Vanhalle valmentajalleen palannut Lewis Ale haastaa Kavioliigan tähdet – ”Lahdessa selviää, missä moodissa on”

Julkaistu:

Kavioliiga
Häntä koipien välissä vanhaan talliinsa palannut varsatähti Lewis Ale on ravilauantain seuratuimpia hevosia. Ovatko oriin kaviot jo tarpeeksi suuret Kavioliigaan?
Raviurheilun seuraajia hemmotellaan lauantaina urakalla.

Lahdessa juostaan alkukauden selvästi mielenkiintoisimmat ravit, jotka pitävät sisällään toinen toistaan kovatasoisempia lähtöjä.

Erityisiä herkkupaloja on kotiradan varsatähden An-Dorran debyytti huipputason konkaritammojen laumassa. Nelivuotias suurlupaus osallistuu rohkeasti lämminveristen Best Ladyyn.

Hyvin mielenkiintoinen seurattava on myös Suomeen palannut varsatähti Lewis Ale, joka haastaa Kavioliigassa viime kuukausien menestyshevoset.

Muun muassa 3-vuotiaiden Kriteriumin voittanut Lewis Ale muutti viime keväänä Suomen ravien koronatauon aikana Ruotsiin Peter Untersteinerin suurtalliin.
Valmentajanvaihdos ei johtanut toivottuun tulokseen. Lewis Ale pääsi kilpailemaan uudessa kotimaassaan seitsemän kertaa eikä voittanut yhtään lähtöä.


Hevonen palasi marraskuussa häntä koipien välissä vanhan valmentajansa Tuomas Korvenojan hoiviin Sipooseen.

Missä kunnossa ori oli tullessaan takaisin talliisi?

– Sitä oli pidetty varmasti hyvin Ruotsissa, mutten osaa sen paremmin sanoa, millä mallilla se oli. Ainakin sen isot kaviot olivat kasvaneet entisestään siinä välissä, Korvenoja vastaa.

Lewis Ale tunnisti hyvin vanhan asuinympäristönsä, missä se oli kehittynyt nuoresta varsasta tähtiravuriksi.

– Ori alkoi sopeutua hyvin tuttuun paikkaan. Se sai olla aluksi paljon tarhassa, ja sille annettiin vain kevyttä liikuntaa, valmentaja kertoo.

Viime kuukausina Lewis Alen valmennusruuvia on kiristetty. Korvenoja sanoo, että hän on käyttänyt suojattiaan 3-4 kertaa hiitillä Vermossa.

– Ajoin hevosella viime hiitissä 1.18-vauhtia, ja sen fyysinen kunto tuntuisi olevan hyvä. Lewis Ale on käyty tarkasti läpi, ja sen pitäisi olla paikoistaan terve. Nyt aloitetaan sitten kilpaileminen.

Lewis Alen vastus kahdeksan kuukauden tauolta on heti kivikova. Lahden Kavioliigan suosikkeja ovat Le Gros Bill, Grainfield Aiden ja Hotshot Luca, jotka on kutsuttu seuraavana lauantaina ravattavaan Seinäjoki Raceen.


Viime vuoden Finlandia-ajon kolmosella Le Gros Billillä on kutsu jo myös tämän kauden Vermon kansainväliseen huippulähtöön. Se juostaan toukokuun toisena sunnuntaina, äitienpäivänä.

– En lähtenyt etsimään Lewis Alelle mitään helppoa lähtöä, vaan olemme heti testaamassa kovassa sakissa. Lahdessa selviää paremmin, missä moodissa ori on tällä hetkellä ja onko se valmis antamaan 100-110 prosenttia itsestään ulos, jota tällä tasolla vaaditaan, Korvenoja perustelee.

Lujaa lähtöauton takaa avaava Lewis Ale pääsee lauantaina matkaan loistavalta ykkösradalta. Ohjastajan taktiset kuviot kiinnostavat katsojia.

Korvenojalla ei ollut kuitenkaan antaa heille selkeää vastausta muutamia päiviä ennen h-hetkeä.

– En ole pohtinut sen paremmin juoksunkulkua tai sijoitusta. Ykkösradan lähtöpaikka meillä ainakin näkyi olevan, ja sieltä ori saa hyvän reissun.

– Tärkeintä lauantaina olisi, että Lewis Ale tekisi ehjän hyvän juoksun ja näyttäisi, että sillä on edelleen hyvä asenne kilpailemiseen. Se ei voi olla pitkän tuon jäljiltä heti parhaimmillaan, ja voitto tulisi pienoisena yllätyksenä, valmentaja tunnustaa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt