Aune, Oona

Ravivihjeet

Ravivihje: Kouvola 15.03.2014

Julkaistu:

Toto75-vihje
Kouvolassa päästellään lauantaina upeatasoiset divisioonafinaaliravit. Huippuhevosten kohtaamisissa lähtöpaikat ja juoksunkulut esittävät erittäin ratkaisevaa roolia. Peleissä on hyvä muistaa, että Kouvolan rataprofiili suosii suuresti keulapäässä juoksevia hevosia.

Yllätystappiolla kauden aloittanut Womanizer on noussut "kansanvarman" asemaan ja peliprosentit pyörivät kahdeksankymmenen hujakoilla. Kipurajoilla mennään, mutta vaikealla kierroksella on varman osuvuus tärkeämpi asia, kuin tuijottaa millintarkasti sen prosenttia. Harmaa ruuna on näin IS Ravienkin ankkuri.

Rataolosuhteet ovat puhuttaneet viime aikoina. Perjantai-iltapäivän tietojen mukaan, kenkien riisuminen olisi Kouvolassa mahdollista ja lauantaina kilpailtaisiin muutenkin huippuolosuhteissa.


Toto75 - 1

Tasainen ja pelillisesti erittäin haastava Tammadivisioona avaa kierroksen. Systeemeihin ladataan runsas määrä hevosia.

6 Gyllenberg on niukka suosikkimme. Sen nousukunnosta on kuitenkin oltu hyvin hereillä, eikä mistään ideasta voida enää puhua. Tamma ei saanut tulla Seinäjoella koko aikaa vapaasti ja oli sijoitustaan parempi. Vermossa alku meni vihkoon ja hevonen putosi 5. ulos. Maisema vaihtui lopussa ja Gyllenberg ehti karkuun päässeen Rubik's Cuben takana hienosti toiseksi. Pieni paalu pienentää takamatkan tuomaa haittaa.

9 Part Two palaa sairaustauolta, mutta kommenttien perusteella vireen pitäisi olla talven huippuesitysten tasolla.

Em. kaksikon prosentit ovat suhteessa liian korkealla muuhun porukkaan verrattuna, vaikka ne todennäköisimpiä menestyjiä ovatkin. Samoin kuin 13 Petitchanson Bigin. Veli-Pekka Toivanen kertoi tamman kolhineen itseään viikolla, eikä edes osallistuminen ole varmaa. Nämä vääristymät tulevat varmasti tasoittumaan vielä pelipäivänä.

1 Fame Laukko saa vetää keulassa mieleistään vauhtia, eikä ole helppo ohitettava. Mika Taittosen valmennettava osaa kuitenkin ailahdella, eikä saa siksi mitään varauksetonta luottoa. Viime juoksut eivät ole puhutelleet, mutta hevonen on keulapaikalta aivan eri tasolla.

5 Bogey Wolf on enemmän sijoittujatyyppi kuin voittaja, mutta varmasti yksi joka on kärkikuviossa lopussa. Tamma antoi viimeksi keulasta hieman periksi, mutta on ollut selkäjuoksuilla terävämpi.

11 Lady Bug palasi Vermossa tauolta ja vaihtoi lopussa tilaa löydettyään terävästi rytmiä. Sisältä voi olla haastavaa löytää kiritilaa.

3 East Coast Emma nostetaan lähes pelaamattomana myös esiin. Paalulta tarjoutuu hyvä juoksu kärkiryhmässä. Tamma on ollut voittonsa jälkeen kahdesti toivottoman tehtävän edessä hankalista asemista.

Ailahtelevien tammojen lähdössä on liuta mahdollisia voittajia ja edullisia merkkejä olisi lähes loputtomasti.

Juoksunkulkuarvio: Fame Laukko lähtee vetämään joukkoa ja Mika Taittonen saa säädellä vauhdin mieleisekseen. Juoksunkulun arviointi on muilta osin hankalaa.

IS-Pelisuositus - Lähtö 1

Pieni:6,9,1,5,11,3
Suuri:6,9,1,5,11,3,12,10,13,4,7,16
Pelaa

Toto75 - 2

Pronssidivisioonafinaalissa tapahtuu alusta saakka, kun eturivi on ladattu täyteen nopeilla avaajilla. Lähdön prosentit ja lähtökohdat menevät suosikki Briso Hermanin poisjäännin myötä uusjakoon.

4 Rockabilly Ace on riippuvainen kengättömyydestä ja osin jenkkikärryistä. Ori leikitteli tuolla balanssilla viimeksi T65:ssa keulasta.

2 Play Like Devil sai viimeksi kohtuuttoman raskaan juoksun ja väsyi, mutta jatkaa edelleen kunnossa. Iikka Nurmonen uskoo keulapaikkaan ja hevoseensa muutenkin paljon. Iikalla on lauantaina monta hyvää saumaa ja hän pitää tätä niistä parhaana.

5 BWT Hellion juhli T75:ssa keulasta. Maili on ollut paljon parempi matka. Ori on kuitenkin juuri nyt parempi kuin koskaan.

8 O'littlebigjoe ja 7 Redrock Hood ovat alusta alkaen tuskaisen tehtävän edessä ulkoradoiltaan, mutta eivät hevosina mitenkään riittämättömiä. Ensin mainittu on ottanut kevään aikana kaksi T75-voittoa ja on tunnettu kirivoimistaan.

Juoksunkulkuarvio: Todella todella tulinen kiihdytys, jossa keulaan mielitään tosissaan radoilta 2-5. Kouvolassa on suhteessa parempi kiihdyttää keskemmältä rataa ja me arvioimme BWT Hellionin keulahevoseksi. Hannu-Pekka Korpi ei ole yleensä ensimmäisenä luovuttamassa keulaa pois ja oriilla saatettaisiin ajaa siitä. Iikka Nurmonen on myös ilmoittanut ajavansa keulasta, jos ne pidettyä saa.

IS-Pelisuositus - Lähtö 2

Pieni:4,2,5,8
Suuri:4,2,5,8,7
Pelaa

Toto75 - 3

Pelikansa on oppinut Kyvyt Esiin-divisioonan haastavuuden ja tapaa pelata sen leveästi. Siihen on tällöin pelillisesti järkevää hakea kapeaa ratkaisua, vaikka se pitää putoamisen riskin sisällään. Lähtö yritetään selvittää kahdella takarivin hevosella ja on mahdollista, että tarjolla on aasinhattu päähän.

IS Ravien mielestä 3 Magpie on väärä suosikki ja aivan liian paljon pelattu. Tamma on ottanut tauon jälkeen kolme voittoa ja osoittanut, ettei juoksupaikalle ole väliä. Vastus on nyt kuitenkin huomattavasti kovempaa. Magpiekin voi toki voittaa, mutta näillä prosenteilla siitä on koitettava kokonaan ohi.

11 Steel Strongin lähtöpaikka on kaikkea muuta kuin mukava, mutta se on silti meille ykkösmerkki. Ruuna kesti Kaustisen kolmella kierroksella raastavan tempon keulasta ja voitti lopulta helposti. Todennäköisin skenaario on, että lähdössä avataan tosi kovaa, eikä takarivin paikka silloin ole pahin mahdollinen. Lisäksi Ari Moilanen tekee varmasti matkalla ratkaisun ajaa eteenpäin, mikäli tempo putoaa radikaalisti.

9 Club Nord Star on pelkkien peliprosenttien valossa yksi lähdön ja koko kierroksen ehdottomia helmiä. Tamma taisteli Kaustisella johtavan rinnalta totoon sellaisella juoksulla, millä moni muu tämän lähdön hevosista olisi hoippunut maaliin. Siihen nähden muutama prosentti on käsittämättömän vähän. Bodenin vierailulla tuli valmentajan ohjastuksessa ihmeellisiä laukkoja, mutta nyt rattaille palaa ammattikuski.

Kylmä totuus on, että lähtö on täynnä hyviä hevosia ja täydellisellä juoksulla voittoon pystyviä on kymmenkunta. Rahamiehille suositellaan lähes läpilyöntiä, mutta IS Ravit operoi pienemmällä budjetilla ja yllätykset haetaan nyt muista lähdöistä.

Juoksunkulkuarvio: Luvassa on raikas kiihdytys ja vaikeasti arvioitava kiihdytys. Magpie voisi olla alun nopein, mutta esimerkiksi eturivin kaksi ulointa lataa alkuun kaiken piippuun ja paikkoja haetaan varmasti ihan jonkin aikaa. Steel Strong ja miksei Club Nord Starin ovat hevosia, joilla voi tehdä tarvittaessa matkalla ratkaisuja. Liikehdintää nähdäänkin, mikäli vauhti rauhoittuu.

IS-Pelisuositus - Lähtö 3

Pieni:11,9
Suuri:11,9
Pelaa

Toto75 - 4

Tämä divisioona ajettiin Seinäjoella puolta kierrosta pidempänä ja Seppo Sarkolan aggressiivinen taktiikka 6 Frankkerin rattailla tuotti vakuuttavan voiton. Hevosen raportoitiin sairastelleen tuon startin jälkeen, mutta kaikki on ollut jo hetken taas kunnossa, eikä tuon pitäisi vaikuttaa suoritukseen. Valmentaja vaikutti luottavaiselta ja lupaili jälleen aktiivista ajosuoritusta. Ori saattaa päästä tälläkin kertaa lopulta keulaan, kun alun nopeimmat ovat päässeet ensin paikoista sopuun. IS Ravien mielestä Frankker on todennäköisin voittaja, vaikka juoksisi johtavan rinnallakin ja se luotetaan varmaksi saakka.

2 Liekin Eko on noussut kihiseväksi ideaksi monien ennakkokaavailuissa ja peliosuus on nousemassa liian korkeaksi. Hevonen on esittänyt toki vahvaa nousukuntoa ja on tämän tason hevonen. Ohjastajan ajolinjat ovat kuitenkin välillä vähintäänkin mielenkiintoisia ja epäonnistuminen on siltä osin onnistumista todennäköisempi vaihtoehto.

12 Kupori on mainittava siksi, että hevonen alisuoritti Teivossa räikeästi. Teemu Okkolin kertoi tuon kuitenkin olleen henkimaailman juttuja ja hevosella on fyysisesti kaikki kunnossa. Teemu yrittää takaa riskillä nopean 7 Seliselin perässä läpi ja voi olla hyvin pian kärkikuvioissa paikasta huolimatta. Ei Kupori todennäköisimpiä menestyjiä ole, mutta pelikansa on ylireagoinut Teivon heikkoon suoritukseen.

Juoksunkulkuarvio: Nopsan Vauhti on alussa nopein. Sille etsitään kuitenkin nopeasti selkää ja Seliseli hakee siltä johtopaikan. Kupori tulee Seliselin perässä läpi, mikäli kaikki menee kuin elokuvissa. Frankkerilla kiihdytetään varman päälle, mutta Seppo Sarkola laskettelee rytmin löydyttyä eteenpäin. Seliseliltä keulapaikka voisi irrota vielä matkalla, mutta on mahdollista, että Frankkerin kohtaloksi jää paikka johtavan rinnalla.

IS-Pelisuositus - Lähtö 4

Pieni:6
Suuri:6
Pelaa

Toto75 - 5

Upeatasoinen Haastajadivisioonafinaali.

10 E.V. Gingin on palannut pahan loukkaantumisen jälkeen huippuhevosen kirjoihin myös suorituksillaan. Veli-Pekka Toivanen kilpailuttaa hevosta säästeliäästi ja kilpaa päästellään vain isosta rahasta. Kuukauden starttiväli on siis ihan suunniteltu. Ori joutui Seinäjoella tekemään alussa paljon töitä, mutta voitti silti keulasta vakuuttavasti. Takaa juokseminen ei itsessään ole hevoselle haitta, mutta vaikeuttaa toki tehtävää tällä tasolla. Oikea suosikki, mutta ei takaa mikään varma.

2 Golda Mercury avaa keulaan ja saa lähdön kovista selkeimmän juoksun. Se saattaa olla avain voittoon. Vermossa Markku Nieminen ajoi takamatkalta alussa niin kauan eteenpäin, että pääsi keulaan ja kaikki oli sen jälkeen hallinnassa.

5 Tapper kaatoi Golda Mercuryn toissa startissa selityksittä tämän rinnalta. Ruunalla on lähes ehtymättömät voimat ja se voi voittaa tämän lähdön johtavan rinnaltakin. Ratkaiseva tekijä on, että kuinka pitkään tasavauhtinen avaaja joutuu alussa kiertämään ennen kuin edes paikka johtavan rinnalta irtoaa.

11 Callela Colibri ei voinut Seinäjoella mitään suosikille. Tamma teki kuitenkin vahvan juoksun, varsinkin kun huomioidaan sen olleen hieman räkäinen startin jälkeen. Viisivuotias on tehnyt huippujuoksuja vapaalta radalta, mutta valmentaja uskoi sen pystyvän kovaan suoritukseen takaakin. Porissa hevonen oli sairaustauolta hieman nahkea, mutta parantaa tähän varmasti paljon. Kirissä tulee suosikilta hyvää vetoapua.

8 Spielberg on parantanut tälle kaudelle huimasti. Ruunan paikka on toki surkea, mutta alkuun satsaamalla se voisi päästä ensin johtavan rinnalle. Tapper kiertää varmasti eteen, eikä 2. ulos pääseminen ole utopistista. Peliprosentti on kiihottavan matalalla. Vermossa Spielberg kierteli ihailtavan sitkeästi.

Suuryllätystä etsivät huomioivat vielä 6 Beyonceen, mutta meidät rahat eivät siihen riitä. Tamma ei ole hevosena edellisten tasolla, mutta pystyy sopivan lyhyellä kirillä yllättämään itseään kovempia.

Juoksunkulkuarvio: Golda Mercury ottaa keulat. Spielberg satsaa ulkoa ja Tapper pyrkii johtavan rinnalle niin nopeasti kuin se on mahdollista. E.V. Gingin iskee parijonosta ja Callela Colibri seuraa sitä kirissä. Jälkimmäinen kiertyisi mielellään matkalla johtavan rinnallekin, mutta sinne on turha koittaa, sillä Tapper ei halua tuosta paikasta luopua.

 

IS-Pelisuositus - Lähtö 5

Pieni:10,2,5
Suuri:10,2,5,11,8
Pelaa

Toto75 - 6

Valkeala-ajon historia on ollut yllätyksellinen, mutta tällä kertaa tarjolla ei edes ole suurta suosikkia. Suomenhevoskärki on tällä hetkellä mielenkiintoisesti levällään ja sinne on tarjolla leveä rintama uusia tulokkaita.

13 Otto Milleri on ottanut monta komeaa keulavoittoa putkeen, mutta noussut nyt rahallisesti valiokastiin ja joutuu tällä kertaa matkaan taaempaa. Ruunaa on pidetty hieman keulariippuvaisena ja sen peliosuus on pudonnut aiemmista kerroista lähtöasetelmien takia paljon. Hevonen on kuitenkin erittäin nopea avaaja ja edessä on aika vapaat linjat yrittää salama-avauksella kohti keulapaikkaa. Sen jälkeen tehtävä ei olisikaan enää niin erilainen kuin aiemmin. Kaustisella hevonen hoiti homman keulasta vakuuttavasti, vaikka joutui avaamaan hurjaa 18-vauhtia. Valmentaja ei ole huolissaan, vaikka Otto joutuisi yrittämään takaakin. IS Ravien mielestä se laskisi kyllä odotuksia.

4 Elias Intomieli on operoinut tähän saakka suosikkimme kanssa samalta viivalta ja saa siihen nyt 20 metriä etua. Otto Milleri on ollut niskan päällä, mutta alkuedun myötä asetelma voi muuttua. Viime startti pilaantui laukkaan, mutta ori oli muuten normaali.

12 Diktaattori on kierrellyt tutun rehdisti ja ansaitsisi työmääränsä perusteella enemmän kuin on saanut. Ruuna on pelissä käsittämättömän aliarvostettu em. kaksikkoon verrattuna, sillä ei se hevosena ole niitä ainakaan perässä. Luvassa on tietysti paljon töitä kolmannen vetojuhtana ja hankala silloin on voittaa.

11 Tementeri räväytti Vermossa ilman kenkiä komeasti yllätykseen ja voi toistaa saman, mikäli pystyy jatkamaan samalla balanssilla.

Paaluhevosista 3 Rapin Aatos on aliarvostettu. Ori ei ole vielä saanut parastaan irti tällä kaudella, mutta parantaa kokoajan. 10 Köppinen on ollut epäonninen ja nyt unohdettu täysin. Paikka tuo kyllä alkuun ongelmia. 1 Vixen ja 2 Passiton ovat keränneet suhteettoman paljon peliä siihen nähden, että ovat tälle tasolle vielä melko vihreitä. Niillä on myös otettava alku varman päälle.

Juoksunkulkuarvio: Vilkkaan Virke menee ensin keulaan, mutta luovuttanee vetovastuun, jos sopiva kandidaatti löytyy nopeasti. Elias Intomieli taitaa ehtiä ensin, mikäli alku sujuu ongelmitta. Otto Milleri yrittää salama-avausta, eikä olisi ihme vaikka se olisi keulassa 1.takasuoralla. Diktaattori lähtee ajoissa kolmannen kiertoon ja saa peräänsä letkan hevosia. Kolme rinnan mennään jo ajoissa.
 

 

IS-Pelisuositus - Lähtö 6

Pieni:13,4,12
Suuri:13,4,12,11,3
Pelaa

Toto75 - 7

3 Womanizer on räikeästi ylipelattu, mikäli asiaa peilataan pelkästään Kaustisen esitykseen. Varmaksi rastaaminen on kuitenkin perusteltua, kun ajatellaan mitä hevonen oikeasti on ja varsinkin kun viime tappioon on useita lieventäviä asianhaaroja. Taustajoukot raportoivat viimeistelyhiitin tulleen hieman liian lähelle starttia, eikä vauhdinjako ollut hevoselle parhaiten sopiva. Huomioitava on myös, että taukostartti on aina taukostartti. Harmaa lentokone on tuntunut Jarno Kauhasen mukaan menneen startin myötä eteenpäin. Lisäksi nyt päästäneen riisumaan kenkiä ja muut saavat seurata viime vuoden hevoseksi valitun menoa loppuun asti takaviistosta. Prosentit ovat toki nämäkin asiat huomioiden korkealla, mutta haastavalla kierroksella voi tyytyä hieman ylipelattuunkin varmaan, kunhan tämä vain on todennäköinen voittaja.

2 Kiikku's Lordi on mielenkiintoinen yritys niille, jotka haluavat hakea yllätystä. Ruuna juoksee ravilla avatessaan suosikin peesissä ja on siitä mielenkiintoinen haku ainakin kaksaripelissä.

Juoksunkulkuarvio: Womanizer avaa keulaan ja Kiikku's Lordi asettuu sen taakse. Kuolemanpaikalle ei ole tunkua, mutta suosikilla pidetään silti tällä kertaa yllä tasaisen reipasta tempoa. Takaa on erittäin vaikea ehtiä ja lopussa sisärata vetää.

IS-Pelisuositus - Lähtö 7

Pieni:3
Suuri:3
Pelaa

IS-pelisuositus

  Pieni Suuri
Toto75 - 1 6,9,1,5,11,3 6,9,1,5,11,3,12,10,13,4,7,16
Toto75 - 2 4,2,5,8 4,2,5,8,7
Toto75 - 3 11,9 11,9
Toto75 - 4 6 6
Toto75 - 5 10,2,5 10,2,5,11,8
Toto75 - 6 13,4,12 13,4,12,11,3
Toto75 - 7 3 3
Hinta 0,00 € 0,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt