Sarjakärki sai tunnustaa väriä Kavioliigassa – Thai Profit kirmasi karkuun

Julkaistu:

Kavioliiga
Keulapaikka oli jälleen kerran valttia Vermossa.
Don Williamsin komea kuuden voiton putki katkesi Kavioliigan osakilpailussa lauantain T75-raveissa. Talven supermenestyjä ja teki taas vahvan suorituksen toiselta radalta ilman vetoapua, mutta keulassa juossut Thai Profit ei ollut ohitettavissa.

Kimmo Aholan valmentama Thai Profit voitti perinteisen Talvimalja-lähdön Vermossa kilometriajalla 13,1a/2120 metriä ja tienasi voitosta 10 000 euroa.

Kesken ravien alkanut lumisade ei sotkenut treenarin pasmoja.

– Ei se huolettanut, eikä tehty mitään muutoksia hevoselle startin alla. Kahden viikon päästä Tampereella jatketaan ja sen pidemmälle ei ole tehty suunnitelmia, Ahola kertoi.

Pitkästä aikaa jenkkikärryillä varustettu Thai Profit otti kovilta vastustajiltaan luulot pois heti kiihdytyksessä. Kärkipaikka lohkesi ennakko-odotuksia helpommin Target Kronoksen ulkopuolelta.

– Kiihdytys oli tiukka ja tulinen, mutta hevonen sai heti ensimmäisillä askeleilla hyvän rytmin päälle ja otti jo ensimmäisillä kymmenillä metreillä etua sisäpuolen kavereihin. Kun kiihdytys ei venynyt pitkäksi ja hevonen rauhoittui hyvin, olin tosi luottavainen, ohjastaja Santtu Raitala sanoi.

Jo loppukaarteessa alkoi näyttää, että Thai Profit karkaa Don Williamsin kynsistä. Muistakaan vastustajista ei ollut nousemaan edes tuntumaan.

Valmentaja Ahola myös omistaa Thai Profitin, joten hän saa rakentaa hevostaan kaikessa rauhassa kohti kevään ja kesän kovimpia lähtöjä. Kauden päätähtäin on päästä yrittämään uudelleen Finlandia-ajossa, jossa ruuna ylsi viime vuonna viidenneksi. Finlandia on kilpailukalenterissa toukokuun toisena viikonloppuna.

Kavioliigassa Thai Profit oli ennen lauantain lähtöä vasta sijalla 15. Osakilpailuvoitto nosti osakkeita seitsemällä pykälällä. Don Williams jatkaa kilpailusarjan johdossa.


Kovan luokan lämminverisiä nähtiin myös enintään 110 000 euroa tienanneiden sarjassa. Tämäkin kisa ratkesi juoksuasemiin. 10-vuotias veteraani Juiceman sai täydellisen imujuoksun kovaa vetäneen Luxorious Lordin peesissä ja kirmasi ratkaisuhetkillä omille teilleen.

Kovaa kirinyt North Lexus varmisti Harri Koivusen valmennettavien kaksoisvoiton.

– Maailman hienoin hevonen, joka on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Aina se kuitenkin tulee uudestaan, elämiä on kuin kissalla. Juiceman pärjäilee jatkossakin, jos terveyttä riittää, Koivunen uskoi.

Enintään 66 000 euroa tienanneiden lämminveristen sarjasta odotettiin Look Completen keulasooloa. Hevonen ei kuitenkaan ollut terävimmillään kiihdytyksessä ja menetti kärkipaikan pahimmalle uhkaajalleen Dickson Shadow’lle. Sen jälkeen Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava ei ollut enää lyötävissä.

– Iso, hyväravinen hevonen. Uskon että se pystyy pärjäämään jatkossakin, ohjastaja Ari Moilanen arvioi.

Enintään 55 000 euroa ansainneiden suomenhevosten ryhmäajossa Pöylefanten palasi voittokantaan kolmen hudin jälkeen. Antti Teivainen ajoi norjalaisruunan kärkeen kiivaan 22-vauhtisen kiihdytyksen päätteeksi. Lopussa uhkaajat pysyivät niukasti mutta varmasti kurissa.

– Heti alussa ei voinut päästää ohjia löysille laukan pelossa. Homma helpottui aika paljon, kun päästiin keulaan, Teivainen kertasi ratkaisuhetkiä.

Teivainen uskoi, että Rami Syrjän valmentama 9-vuotias Pöylefanten kehittyy vielä kovien kilpailujen ansiosta.

Kärkipaikalta T75-voittoihin ylsivät lauantaina myös Astrum ja Arkenttiina.

Brisendan voitto tuli näyttävällä kirillä.

Oikea T75-rivi

T75-1: 5 Dickson Shadow

T75-2: 7 Pöylefanten

T75-3: 2 Astrum

T75-4: 9 Juiceman

T75-5: 2 Brisenda

T75-6: 4 Thai Profit

T75-7: 2 Arkenttiina

Seitsemän oikein tuloksille: 305,48 euroa

Kuusi oikein: 5,82 e

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt