Uljas

Ravivihjeet

Suursuosikin peikkona kurkunpääntulehdus - valmentaja silti luottavainen

Julkaistu:

Toto65
Jos uskallat lyödä rahasi likoon sairauspaussilta tulevaan varsaan, siitä vain, mutta IS Ravit haistaa keskiviikkona todellisen tilipaikan.
Pitkä kuljetusmatka Ruotsiin, kurkunpääntulehdus ja yli kuukauden kilpailutauko. Näin arveluttavista lähtökohdista illan Vermon-starttiin ampaiseva 3-vuotias on kaikkea muuta kuin seinävarma.

Winter’s Iceman ei voi millään olla yhtä jäätävä kuin Ruotsin-voittojuoksussaan, vaikka tulee kaiken kokeneen Markku Niemisen huipputallista. Silti sitä on pelattu 70 prosenttia! Ruuna on selvästi kierroksen käytetyin varma.

Tällaisia supersuosikkeja vastaan pelaaminen voi parhaassa tapauksessa johtaa kultakaivokselle. IS Ravien suositus Oulu Expressin karsintalähtöön on tukeva rastitus.

Koska lähdöstä pääsee neljä parasta seuraavalla viikolla Oulussa ajettavaan finaaliin, Winter’s Icemanin ei ole edes pakko voittaa. Yksi mahdollisuus on ajaa varman päälle finaalipaikka, sillä startit vievät pääsääntöisesti tauolta tulevia hevosia eteenpäin. Jos Winter’s Iceman ei ole karsintalähdössä vetreimmillään, se voi hyvinkin olla sitä 1,5 viikkoa myöhemmin, jolloin vasta suuret setelit jaetaan.

Nieminen ei kuulu kuitenkaan sen koulukunnan jäseniin, jotka luovuttaisivat suosiolla voiton pois. Hänen tallissaan ei tunneta Ranskan raviurheilusta tutuksi tullutta sanaa ”prepare” (valmisteleva startti).

- Jos hevosilla rupeaa ajamaan prepare-lähtöjä, käy äkkiä niin, että ne kuolevat köyhinä, Nieminen perusteli taannoin IS Raveille.

Valmentaja ei ole huolestunut keskiviikon startin alla, vaikka lähtökohdat siihen eivät ole parhaat mahdolliset.

- Winter’s Icemanin oli alunperinkin tarkoitus olla tauolla Ruotsin-lähdön jälkeen. Se sairastui kuitenkin myös kurkunpääntulehdukseen. En usko, että tauko vaikuttaa sen suuremmin hevosen iskukykyyn, vaan luotan sen yltävän kunnon suoritukseen. Ruunaa on yritetty treenata niin, että se olisi hyvässä kilpailuvireessä, Nieminen painottaa.

Varmaa voittoa Nieminen ei uskalla luvata.

- Winter’s Iceman pystyy siihen, mutta koska vastassa on hyviä hevosia, voittoa varten juoksunkin on onnistuttava.

Yhden asian Nieminen lupaa: Winter’s Icemanista kuullaan toden teolla vasta ensi vuonna.

- Olemme pitäneet ruunaa hyvänä hevosena, mutta vasta ensi vuodelle siitä on ollut kovat odotukset. Se on mennyt jo kolmessa-neljässä viime startissa isoin harppauksin eteenpäin. Hyvät juoksut eivät ole yllättäneet, mutta se oli yllätys, että Winter’s Iceman pystyi viimeksi voittamaan niin hyvät hevoset, Nieminen myöntää.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt