Hannu Korpi on Kavioliigan kannattaja – ”Pitäisi ajaa myös keskiviikkoisin” - Kavioliiga - Ilta-Sanomat

Hannu Korpi on Kavioliigan kannattaja – ”Pitäisi ajaa myös keskiviikkoisin”

Finlandia-ajosta jäi rutosti hampaankoloon.

Hannu Korven Grainfield Aiden on dominoinut Kavioliigan loppukautta.

15.5. 7:09

Kaksi kautta ravatun Kavioliigan jatkosta ei ole tehty päätöstä vielä. Jos kolmas sesonki starttaa ensi syksynä, lämminveristen mestarin ohjastaja-valmentajalla Hannu Korvella on Hippokselle vinkki.

– Minusta Kavioliigaa pitäisi ajaa myös keskiviikkoisin, Korpi käkättää.

Pirkkalalaisen hyväntuulisuudelle on hyvä syy. Hänen voittajaruunansa Grainfield Aiden on erittäin kuuluisa siitä, että huippuhevoselle harvinaisen tiivis kilpailutahti ei tunnu missään.

Grainfield Aidenille kahden viikon starttiväli on kuin kilpailutauko. Kilpailusarja, josta voi kerätä pisteitä vaikka peräkkäisinä lauantaina, on kuin räätälöity ”Panssarivaunulle”.

Ruuna on startannut tänä vuonna jo 15 kertaa. Se vie Kavioliigan mestaruuden, vaikka teki parin kuukauden Ruotsin-turneen kesken kauden talvella.

Tuoreimman kilpailun loppusuoralla sanavalmiin Korvenkin hymy hyytyi hetkeksi. Kyseessä oli viime sunnuntain Finlandia-ajo, missä väärä taktinen valinta vei mahdollisuuden jättipottiin.

Korven piti päättää, ajaako takarivistä yhdeksänneltä lähtöradalta sisärataa vai toista kaistaa pitkin.

Vielä viikolla hän ilmoitti julkisesti, että päästelee toista rataa pitkin, ja ajaa rohkeasti ykköstilasta eikä säästellen.

Sitten alkoi puhelin soida. Korven mukaan etenkin Kari Lähdekorpi vakuutti painokkaasti, että sisärata on oikea tie.

Korpi muutti mielensä. Passiivisen taktiikan lopputuloksena oli, että vastustajat väsyivät eteen ja ohjastaja joutui ottamaan hevostaan kiinni loppukaarteessa jumissa joukon keskellä.

Kun ensimmäinen kierros oli paineltu lähes ME-vauhtia, kiinnioton jälkeen ei ollut enää selvää, että ruuna innostuu kirimään.

Tilaa tuli maalisuoran alussa ja Grainfield Aiden ehti viidenneksi.

Korven mukaan hevonen paineli vielä iloisesti ohjille 08,5-vauhtisen kilometrin täyttyessä.

– Takasuoralla katselin ympärilleni, että lähtekää nyt joku kiriin, että saadaan väylä! Olisi sittenkin pitänyt ajaa toista rataa. Silloin olisi päästy juoksupaikkaan, mistä Next Direction oli nyt toinen maalissa. Siitä paikasta Aidenkin olisi ollut ainakin toinen, ihan samaa vauhtia se tuli lopun kuin kärki, Korpi vakuuttaa.

– Olisipa Zarenne Fas vetänyt vähän pidempään johtavan takaa... No, se lähtö on jo ajettu ja viisi tonnia saatiin.

Jossittelu on monen mielestä turhaa, mutta spekuloinnin ymmärtää, sillä viime sunnuntain mahdollisuus voittaa jotain todella suurta saattoi olla ainutkertainen.

Kirihevosille vauhdinjaolla pedatun Finlandian voitti norjalainen jättiyllättäjä Hickothepooh.

Lauantaina Grainfield Aiden starttaa Kavioliigan kauden huipentavassa GP-lähdössä Kuopiossa. Ruuna varmisti tavoittamattoman pistejohdon kilpailusarjassa jo kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa.

– Kuulin maaliskuussa Kouvolassa, että liigan mestari saa paikan Kymi Grand Prix’hin. Siitä asti sitä tavoiteltiin, ja kiva että onnistuttiin.

Myös kylmäveristen Kavioliigan voittaja on ollut selvillä jo hyvän aikaa. Grainfield Aidenin tavoin muita kärkihevosia hieman ahkerammin kilpaillutta Pyörylän Paronia ei voi enää tavoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?