Eija

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto75 Turku 29.11.2014

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Lauantain päälähdöt ovat 4-vuotiaiden Kasvattajakruunut, joiden karsintalähdöt olivat melkoista säätämistä viime viikonlopuna. Kun Turussa ei pystytty perjantaina lopulta kilpailemaan lumisateen vuoksi, karsinnat siirrettiin seuraavaksi päiväksi Vermon T75-ravien yhteyteen. Molemmista finaaleista löytyy useita voittajaehdokkaita. Kierroksen pääidea on Bakels Birdland.

Toto75-1

Suosikki: Vimmattuun kuntoon kohonnut, mutta epävarmuudesta kärsivä 9 Aki-Vei nuiji viime kohtaamisessa 1 Merran Emilin maanrakoon, millä perusteella nostamme sen rankingin kärkeen takamatkaltakin. Ruuna olisi voittanut jo ennen tuota Lahden lähtöä T75-kohteen Jyväskylässä, ellei olisi laukannut omia aikojaan keulasta. Viimeksi väsymätön hevonen oli aivan posketon alkulaukan, kiertämisen ja kuolemanpaikkajuoksun jälkeen.

Haastajat: Kotiradan Merran Emilin tulosrivi on sangen erikoinen. Oriin hyvien ja huonojen päivien ero on hirmuinen. Toissa kerralla se teki töitä tosissaan koko matkan ja voitti keulasta pystyyn ennätyksellään, mutta hevosen muita syksyn juoksuja ei pääse kehumaan. Tälläkin kertaa kaikki maan ja kuun väliltä on mahdollista.

11 Zeus on kova hevonen tällaisiin lähtöihin, kun muistaa vain ravata. Vermon finaalikierroksella se hävisi kymmenyksen Aki-Veille, mutta olisi ehtinyt matkan jatkuessa tämän ohitsekin. Pussista myöhään vapautunut ori tuli maaliin hyvävoimaisena.

Yllättäjät: Oikukas, mutta huippukyvykäs 5 Baletin Salama on saamassa uusissa käsissä vihdoin juonesta kiinni ja sitä kannattaa jo varoa viime esityksen perusteella. Ruuna revitti T75-finaalissa takarivistä kuolemanpaikalle, menetti 500 jäljellä paikkansa, mutta tuli lopulta pussissa maaliin.

7 Vinkan Hovin kiristä tuli samassa lähdössä hieman liian pitkä ja se joutui taipumaan kakkossijalta neljänneksi. Tarkemman reissun jälkeen hevonen pystyy ohittamaan koviakin menijöitä.

Kovana talvihevosena tunnettu 14 Nauriskydön Veto on hakenut syksyn starteissaan huippuvirettään. Jos juoksut ovat tehneet tehtävänsä, voimaruuna voi jo jyrätä pitkälle.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa. Baletin Salama on alipelattu.

Juoksunkulku: Merran Emil lähtee vetämään tasaisesti kiihtyvää vauhtia, eikä Aki-Veikään aikaile hyökkäyksensä kanssa, jos selvittää alkumetrit ravilla.

IS-Pelisuositus - Toto75-1

Pieni:9,1
Suuri:9,1,11,5,7
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-2

Suosikki: Metsämäki Stayer on mielenkiintoinen lähtö. 15 Tomorrowland on tehnyt syksyllä loistojuoksuja Ruotsia myöten, muttei ole lähtöpaikkansa takia kuin niukka suosikkimme. Se voi jäädä takamatkan suljetulta lähtöpaikalta alussa liikaa kohti kärkipaikkaa kaasutavasta 11 Quite An Avengerista.

Haastajat: Quite An Avengerin kesäkausi sujui vaisusti, mutta luokkahevonen on jälleen tulossa tauon jälkeen. Se sai ensimmäisellä kerralla puhtaat paperit kuolemanpaikalta Oraclen ja Breedloven takana ja kiri viime lauantain Käpylä GP:ssä vinhasti taistoon kakkossijasta. Koska paalukarsinan hevoset ovat heiveröisiä ykkössarjalaisiin nähden, Markku Nieminen ajaa hevosellaan heti eteenpäin.

14 Global Kid on parhaimmillaan täysin väsymätön menijä, joka on aika ajoin joutunut pitämään taukoja. Kun ruuna palasi kuun alussa jälleen kerran uudesta tallista, se kulki pahan alkulaukan jälkeen loistavasti.

12 Womanizerin tämä vuosi on ollut pettymys. Ruuna on vain aika ajoin pystynyt kiitettäviin suorituksiin. Näin kävi kolme starttia sitten, jolloin se kamppaili Surprise Lordin ulkopuolelta kakkoseksi. Viimeksi hevonen oli täysin saamaton ja vetäytyi sairauspaussille. Ruunan kyvyt riittävät taatusti näiden vastustajien joukossa, mutta 3100 metriä ei ole sen lempimatka.

Yllättäjät: 16 Minos Vang kuuluu myös lähdön parhaimmistoon. Se väläytti tulemistaan toissa startissaan, jossa kiri tuulispäänä voittajan tuntumaan. Käpylä GP:ssä alkulaukka vesitti hevosen pelin.

8 Le Cupole oli keväällä muutaman kerran huippuhyvä ja voitti mm. Finlandia-ravien maratonin mahtijuoksulla. Kesän korvalla alkanut sairastelu vei hevoselta tehot, ja edessä oli pitkä tauko. Le Cupole laukkasi pahasti tauon jälkeisessä startissaan, mutta kulki hypyn jälkeen positiivisesti ja näytti hyvältä.

Pelijakauma: Tomorrowlandilta kuuluisi muutamia prosentteja Quite An Avengerille. Le Cupole oli alipelatuin.

Juoksunkulku: Quite An Avenger hakee avauslenkillä piikkipaikan. Tomorrowland tai Global Kid etenee matkalla sen rinnalle lyömään löylyä.

IS-Pelisuositus - Toto75-2

Pieni:15,11
Suuri:15,11,14,16,8
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-3

Suosikki: Jatkuvasti totosijoille sijoittunut 4 Je l’Adore saa varmuudellaan ja rutiinillaan 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa suosikinviitan lautasilleen. Tamma on napannut kakkossijat syksyn aikaisemmista suurkilpailuista Villinmiehen Tammakilvasta ja Tammachampionista Stoneisle Lilianin takana. Ikäluokan ykkönen ei ole nyt viivalla. Je l’Adore kiri karsintalähdössä 4. ulkoa hyvin voittajan tuntumaan ja on varmasti selvästi lyhyemmän starttivälin ansiosta vielä astetta terävämpi.

Haastajat: 1 Zulu Hoss on ehkä monien ideahevonen, mutta valmentajakommentit laskevat jonkin verran odotuksia. Hevonen kolhi viikolla itseään eikä pääsekään juoksemaan ilman kenkiä kuluneiden kavioiden takia. Joka tapauksessa se pystyy keikkumaan kärkisijoilla pitkään. Zulu Hoss kiri karsinnassa vielä Je l’Adoreakin terävämmin kakkoseksi. Jätämme kakkossuosikkimme kylmän viileästi ulos vihjesysteemeistä.

2 Geena Ale voitti oman karsintalähtönsä. Se sai namujuoksun sisällä ja pääsi nousemaan 300 metriä ennen maalia sujuvasti kirikaistalle. Tamma paransi selvästi vaisusta Tammachampionin juoksustaan.

Toisen karsinnan vei keulasta 3 Fire Spruce, jonka edellinenkin voitto viime kuun lopussa irtosi samalta juoksupaikalta. Finaalissa menestyminen onkin jo vaikeampaa, koska tamman vauhtivarat eivät ole samaa luokkaa kuin muilla pelihevosilla.

Yllättäjät: 10 Moonlight Love on jäämässä kohteen parhaaksi ideaksi. Tammalla ajettiin passiivisia ajoja ennen karsintalähtöä, jossa sillä kokeiltiin keulasta. Hevonen näytti koko ajan varmalta voittajalta, mutta taisi jäädä loppusuoralla odottelemaan kilpasiskojaan sen verran, että putosi kolmanneksi. Kolme starttia sitten se oli kovassa St. Legerissä mainio kakkonen Venicen jälkeen ja löi mm. Express Duon.

9 Sands Pepper oli Geena Alen ohella toinen hevonen, joka pystyi ohittamaan Moonlight Loven. Hienosti syksyllä kehittynyt tamma jäi karsintalähtöä ennen Tammachampionissa kuolemanpaikalle. Se on etenkin kovavauhtisessa juoksussa yllätysvalmis.

Pelijakauma: Zulu Hoss on hurjan ylipelattu ja Moonlight Love vastaavasti samalla tavalla alipelattu. Je l'Adoren kuuluisi olla suosikki. Fire Sprucea on pelattu Zulu Hossin tavoin liikaa.

Juoksunkulku: Zulu Hossilla ajetaan keulasta ja Geena Ale menee sen taakse.

IS-Pelisuositus - Toto75-3

Pieni:4,2,10,9
Suuri:4,2,10,9
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-4

Suosikki/Varma: Mahtavan syyskauden ravannut 1 Suivikas ei ole viime juoksujensa perusteella lyötävissä. Ori ei ole saanut mitään ilmaiseksi, mutta on silti ollut kovimmissa lähdöissä pitelemätön. Suivikkaan viimekertainen marssi voittoon koko matka kolmatta rataa pitkin kiertäen on koko vuoden kovin suomenhevossuoritus. Suursuosikki avaa sen verran reippaasti, ettei sillä ole edes riskiä jäädä pussiin sisäradalle.

Haastajat: Kuninkuuskilpailussa kahdella ensimmäisellä osamatkalla puhdasta jälkeä tehnyt 5 Hullumies ei ole enää syksyn edetessä ollut loppukesän vedossa, mutta omaa selkeän sauman kakkoseksi. Viime starteissaan se on juossut keulassa tasokkaammissa lähdöissä, mutta nyt paras taktiikka voi olla kokeilla Suivikkaan selästä.

10 Diktaattori on ollut kesätauon jälkeen hyvä jokaisessa startissaan. Viimeksi se kilpaili sopivassa aikatasoituksessa ja pääsi jo voitonmakuun. Vahva ruuna tulee aina uutterasti maaliin asti.

3 Tapsan Tahti oli Jyväskylässä tekemässä väkevää juoksua kuolemanpaikalta, kunnes laukkasi 400 jäljellä Suivikkaan paineen alla. Se kiri raville selvittyään vielä riuskasti maaliin. Kova startti taisi painaa kovasti tulosriviään vaarallisemmin oriin kintereissä vielä viikko sitten eikä se saanut oikein mitään aikaiseksi.

Viime talvena monesti ykköstasolla juhlinut 8 Otto Milleri jäi pitkän paussin jälkeisessä juoksussaan keulahevosen taakse pussiin.

Pelijakauma: Suivikas on aavistuksen ylipelattu.

Juoksunkulku: Keulaan ampaiseva Hullumies päästää korkeintaan suursuosikin suosiolla eteensä.

IS-Pelisuositus - Toto75-4

Pieni:1
Suuri:1
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-5

Suosikki: Jatkuvasti pärjännyt 11 Kiikku’s Chance on takarivistäkin perushevonen. Se oli viimeksi Kymenlaakso-ajon karsinnassa kuolemapaikalta oikein hyvä ja putosi vain täpärästi finaalista. Jatkuvasti kehittynyt tamma on juossut kesän jälkeen jo kolme voittoa.

Haastajat: 7 Inspis Arioso ei vielä tiedä, miltä tappio maistuu. Tosin se on startannutkin vasta kahdesti. Kolmevuotias kohtaa selvästi kovempia hevosia kuin aikaisemmin, mutta sille on näyttänyt jäävän varaa selvästi parempaankin. Turun lähtö antaa enemmän osviittaa raamikaan varsan kyvyistä.

8 Ramble On ollut hyvä viime juoksuissaan, vaikkei ole aivan yltänyt totosijoille. Se teki toissa kerralla T75-lähdössä 3. ulkoa hyvän pitkän kirin ja lopetti viime kierroksella finaalilähdössä oikein positiivisesti vielä paljon kauempaa. Kovin hyviin asemiin ruuna ei kyllä tälläkään kertaa pääse ikävältä lähtöpaikaltaan.

Yllättäjät: 2 Capo The Eemil selvisi Kymenlaakso-ajoon kestämällä karsinnassa keulasta toiseksi. Loppukilpailussa se laukkasi heti kättelyssä hylkäykseen. Epävarman hevosen vauhtivarat riittävät kärkeen asti.

1 Better Boost kannattaa huomioida ajoissa huippuasemista. Se kulki toissa kerralla laukan jälkeen lujaa Kymenlaakso-ajon karsinnassa eikä saanut viimeksi lohdutusfinaalissa kunnon mahdollisuutta sisäradalta.

3 R.K. Lollypop on kilpaillut viime kuukausina Ruotsissa. Viimeksi se pääsi vasta 600 juostuna kuolemanpaikalle, mistä sinnitteli hyvin niukaksi kakkoseksi.

Pelijakauma: Eniten metsään pelattu kohde. Kiikku’s Chancen kuuluisi olla suosikki. Inspis Arioso ja Ramble On ovat rajusti ylipelattuja ja myös 5 Ratu Palemaa on rastittu liikaa. Better Boost on huippurasti.

Juoksunkulku: Better Boost saattaa pitää sisältä keulat. Muita mahdollisia piikkihevosia ovat ainakin Capo The Eemil ja Inspis Arioso.

IS-Pelisuositus - Toto75-5

Pieni:11,2,1,3
Suuri:11,7,8,2,1,3
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-6

Suosikki/Ideavarma: Tir du Caux'n poisjäännin jälkeen ideavarman paikan peri kakkossuosikkimme 12 Bakels Birdland, joka oli alunperinkin jäänyt pelaajilta aivan liian vähälle huomiolle. Kovan kirihevosen lähtöpaikka on parantunut merkittävästi. Se ravasi alkukaudella ykkössijoja liukuhihnalta, kunnes voittokulku tyssäsi kesällä, mutta reilun kahden kuukauden syyshuili oli tehnyt sille hyvää. Ori oli viime viikolla Teivossa pitelemätön piikistä.

Haastajat: Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnan komeasti voittanut 2 Boulard oli loppukilpailussa sairastumisen takia vaisumpi. Viime startissa hevosella ajettiin kolmas puolikas kuolemanpaikalla liian kovaa (12,5) ja se taipui selvästi lopussa. Ori pystyy ehdottomasti viime sijoituksiaan parempaan, mutta sen suosikkiaseman voi hyvin kyseenalaistaa.

3 Herakles kulki hiljattain Teivossa laukan jälkeen mallikkaasti. Seuraavalla kerralla se voittikin, muttei mitenkään loistokkaasti. Viimeksi ruuna jäi pussiin.

Voimapesä 1 Un Euro on pitkillä matkoilla kuin kala vedessä. 2600 metriä voi olla sille kuitenkin tällä tasolla jopa liian lyhyt. Hevosen pitäisi päästä jyskyttämään kuolemanpaikalle, mutta siinä onnistuminen ei ole hitaalle avaajalle lainkaan varmaa.

7 Blendior oli finaalikierroksella keulasta hyvä kakkonen, mutta joutuu edelleen venymään ylemmässä divisioonassa.

Yllättäjät: 5 Caerbannog joutui revittämään viimeksi liikaa keulapaikan eteen ja väsyi totosijoilta. Sitä ennen se oli Jokimaa Tekee Tähtiä –finaalissa ponneton 3. sisältä, muttei sen juoksukaan silloin alkumatkalla onnistunut lainkaan.

Ailahteleva 4 Apropos S pystyisi hyvänä päivänään paljoon.

Pelijakauma: Boulard on ylipelattu. Bakels Birdland ja molemmat yllättäjäehdokkaamme ovat edullisia rasteja.

Juoksunkulku: Boulard käy hakemassa alkumatkalla johtopaikan Caerbannogilta tai Blendiorilta.

IS-Pelisuositus - Toto75-6

Pieni:12
Suuri:12
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-7

Suosikki: Myös oriiden ja ruunien Kasvattajakruunussa on useampi mahdollinen voittaja. Derbyyn asti 4-vuotisikäluokassa omassa kastissaan kulkeneen 1 Express Duon kone on yskähdellyt syksyllä niin, ettei sitä uskalla suositella varmaksi, vaikka oriilla onkin hyvä mahdollisuus johtaa alusta loppuun. Hevonen kiri Solvallassa hyvin epäonnistuneen juoksun jälkeen, mutta oli seuraavaksi suuri pettymys St. Legerissä, jossa antoi keulasta helposti periksi. Karsintalähdön Express Duo vei lähinnä rutiinisuorituksella saatuaan vetää rauhallista tahtia.

Haastajat: 2 Greenleaf Slim voitti oman karsintalähtönsä Express Duon tavoin keulasta. Se joutui vetämään ripeämpää tahtia matkalla ja sai lopussa tiukan haasteen 9 Extreme Lucalta. Oriin esitys oli mainio varsinkin siihen nähden, että se oli joutunut edellisenä päivänä matkustamaan Kuopiosta edestakaisin Turkuun ja seuraavana aamuna takaisin etelään Vermoon. Greenleaf Slimillä on vaara jäädä kuolemanpaikalle, mutta ainakin muilta juoksupaikoilta se pystyy osallistumaan voittotaisteluun.

Extreme Luca on ollut oikein hyvä viime juoksuissaan. Ennen karsintalähtöä se laittoi jo Seinäjoella Greenleaf Slimin lujille. Tallikommenttien mukaan hevosen varusteita muutetaan, jotta se paneutuisi vielä paremmin ohituksiin. Sillä on takarivistä huolimatta jopa melko tasavertaiset mahdollisuudet otella voitosta edellisten kanssa.

3 Big Headache on myös kova ikäluokkahevonen, joka pystyy sopivan juoksun jälkeen kepittämään kaikki. Ruuna juoksi karsinnassa Express Duon takana ja kiritti tätä mukavasti maalisuoralla.

Yllättäjä: 10 Sahara B Boy kyttää takarivistä suosikkien kilvanajoa matkalla. Karsintalähdössä tempo oli kolmannessa parissa juosseelle hevoselle liian verkkainen, eikä se pystynyt reippaassa lopetuksessa uhkaamaan kovaa kärkiparia.

Pelijakauma: Suosikkikaksikkoa on pelattu jonkin verran liikaa. Extreme Luca ja Sahara B Boy ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Express Duo saa tiukan haasteen Grainfield Oliverillta, mutta pääsee kärkipaikalle.

IS-Pelisuositus - Toto75-7

Pieni:1,2,9,3,10
Suuri:1,2,9,3,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto75-1 9,1 9,1,11,5,7
Toto75-2 15,11 15,11,14,16,8
Toto75-3 4,2,10,9 4,2,10,9
Toto75-4 1 1
Toto75-5 11,2,1,3 11,7,8,2,1,3
Toto75-6 12 12
Toto75-7 1,2,9,3,10 1,2,9,3,10
Hinta 16,00 € 150,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri