Kavioliigan mestaruudet ratkeavat etuajassa? - Kavioliiga - Ilta-Sanomat

Kavioliigan mestaruudet ratkeavat etuajassa?

Pyörylän Paroni on jo käytännössä varma voittaja. Grainfield Aidenin tavoittaminenkin vaatisi pienen ihmeen.

Hannu Korven valmentamasta Grainfield Aidenista voidaan leipoa historian ensimmäinen Kavioliigan lämminverimestari jo lauantaina Porissa.

24.4. 10:48

Kavioliigakauden mestaruudet ratkeavat suurella todennäköisyydellä jo Porissa lauantaina, kauden kolmanneksi viimeisissä osakilpailuissa.

Lämminveristen sarjassa Hannu Korven valmentama Grainfield Aiden valtasi kärkipaikan maaliskuun lopulla. Sen sarjajohto toisena olevaan Thai Profitiin on 51 pistettä ja kolmantena keikkuvaan Don Williamsiin 64 paunaa.

Kolmikosta Thai Profit ei starttaa lauantaina. Jos Grainfield Aiden nappaa Porista täydet 25 pistettä ja venyttää sarjajohtonsa Don Williamsiin yli 75 pisteeseen, sitä ei voisi enää tavoittaa edes käytännössä. Toiseksi viimeisessä osakilpailussa Forssassa ensi viikolla starttaavat vain tammat ja kauden päättävän GP-lähdön täydet triplapisteetkään eivät riittäisi ohitukseen.

Kylmäveristen puolella Pyörylän Paroni on johtanut sarjaa suvereenilla otteella syksystä saakka. Leo Mönttisen valmentama ruuna on ennen tämän lauantain osakilpailua jo 115 pistettä Koskelan Akselia ja 125 pinnaa Morisonia edellä.

Koskelan Akseli ei starttaa lauantaina. Se ei siis voi enää voittaa sarjaa, vaikka keräisi kahdesta viimeisestä osakilpailusta täydet 100 pistettä ja Pyörylän Paroni jäisi nollille.

Morison voi teoriassa vielä tavoittaa Pyörylän Paronin, jos se voittaa kolme viimeistä osakilpailua ja Pyörylän Paroni jää tyystin ilman pisteitä.

Käytännössä sarjakärki on kuitenkin jo pomminvarma mestari. Lauantain osakilpailuun starttaa vain 10 hevosta ja jumbosijakin toisi yhden pisteen.

Pyörylän Paroni voi siis varmistaa mestaruuden köröttelemällä hiljaa hännillä maaliin Porissa lauantaina.

Lämminveristen Kavioliigan mestari saa kutsun Kouvolassa kesäkuussa ravattavaan Kymi Grand Prix’hin.

Kylmäveristen ykkönen kutsutaan Solvallan Elitkampeniin, joka ravataan Tukholmassa toukokuun viimeisenä sunnuntaina.

Kavioliigakauden päättävät GP-lähdöt ravataan Kuopiossa 15. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?