Ravivihje: Rovaniemi 23.03.2014

Sunnuntaina kisataan Levillä jääradalla (merkattu Rovaniemelle) 14.00 alkaen sekä Turussa klo 17.30. IS Ravien Toto4-vihje on tehty Leville. Vihjesysteemi tehdään ilman varmaa. Päätöskohteessa luotetaan kaksikkoon Tähti Kepu - Viiru-Valtteri.

23.3.2014 10:25

Toto4-1 Suosikki: 12 Kirmaralli teki Ylivieskassa loistojuoksun ja samanlaisilla otteilla tamma nähdään tiukasti kärkitaistossa. Kirmaralli laukkasi lähtöön ja juoksi lopulta 5. ulkona, mistä Pertti Taskisen suojatti kiri hyvällä otteella maaliin. Laukan jälkeen Kirmaralli kulki mainiosti 31-vauhteja. Tasaisessa lähdössä Kirmarallissa voisi olla ideavarma-ainesta. Suositussysteemiin otetaan pari varmistusta. Kovimmat haastajat: 7 Pakkasneiti ravasi uran toisessa kisassa koko matkan ja tekikin hyvän juoksun. Tamma jäi johtavan rinnalle ja pusersi hyvin perille eikä hävinnyt voittoakaan kuin puoli mittaa.

Suosikkikolmikon epävarmin tapaus on 8 Tähti-Peikko. Tauolta paluussaan ruuna oli kierros jäljellä paljon kärkeä perässä, mutta vahva päätöskierros nosti sen kärjen tuntumaan. Vastus on sen verran tasokas, että harha-askeliin ei ole tällä kertaa varaa.

13 Lentsikka pystyy nousemaan haastavista asemista kärjen tuntumaan. Rovaniemellä ruuna eteni 3. sisältä johtavan kantaan eikä päässyt tulemaan maalisuoralla täysin vapaasti.

4 Pilotta hyödynsi Rovaniemellä lukuisat laukat ja nousi kakkoseksi. Taistelutahtoa tammalla saisi olla ripaus lisää. Totosija on mahdollinen.

Lähtö on etukäteen pyöreä eikä laukoilta tulla välttymään. Alleajot ja pruuvit antavat suurta informaatiota ja ne kannattaa seurata ennen lopullista pelipäätöstä.

Pelijakauma: Kirmarallin kovaa viime esitystä olisi voitu huomioida prosenteissa enemmänkin. Juoksunkulku: Pilotta etenee johtamaan joukkoa viimeistään ensimmäisen kaarteen aikana. IS-Pelisuositus - Toto4-1 Pieni:12,7,8 Suuri:12,7,8 Pelaa Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa Toto4-2 Suosikki: 1 Pendolino Man on ravilla lähellä voittoa. Ruuna kilpailee tällä hetkellä loistovireessä, mistä tuoreimpana osoituksena säkenöivä voitto Bodenista. Ruuna lähti viimeksi etusuoralla 7. ulkoa kolmannelle, eteni vauhdilla keulaan viimeisen takasuoran lopussa ja voitti pystyyn.

Kovimmat haastajat: 3 Wired Chip avasi Rovaniemellä keulaan ja jatkoi johtavan takana toisessa kaarteessa. Ruuna nousi maalisuoralla kiriin ja ratkaisi varmasti. Wired Chip on nopea startista ja tällä kertaa sillä ajettaneen keulasta.

12 Dresscode on lähdön parhaimmistoa, mutta takamatkalta kärkeen nouseminen ei ole koskaan helppoa. Dresscode juoksi Rovaniemellä johtavan rinnalla ja kamppaili hyvin perille. Viimeksi ruuna kiri 4. sisältä tilaa saatuaan asiallisesti loppua. Tähän starttiin Dresscodelle tehdään varustemuutos, että ruunan otteisiin saataisiin lisäterävyyttä.

11 Mockasin kilpailee tauluaan paremmassa vireessä. Toissa kerralla ruuna kamppaili hyvin toiselta ilman selkää ja viimeksi se jäi johtavan taakse pahoin väsyneen keulahevosen taakse pussiin ja menetti mahdollisuutensa. Ruuna on parhaimmillaan, kun se pääsee käyttämään lyhyen mutta terävän spurtin kärjen läheltä.

4 E.V. Mace ei ole viime startteissaan vakuuttanut, mutta viime kaudella Levillä juhlinut ruuna huomioidaan vähän pelattuna useaan ruksiin. Se saa paalulta hyvän juoksun kärjen tuntumassa.

Pelijakauma: Pendolino Man on epäonnistumisriskiin nähden jonkin verran ylipelattu.

Juoksunkulku: Wired Chip katsoo ensimmäiset keulat. Ruuna olisi paras selästä ja Pendolino Manin selkä saattaisi siis kelvata. Wired Chipin kohdalla keulajuoksu on ilmeinen, mikäli Pendilon Man ei selviä ensimmäistä puolikasta ravilla. IS-Pelisuositus - Toto4-2 Pieni:1,3,12 Suuri:1,3,12,11,8,4 Pelaa Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa Toto4-3 Suosikki: Tasaisessa lähdössä 3 Park's Balance nostetaan rankingin kärkeen. Ruuna oli hyvä tauolta paluussaan Rovaniemellä, missä Kari Alapekkalan ajokki juoksi lähtölaukan jälkeen 5. ulkona. Park's Balance hyökkäsi loppusuoralle kaarruttaessa ja kiri positiivisesti. Ruuna käynnistyy voltista mukavasti ja se tähyää kohti johtopaikkaa.

Kovimmat haastajat: Myös 6 Pine Emil mielii kärkipaikalle. Siitä ori kesti viimeksi Rovaniemellä mainiosti kova 15-avaus huomioiden. Startti alla ori pystyy petraamaan.

Kyvykäs mutta epävarma 7 Club Nord Star ei ollut Bodenissa parhaimmillaan. Tamma pystyy huomattavasti kovempaan suoritustasoon ja se kuuluu tasaisessa lähdössä useampaan ruksiin.

2 Africa Backwoods nousi Rovaniemellä viimeisen takasuoran auetessa 3. sisältä toiselle ilman vetoapua ja sykäisi hetkessä keulaan. Tamman loppumetrit olivat vaikeat, mutta se kesti kuitenkin kaksariin. Nopeus ja ravivarmuus ovat Africa Backwoodsin aseita. Voittoja voisi tulla enemmänkin.

1 Jason Blend, puolusti Rovaniemellä 15-avauksessa keulapaikkaa, jatkoi sitten 2. sisällä eikä jaksanut punnertaa lopussa. Startti saattoi viedä sitä eteenpäin, joten viime vuonna Caesar de Veluwen ja Pendolino Manin jälkeen neljänneksi sijoittunut ruuna pystyy loistoasemista yllättämään.

Pelijakauma: Africa Backwoods ja Club Nord Royal noin 20-prosentin peliosuuksillaan hiukan ylipelattuja ja jäävät systeemin ulkopuolelle.

Juoksunkulku: Park's Balance pyrkii torjumaan Pine Emilin kiihdytyksessä ja etenemään keulapaikalle. Jompi kumpi nähdään piikissä. IS-Pelisuositus - Toto4-3 Pieni:3,6 Suuri:3,6,1,11,5 Pelaa Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa Toto4-4 Suosikki: 5 Tähti Kepu laukkasi Oulussa lähtöön. Se nousi vielä hurjasti mukaan voittotaistoon, mutta laukkasi uudelleen juuri ennen maalia ja hylättiin. Tähti Kepu on hidas ja epävarma avaaja, mutta matkalla se on ollut varmempi. Viime vuoden Levin jääkisojen perusteella alusta toimii ruunan kohdalla varsin hyvin, sillä se sijoittui Patrikin Muiston jälkeen toiseksi.

Kovimmat haastajat: 1 Viiru-Valtteri on suosikin vakavin uhkaaja. Se kiersi viimeksi Kuopiossa johtavan rinnalle ja kamppaili väkisin ykköseksi ja vastasi maalisuoralla varmasti Vapriikille. Paalulta Viiru-Valtteri pääsee mitä todennäköisimmin johtamaan joukkoa eikä sen ohittaminen tule olemaan helppoa.

6 Tähen Tuuri lähti Kouvolassa vetämättömästä selästä kolmannelle toiseksi viimeisessä kaarteessa ja kiri positiivisesti pronssille. Tehtävä ei ole 40 metrin takamatkalta helppo, ja lähtökohtaisesti jo himmeä totosija olisi hyvä saavutus.

9 Marat aloittelee kauttaan. Ori sai tauon aikana parikin lääkekuuria eikä ole mitä todennäköisimmin heti terävimmillään. Lisäksi jäinen alusta ei ole taustavoimien mukaan paras mahdollinen. Siksi ori jätetään vielä tässä vaiheessa varahevoseksi. Pelijakauma: Maratia on pelattu pitkä tauko huomioiden liikaa.

Juoksunkulku: Viiru-Valtteri johtaa, Nuoralan Vänskä seuraa ja Tähti Kepu johtaa jahtilaumaa. IS-Pelisuositus - Toto4-4 Pieni:5,1 Suuri:5,1 Pelaa Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa IS-pelisuositus   Pieni Suuri Toto4-1 12,7,8 12,7,8 Toto4-2 1,3,12 1,3,12,11,8,4 Toto4-3 3,6 3,6,1,11,5 Toto4-4 5,1 5,1 Hinta 7,20 € 36,00 €