PM:n yllätyssankari palaa Kavioliigaan – tähtäin jo ravikesän ykköstapahtumassa

Julkaistu:

Kavioliiga
Joriini on aloittanut kilpailukautensa hienosti talvitauon jälkeen, mutta saattaa silti passata liigan huipennuksen.
Kavioliigan mestaruudet ratkesivat kolmanneksi viimeisissä osakilpailussa viime viikolla. Pyörylän Paronia tai Grainfield Aidenia ei voi tavoittaa enää, vaikka nappaisi täydet pisteet sekä lauantain osakilpailusta että GP-lähdöstä 15. toukokuuta.

Hannu Hietasen tallin tähti Joriini aloitti liigan hienosti syksyllä. Ori ravasi Pohjoismaiden mestariksi suuryllättäjänä lokakuussa ja keikkui pitkään sarjan kärkipaikoilla, mutta jäi sitten talvitauolle.

Tämän vuoden kaksi ensimmäistä kilpailua lupailevat, että 12-vuotiaaksi varttunut Joriini voi olla matkalla kohti kolmatta peräkkäistä menestyskautta avoimella tasolla. Tuloksena on ollut voitto ja kakkostila iltaravilähdöistä.

– Ori aloitti vähän liiankin hyvin Teivossa. Ennen sitä ei oltu ajettu yhtään kovaa harjoituksissa, mikä sai miettimään tuleeko takapakkia seuraavaan kisaan, kun starttiväliä oli vain vajaa viikko. Ei onneksi tullut, Joriini oli Oulussa notkeampi kuin Teivossa, Hietanen kertaa.

Lauantaina Forssassa nähdään paluu Kavioliigaan. Joriini starttaa Hietasen arvion mukaan ennakkosuosikki Morisonin hyvänä haastajana. Alle laitetaan optimibalanssi, eli hevonen kilpailee nyt ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn ilman etukenkiä.

Ohjastaja-valmentaja ei ole vielä päättänyt, ilmoittaako Joriinin myös kahden viikon kuluttua Kuopiossa ajettavaan Grand Prix’hin.

Kavioliigakauden päättävässä kolmannessa GP:ssä jaetaan triplapisteet ja 20 000 euron ykköspalkinto.

– GP ei aiheuta pakkomielteitä, kun se on 1600 metrin kisa. Joriinin ominaisuudet sopivat pidemmille matkoille. Tällä hetkellä tuntuu, että kauden ensimmäinen maili saattaa olla ohjelmassa vasta Härmässä juhannuksena.

Hietanen pohtii Kavioliigaa enemmän jo kesän Kuninkuusraveja. Ne ravataan toista vuotta peräkkäin valjakon kotiradalla Seinäjoella.

– Kuninkuuskilpailu on kauden urheilullinen päätähtäin ehdottomasti. Viime vuonna onnistuttiin ihan hyvin, kun huomioi että hevonen juoksi kaksi matkaa kuolemanpaikalla ja laukkasi maililla.

Hietasen alkukauden suurin toive on, että Joriini saisi lähestyä Kuninkuusraveja terveenä. 12-vuotiaalta hevoselta ei enää voi odottaa merkittävää kehittymistä, mutta jotain pientä kuitenkin.

– Minusta hevonen näytti viime kauden lopulla, että nopeutta olisi tullut vähän lisää. Sen verran hyvin ori pääsi etenkin PM:ssä asemiin lähtöauton takaa kuutosradalta. Toivotaan, että sama suuntaus jatkuu.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt