Satu, Luukas

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto75 Lahti 18.10.2014

Julkaistu:

Toto75
Pelaajat ovat huimatasoisella finaalikierroksella visaisen tehtävän äärellä, sillä "seinävarmoista" ei ole tietoakaan. Mielikuvituksen on sen takia annettava laulaa.

Ylimmässä voittoluokassa jaetaan 365 000 euron jackpot, jota IS Ravit lähtee jahtaamaan paremman puutteessa Tuikun Pojun avulla. Suurimmista suosikeista Köppinen on hieman arveluttavalla lähtöpaikalla ja Surprise Lordin vire ei ole välttämättä enää kesän tasolla.

Toto75-1

Suosikki: Parhaan mahdollisen lähtöpaikan saanut 2 Ekin Toive ei jää nyt yhtä kauas kärjestä kuin viime aikoina, mikä helpottaa vahvan puurtajan tehtävää. Viimeksi se jyräsi porukan perältä väkevällä kierroksen kirillä vastustajansa kumoon, mutta tasokkaammassa finaalilähdössä sama temppu ei välttämättä onnistuisi häntäjoukosta.

Haastajat: 3 Palomestari on suosikki vetojuhdaksi. Toissa kerralla se pääsi sinne vasta alkulaukan hidastamana ja selässä vaaninut kilpailija onnistui yllättämään oriin kalkkiviivoilla. Viimeksi Palomestari harasi pidemmällä matkalla hyvin väkivahvaa prässääjäänsä vastaan, mutta joutui laskemaan tämän ratkaisumetreillä ohitseen.

Tuo prässääjää oli loppukesällä muodonmuutoksen kokenut 11 Vieskerin Toive, joka ei laske lisämetrejä. Koska tasavauhtinen hevonen joutuu tällä kertaa starttaamaan ikävistä asemista, sen nopeus ei välttämättä riitä kakkien kiertämiseen normaalimatkalla.

Kilpailujen myötä parantanut ikäluokkahevonen 9 Tanhuan Toivo kiilaa rankingissa edellisten väliin. Toissa kerralla se voitti piikistä vielä niukasti ennätysajallaan, mutta karkasi viimeksi lopussa omille teilleen.

Yllättäjät: 10 R.R. Tuike kiersi viime lauantaina päätöslenkin Ekin Toiveen peesissä samaa vauhtia kolmanneksi.

Huippuvauhdikas 8 Apilan Pallosalama on kärsinyt monesti motivaatio-ongelmista, mutta on kolmessa viime juoksussa kirinyt entistä paremmin perille. Se saa ulkoradaltakin hyvät kyttäysasemat.

Alle kykyjensä viime aikoina pärjännyt 1 Hissun Haaste oli viimeksi pitkällä kirillä hiukan aiempaa tomerampi, minkä perusteella kuuluu revityslapuille.

Pelijakauma: Vieskerin Toive on väärä suosikki ja myös 7 Laurilan Aamor on liikaa pelattu. Ekin Toive ja Apilan Pallosalama ovat etenkin alipelattuja.

Juoksunkulku: Lumi-Iiris, Laurilan Aamor ja Apilan Pallosalama avaavat tuli hännän alla, mutta Palomestari pokkaa piikkipaikan ensimmäisellä takasuoralla.

IS-Pelisuositus - Toto75-1

Pieni:2,3
Suuri:2,3,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-2

Suosikki: Perushevosen nimeäminen on pitkälti makuasia. Paljon ratkeaa jo kiihdytyksessä, jossa suosikkimme 1 Vilukko yrittää torjua ulkopuoleltaan starttaavat riuskat lähtijät. Solvallankin valloittanut ruuna teki keväällä ja kesällä muutamia huippujuoksuja, mutta joutui kuninkuusravien laukkastartin jällen huoltotauolle. Se jäi paussin jälkeisessä kilpailussa pussiin keulahevosen taakse, mutta sai ainakin täydellisen kenraaliharjoituksen kovaa finaalilähtöä varten.

Haastajat: 4 Star Martinilla on samat aikeet kuin Vilukolla. Derby-viitosen kunto on pitänyt ihailtavasti vuoden pääkilpailun jälkeenkin. Forssassa se voitti mennen tullen kuolemanpaikalta ja oli viimeksikin ihan hyvä, vaikkei voinutkaan mitään edelleen kuolemanpaikalle kiertäneelle sisupussille Valiant Kempille.

10 Black Dunnock on venynyt tällä kaudella kuin purukumi. Ruuna on esittänyt erityistä taistelijanluonnetta hevonen vastaan hevonen –tilanteissa. Koska Black Dunnock ei kuitenkaan jostain syystä ole yhtä terävä selkäreissuilla, se ei ole takarivistä paljon pelattuna kiinnostava pelikohde. Esimerkiksi Forssan karsintalähdössä Star Martini pakeni sen edestä lopussa kauas.

Tammer-ajon kirivoitolla hienosti Suomen-uransa avannut 6 Eros Cane ei ole myöskään tällä kertaa yhtä kiehtova pelihevonen. Se saa varmasti Teivon-starttia hankalamman juoksun, eikä matkakaan ole sille yhtä passeli.

Eros Canelle sitkeästi vastannut 9 Ranch Kelly olisi pelihevosia huippukuskilla, mutta omistajan palaaminen rattaille laskee sen osakkeita.

Yllättäjät: Kovia juoksuja tehnyt 5 Hunters Hero ansaitsisi välillä voitonkin. Forssan-lähdössä sen kohtaloiksi koitui pussitus. Hevosta ei sovi unohtaa ylisarjassakaan.

8 Shadoom on kärsinyt lähtöpaikoistaan, mutta sen kunto on pitänyt heikommista sijoituksista huolimatta. Paikka ei nytkään mairittele Forssassa tulisesti kirinyttä Derby-finalistia. Koska lähdössä on kuitenkin merkittävä ylivauhdin vaara, ori pystyy kepittämään taas monta vastustajaansa pitkällä maalisuoralla.

Pelijakauma: Vilukko on jäänyt hurjan alipelatuksi. Star Martini ja Black Dunnock ovat sitä vastoin liikaa rastattuja.

Juoksunkulku: Vilukko pystyy pitämään keulat Star Martinia vastaan, koska Theo de Villeneuve pyristelee aikansa niiden välissä.

IS-Pelisuositus - Toto75-2

Pieni:1,4
Suuri:1,4,5
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-3

Suosikki/Varma: Välivahva 11 Tuikun Poju on avainhevonen takamatkaltakin. Oulun T75:ssä se jyräsi takajoukosta ylivoimavoittoon 1,5 kierroksen kirillä. Viimeksi ruuna revitti lähtölaukan jälleen kuolemanpaikalle ja sai puhtaat paperit nelossijasta huolimatta. Voittokaan ei jäänyt kovin kauas.

Haastajat: Juoksu juoksulta parantava 7 Viinun Tuuri pyrkii karkumatkalle ja on ykköshaastaja, vaikka lyhyt matka sopisikin sille paremmin. Viimeksi ruuna kesti maililla toiselta radalta ilman vetoapua käsittämättömän hyvin kakkoseksi 18,0-avauksesta huolimatta.

16 Zeus on juossut kolme kertaa peräjälkeen kuolemanpaikalla. Toissa kerralla se sekosi päätössatasella askelissaan, kun ei ollut vielä luopunut taistelusta ja menetti kärkisijan. Viimeksi tarkan reissun saanut 5 Vinkan Hovi onnistui pyyhkäisemään siitä ohitse lopussa.

Forssan-lähdön piikistä niukasti korkannut ja Köppisen päänahan saanut 15 Topin Musta jatkoi voitokkaasti Porin helpossa lähdössä. Tamma pystyy tekemän myös töitä matkalla, mitä siltä pakilta vaaditaankin.

1 Veisker voitti edellisellä finaalikierroksella alemman divisioonan komeasti kuolemanpaikalta. Vermon karsintakierroksella se ei ollut kovemmasta ajastaan huolimatta yhtä ponteva, ja myös viimekertainen paikallisravien nelossija nostaa kysymysmerkkejä ilmaan.

Yllättäjät: Jos 14 Tuli-Ritarin startti viitosradalta onnistuu, sekin kykenee kirimään kärkitaistoon. Vermon pitkällä matkalla hevonen oli oivan reissun jälkeen ehkä lievä pettymys ratkaisumetreillä, mutta edellisillä kerroilla ori lopetti vauhdikkaasti.

Aikaisemmin mainittu Vinkan Hovi jäi viimeksi pussiin, mutta oli sitä ennen iltaravilähdössä hieman tavallista vaisumpi otettuaan matkalla lyhyen välispurtin. Se ei ole hyvänä päivänään nappireissulla täysin ulkona.

Pelijakauma: 3 Etupassi ei ollut viimeksi lainkaan Viinun Tuurin veroinen ja on selkeästi ylipelattu täydellä matkalla. Tuli-Ritari on jäämässä sen sijaan huippurastiksi mitättömällä kannatuksellaan.

Juoksunkulku: Viinun Tuurin pamauttaa suoraan johtoon tai saa kärkipaikan nopeasti Etupassilta.

IS-Pelisuositus - Toto75-3

Pieni:11
Suuri:11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-4

Suosikki: Laukattomissa juoksuissaan vahvoja otteita esittänyt 9 Löten’s Anselm pääsee takarivistä varmemmin ravilla matkaan. Se on kahdessa divisioonakarsinnassa tehnyt töitä matkalla ja kestänyt kunniakkaasti kakkoseksi. Lappeen-lähdössä voittokin karkasi vasta maalikuvan tutkiskelun jälkeen.

Haastajat: 11 Dominum on hyvin kehityskykyisen oloinen aloittelija. Ori on voittanut viidestä viime startistaan neljä. Myös Forssassa tolppa olisi ollut tosiasia matkan hieman jatkuessa. Viimeksi vahva hevonen irtosi kuolemapaikalta tyylikkäästi muista.

2 Who’s Fabulous on tehnyt myös varmaa jälkeä. Sen tulosrivissä näkyy pelkkiä kaksarisijoja. Forssan T75-lähdössä tamma kurotti hyvän reissun jälkeen jo kärkeen, kunnes sisäpuolelta kirinyt 10 Fast Motion pääsi yllättämään kalkkiviivoilla. Keulaan tähtäävä hevonen on sen jälkeen leikitellyt kahdesti tavallisessa lähdössä kärkipaikalta.

7 De Toy Zena joutui olemaan kesällä tauolla vaikean sairastumisen vuoksi, mutta on tullut hienosti takaisin. Se sai Lappeen-lähdössä paremman reissun kuin tallikaverinsa Löten’s Anselm ja onnistui työntämään turpansa ennen tätä maalilinjalle. Lähtöpaikkansa takia tamma joutunee tekemään tällä kertaa enemmän töitä.

Vasta 5-vuotiaana aloittanut 12 Agnese on näyttänyt olevansa suuri taistelija. Tamma ei ole jäänyt yhdeksässä startissaan kertaakaan totosijoilta, ja voittoja on kertynyt viisi. Viime kierroksella se jyräsi lopussa varmasti ohi Löten’s Anselmin, mutta voi saada ikävistä asemista turhan hankalan reissun.

Yllättäjät: 6 Do It Valiant seurasi Tampereella Dominumin selästä kakkoseksi. Sitä ennen 3-vuotias pakitti aivan hännille, mistä tuli lopulta rintaman takana voimissaan maaliin. Rattaille hyppäävä huippukuski voi tuoda lahjakkaan oloiselle varsalle vielä vauhtia lisää.

Sähäkkä 5 Sara’s Star voitti Bodenissa pystyyn keulasta, vaikka avasi 11,5-kyytiä. Derby-päivän divisioonakarsinnassa se jäi keulasta kolmanneksi, mutta suorituksen arvo nousi myöhemmin, kun lähdön voittanut Glory Dancer kamppaili Kriterium-kakkoseksi.

Selvästi viime sijoituksiaan kovemmassa kunnossa olevan 8 Sweet Lindan on varmasti vaikea yltää voittoon asti ulkoradalta, mutta sitä kannattaa ainakin seurata tulevia koitoksia varten.

Pelijakauma: Hyvin erikoisesti pelattu lähtö. Who's Fabulous on väärä suosikki. Löten's Anselmin, Dominumin ja Do It Valiantin kannatuksen kuuluisi olla selvästi suurempi ja De Toy Zenan pienempi.

Juoksunkulku: Who’s Fabulous ja Sara’s Star avaavat parhaiten. Ensin mainittu vastaa vetotöitä.

IS-Pelisuositus - Toto75-4

Pieni:9,11
Suuri:9,11,6
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-5

Suosikki: Selvää jälkeä alaisistaan viime starteissa tehneen 1 Köppisen varmaksi pelaaminen ei ole tällä kertaa välttämättä oikea ratkaisu, koska lähtöpaikka aiheuttaa sille jonkinlaisen pussitusriskin. Mikäli kovimmat haastajat pääsevät ravikuninkaalta kauas matkalla, hyväkään loppuveto ei riitä automaattisesti enää voittoon asti.

Haastajat: 6 Camrin kesäkausi meni harakoille terveysongelmien vuoksi, mutta se on taas löytänyt itsensä oikeiden hoitomenetelmien ansiosta. Ori hallitsi Lappeen mailia kevyesti alusta loppuun ja kulki viimeksi vahvasti nähtävästi häiriöstä johtuneen alkulaukan jälkeen.

Camri pyrki keulaan, mutta varmana tavoitteen onnistumista ei voi pitää, kun samalla viivalla on 8 Hullumies. Kuninkuuskilpailun kaksi ensimmäistä matkaa vienyt Huittisten ori on pärjännyt vain keulasta, joten sen kuskilla on vain yksi taktiikka mielessään. Viimeksi Hullumies laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa, kun pyrki pakilta kärkeen ja sitä ennen se oli selkäjuoksun jälkeen lopussa saamaton.

Yllättäjät: 3 Virijori on jäänyt lähes käsittämättömästi ilman voittoja tänä vuonna, vaikka on jatkuvasti tehnyt hyviä juoksuja. Toissa kerralla se spurttasi ahnaasti, kun vapautui liian myöhään pussista. Viimeksi lähtölaukka yllätti, mutta ihan hyvin ori pisteli menemään sen jälkeen. Jospa se pääsisi joskus iskemään kunnon asemista.

2 Tapsan Tahti oli toissa kerralla oikein urhea kakkonen kierrettyään 1,5 kierrosta kolmatta rataa pitkin.

7 Pauskerin vauhdit riittäisivät, kunhan vain huumori säilyisi maaliin asti.

11 Vieskerin Valo oli toissa kerralla epäsopivalla maililla hyvä neljäs kierrettyään päätöslenkin kolmatta rataa pitkin ilman vetoapua. Viimeksi se hapuili volttilähdössä alkumatkalla ja jäi liian kauas 22-vauhtia Köppisen johdolla lopettaneesta kärjestä. Autolähtö ja täysi matka suosivat voimapesää.

Pelijakauma: Köppistä on pelattu lähtöpaikan takia liikaa ja myös Suvikas on saanut liian suuren suosion. Hullumies, Virijori, Tapsan Tahti, Vieskerin Valo ja Pauskeri ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Camri, Pauskeri ja Hullumies ovat huippuavaajia. Hullumies taitaa päästä keulaan.

IS-Pelisuositus - Toto75-5

Pieni:1,6,8,3
Suuri:1,6,8,3,2,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-6

Suosikki: Suomen mestari 4 Surprise Lord on itseoikeutettu suosikki. Moni kaavailee sitä varmasti myös varmaksi, mutta IS Ravit kehottaa miettimään kaksi kertaa.

SM-kisan jälkeen huipputallista omistajansa käsiin siirtynyt ori ei ole välttämättä enää kesäisessä mahtikunnossaan, vaikka voittikin Lappeenrannan kisan helposti piikistä. Lahdessa vastus on tiukempi, eikä suosikkia ehkä päästetä tällä kertaa keulaan. Kuolemanpaikka ei ole Surprise Lordille huono, kuten SM:ssäkin nähtiin, mutta voi viedä riittävät kymmenykset, jos hevonen ei ole aivan pontevimmillaan.

Haastajat: Kovat lähdöt Ruotsissa kahlannut 1 Stormysky aloitti Suomen-uransa kirivoitolla kevyessä sakissa. Vastus on nyt toista maata, mutta hevosen luokka on niin kova, ettei koko matkan keulajuoksu ole lainkaan mahdoton. Suomalaisille Stormysky tuli tutuksi viime vuoden lopussa Suomen ja Ruotsin yhteisellä V75-kierroksella, jolla se voitti hallitusti piikistä.

Jo aikaisemmin Suomeen siirtynyt 6 Breedlove on hurmannut viime starteissaan. Toissa kerralla kirikanuuna hurjasteli Oulun kultadivisioonassa 2. ulkoa murskavoiton hurjalla ajalla 12,1/2100a. Viimeksi ruuna kurotti Ruotsin V75:ssä jo kärkeen, mutta joutui maalin tuntumassa laskemaan kaksi hevosta ohitseen.

Upean kauden tehnyt 3 Bret Boko palaa lyhyeltä sairaustauolta. Koska se ei ole välttämättä terävimmillään ja lyhyt matka sopisi paremmin, jätämme ruunan syvälle haastajaosastoon. Viimeksi Bret Boko kiri hyvin 4. ulkoa, mutta Breedlove ja keulassa juossut 2 Oracle jäivät selvästi edelle.

Yllättäjä: Kärkisijat ovat kiertäneet itsepintaisesti 10 Blue Porschea, mutta pian sen on jo pakko onnistua. Toissa kerralla hevonen spurttasi herkän näköisenä maaliin Surprise Lordin voittamassa lähdössä, kun pääsi myöhään pussista ja kesti viimeksi 2600 metrillä pitkän kirinsä hienosti perille. Kova tempo olisi jenkille mannaa.

Pelijakauma: Surprise Lord on aivan liian kova suosikki. Stormysky, Breedlove, Blue Porcshe ja 5 Womanizer ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Stormysky pitää keulapaikasta kiinni kaikkia vastaan. Surprise Lord johtaa toista rataa.

IS-Pelisuositus - Toto75-6

Pieni:4,10
Suuri:4,1,6,10
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto75-7

Suosikki: Upea finaalikierros huipentuu Jokimaa Tekee Tähtiä -kilpailuun, jonka karsinnat juostiin viime viikon torstaina. Niiden nopeimmat voittajat saivat valita ensimmäisinä lähtöratansa ja starttaavat suosikkeina.

Vakuuttavaa jälkeä Suomen-starteissaan tehnyt 3 Adam C.K. on perushevonen, mutta sen suoikkiasema on karannut liian suureksi. Tauolta karsintajuoksuun tullut ruuna sai helpon reissun 2. ulkona, mistä leiskautti selvään voittoon. Adam C.K. oletettavasti vielä hieman petraa finaaliin.

Haastajat: Jatkuvasti juoksunkulkujen kanssa epäonnistunut 1 Blame Pizzaz ravasi ansaitun voiton. Helppoa reissua se ei vieläkään saanut kuolemanpaikalla, mutta puristi silti sisukkaasti ykköseksi. Ori osaa avata ripeästi ja voi edetä piikkiin, mistä ei olisi helppo syrjäytettävä edes suosikille.

Mahtikunnossa kilpaileva 2 Steel Robo ravasi karsintojen kovimman tuloksen 14,0/2100a. Se oli myös ylivoimaisin voittaja. Kun ruuna sai kuskiltaan menoluvan 700 metriä ennen maalia, radalla näytti liikkuvan vain yksi hevonen. Jos ajo onnistuu yhtä hyvin, Steel Robo pystyy taistelemaan loppukilpailunkin 11 000 euron pääpalkinnosta.

9 Archie Dream on kulkenut syksyllä lähes voitosta voittoon. Vaikka ruunaa on pidetty yleisesti keulaspesialistina, se nousi karsintavoittoon 6. ulkoa asti saatuaan oivaa vetoapua kirilenkillä. Tuon juoksun innoittamana sille valittiin finaaliinkin takarivin lähtöpaikka.

Yllättäjät: 4 Boulard pääsi pitkästä aikaa näyttämään todelliset kykynsä. Se painui kierroksen jälkeen keulaan ja hallitsi tämän jälkeen tapahtumia suvereenisti. Ellei tasainen avaaja joudu pakittamaan hännille, sekin on yksi monista voittoon pystyvistä.

11 Monster Pine oli karsinnassa loistava kakkonen hyvällä tuloksella. Se joutui juoksemaan Adam C.K.:n edessä kuolemanpaikalla, ei voinut ymmärrettävästi tälle mitään loppusuoralla, mutta piti muut loitolla. Sopivan matkavauhdin jälkeen ruuna voi hyvänä päivänään nousta vaikka kuinka pitkälle.

6 Herakles ol karsinnassa myös johtohevosen kupeelta urhea kakkonen.

Jos 8 Superieur on lyhyemmän starttivälin ansiosta terävämpi kuin karsintalähdössä ja sillä sattuisivat käymään tuurit ikävältä lähtöpaikalta, ori pystyy yllättävän korkealle.

Pelijakauma: Adam C.K. on tasaisessa lähdössä ylipelattu. Monista alipelatuista hevosista suurimmat vääristymät ovat Blame Pizzazin ja Monster Pinen peliprosenteissa.

Juoksunkulku: Millbrook Adele suhahtaa kiihdytyksessä keulaan, mutta tyytynee selkäjuoksuun. Näin ollen Blame Pizzaz tai Adam C.K. etenee vetotöihin.

 

IS-Pelisuositus - Toto75-7

Pieni:3,1,2,9,11
Suuri:3,1,2,9,11
Pelaa
Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto75-1 2,3 2,3,10
Toto75-2 1,4 1,4,5
Toto75-3 11 11
Toto75-4 9,11 9,11,6
Toto75-5 1,6,8,3 1,6,8,3,2,11
Toto75-6 4,10 4,1,6,10
Toto75-7 3,1,2,9,11 3,1,2,9,11
Hinta 16,00 € 162,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›