Hyvä, parempi, Lissun Eerikki! Ravikuninkaan pallille jo vahva suosikki

Julkaistu:

toto75
Lissun Eerikki ja Grainfield Aiden jatkoivat menestyskulkuaan Kavioliigassa.
Vesi kielellä odotetut kaksinkamppailut sulivat Kaustisen Kavioliiga-lähdöissä voimahevosten ylivoimaan.

Kylmäveristen Kavioliigassa, Pelimanni-ajossa taisto kesti vain viimeiselle takasuoralle asti.

Siellä Lissun Eerikki meni menojaan kärkipaikalla juosseelta Ellin Sisulta, jonka uskottiin laittavan suosikille tiukasti kapuloita rattaisiin.

Huikean Lissun Eerikin täyden matkan voittoaika oli mainio 22,5a, joka sivusi perinteikkään Pelimanni-ajon kilpailuennätystä.

Pirteästi kakkossijalle spurtannut Polara noteerasi ajan 23,0a ja kolmanneksi jaksanut Ellin Sisu tuloksen 23,9a.

Kova matkavauhti ei huolestuttanut Lissun Eerikin ohjastajaa Ari Moilasta, vaikka ori joutui taivaltamaan toisella radalla ilman vetoapua.

– Ori jaksaa pitää hyvin kovan tempon. Sen kunto on aina ollut hyvä, mutta se on mennyt hevosena koko ajan eteenpäin, Moilanen kehui.

– Lissun Eerikillä on ollut urallaan vähän kaikenlaista, mutta nyt sen asiat tuntuvat olevan hyvin. Kaikki vuoden voitot ovat tulleet todella helposti.

Suomenhevosten alkukauden selkeän ykkösnimen valmentaja Pekka Luukkonen korosti voittajahaastattelussa, että Lissun Eerikki on kasvanut erityisesti henkisesti.


Keskipitkällä 2 600 metrin matkalla ravatussa lämminveristen Kavioliigassa odotettiin voimapesien Grainfield Aidenin ja Don Williamsin välistä kaksinkamppailua.

Kunnon taistoa ei päässyt kuitenkaan syntymään tässäkään kisassa. Siitä piti huolen Grainfield Aiden, joka oli omaa luokkaansa piikkipaikalta.

Don Williams taipui voittajan kupeelta seitsemänneksi, ja lähimmäksi Pirkkalan panssarivaunua pääsi hyvin kirinyt Ricocone.

Hannu Korven ajama Grainfield Aiden ei suhahtanut suoraan lähtöauton perästä johtoon, kun M.S. Triple J. avasi kuin katapultin saattelemana, mutta haki tältä nopeasti oman paikkansa.

– Aavistin, että Antti Teivaisen hevonen lähtisi lujaa. Uskoin myös, että Antti antaisi sen jälkeen meille keulat, ja ellei olisi antanut, olisin ne ottanut. Grainfield Aiden oli aika vireänä tänään, ehkä jopa liikaakin, mutta voimia sille tuntui silti jäävän talteen, Korpi sanoi.

– Aina kun toiset yrittivät lähestyä, ruuna alkoi vastata. Se piti huolen, ettei kukaan päässyt ihan korvalle. Homma oli hanskassa koko ajan.


Kavioliigan johtoasemaansa vahvistaneen Grainfield Aidenin voiton arvo Kaustisella oli 7 000 euroa. Korven suojatti jahtaa oikein isoja seteleitä kahden viikon päästä, jolloin se juoksee 70 000 euron arvoisessa Seinäjoki Racessa.

Ravien ehdottomiin häikäisijöihin kuului viidennen peräkkäisen voittonsa juossut Callela Lincoln, joka tulee Heikki Korhosen tallista.

Vaikka niin sanotulta piippuhyllypaikalta radalta 12 startannut ori joutui kiertämään lähes koko ensimmäisen kierroksen kolmatta rataa pitkin parijonon ulkopuolella, se jaksoi raataa väsymättömästi varmaan voittoon.

Tiukimman haasteen Santtu Raitalan ajokille maalisuoralla tarjosi tarkan sisäratareissun saanut Indyana Joness. Feeling Dream jaksoi piikkipaikalta kolmanneksi.

– Alkumatkamme meni hankalaksi, mutta hevonen teki aivan fantastisen suorituksen. Luotin etukäteen kyllä paljon Callela Lincolniin, eikä toivoni mennyt kokonaan kolmannella radalla, koska siellä oli edessämme melko pitkään selkä, Raitala kertoi.

– Kun Indyana Joness lähti kirimään, Callela Lincoln alkoi vielä vastata sille. Oriin korvat olivat kiinni maalissakin. Vähän tuumailin jo korvien aukaisua, mutta koska Indyana Joness haparoi loppusuoralla, Callela Lincoln pystyi tulemaan korvat kiinni maaliin.

Loistava oli myös huippulahjakas Hujake, jota voitot olivat kiertäneet koko alkuvuoden.

Jani Ruotsalainen antoi suojatilleen parijonosta kirimerkin kierros ennen maalia, ja viime kesän Derby-finalisti porhalsi murskavoittoon.

Viime kilpailuissa rienanneista laukka-askelista ei ollut Hujakkeella tällä kertaa huolta.

– Koska ruuna on saanut nyt säännöllisesti startteja, se on ruvennut rauhoittumaan ja rentoutumaan kilpailuissa. Sillä oli tänään melkein kokonaan kesäbalanssi, jonka ansiosta sen ravaaminen oli myös jämerämpää. Hujakkeella on niin iso moottori ja paljon vauhtiakin, että se nousee vielä jonkun verran sarjoissaan, jos pysyy vain terveenä, Ruotsalainen uskoi.

Suomenhevosten kakkossarjan suosikeilla ei ollut paras hetkensä, ja voittokamppailuun irtosivat yllättäjät Virin Veijari ja Kruunun Prinssi. Kun takamatkalta keulaan päässyt Virin Veijari innostui 22,0-vauhtiseen loppukiriin, se piti varmasti pintansa perästään iskenyttä Kruunun Prinssiä vastaan.

Pelihevosista Hissun Turbo laukkasi maalisuoralla pussissa rintaman takana, Liinan Liekki pilasi pelinsä lähtölaukkaan ja Hipatsun ja Lakorin kirit eivät kantaneet kahinoihin.

Pelaajien muisti oli lyhyt, sillä Virin Veijarin edellisestä myös isolla kertoimella tulleesta voitosta oli vain pari kuukautta.

Veijo Kauppisen omistamaa ruuna ajoi Tapio Perttunen kuten edellisessäkin voittojuoksussa. Se kilpaili tällä kertaa ilman kenkiä.

– Virin Veijari oli hyvällä ravilla, ja päätin yrittää ajaa keulaan, kun se lähtikin hyvin. Kenkien ottaminen pois ei vaikuta sillä niin paljon kuin monella muulla hevosella, koska se on oikein ravuri, joka pääsee tosi kovaa. Kun ruuna alkaa tehdä vielä tosissaan töitä, sen voittosumman pitäisi moninkertaistua, Perttunen kehui reilut 50 000 euroa tienannutta ajokkiaan.

Toto75-voittoihin ravasivat myös Jasmiina Ahon valmentamat Broomhilda ja Just A Flirt, jotka pötkivät Hannu Torvisen ajamana keulapaikalta omille teilleen.

Järjettömään kovaan vireeseen äitynyt Just A Flirt viiletti viimeisen kierroksen hulppeasti alle 11,0-kyytiä.

– Just A Flirt on oikeasti hyvä heppa. Kun se jatkossa tasaantuu, se kehittyy vielä aika paljon, Torvinen uskoi.

– Hevonen paineli viimeisellä takasuoralla tosi innokkaasti ja sillä tuntui olevan varaa kiristää vauhtiakin. Ruuna tuli lopun tosi helposti. Vielä kun se olisi vähän paremmin ohjastajan hallinnassa, mutta hyvä näinkin, Torvinen sanoi.

Tänä vuonna 4-vuotiaana oikein lupaavasti uransa avannut Broomhilda ei ole jäänyt vielä kertaakaan pois kolmen parhaan joukosta.

Ahon valmennettava on voittanut seitsemästä startistaan neljä.

Oikea Toto75-rivi, Kaustinen 3.4.

Toto75-1: 10 Virin Veijari

Toto75-2: 12 Callela Lincoln

Toto75-3: 3 Hujake

Toto75-4: 3 Broomhilda

Toto75-5: 3 Grainfield Aiden

Toto75-6: 5 Lissun Eerikki

Toto75-7: 1 Just A Flirt

Seitsemän oikein -voitto-osuus 53,55 euroa. Kuusi ja viisi oikein ei voitto-osuutta.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt