Morisonin muskelit valttia Kavioliigassa – ”Peli alkoi vetää oikein tosissaan”

Julkaistu:

Toto75
Vahva haastaja jyräsi vastustamattomasti ohi vetoapua tarjonneen ennakkosuosikki Välähdyksen.
Siru Juutisen valmentama Morison näytti Kavioliigassa lauantaina, että on noussut suomenhevoshuipulle jäädäkseen. 10-vuotias ruuna löylytti vauhtikone Välähdyksen ja kumppanit selityksittä kirissä.

Vermossa ravatun osakilpailun voitto oli 7000 euron arvoinen. Se tuli hyvällä talviajalla 23,8a/2120 metriä.

Ennakkoon arveltiin, että sisäradan lähtöpaikka voi koitua voimahevosen kohtaloksi. Ohjastaja Tapio Perttunen sai kuitenkin luovittua ajokkinsa toisen radan jonoon ensimmäisellä takasuoralla.

Sarjakärki Pyörylän Paroni vei joukkoa Rokin Maxi rinnallaan. Suosikki Välähdys vaani kolmannessa parissa toisella radalla.

Välähdys hyökkäsi reilut 700 metriä ennen maalia ja sai otteen Pyörylän Paronista loppusuoralla. Takana peesanneen Morisonin kiriin suosikki ei kuitenkaan pystynyt enää vastaamaan.

Myös Heikki Mikkosen Kartier kuittasi Välähdyksen ohi lopussa.

– Ehdin jo miettiä, että olikohan matkavauhti ollut liian hiljaista meidän kannalta. Sitten 500 metriä ennen maalia tämäkin peli alkoi vetää oikein tosissaan, Tapio Perttunen kommentoi.

Perttunen on maininnut monta kertaa, että Morisonilla on ollut laukka lähellä kirivaiheessa. Tällä kertaa pieni heikko hetki koettiin kuskin mukaan viimeisen kurvin alussa.

– Onneksi ehdin ottaa vähän kiinni siinä. Viimeiset 200 metriä hevonen tuli hyvällä vauhdilla ja oli aika varma voittaja lopulta.

Morison on ruuna, joten sillä ei ole asiaa kuninkuuskilpailuun, jonka pitkä ratkaisumatka sopisi sen ominaisuuksille valettuna.

Kavioliigassa hevonen on voittanut jo kolme osakilpailua ja nousee vauhdilla kohti kärkeä. Lauantain jälkeen sijoitus sarjataulukossa on viides 95 pisteellä. Edellisen GP:n sankari Pyörylän Paroni johtaa edelleen selvästi (175 p.).

”Keila” voitti heti tauolta

Lämminveristen tammaparhaimmisto kohtasi 2620 metrin matkalla. Huippukyvykkään Stonecapes Queilan ei odotettu olevan parhaimmillaan tauon jäljiltä, eikä hevonen sitä ollutkaan, mutta suoritus riitti silti voittoon.

Hannu Torvinen ajoi Christa Packalenin valmennettavan keulapaikalle toisessa kaarteessa. Sen jälkeen valjakko sai rauhoittaa matkavauhtia tuntuvasti, mikä oli voiton avain.

– Viimeisen takasuoran alussa tamma lähti vetämään omasta halustaan ja kesti hyvin perille, Torvinen kuvaili.

Stonecapes Queila on seuraavassa kilpailussaan suurella todennäköisyydellä vielä terävämpi, joten luvassa lienee rahakas talvikausi. Lauantain voitto oli 7000 euron arvoinen.


Suomenhevosten keskipitkällä matkalla voitokas Tuuskanen oli paras. Hevonen oli keulapaikalta sitkeä, ja sitä oli myös ohjastaja Antti Teivainen, joka sai sytytettyä jo alakynnessä käyneen ajokkinsa uudelleen ykköseksi ennen Tinderiä.

– Mikkosen Heikin hevosella oli jo yliote loppukurvissa ja usko oli koetuksella voiton suhteen, kun kilpakumppani meni helpon näköisesti. Missään vaiheessa ei kuitenkaan luovutettu ja onneksi Tuuskanen tsemppasi vielä, Teivainen sanoi.

Tuuskanen on vasta 7-vuotias ja ilmiselvästi hieman säästää itseään kilpailuissa. Siksi sen kehityksen voi ennustaa jatkuvan vielä pitkään.

Lämminverioriiden ja ruunien Talvi-cupin finaalissa Astrumin neljän voiton putki katkesi. 10-vauhtinen avaus maksoi lopussa sen verran, että tasaisemman juoksun saanut kovakuntoinen Again Kronos rankaisi armotta kirissä. Santtu Raitala ajoi Matti J. Mäkisen valmennettavaa.

Lämminveritammojen Talvi-cupiin saatiin yllätysvoittaja. Nina Pettersson-Perklénin tallin Amour Mirage kiri lopun selvästi parasta vauhtia.

Hannu Torvinen ohjasti Amour Miragea ensimmäistä kertaa. Hevonen esiintyi edukseen kilpailussa, mutta säikäytti kuskia kisan jälkeen voittajahaastattelussa, kun säikähti jotakin ja potkaisi voimalla kärryihin. Vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Suomenhevosten Talvi-cupin jännittävällä loppusuoralla yllättäjä Marikki Niinisen valmentama Pipareemo rynnisti vahvasti kolmatta rataa pitkin ja veti pisimmän korren tasaisessa maaliintulossa. Kierroksen luottohevosiin kuulunut Dzingel johti pitkään, mutta jäi lopulta kolmanneksi.

Kuusivuotias Night Guard kohenteli huimaa voittoprosenttiaan enintään 44000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajossa. Harri Koivusen valmentaman ruunan uran saldo on nyt huima 22 voittoa 27 kilpailusta.

Surkean lähtöpaikkansa vuoksi Night Guard ei ollut tulikuuma ennakkosuosikki. Arpa heitti takarivin uloimmalle kaistalle.

Juoksupaikka takapareissa muuttui kuitenkin hyväksi, kun kärki ajoi liian kovaa toiseen kaarteeseen saakka Iikka Nurmosen ohjastaman ja jumboksi kangistuneen Crossoverin johdolla.

– Pakko myöntää, että tällä kertaa lähdettiin lyötynä matkaan. Alkoi kuitenkin tulla hymy huulille, kun kuulin väliaikoja. Hevonen oli huippuhyvän tuntuinen tänään, ohjastaja Olli Koivunen sanoi.

Oikea T75-rivi

T75-1: 1 Stonecapes Queila

T75-2: 4 Tuuskanen

T75-3: 3 Again Kronos

T75-4: 1 Morison

T75-5: 9 Amour Mirage

T75-6: 12 Night Guard

T75-7: 12 Pipareemo

Seitsemän oikein tuloksille: 11476,08 euroa

Kuusi oikein: 70,22 e

Viisi oikein: 9,80 e

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt