Silja, Selja

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Kuopio 31.1.2015

Julkaistu:

TOTO76
Kuopion 76-kierroksella vannotaan monen muun tapaan Womanizerin nimeen. Toinen varma löytyy kansasta poiketen jo alkupäästä riviä.

Toto76-1

Suosikki: 4 Turoke on keulasuosikki avauskohteessa ja sitä myötä niukka ykkösmerkki. Ruuna on tehnyt johtopaikalta kolme asiallista esitystä peräjälkeen. Se ei ole aivan niin ravivarma kuin taulu näyttää, mutta löytänyt muuten hyvän suoritusvarmuuden. Jyväskylässä Turoke voitti keulasta niukasti, mutta varmasti.

Kovimmat haastajat: 1 Veluuri on ollut viime aikoina tasapainoisempi kuin aiemmin. Tamma avaa myös hyvin, mutta sillä haluttaneen mielummin ajaa selästä. Vermossa Veluuri tsemppasi kovassa seurassa asiallisesti, vaikka Tuli-Karkelo kirikin edelle.

6 Teskeri on hurjassa vireessä, mutta laukka tulee melkein joka kerta. Lahdessakin ori oli osallistumassa voittotaistoon, mutta laukkasi loppusuoran alussa.

Yllättäjät: 2 Vivantti on mainiolla paikalla, sillä sekin avaa asiallisesti. Ori oli viimeksi hieman tasainen, eikä ole muutenkaan profiloitunut oikein voittajatyypiksi. 7 Armaani oli vaisu Vermossa, mutta jäi Lahdessa pussiin. Tasavauhtinen menijä jaksaa yleensä punnertaa, mutta paikka tuo ongelmia. 3 Vieskerin Toive on kelpo laite näihin sarjoihin, mutta ei vakuuttanut tauolta. Parannettavaa taitaa olla liikaa ja liian nopeasti.
  
Pelijakauma: Teskeri ja Vivantti voisivat olla peleissä lähempänä suosikkikaksikkoa.

Juoksunkulku: Veluuri ja Vivantti avaavat parhaiten, mutta Turoke on silti todennäköisesti keulassa kun ensimmäinen takasuora koittaa. Teskeri kiertää johtavan rinnalle, mikäli ravaa.

IS-Pelisuositus - Toto76-1

Pieni:4,1,6
Suuri:4,1,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki/varma: 1 Belenos ei ole tehnyt huonoa juoksua Tommi Kylliäisen käsistä ja heikommat sijoitukset selittyvät huonolla onnella juoksunkulun suhteen. Lauantaina tehtävä näyttää selkeältä. Sisäradalta keulaan ja voittoon. Ruuna ei moiti pidempää matkaa, mutta alussa piilee pieniä riskejä ylivauhdin suhteen. Sopivasti pelattuna hyvä varmayritys.

Kovimmat haastajat: 6 Lictor on oikein rehti kilpailija ja kova haastaja varmallemme. Ori voitti Kaustisella raskaasta juoksusta huolimatta tyylikkäästi. Lictor ei ole varmaamme hevosena ainakaan jäljessä, mutta sille on jälleen luvassa kiertämistä alkuun.

4 Off Lane on löytänyt täysin uuden vaihteen ja ottanut kolme peräkkäistä voittoa. Kaksi niistä vieläpä johtavan rinnalta. Vastus kovenee nyt kuitenkin asteen edellisistä ja vaihteita olisi löydyttävä edelleen lisää.

7 Super Don kisaa samanmoisessa putkessa kuin edellinen. Sen voitot ovat tulleet vielä Off Laneakin helpommista tehtävistä ja taulu hieman valehtelee tälle tasolle. Lähtöpaikkakaan ei helpota tehtävää.

Yllättäjä: 2 Little Criminal on tehnyt tasalaatuista työtä ja koonnut komean putken totosijoja, vaikka juoksunkulkujen suhteen on jäänyt jossiteltavaa. Matka tuskin on ongelma, mutta vastus kovenee ja putki on vaarassa.

Pelijakauma: Belenos ja Lictor voisivat olla enemmänkin pelattuja. Off Lanea ja Super Donia tiputettaisiin piirun verran alaspäin.

Juoksunkulku: Belenos saa alussa haastetta, mutta pystyy puolustamaan johtopaikan. Lictorin kohtalona lienee paikka johtavan rinnalla.

IS-Pelisuositus - Toto76-2

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 3 Lumitykki nostetaan suomenhevosten alimman sarjan suosikiksi silläkin uhalla, että hevosella on merkittävä laukkariski ensi metreillä. Ruuna oli Teivossa mainio johtavan rinnalta ja kierteli viimeksi vaikeista asemista vähintään yhtä hyvin. 

Kovimmat haastajat: 4 Piirka on oikein lupaava, mutta taistelutahdossa taitaa olla hieman korjaamisen varaa. Ruuna oli Lahdessa johtopaikalta hieman pehmeä, vaikka takana oli toki aika reipas avaus. 

2 Ruskatar laukkasi viimeksi Piirkan rinnalta mahdollisuutensa viimeisellä takasuoralla ja katkaisi siinä menestysputkensa. Tamma ei tainnut olla sanonut vielä kaikkea siinä lähdössä ja kuuluu nytkin ajoissa peleihin.

10 Hymynkare kiri viimeksi terävästi ykköseksi ja samankaltainen lopetus voi tuoda kultaa tälläkin tasolla.
  
Yllättäjät: 1 Iinan Kolibri otti Oulussa suoraan tauolta keulavoiton ja pääsee hyviin asemiin nytkin, mikäli ravaa. 7 Camik on komeassa voittoputkessa, mutta tehtävä on nyt monella tapaa hankalampi kuin voitoissa. 6 Rolling ei häpeä voimiltaan kenellekään tässä lähdössä, mutta kovissa nopeuksissa laukkariski kasvaa lähes mahdottomaksi.

Pelijakauma: Hymynkare ja Ruskatar kuuluisivat samaan kastiin suosikkien kanssa.

Juoksunkulku: Iinan Kolibri taitaa olla nopein alussa, mutta Piirka tulee pian ahnaasti sen kimppuun ja ottaa keulat.

IS-Pelisuositus - Toto76-3

Pieni:3,4,2,10
Suuri:3,4,2,10,1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: 13 Cold Seastar on haastavan tehtävä edessä. Se ei kelpaa takamatkan hankalalta lähtöradalta varmaksi, mutta suosikkiasema on toki perusteltu. Tamma kiersi Oulussa kaikki lähes vastaavista asemista ja jatkoi hyvällä esityksellä Vermon rajussa ylisarjassa.

Kovimmat haastajat: 2 Steel Anemone olisi saattanut Oulussa jäädä suosikilta ohittamatta, mutta tamma laukkasi loppusuoralle kaarruttaessa keulasta. Viisivuotias ei ole startannut sen jälkeen, mutta kaiken pitäisi olla aivan samalla mallilla edelleen. 

1 Emily Hoist avasi Turussa kangerrellen, mutta pääsi silti lopulta keulaan ja teki hyvän juoksun. Hidas startti voi koitua nytkin kohtaloksi, mutta kunto riittää.
 
Yllättäjät: 5 Sara's Star on laukannut kahdesti peräkkäin, mutta kunnon pitäisi olla aivan menestysstarttien tasolla. Alussa on toki jälleen laukkariski. 9 Luna Lady kirii selästä palan matkaa terävästi ja pystyy onnistuneella juoksulla yllätykseen. 14 Global Lizzie sai tauoltapaluussaan myöhään tilaa, mutta näytti mainiolta. Alla on jälleen hieman venähtänyt starttiväli.
 
Pelijakauma: Ei suuria vääristymiä. Yllättäjäosastomme on hieman unohdettu.

Juoksunkulku: Ensimmäiset keulat on vaikea arvioida, mutta ainakin Steel Anemone ja Emily Hoist mielivät toisessa aallossa keulapaikalle saakka.
 

IS-Pelisuositus - Toto76-4

Pieni:13,2
Suuri:13,2,1,5,9,14
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 13 Diktaattori on noussut talven suomenhevoskuninkaaksi ja peliprosentit ovat sen mukaiset. Ruuna puskee äärimmäisen rehdisti, mutta tehtävä ei ole tällä(kään) kertaa helppo. Ohitettavia on paljon ja se laittaa etsimään varmistuksia. Kuopiossa kierteleminen on asteen vaikempaa kuin esimerkiksi Lahdessa. Toki Diktaattori kiertää varmasti lähelle.
 
Kovimmat haastajat: 7 Tuikun Poju voisi olla oiva vastaveto, mutta se palaa tauolta, eikä valmentaja lupaa sen olevan aivan terävimmillään. Hienon nousun viime kaudella tehnyttä ruunaa ei kannata silti sivuuttaa. Tuikun Poju päässee tässä johtopaikalle saakka, mikäli selvittää kriittiset ensimetrit ravilla.

Kriterium-voittaja 12 Tas Onnekas aloitti pitkältä tauolta komeasti ja tuskin ainakaan huonontaa startti alla. Ori osoitti Vermossa, ettei kiertäminen ole ongelma. 

11 Turoveli voitti helpon lähdön Kaustisella ja oli selvästi parempi kuin tauoltapaluussaan. Huippukuntoon taitaa olla vieläkin matkaa, mutta luokka on lähdön kovimpia.
 
Yllättäjät: 4 Tähti Kepu laukkaa voltin neloselta lähes varmasti, mutta kunto olisi rautaa. Vermossa tehtävä oli pitkällä kirillä liian haastava, mutta hevonen tuli sielläkin rehdisti ulkoratoja perille. 2 Krimori yllätti Teivossa johtavan takaa ja hakee samanlaista peesijuoksua nytkin.
 
Pelijakauma: Diktattori on liikaa pelattu ja muutama haastaja nousee mielekkääksi varmistukseksi.

Juoksunkulku: Krimori napannee ensiksi keulat, mutta kelpuuttaa selän eteen ja Tuikun Poju voisi ravatessaan päästä.

IS-Pelisuositus - Toto76-5

Pieni:13,7
Suuri:13,7,12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 1 Amalthee on mielimatkallaan ja oikein sopivalla paikalla. Tamma viuhtoo keulaan ja on sen jälkeen se hevonen, joka on ohitettava voittaakseen. IS Ravit ei kuitenkaan purematta niele Amaltheen korkeaa peliosuutta, sillä hevonen on osoittanut osaavansa ailahdella.

Kovimmat haastajat: 9 Vilar Lake on pelillisesti mielenkiintoinen, vaikka kisaa ylisarjassa. Ruuna voitti Joensuussa suoraan tauolta helpon lähdön, mutta tyyli oli mainio. Se lopetti johtavan rinnalta väljästi alle 12-kyytiä ja varaakin taisi jäädä. Takarivi on haitta, mutta lähdössä on todennäköisesti vauhtia.

3 Sing For Ever tuikkasi Teivossa johtavan takaa 76-voittoon ja mielii samaan paikkaan taas. Vermossa meni lähes kaikki pieleen ja sen startin saa unohtaa.

8 Vilukko menestyy jatkuvasti, mutta antaa itsestään myös usein sellaisen kuvan, ettei halua lopussa laittaa aivan kaikkea peliin. Kasirata vaikeuttaa maililla tehtävää ehkä liiaksi asti.

5 Bite The Bullet palaa tauolta, eikä ole yleensä ollut heti terävimmillään. 

Yllättäjät: 4 Millstone's Lissom ei ole saanut kevään huippukuntoa esille. Tamma piti taukoa Teivon floppistartin jälkeen ja on jälleen arvoitus. 2 Pendolino Man teki Bodenissa hyvän juoksun pahan alkulaukan jälkeen. 6 Piriac on myös omaksi itsekseen iskussa, mutta matka on vastaan. 

Pelijakauma: Amalthee on liikaa pelattu. Haastajat kiehtovat.

Juoksunkulku: Amalthee pitää helposti keulat ja vetää tasaisen kovaa.

IS-Pelisuositus - Toto76-6

Pieni:1,9,3
Suuri:1,9,3,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki/varma: 3 Womanizer teki Vermossa mahdottomasta mahdollisen ja ohitti kaikki joukon hänniltä. Ruuna on kohonnut selvästi koko kierroksen eniten pelatuimmaksi ja aivan syystä. Nasse avaa kyselemättä keulaan ja vastustajat näyttävät sellaisilta, että Tommi Kylliäinen saa määritellä tempon haluamakseen. Kierroksen pankin tappio olisi sen jälkeen pettymys.

Yllättäjät: 5 Kiikku's Lordi tiputti keskiviikkona monen T65-rivin pinkomalla ohi Super Fridosta. Ruuna sai hyvän juoksun sen takana, mutta on muutenkin menossa terävämpään suuntaan. 4 Liquorice Pipe oli nahkea Vermossa, mutta hyvä sitä ennen. Oriin menestysmahdollisuudet riippuvat pitkälle olosuhteista, sillä kostea keli olisi pahoin vastaan. Kuivalla ilmalla Lakupiippu taistelee kakkosesta. 2 Blue Porsche oli suhteellisen vaisu Bodenin starteissaan ja palaa nyt pieneltä tauolta arvoituksena. 

Pelijakauma: Nasse saisi olla ehkä hitusen vähemmän pelattu, mutta kelpaa silti varmaksi.

Juoksunkulku: Womanizer ottaa keulat ja saa vetää haluamaansa tahtia.

IS-Pelisuositus - Toto76-7

Pieni:3
Suuri:3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 4,1,6
Toto76-2: 1
Toto76-3: 3,4,2,10
Toto76-4: 13,2
Toto76-5: 13,7
Toto76-6: 1,9,3
Toto76-7: 3

Suuri
Toto76-1: 4,1,6
Toto76-2: 1
Toto76-3: 3,4,2,10,1
Toto76-4: 13,2,1,5,9,14
Toto76-5: 13,7,12
Toto76-6: 1,9,3,8
Toto76-7: 3
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›