,3
Toto76-6: 12
Toto76-7: 1
Hinta: 7,50 €

Suuri
Toto76-1: 2,10,7,9,5
Toto76-2: 9,8,5,6,3,2
Toto76-3: 7,2,6,5,10,9,1
Toto76-4: 4
Toto76-5: 9,2,4,3,11,8,7,1
Toto76-6: 12
Toto76-7: 1
Hinta: 84,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt