Grainfield Aidenille ansaittu voitto Kavioliigassa – ”Lähti kuin nappi paidasta”

Julkaistu:

Toto75
Pyörylän Paroni jatkoi voittokulkuaan kylmäveristen Kavioliigassa. Lämminveristen liigassa oli Grainfield Aidenin vuoro häikäistä.
Talvikauden Kavioliiga-etappi alkoi lauantaina vauhdikkaasti Seinäjoen raveissa.

Toissa viikonloppuna ravattujen GP-lähtöjen voittajista oli kilpailemassa kylmäveristen ykkönen Pyörylän Paroni, mutta lämminveristen GP-sankari Don Williams huilasi kotitallissaan.

Lämminveristen isokavio lauantaina oli Hannu Korven ajama ja valmentama Grainfield Aiden.

Valjakko oli jäänyt vahvoista esityksistään huolimatta ilman voittoja viime kuukausina, mutta tällä kertaa se ei jättänyt Kavioliigan parhaasta epäselvyyttä.

Korpi kierrätti takarivistä startanneen ruunansa puolimatkassa keulassa juosseen suosikin Justice Ås:n rinnalle, mistä vahva menijä porskutti maalisuoralla väsymättä selvään voittoon.

Pussissa maaliin asti pysynyt Thai Profit mahtui kurottamaan kakkoseksi, ja voittajan perässä matkannut Farzad Boko onnistui myös kurottamaan kalkkiviivoilla ohi odotettua ponnettomamman Justice Ås:n.


Korvella oli suuret odotukset Seinäjoen kilpailusta.

– Grainfield Aiden oli tosi hyvä viimeksi Jyväskylässä. Siellä meillä oli iso karikko edessä, mutta ruuna kiri 800 metriä alta kymppiä, Korpi sanoi.

Ohjastajan taktiikka oli selkeä.

– Olin päättänyt ajaa johtohevosen rinnalle. Toiset avasivat vain peijakkaan lujaa, ja jäimme alussa aika kauas kärjestä.

– Kun vedin ruunalta loppumatkalla silmälaput, se lähti kuin nappi paidasta.

Pirkkalalainen Korpi pärjäsi hevosensa kanssa viime talvena mainiosti Ruotsissa, ja hänellä on samat suunnitelmat tulevallekin talvelle.

– Grainfield Aidenia on säästelty talveen. Kohta voisi taas vaihtaa asuinpaikan sinikeltaiseksi ja lähteä kiusaamaan Ruotsin kultadivisioonahevosia pariksi kuukaudeksi. Niiden jälkeen voisi sitten palata entisiin hommiin, palomiehen ammattinsa sijaan ravihevosiin tänä vuonna täysillä panostanut Korpi suunnitteli.

Lahtelaisen Leo Mönttisen tallin Pyörylän Paroni ei ollut lyötävissä lakeuksillakaan. Ruuna oli ravannut edelliset voittonsa tarkoilla selkäreissuilla, mutta paljasti lauantaina tulevansa nykykunnossaan yhtä lailla myös keulajuoksuilla.

Lähtöauton perästä tulisesti piikkipaikalle kirmannut Pyörylän Paroni veti tasaisen reipasta kyytiä Rokin Maxi rinnallaan ja näytti koko ajan erittäin virkeältä.


Kun Rokin Maxi laukkasi viimeisen takasuoran lopulla, uudet haastajat pyrkivät kärkihevosen kimppuun. Iikka Nurmosen ajokki ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi helpon näköiseen voittoon.

Suosikki Välähdys vapautui hänniltä pussista 500 metriä ennen maalia, ja sen terävä loppuspurtti kantoi viime metreillä kakkossijalle ohi Joriinin.

– Pyörylän Paroni lähti tosi kovaa liikkeelle. Koska se oli niin hyvän oloinen ja rauhallinen, sillä ajettiin tänään keulasta. Ruuna tuntui melkein paremmalta keulasta kuin selästä, joten sillä uskaltaa ajaa sieltä jatkossakin, Nurmonen lupaili.

Toto75-voittoihin Seinäjoella ravasivat Kavioliiga- ja Kasvattajakruunu-voittajien lisäksi kärjessä alusta loppuun juossut Nashville Nancy, joka on kehittynyt pitkin harppauksin syksyllä, samalla taktiikalla liikkeellä ollut Marschall Match sekä toiselta radalta ilman vetoapua kolmen hevosen tiukan taiston edukseen kääntänyt Kruunun Prinssi.

Oikea Toto75-rivi, Seinäjoki 28.11.

Toto75-1: 1 Nashville Nancy

Toto75-2: 2 An-Dorra

Toto75-3: 3 Marschall Match

Toto75-4: 6 Pyörylän Paroni

Toto75-5: 5 Kruunun Prinssi

Toto75-6: 5 Consalvo

Toto75-7: 10 Grainfield Aiden

Seitsemän oikein -voitto-osuus 1220,05 euroa. Kuusi oikein 9,49 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt