H.V. Tuurilla paikka Elitkampeniin – myös kuninkuuskilpailu vahvasti valmentajan suunnitelmissa - Kavioliiga - Ilta-Sanomat

H.V. Tuurilla paikka Elitkampeniin – myös kuninkuuskilpailu vahvasti valmentajan suunnitelmissa

Kavioliiga GP:stä vetäytynyt H.V. Tuuri värittää myöhemmin kylmäveristen huippukisoja.

H.T. Tuurin lempinimi on raviratojen Tukkajumala.

11.5. 13:04

Voitosta voittoon keväällä kakkostason kilpailuissa ravannut H.V. Tuuri on vakuuttanut jo ruotsalaisetkin.

Kuvankauniille suomenhevoselle on tarjottu paikka Elitloppet-ravien kylmäveristen taistoon Elitkampeniin, joka ravataan toukokuun viimeisenä sunnuntaina Tukholmassa.

Valmentaja Ossi Nurmonen ehti ilmoittaa H.V. Tuurin viime sunnuntaina Kavioliiga-kauden Kuopiossa huipentavaan GP-lähtöön. Oriin nimi ei ollut kuitenkaan joukossa mukana enää seuraavana päivänä, jolloin 20 000 euron arvoisen kilpailun virallinen lähtölista ilmestyi.

– Hevosessa ei ole mitään vikaa, vaan en halunnut juoksuttaa sitä ensi lauantaina lyhyellä matkalla Ellin Sisua vastaan. Lisäksi se olisi saanut automaattisesti huonomman lähtöpaikan Pyörylän Paronin ulkopuolelta, Nurmonen perustelee.

Nurmosen mainitsemat Ellin Sisu ja Kavioliiga-mestaruuden jo varmistanut Pyörylän Paroni ovat huippunopeita suomenhevosia, joista ensin mainitulla on tapana ryöhätä usein rajua ylivauhtia kärkipaikoilla.

Valmentajan mukaan H.V. Tuuri tullaan jatkossa näkemään myös huipputason lähdöissä.

– Jätämme hevosella Kavioliiga GP:n ajamatta myös sen takia, että sille on luvattu paikka Elitkampeniin. Ruotsin reissu on täysin mahdollinen, mutta toki siihen liittyy korona-aikana omat hankaluutensakin varsinkin ihmisillä.

H.V. Tuuri valloitti Pariisin raviradan Vincennesin kahdesti toissa talvena. Jälkimmäisessä voitossa oritta ajoi ranskalainen tähtikuski Eric Raffin.

Matkustaminen ei ole 11-vuotiaalle H.V. Tuurille ongelma. Se osallistui toissa talvena suomenhevosjoukkueen mukana Pariisin kansainväliseen kylmäverikamppailuun ja voitti ylivoimaisesti molemmat osalähdöt.

Pariisin turneen jälkeen Elitkampenin järjestäjien kiinnostus H.V. Tuuria kohtaan varmasti heräsi kunnolla.

Myös Seinäjoen kuninkuuskilpailu heinä- ja elokuun vaihteessa on vahvasti Nurmosen mielessä.

– Jos Tuuri on tällä mallilla loppukesällä, miksei sen kanssa osallistuttaisi kuninkuuskilpaan.

– Se on erittäin nopea, mutta myös vahva hevonen, joka varmasti selvittää 3100 metrin osamatkankin. Ori paineli viime sunnuntaina Vermon voitossaan täyden matkan 1.23-vauhtia puolikaasulla, Nurmonen kuvailee.

Kavioliiga GP, 15.5.

1. Pyörylän Paroni

2. Koskelan Akseli

3. Lissun Eerikki

4. Nyland

5. Ellin Sisu

6. Raggari, jää pois

7. Tuviker

8. Rokin Maxi

9. Jokivarren Kunkku

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?