Viime kauden komeettahevonen taas viivalla – ”Vaikea saada tarkkaa kuvaa kotona”

Julkaistu:

Kuusivuotiaaksi varttunut Mas Champ päättää talvitaukonsa lauantaina.
Viime vuoden komeettahevosen valinta ei tuottanut päänvaivaa valitsijoille Ravigaalassa. Mas Champin nousu helmikuisesta rahasarjasta St. Legerin voittajaksi SE-ajalla lokakuussa hakee vertaistaan. Hätäisimmät ovat ehtineet jo povata, että viime vuoden komeetta on vahva kandidaatti vuoden hevoseksi 2021.

Mas Champ aloitti talvitauon marraskuussa ja palaa radoille Joensuussa lauantaina. Valmentaja Antti Ojanperä valitsi paluukilpailuksi tasoitusajon, jossa hevonen starttaa takamatkalta.

Treenari haluaa, että ruuna saa aloittaa kauden voimat kirivaiheeseen säästävällä selkäjuoksulla, josta palautuminen ei tuota ongelmia.

– Tässä kisassa tärkeintä olisi, että hevonen suorittaa normaalisti ja kirii kovaa sisään, vaikka sitten kärkitaiston tuntumaan edes. Sen kummempia sijoitustavoitteita ei nyt ole. Jatkossa tavoitteet ovat tietenkin korkealla, Seinäjoki Racessa ja Suur-Hollolassa esimerkiksi. Mutta katsotaan ensin tämä lähtö, miltä alkaa näyttää.

Tornioon rekisteröidyn Talli Massin omistaman hevosen talvi on sujunut ilman takapakkeja. Ojanperän mukaan hevosta on treenattu kovasti, mutta kilpailuvireen ennustaminen ei ole helppoa ilman tuoreita näyttöjä. Alla on vain yksi reipas vauhtiharjoitus, 20-vauhtinen tiellä ajettu maili.

– Mas Champ on aika laiska treenaamaan ja siitä on vaikea saada tarkkaa kuvaa kotona. Oletan että hevonen on ihan ok, mutta ei erityisen terävä kuitenkaan heti ensimmäiseen lähtöön, valmentaja muotoilee.


Tarkasti kilpailutettu ja maltilla rakennettu 6-vuotias on startannut urallaan vasta 30 kertaa. Voisi olettaa, että se kehittyy edelleen, kuten viime kaudellakin kävi.

– On kai hevonen voimistunut, mutta en osaa ottaa asiaan sen kummemmin kantaa. Koitettu on kyllä vahvistaa tietenkin, mutta startit sen loppuviimein näyttävät, kuinka paljon on riskistynyt.

Lauantain lämminveristen lähdöstä ei jaeta Kavioliigan pisteitä, mutta kylmäveristen koitoksessa on mahdollisuus paisutella pistepussia. Siihen Ojanperä lähettää Josveisin, jolle viime kauden loppu ei tuonut menestystä.

– Ruunakunkkareissa elokuussa Josveis oli vielä ihan hyvä. Odoteltiin, että hevonen olisi löytänyt jyvän syksyksi kuten yleensä, mutta nyt näin ei käynyt ollenkaan.

Kun pyörä ei pyörinyt odotetusti, hevonen tutkittiin läpikotaisin joulukuisen Rovaniemen-startin jälkeen. Sen keuhkoista löytyi bakteeri, joka talttui lääkekuurilla.

– Josveis on tuntunut sen jälkeen koko ajan iloisemmalta ja siinä on ollut enemmän vetoa, mutta en ole silti saletissa, onko se vielä kuinka hyvä. Sellainen olo tulee, että otteissa on vähän vanhaa josveisiä taas, joten toivotaan että se tekee hyvän suorituksen.

Ojanperä ei silti usko, että Josveis olisi heti valmis voittajaksi. Ruuna on usein parantanut otteitaan kilpailujen myötä.

– Olisi myönteistä, jos hevonen olisi kärjen tuntumassa lauantaina. Siitä olisi kiva jatkaa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt