Välähdys väsyi Kavioliigassa viimeksi – valmentaja näki suorituksessa paljon hyvää

Julkaistu:

Huippunopea ori on nousussa lauantain Grand Prix’n kynnyksellä.
Välähdys on kuulunut suomenhevosten terävimpään kärkeen vuosia, mutta tämän syksyn suurkilpailut se joutui jättämään väliin liukastumisesta johtuneen jalkavamman vuoksi.

Ori palasi radoille 2,5 kuukauden kilpailutauon jälkeen toissa lauantaina Kouvolassa. Kun pahin vastustaja Vixus laukkasi ulos ja Välähdys sai vetää joukkoa sopuisasti, moni odotti sen karkaavan vastustajilta kevyesti.

Välähdys johti maalisuoran puoliväliin, mutta sitten askel alkoi painaa. Neljä vastustajaa vyöryi ohi suuryllättäjä Tuvikerin johdolla.

Ohjastaja-valmentaja Ville Korjus ei ollut suojattinsa suoritukseen pettynyt. Korjus arvelee kisan tulleen hevoselle hieman liian aikaisin eteen tauon jälkeen. Kouvolan-lähtö oli kuitenkin käytännössä pakko ajaa, koska Kavioliigan kauden pistesaldo oli nolla ja ilman pinnoja tämän lauantain GP-lähtöön ei olisi ollut asiaa.

– Minulle jäi Välähdyksen Kouvolan-startista tosi hyvä mieli. Ongelmana on koko ajan ollut, ettei hevonen ole meinannut päästä ravilla matkaan. Nyt ori oli rauhallinen ja lähti varmasti ravia. Kouvolan lähtöauto kiihdytti juuri kuten lähtöauton pitääkin, tasaisesti eikä nykäisemällä. Hevonen oli syksymmällä lähes kuukauden päivät täyshuilissa, ja se näkyi siten että lopussa tuli väsy.

Viidennen sijan tuomat 10 sarjapistettä riittivät nostamaan hevosen yleisöäänestykseen, missä Välähdys vei voiton Rokin Maxia sekä Hetviinaa vastaan ja sai viimeisen paikan rahakkaaseen Grand Prix'hin.

Korjus uskoo, että Välähdys on lauantaina Vermossa parempi kuin viimeksi tauolta. Huippukunto ei silti ole ehkä vieläkään käsillä. Se voi löytyä vasta alkutalven kilpailuissa.

– Uskon että hevonen parantaa saatuaan startin ja on jo aika hyvä, mutta tuskin vieläkään ihan parhaimmillaan.

Arpa heitti Välähdyksen lauantaiksi takariviin lähtöradalle yhdeksän. Lähtöpaikassa on hyvää etenkin se, että nyt hevonen ei joudu keräämään maitohappoja kiihdyttämällä rajusti.

Edestä starttaavat tuulennopeat Vixus ja Pyörylän Paroni.

– En ole vielä päättänyt, kummanko takaa lähden. Laukkariski on mielestäni takarivistä minimaalinen, Korjus arvioi.

Kavioliigan kauden ensimmäisen GP:n voittaja kuittaa 20 000 euron ykkösrahat ja kilpailusarjan tuplapisteet. Sama potti on jaossa lämminverisille Vermossa lauantaina.

Toisen etapin GP:t ravataan 27. helmikuuta. Kausi päättyy kolmannen etapin huipentavaan GP-lähtöön 15. toukokuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt