Pyörylän Paroni ja Lexus Dream voittajina kohti Kavioliigan GP:tä

Julkaistu:

Kavioliiga
Kauden ensimmäiset Grand Prix’t ravataan viikon päästä Vermossa 20 000 euron ykköspalkinnolla.
Pyörylän Paronin voitto on roikkunut ilmassa pitkin syksyä. Usein pussiin jääneen hevosen tuuri kääntyi Kavioliigan osakilpailussa Lahden Jokimaalla lauantaina. Ruuna sai kiritilaa kuin taivaan lahjana ja kurotti tasaisesta rintamasta ensimmäisenä maaliin.

Kärjen takana matkanneen Pyörylän Paronin kiripaikka aukesi, kun johtanut Josveis laukkasi maalisuoralle käännyttäessä. Voittoa helpotti sekin, että vahvasti jyrännyt ja pitkän voittajalta näyttänyt Morison laukkasi rintamasta kalkkiviivoilla.

Iikka Nurmosen ohjastama Pyörylän Paroni jaksoi spurtata maalisuoran reippaasti, vaikka oli tuhlannut voimia jo alkumatkan aikana.

Lauantain voitosta maksettiin 5000 euron ykköspalkinto. Viikon päästä Vermossa ajettavassa kauden ensimmäisessä Kavioliigan Grand Prix'ssa on tarjolla neljä kertaa muhkeampi potti ja kilpailusarjan tuplapisteet.

– Toivottavasti saadaan hyvä lähtöpaikka Grand Prix’hin. Siellä ajettava 2100 metriä on Paronille parempi matka kuin tämän päivän 2600 metriä, valmentaja Leo Mönttinen sanoi.

Lämminveristen lauantain osakilpailun voitti suuri ennakkosuosikki Lexus Dream. Se menetti kiihdytyksessä kärkipaikan Workout Wonderille, mutta haki paikan pian ja piti aseman maaliin saakka. Mas Champ kiri tulisesti lähituntumaan 09-vauhtisessa lopetuksessa.

– Annoin kärkipaikan sovinnolla alussa. Lopussa lisättiin tahtia sen mukaan mitä tarvitsi. Mas Champ haastoi tosi hienosti ja sitä pitää kyllä seurata jatkossakin, ohjastaja Ari Moilanen kehui myös vastustajaa.

Markku Niemisen tallin Lexus Dream tienasi osakilpailuvoitosta Pyörylän Paronin tavoin 25 kavioliigapistettä ja 5000 euroa.

Kavioliigan GP-lähtöihin pääsee suoraan yhdeksän eniten pisteitä kerännyttä viivalle ilmoitettavaa hevosta. Kymmenensistä paikoista järjestetään yleisöäänestys IS Raveissa. Äänestys aukeaa sunnuntaina aamupäivän aikana ja päättyy maanantaina kello 9.

[video]
[/video][video]
[/video]

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt