Thai Profitin nousu jatkuu Kavioliigassa – ”Ei ollut paras päivä tänään”

Julkaistu:

Kavioliiga
Esa Holopaisesta leivottiin ohjastajien Suomen mestari.
Saarijärveläisen Kimmo Aholan tallin tähti Thai Profit jatkaa sarjakärjen tavoittamista lämminveristen Kavioliigassa. Lauantaina tuli toinen peräkkäinen osakilpailuvoitto.

Teivossa tulleen voiton jälkeen ruuna on startannut liigassa kolmesti ja ollut kahdesti paras. 68 pisteen kokonaissaldo riittää viidenteen tilaan sarjataulukossa.

Jo seitsemästi osallistunut ja muun muassa tuplapisteistä ajetun GP:n marraskuussa voittanut Don Williams jatkaa selvässä johdossa 128 pisteellä, vaikka on jäänyt jo talvitauolle.

Thai Profit ei ollut makeimmillaan talviradalla lauantaina ohjastaja Santtu Raitalan mukaan. Kuski sai muistutella ajokkiaan loppusuoralla ja puserosta kiriin iskenyt Target Kronos ahdisteli ihan vakavasti.

– Hevosella ei ollut paras päivä tänään, mutta silti se pystyi voittamaan ja meni hirmutuloksen.

Voittajan kilometriaika 1600 metrillä oli 12,5a. Thai Profitin ennätys on kesäkuussa Mikkelissä ravattu 10,3a.

– Aika on kovaa valuuttaa, sillä pakkanen kiristyy koko ajan. Loppu tultiin kovaa, Raitala sanoi.

T75-kierroksen kovimmassa suomenhevosten lähdössä ei jaettu sarjapisteitä. Väkivahva Morison jyräsi voittoon johtavan rinnalta.

Kartier ahdisteli selvästi tiukimmin ja keulassa juossut Koveri sai tyytyä varjelemaan kolmostilaa.

Tapio Perttunen ohjasti tuttuun tapaan Siru Juutisen valmentamaa 10-vuotiasta Morisonia, joka on noussut pysyvästi suomenhevosten huipulle viime kuukausina.

– Ajettiin johtavan rinnalla tasaista vauhtia. Tosi jännä matsi oli viimeisillä sadoilla metreillä ja tuntui jo että Kartier menee ohi, mutta lopulta kaikki kääntyi hyvin.

Perttusen mukaan hän ei uskaltanut pyytää tälläkään kertaa Morisonilta viimeisiä vauhdinrippeitä, sillä harha-askeleet olivat pinnassa lopussa.

– Yksi vaihde olisi ollut varastossa vielä, mutta loppukurvissa meinasi tulla laukka.

Harri Koivunen tuumi hiljattain tallinsa 10-vuotiaasta nestorista Juicemanista, että hevosella riittää elämiä kuin kissalla. Loukkaantumisista kärsinyt ruuna on tullut jälleen kerran takaisin. Lauantaina sitä juhlittiin T75-voittajana jo toista kertaa tämän vuoden puolella.

Olli Koivusen kuskaamaa Juicemania kunnioitettiin ja hevonen sai hölkätä keulapaikalla haluamallaan tahdilla. Tallikaveri North Lexus kiri kovaa takapareista ja täydensi kaksoisvoiton.

– Meille sopi hyvin, että matkalla ei tullut prässääjiä. Loppu oli vain tarkkailua ja voimia jäi paljon käyttämättä, ohjastaja sanoi.

Seppo Sarkolan muistoajon voitti Antti Teivaisen ohjastama Vietävän Patukka.

Kisa oli viime helmikuussa menehtyneen Sarkolan monikymmenvuotisen kilpakumppanin todellinen bravuuri. Teivainen piti epävarman suomenhevosajokkinsa askelillaan ja kärjessä maaliin saakka, vaikka polvisuojakin putosi nilkkoihin matkalla.

– Hevosessa oli tänään todella paljon virtaa ja olin vähän kyytiläisenä. Viimeisessä kurvissa ajattelin että jos tamma pysyy ravilla, kärjessä taistellaan. Vietävän Patukka on siitä hyvä hevonen, ettei se luovuta vaan tulee aina loppuun saakka, Teivainen sanoi Hemmi Florinin valmennettavasta.

Holopaiselle SM-titteli

Lauantaina ajettiin myös ohjastajien Suomen mestaruudesta. Kolmen lähdön pistekilpailussa taitavin ja onnekkain oli Esa Holopainen. Hän sinetöi tittelin voittamalla viimeisen osakilpailun Heikki Korhosen tallin Callela Lincolnilla, aivan kuten etukäteen suunnittelikin.

Holopainen luotti ajokkinsa kirivoimiin ja valjakko ehti ykköseksi, vaikka kärki näytti karanneen.

– Olin jo vähän huolestunut matkalla, että ehditäänkö kärkikamppailuun. Viimeinen kurvikin piti ottaa varman päälle laukan vaaran vuoksi, mutta kun suoralle päästiin, löytyi uusi pykälä ja ori tuli tosi kovaa maaliin.

Holopainen jää historiaan uuden kisan ensimmäisenä mestarina. 59-vuotias hollolalainen on ajanut urallaan Hippoksen tilastojen mukaan yli 48 000 lähtöä ja voittanut niistä reilut 5200.

Jukka Torvinen jäi ohjastajakisan kakkoseksi, mutta sai lohtua T75-kierroksen pankin Credit To Loven rattailla. Anne Kankaan valmennettava oli odotetun ylivoimainen kirissä.

Torvinen ajoi väkivahvan ruunan puolimatkassa johtavan rinnalle ja siitä kärkeen jo ennen loppukurvin aukeamista.

– Tosi paljon varaa jäi ja helppoa oli. Esimerkiksi korvia ei tarvinnut avata ja ruunahan on näyttänyt, että pykäisi vielä siitä. Tämä on hyvä hevonen, jolle juoksupaikalla ei ole merkitystä.

Oikea T75-rivi

T75-1: 2 Juiceman

T75-2: 7 Viisori

T75-3: 2 Vietävän Patukka

T75-4: 9 Callela Lincoln

T75-5: 2 Credit To Love

T75-6: 5 Thai Profit

T75-7: 2 Morison

Seitsemän oikein tuloksille: 11,49 euroa

Kuusi oikein: ei voitto-osuutta

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt