”Panssarivaunu” sivusi kauden kärkiaikaa – valmentaja lähetti terveisiä Kavioliigan johtajalle

Julkaistu:

toto75
Suurkilpailukutsun saanut Grainfield Aiden ja GP-sankari Lissun Eerikki keräsivät täydet pistepotit lauantain Kavioliigassa.
Molempien rotujen Kavioliigalähdöt potivat hevospulaa Kouvolassa. Lämminveristen kilpailuun lähti yhden poisjäännin jälkeen mukaan seitsemän valjakkoa.

Pienestä osallistujamäärästä huolimatta lähtö tarjosi katsojille makeaa mahan täydeltä. Matkalla pidettiin railakasta tempoa alusta alkaen, lopussa käytiin tiukka kirikamppailu ja voittotulos sivusi kauden kärkiaikaa.

Ensimmäisenä maalilinjalle jyräsi Esa Holopaisen ajama Grainfield Aiden, joka sai vaihteeksi helpomman peesijuoksun johtaneen Jack Vaderin rinnalla taivaltaneen Hotshot Lucan takana.

Lempinimen Panssarivaunu ansainnut Hannu Korven tallin suojatti noteerasi lyhyellä matkalla mainion voittoajan 11,9a. Samaan tulokseen ovat tänä vuonna yltäneet Effronte Photo ja Quick Vald.

Upeasti vaativan reissun jaksaneen Hotshot Lucan aika oli 12,1a ja kolmanneksi kestäneen Jack Vaderin 12,2a.

– Voittoaika oli näin koleana kevätaikana tosi hyvä. Grainfield Aidenin reissu onnistui kerrankin hyvin, sillä se on melkein aina joutunut juoksemaan johtohevosen rinnalla. Kiva, että juoksu meni välillä näin päin. Ruuna tuli lopussa varmasti ohi Hotshot Lucasta, mutta täyden päivätyön se joutui kuitenkin tekemään, Holopainen kuvaili.


Valmentaja Korpi katsoi Kavioliigalähdön tallikurvissa. Hän on ajanut selvästi suurimman osan 7-vuotiaan hevosensa starteista, mutta on viime kuukausina turvautunut monesti kokeneen Holopaisen taitoihin.

– ”Eski” on rauhallinen, mutta tarvittaessa myös räväkkä kuski. Välillä on hyvä antaa toisenkin ajaa, jottei itse sokeudu hevoselle liikaa, Korpi perusteli.

– Grainfield Aiden on kehittynyt uskomattoman hyvin ja kovettunut Ruotsin kultadivisioonalähdöissä. Kun se pääsee keväällä eroon hokkikengistä ja parantaa menoaan päivä päivältä, Kimmo Aholakin joutuu ahtaalle.

Ahola on Kavioliigan sarjajohtajan Thai Profitin omistaja ja valmentaja.

Grainfield Aiden kutsuttiin heti voittonsa jälkeen Seinäjoki Raceen, joka avaa kansainvälisen suurkilpailukarusellin neljän viikon päästä.

Kevään perinteikkääseen nimikilpailuun, kylmäveristen Valkeala-ajoon oli ilmoittautunut 11 hevosta. Niistä kaksi jäi vielä tulematta lauantaina starttiviivalle.

Tasoitusajona juostun kilpailun sankari oli Lissun Eerikki, joka oli juhlinut Kavioliigan talvietapin GP-lähdössä kolme viikkoa sitten, jolloin avasi kautensa.

Ari Moilanen ajoi suuren suosikin takamatkalta johtopaikalle toisessa kaarteessa, ja loppumatkalla ori kiristi tahtia sitä mukaan, mitä vastustajat vaativat. Lissun Eerikki leikkasi maalilinjan hyvävoimaisena selvästi muiden edellä.

Kolmantena sisäradalla juossut Pyörylän Paroni spurttasi terävästi kakkoseksi ohi voittajaa varjostaneen H.V. Tuurin ja tämän rinnalta nousuvireisen juoksun tehneen Nylandin.

– Lissun Eerikillä oli hyvä meininki tänään. Alussa piti vain selvittää startti kunnialla ja päästä nousemaan toiselle radalle. Siinä onnistuttiinkin hyvin. Minua ei olisi huolestuttanut, vaikka olisimme jääneet juoksemaan keulahevosen rinnalle, Moilanen sanoi.


Valmentaja Pekka Luukkosen toiveet kasvoivat entisestään perjantaina.

– Kun kävin eilen ajamassa pienen lenkin Lissun Eerikillä, se tuntui pelottavan hyvältä, Luukkonen sanoi.

Lissun Eerikin ravi ei ole kaikkein kauneinta, mutta tehokasta se on.

– Hevosen ravi on muuttunut paremmaksi. Nuorempana se oli kauhean näköistä, mutta eteenpäin Lissun Eerikki on silläkin aina päässyt. Ikä ja treenikilometrit ovat auttaneet.

– Oriilla on hirmuinen moottori kuten emälläänkin Lisbethillä, joka oli myös valmennuksessamme, Luukkonen huomautti.

Emma Väre tarjoili tammalähdössä ison yllätyksen Stonecapes Poella. Hän tarkkaili synkältä lähtöpaikalta startanneella ajokillaan kärkihevosten kilvanajoa hännillä, mistä valjakko kirmasi maalisuoralla kepein askelin ohi kaikkien vastustajiensa.

Yllätysvoittajan edessä kirinyt Nazareth oli toinen ja kärkipaikalla juossut Brisenda jaksoi kolmanneksi.

– Lähtöpaikkamme ei etukäteen kirvoittanut positiivisia ajatuksia etenkään Kouvolan radalla, mutta Stonecapes Poe on ollut hyvässä kunnossa. Vastassa oli samoja hevosia, joita tamma on kohdannut aikaisemminkin, Väre kertoi.

– Kun lähdimme loppukurvissa Nazarethin perässä neljännelle radalle, pullat olivat hyvin uunissa. Stonecapes Poella oli hyvin voimia pöntössä, ja sen silmälaput olivat vielä vetämättä. Tamma on tosi kiva ja helpporavinen hevonen. On hienoa, kun se on nyt lähtenyt menemään hyvin.

Purukumin tavoin venyvä Tuuskanen ravasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa. Vaikka Kimmo Niemelän valmentama hevonen joutui vetämään keskipitkällä matkalla reipasta tahtia koko ajan, se karisti vastustajat kevyesti kintereiltään maalisuoralla.

Talven menestysruunan ohjastaja Antti Teivainen säteili tyytyväisyyttään voittajahaastattelussa.

– Tänään nähtiin ihan parasta Tuuskasta. Se oli tosi kuuliainen ja meni koko ajan helposti sitä vauhtia, jota kuski ja vastustajat vaativat. Ruunan voittotulos oli myös kova, Teivainen painotti.

Täyden kympin arvosanan sai juoksustaan myös Korven Liideri, joka taivalsi valtaosan matkasta Tuuskasen rinnalla. Sorretun Voimalla ei sen sijaan ollut kaikki kohdallaan, sillä viime vuoden voitokkain ravuri hyytyi keulavaljakon perästä jo viimeisellä takasuoralla.

Toto75-voittoihin ravasivat myös kärkihevosen perästä herkästi maalisuoralla spurtannut Jetman Luxi, keulapaikalla dominoinut Look Complete ja toiselta radalta ilman vetoapua väkisin voittoon runtannut Quick Diablo.

Oikea Toto75-rivi, Kouvola 20.3.

Toto75-1: 7 Grainfield Aiden

Toto75-2: 7 Tuuskanen

Toto75-3: 12 Stonecapes Poe

Toto75-4: 1 Jetman Luxi

Toto75-5: 8 Look Complete

Toto75-6: 3 Quick Diablo

Toto75-7: 6 Lissun Eerikki

Seitsemän oikein -voitto-osuus 6561,33 euroa. Kuusi oikein 33,55 ja viisi oikein 2,72 euroa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt