Thai Profitin huima nousu Kavioliigassa jatkui – ”Sillä on kultainen kilpailupää”

Julkaistu:

toto75
Viime vuoden ravikomeetan Kimmo Aholan juhlat jatkuivat Turussa. Hänen molemmat hevosensa voittivat.
Turun lauantairavien suuri etukäteisspekulaatio koski kaviouran kuntoa säiden vaihtelun takia. Radan pintakerros pysyi kuitenkin lämpöasteista huolimatta ohjastajien mukaan jopa yllättävän pitävässä kunnossa ja ravit päästiin ajamaan normaalisti ravan roiskuessakin.

Ravien pääkilpailussa lämminveristen Kavioliigassa täyden pistepotin vei odotetusti hurjassa sarjanousussa oleva Kimmo Aholan tallin Thai Profit. Täysosuma oli Santtu Raitalan ajamalle hevoselle liigassa jo kolmas peräjälkeen.

Koska kukaan ei haastanut jättisuosikkia matkalla, tempo oli kuin sunnuntaihölkällä. Pellit avattiin vasta loppukaarteessa, ja vauhti kiihtyi huippuunsa maalisuoran kirikamppailussa.

Thai Profitin kupeella taivaltanut Ricocone haastoi hienosti, mutta Raitalan ajokki lisäsi myös tarpeen mukaan tahtia. Molemmat hevoset saivat kiitettävän arvosanan.

– Vaikka voittomarginaali ei ollut kamalan suuri, Thai Profit oli tänään tosi hyvä. Lopetus oli 09,0-vauhtinen, ja vasta maalisuoralla ajettiin tosi kovaa. Tiukan kamppailusta teki Ricoconen hyvyys, sillä se teki hullun hienon juoksun, Raitala kehui vastustajansa.

– Kun ruuna näkee silmälapun takaa kaverin, se vastaa tosi hienosti. Sillä on kultainen kilpailupää, Raitala painotti.

Ravigaalassa viime vuoden komeettana palkittu Ahola oli myös haastattelijan tentissä. Hän kertoi, että Thai Profitilla ei ollut Turussa samanlaisia pito-ongelmia kuin viikkoa aikaisemmin Tampereella.

– Rata oli hevoselle tänään hyvä, eikä minua huolettanut mikään. On siinä rajoilla, ajetaanko ruunalla vielä kilpaa ennen helmikuun lopun Kavioliigan GP-lähtöä, Ahola pohti menestystallinsa lippulaivan jatko-ohjelmaa.

Voitto nosti Thai Profitin jo kolmossijalle Kavioliigassa. Valmentaja kertoi viikolla IS Ravien artikkelissa arvostavansa ruunaa niin paljon, ettei päästä sitä käsistään mistään hinnasta.
Turun Kavioliigan pettymys oli huipputamma Willow Pride, jolla ei ollut lainkaan juoksuhaluja. Ari Moilanen joutui keskeyttämään sen kanssa viimeisellä takasuoralla.

– Willow Pride oli tänään joka käänteessä liian rauhallinen. En osaa sanoa, miksi sillä ei ollut lainkaan vetoa. Jotain hevosella oli pielessä, Moilanen ihmetteli.

Kimmo Aholan kilpareissu Saarijärveltä lounaisrannikolle oli täydellinen. Thai Profitin matkaseurana ollut tallikaveri Listas Tequila voitti Raitalan kuskaamana myös oman lähtönsä varmoin ottein piikkipaikalta.

Vaikka kylmäveristen Kavioliigaa ei ravattu tänä viikonloppuna, rodun huippuja oli Turussa kilpailemassa liigakärki Pyörylän Paronin johdolla. Tasoitusajona juostun kisan paras oli Välähdys, jota voitto oli kiertänyt sitkeästi viime kuukausina.

Viime juoksussaan Välähdys kiskaisi jo vastustajiensa ohitse kuin tyhjää viimeisellä takasuoralla, mutta hellitti maalisuoralla, kun oli valmentaja Ville Korjuksen mukaan käynyt kakkimaan kesken kiritaiston.

Turussa huippuravurin suoli pysyi kiinni, ja se teki töitä tosissaan maaliin asti.

Vahvasti ensimmäisen kierroksen laukkansa jälkeen kulkenut Morison ja viimeisellä takasuoralla kärkipaikan Välähdykselle menettänyt Pyörylän Paroni yrittivät ratkaisumetreillä haastaa, mutta vakavaa uhkaa niistä ei Korjuksen suojatille ollut.

– Otin startin varovasti, ja Välähdys lähti hyvin matkaan. Se ei alkumatkalla oikein tykännyt, kun kuraa roiskui päälle, mutta toisen kierroksen alussa se olikin kovin paineissaan ja halusi itse lähteä menemään. Minun ei ollut vielä silloin edes tarkoitus lähteä kiriin, Korjus selvitti.

– Välähdys tuntui koko ajan pirun hyvältä ja vastasi tänään muille maaliin asti. Se ei käynyt nyt paskalle eikä muuta.

Välähdyksen on toivottu monena vuotena matkustavan Tukholman Elitloppet-ravien kylmäverilähtöön Elitkampeniin esittelemään valtavia vauhtivarojaan. Korjuksen kultakimpale on kuitenkin pysynyt visusti kotitallissaan Kotkassa aina toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Turun ravien voittajahaastattelussa valmentaja kuitenkin vakuutti, että tänä keväänä odotettu reissu vihdoin toteutuu.

– Koska Välähdyksellä on ikää 12 vuotta, se ei pidä suurempia taukoja, vaan jatkamme kilvanajoa startti kerrallaan, ja katsotaan, mihin mennään. Tämä on se vuosi, kun Elitkampeniin lähdetään, Korjus lupasi painokkaalla äänensävyllä.

Toisessa T75-kohteessa alkurevitys oli sen verran tuima, että takaakin ehdittiin.

Voittoon kurotti Risto Salmelan valmentama yllättäjä Want To Wheels, joka ohitti kalkkiviivoilla urhean juoksun keulasta taipuneen Street Dancen rinnalta tehneen Again Kronosin.

– Minulla oli tänään hyvät kutinat. Want To Wheelsille oli tullut aiemmin laukkoja ja sillä oli ollut epäonnea, mutta se on nyt tuntunut muutenkin paremmalta kuin aikoihin, Salmela kertoi.

Want To Wheelsiä ajanut Antti Teivainen voitti myös Rami Syrjän tallin Pöylefantenilla. Moni ruunan vastustajista laukkasi, ja se pääsi keulapaikalla helpolla. Kuskin mukaan tummanpuhuvalle hevoselle jäi vielä selvästi voimia reserviin.

Turun ratatallin hevoset juhlivat kaksoisvoitolla viitoskohteessa. Voittoon runnoi väkevän juoksun suosikki Crossoverin rinnalta Olli Koivusen ajamana tehnyt Night Guard, ja toiseksi nousi takajoukosta vauhdikkaasti tallipäällikkö Harri Koivusen kuskaama He Is In.

Kuusivuotiaan Night Guardin voittoprosentti on yksi korkeimmista, mikä ratoja kiertävillä hevosilla tällä hetkellä on. Ruuna on voittanut 26 startistaan peräti 21.

– Night Guard on kaikessa hyvä. Sillä on aika hyvä tyyli juosta ja se menee näitä vauhteja kuin hölkkää vain. Ruuna tykkää myös kilpailla ja ennen kaikkea puristaa aina hyvällä tsempillä maaliin asti, Olli Koivunen kehui.

Oikea Toto75-rivi, Turku 23.1.

Toto75-1: 9 Välähdys

Toto75-2: 10 Want To Wheels

Toto75-3: 4 Listas Tequila

Toto75-4: 1 Pöylefanten

Toto75-5: 6 Night Quard

Toto75-6: 1 Thai Profit

Toto75-7: 7 Look Complete

Seitsemän oikein -voitto-osuus 207,68 euroa. Kuusi oikein 2,69 euroa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt