Pohjoismaiden mestari päättää kautensa Kavioliigassa – ”Kiitettävän puolelle menee”

Julkaistu:

Kavioliiga
Joriini aloittaa pian valmistautumisen ensi kauteen, joka huipentuu kotiradan Seinäjoen Kuninkuusraveihin.
Hannu Hietasen ohjastaman ja valmentaman Joriinin kausi päättyy Kavioliigan osakilpailussa lauantaina. Sesonki on ollut hevoselle menestys ja huipentui Pohjoismaiden mestaruuteen lokakuussa. Toinen suurkilpailuvoitto tuli Kirppu-ajosta syyskuussa.

Tämä vuosi on ollut 11-vuotiaan orin uran rahakkain yli 80 000 euron ansioilla. Härmässä kesäkuussa se korjaili ennätyksensä uudelle sekuntiluvulle (20,8a).

– Kausi on ollut kokonaisuutena tasaisen hyvä. Kyllä se kiitettävän puolelle menee, Hietanen arvioi.

Lauantain jälkeen ori saa vetää hetken henkeä. Sitten valmentaja ja hevonen aloittavat peruskuntokauden.

Hietanen toivoo runsaslumista talvea. Silloin Joriini voisi saada rekitreenikuurin. Hangessa koipia nostellessa hevosen jalat eivät rasitu samalla lailla kuin esimerkiksi radalla ajettaessa ja kylmähoito tulee automaattisesti kaupan päälle.

– Viime talvena ne hommat jäivät tosi lyhyelle ajalle, kun oli vähäluminen talvi. Jouduttiin ajamaan aika paljon laakealla ja radalla. Toivottavasti nyt päästään enemmän metsäteille, jospa hevonen vaikka sieltä löytäisi vielä vähän lisää kyytiä ensi kaudelle.

”Ensimmäistä kertaa koko vuonna huono”

PM-triumfin jälkeisistä kilpailuista Joriini on saalistanut sijat kaksi ja kahdeksan. Molemmat kisat sujuivat odotuksiin nähden alakanttiin.

– Porissa Joriini jäi pikkuisen odottelemaan jäätyään yksin, mutta viime Vermon-juoksusta voi sanoa, että hevonen oli ensimmäistä kertaa koko vuonna huono.

Hietanen käytti suojattinsa viime kisan jälkeen eläinlääkärissä, mutta esimerkiksi verikokeiden tuloksista ei löytynyt selitystä tavallista vaisumpaan suoritukseen.

– Mysteeriksi se taitaa jäädä. Hevonen oli hyvän tuntuinen ennen lähtöä ja on ollut normaalin tuntuinen sen jälkeenkin. Kausi on ollut pitkä, joten kyllä yhden huonon startin voi antaa anteeksi. Ehkä hevosella ei vain ollut paras päivänsä.

Hietasen mukaan vielä lämmittelyajossa Joriini oli oma hyvä itsensä. Kisan alla esittelyssä ravi ei ollut enää priimaa ja askellus sakkasi aika ajoin myös varsinaisessa kilpailussa.

– Hevonen tuntui paremmalta lämmityksessä kumisaapasmaiset duplokengät alla kuin varsinaisessa startissa ilman etukenkiä ja takakengät jalassa. Joten en usko että oria haittaa, vaikka nyt on oltava kengät kaikissa jaloissa.

Lauantaina Joriini kilpailee kotiradallaan Seinäjoella Kavioliigan osakilpailussa. Se starttaa yllättäjän roolissa.

– Varmaankin olisi päätetty kausi jo viime kisan jälkeen, jos tämä lähtö ei olisi ollut ihan vieressä. En kuitenkaan ole menettänyt vielä uskoani hevoseen vaan luotan siihen edelleen. Tällä kertaa ei ajeta johtavan rinnalle matkalla kuten viimeksi, toivotaan että muut pitävät vauhtia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt