Iivo Niskasen tähtihevonen varaslähdöllä värittämään Kavioliigaa

Julkaistu:

kavioliiga
Julkkishevonen Cameron Evo on pötkinyt niin pontevasti harjoituksissa, että se kirmaa mukaan jo talven Kavioliiga-jahtiin.
Kylmäveristen Kavioliiga pitää siestaa tämän viikonlopun, mutta lämminveriset ovat lauantaina kilpasilla Tampereella.

Juoksun selvä suosikki on kohti pistepörssin kärkisijoja kovaa vauhtia nouseva Thai Profit. Sarjassa kahdeksantena oleva ruuna antoi kaksi viikkoa sitten ”turpaan” jopa liigajohtaja Don Williamsille, joka vetäytyi samalla talvitauolle.

Uutena kilpailijana Kavioliigan talvietappiin hyppää Tampereella maan kärkiravureihin lukeutuva Cameron Evo, jonka omistajaporukan yksi jäsen on Iivo Niskanen.

Julkkishevosen muut omistajat ovat Kari Lähdekorpi ja Arvo Ylitalo. Jethro Rostedt luopui omasta osuudestaan viime vuonna.

Lisäksi Thai Profit saa tiukan haasteen kotiradan Willow Prideltä, jonka talviloma jäi suunniteltua lyhyemmäksi.
Joensuu-ajon ja Ylivieskan Malja-ajon viime kaudella voittanut Cameron Evo vetäytyi lokakuun lopulla treenitauolle, kun siltä oli mennyt kolme kilpailua putkeen harakoille.

Cameron Evo on Teivon Kavioliigan yllätysvieras. Valmentaja Harri Koivunen kertoo, että oriin piti alun perin palata tositoimiin vasta kevätauringon alla.


– Koska Cameron Evo on tuntunut sen verran hyvältä treenissä, halusinkin kokeilla sillä talvella kilpailemista. Sillähän ei ole aikaisemmin juuri talvella ajettu, toissa keväästä lähtien hevosta treenannut Koivunen kertoo.

– Tiedän, että hevonen on juossut kerran aikaisemmin kilpaa talvella hokkikengillä. Se voitti tuon startin edellisen valmentajansa aikana, joten talviratojenkin pitäisi sen perusteella sopia oriille.

Vaikka Cameron Evo on Koivusen mukaan esiintynyt edukseen harjoituksissa, se ei tarkoita sitä, että hevonen olisi huippuvireessä Teivossa. Valmentaja ei odota siltä voittoa heti ensimmäisellä kerralla.

– Pelkään, että oriilla on liian vähän kovaa ajoa takana. Sillä on ajettu kerran hiitissä 1.22-vauhtia, ja se tulee kyllä aika lailla perustreenistä kilpailuun.

– Jos Cameron Evo olisi vaikka korotetulla rahasijalla, olisin oikein tyytyväinen ensimmäisellä kerralla. Voitto tulisi yllätyksenä, Koivunen myöntää.

Kun Cameron Evo saa paikkansa kunnolla auki Teivossa, seuraavalla kerralla sillä ja treenarilla voi olla jo eri ääni kellossa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt