Le Gros Bill voitokkaana kohti Seinäjoki Racea – uusi nimi Kavioliigan kärkeen

Julkaistu:

Toto75
Neljäs sija riitti nostamaan Grainfield Aidenin sarjajohtoon Kavioliigassa. Suurkilpailuvoittajina juhlittiin Way To Gota ja Parvelan Retua.
Lämminveristen Kavioliigassa nähtiin suursuosikin voitto Teivossa lauantaina. Sisäradalta startanneelta Le Gros Billiltä odotettiin koko matkan johtoa, eikä tuulennopea hevonen jättänyt unelma-asemia hyödyntämättä.

Le Gros Bill näytti upealta ja ravasi 2100 metriä kilometriaikaan 13,1a. Voitosta maksettiin 7000 euron ykköspalkinto.

Ainoan haasteen heitti M.S. Triple J. kiihdytyksessä, mutta sekin oli kuskin mukaan silmänlumetta.

– Hevonen on tunnetusti nopea ja saatiin keulapaikka helposti pidettyä. Yllätyin jopa, kuinka helppoa meno oli hevoselle. Le Gros Bill on riskistynyt talven aikana, ohjastaja Antti Teivainen sanoi.

Ari Vianderin valmentama 7-vuotias ori on jo saanut kutsun kolmen viikon kuluttua ajettavaan Seinäjoki Raceen. Suomessa syntyneen hevosen kauden suuri maali on kotiradan Suur-Hollola-ajo Lahden Jokimaalla keskikesällä.

– Ori meni tänään puolivaloilla. Tästä on todella hyvä jatkaa, Teivainen hehkutti.

Seinäjoelle on kutsuttu myös Grainfield Aiden, joka riitti lauantaina neljänneksi raskaan juoksun jälkeen. Sijoituksen tuomat sarjapisteet riittivät nostamaan Hannu Korven suojatin Kavioliigan sarjakärkeen ohi Thai Profitin, joka ei startannut Teivon osakilpailussa. Kaksikon välillä on vaivainen piste (152–151).

Kilpailusarjan voittaja saa muiden palkintojen lisäksi varman paikan kesäkuun Kymi Grand Prix’hin.

Antti Teivainen ajoi myös suurkilpailuvoiton lauantaina. Way To Go oli vakuuttava voittaja GLi GP:n finaalissa, jossa voittaja palkittiin 12 000 eurolla.

Way To Go näytti kirivän keskijoukoista ykköseksi ylivoimaisella tyylillä, mutta sotki yllättäen laukalle kärjestä loppusuoran puolivälissä. Teivainen reagoi salamana ja sai ajokkinsa nopeasti takaisin raville, joten valjakko välttyi hylkäykseltä.

– Viimeisessä kurvissa olin jo toiveikas, kun päästiin pudottamaan sisälle. Kaikki näytti hyvältä, kunnes Way To Go haparoi loppusuoralla. Se johtui siitä, että yritin vielä kerran avata siltä korvia. Ohjat olivat huonosti kädessäni ja hevonen haparoi muutaman askeleen.

– Ravi oli lopussa vähän eksoottista, mutta hyvin ruuna piti voittoon ja tuli taas kerran rehdisti maaliin.

Teivaisen mukaan Way To Go vastaa aina hienosti vedettäviin silmälappuihin kirivaiheessa.

Way To Gota treenaa ja sen myös omistaa Kristian Lella. Ruuna on hänen ensimmäinen voittoon yltänyt valmennettavansa. Lempääläläinen toimitusjohtaja otti ilon irti arvokkaasta ykköstilasta.

– En voi käsittää mitä juuri tapahtui, uskomatonta! Way To Gota valmennetaan tosissaan, mutta tosi yksinkertaisesti. Olen tullut sellaiseen lopputulokseen, että se on paras tapa. Tämä ravivalmentaminen on helppoa hommaa, kunhan siitä ei tee omassa päässään liian vaikeaa.

T75-kierroksen kovimmassa suomenhevosten lähdössä ei ravattu Kavioliigan pisteistä. Lähdön voitti johtaneen Drakenin takana matkannut ja viimeisen satasen hurjasti spurtannut H.V. Tuuri.

Ossi Nurmosen valmennettavaa ajoi Iikka Nurmonen.

– Ajattelin, että ajellaan kiltti juoksu, ja saadaan tiloja jos saadaan. Ori vaihtoi komeasti rytmiä lopussa.

H.V. Tuurin voittosumma kolkuttelee nyt 80 000 euron rajaa.

– Hevosella on vieläkin aika vähän rahaa kykyihinsä nähden, ohjastaja uskoi.

Talvitauolta palanneen Parvelan Retun pitkästä voittoputkesta ja suorituksesta lauantaisessa Mauri Tuurnan ajossa voit lukea lisää alta.
Hannu Torvinen ohjasti Parvelan Retun lisäksi T75-voiton myös Just A Flirtillä. Jasmiina Ahon valmennettava teki hirmujuoksun kärkipaikalta ja polki pikamatkan kilometriaikaan 11,3a. Se on kauden kotimainen kärkitulos ja kertoo olennaisen lauantain olosuhteista.

Voitto tuli lähes suoranmitalla sen jälkeen, kun ennakkosuosikki Credit To Love laukkasi tuntumasta kirivaiheessa. Voittajaa harha-askeleet eivät ratkaisseet.

– Olisin voinut ajaa hiljempaa matkalla, mutta hevonen meni tosi helposti. Ainahan noin kovasta vauhdista voi käydä kalpatenkin, mutta Just A Flirt veti hienosti maaliin.

Väkevä oli myös Kromauksen suoritus suomenhevosten matalassa sarjassa. Ruuna ei pistänyt pahakseen, vaikka joutui kirissä aikaisin neljännelle radalle ja sai paljon lisämetrejä loppukaarteessa. Juha Jalonen ohjasti omaa kasvattiaan ja valmennettavaansa.

– Tiukkaa oli lopussa. Hevonen vähän hapuili loppusuoralla ja mietin uskaltaako sitä mennä käskemään, mutta voitosta oli ajettava, Jalonen kuvaili ratkaisuhetkiä.

Isolla numerolla vastustajansa kiersi myös Combatant Motion. Nopea ruuna esitti todellisen rakettikirin takajoukoista. Katja Salmisen valmentamaa 5-vuotiasta ruunaa ohjasti Santtu Raitala. Cup-finaalin voitosta palkittiin 5000 eurolla.

– Koko matkan ajan tuntui, että ollaan auttamatta liian kaukana kärjestä. Hevonen voitti yllättävän väljästi ja tänään jäi vähän varaakin, Raitala sanoi.

Oikea T75-rivi

T75-1: 8 Parvelan Retu

T75-2: 7 Just A Flirt

T75-3: 15 Kromaus

T75-4: 15 Combatant Motion

T75-5: 6 H.V. Tuuri

T75-6: 1 Le Gros Bill

T75-7: 1 Way To Go

Seitsemän oikein tuloksille: 422,95 euroa

Kuusi oikein: 6,34 e

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt