Kavioliigassa jysähti superpommi – ”Lähdimme kokeilemaan, kuinka paljon jäämme muille”

Julkaistu:

toto75
Kymenlaakson voimapesä Tuviker teki räiskyvän debyytin huippujen joukossa. Lämminveristen Kavioliigassa juhli puolestaan Thai Explosive.
Kolmevuotiaiden varsakilpailun Kymenlaakso-ajon lisäksi Kouvolassa ravattiin lauantaina molempien rotujen Kavioliigaa.

Kylmäveristen liigalähdössä, Lasse Heikarin muistoajossa, seurattiin erityisellä mielenkiinnolla kotiareenan kirkkaimman tähden Välähdyksen paluuta tositoimiin penkin alle menneen kauden lopulla.

Vain seitsemän kertaa kilpailemaan tänä vuonna päässyt kotkalaisori oli joutunut olemaan viime kuukaudet paussilla jalkavamman takia.

Välähdys ei ollut heti pontevimmillaan, vaan taipui maalisuoralla kärkipaikalta viidenneksi.

Juoksussa saatiin todellinen totopommi, kun Välähdyksen lisäksi myös suosikki Vixus epäonnistui hylkäykseen johtaneen lähtölaukan takia.

Voittoon jyräsi haminalainen Tuviker, joka kilpaili myös kotiradallaan. Shokkivoittajan kerroin oli huima 138.

Tiia Paavolan valmentaman oritta ajoi vakiokuski Marko Heikari, joka ei kumartanut kuvia. Heikari kierrätti Tuvikerin jo alkumatkalla Välähdyksen rinnalle.

– Tuviker tekee hyviä juoksuja kuolemanpaikalta. Ajattelin siksi ajaa sinne katsomaan, mihin asti hevonen riittää, Heikari perusteli rohkeaa taktiikkaansa.

Ja pitkälle riitti.

Kun Välähdys taipui, useampi hevonen yritti haastaa vielä Tuvikeria, mutta niillä ei ollut mitään asiaa tämän ohitse. Vaellus kierteli kaukaa takaa toiseksi ohi voittajan perässä taivaltaneen Koskelan Akselin.

– Nyt on aivan mahtava fiilis. Hevonen näytti puheeni oikeiksi, kun joskus sanoin sen nousevan avoimien sarjojen hevoseksi.

– Tuvikerille tuli kevään koronatauon jälkeen kovasti vauhtia lisää, ja myös valmennuksessa on tehty oikeita asioita. Hyvä jakso sillä on ollut aina, Heikari kehui.

Treenari kertoi, ettei Tuvikerille ole tehty tänä vuonna ihmeitä.

– Sitä on treenattu koko ajan ihan normaalisti. Ori on varmaan vain kasvanut isojen poikien sarjaan. Koska meiltä ei ollut pitkä matka, lähdimme tänään kokeilemaan, kuinka paljon jäämme muille, Paavola heitti hymyssä suin.

– Tuviker on tosi kiva oripoika, jota lapsetkin pystyvät käsittelemään kotona, onnellinen valmentaja huomautti.

Lähdön ykköspalkinto oli 7 000 euroa.

Lämminveriset jahtasivat Kavioliigapisteitä Kouvola-ajossa, jonka voittaja palkittiin 3 000 euroa kylmäverisiä suuremmalla potilla. Siinä kolmossarjalaiset hevoset pääsivät starttaamaan 20 metrin etumatkalta ykköstason huippuihin nähden.

Voiton vei Antti Ojanperän menestystallia entisestään vahvistamaan kesän jälkeen Norjasta tullut Thai Explosive, jota takamatkan konkarit onnistuneet saamaan kiinni hyvistä kireistään huolimatta.


Com Milton ja T. Rex spurttasivat muille totosijoille. Voittajan kanssa tasavertaiseksi suosikiksi pelattu Don Williams jäi hitaan starttinsa takia niin kauas kärjestä, ettei sillä ollut mitään saumoja ehtiä lopussa kärkikahinoihin.

– Vaikka meillä oli 20 metrin etumatka, on kova meriitti voittaa näin hyviä hevosia tällaisessa nimilähdössä, Thai Explosiven ohjastaja Santtu Raitala sanoi.

Valmentaja Ojanperä on ollut mielissään Kouvola-ajon sankarin otteista uusissa maisemissa. Usean osakkaan kimpparuuna on saavuttanut Suomen kolmessa startissaan kaksi voittoa ja yhden kakkosijan.

– Olin ennen ostamista katsonut, että Thai Explosive lähtee hyvin ja on komea hevonen. Se on vastannut niitä odotuksia, joita siltä on toivottu. On mahtavaa, että ruuna pystyy voittamaan tällaisia lähtöjä, Ojanperä iloitsi.

Olavi Nisonen luovutti valmentamansa ja osaomistamansa Pauhiksen ohjakset ensimmäisen kerran vieraalle ohjastajalle, ja se osoittautui nerokkaaksi ratkaisuksi.

10-vuotias ori otti huippukuski Antti Teivaisen käsissä heti ensi metreillä aivan eri lailla vauhtia kuin tutulla treenarillaan ja nappasi heittämällä johtopaikan lähtöauton takaa.

Valjakko ei antanut lopussakaan muille mitään mahdollisuuksia. Pauhis pötki sitä mukaan karkuun, kun vastustajat yrittivät sitä lähestyä. Koveri kamppaili voittajan kupeelta kakkoseksi.

Kovissa lähdöissä kovuutta saanut Effronte Photo oli sopivassa sakissa isona suosikkina omaa luokkaansa piikkipaikalta.

Kakkossuosikki Einstein Sisu yritti haastaa matkalla tiukasti Pekka Ruuthin suojattia ulkopuolelta, mutta väsytti vain itsensä. Effronte Photo kirmasi maalisuoralla kevyesti kaikilta karkuun.

Voittajan kannoilla juossut Rambo Rivner sinnitteli kaukana takana pääjoukon parhaaksi.

Suomenhevosten kolmossarjassa kotiradan hevoset kävivät tiukan kaksinkamppailun. Voitto meni Pertti Niverin tallin Hulluduunarille, joka tavoitti maalin tuntumassa kuolemanpaikalta sitkeän juoksun tehneen suursuosikin Tuuskasen.

Eini Markkasen valmentaman Memphis Minnien yllätysvoitto keulapaikalta sinetöi sen, ettei T75-pelissä löytynyt vaikealla kierroksella yhtään täysosumaa.

Oikea Toto75-rivi, Kouvola 31.10.

Toto75-1: 13 Hulluduunari

Toto75-2: 3 Effronte Photo

Toto75-3: 5 Tuviker

Toto75-4: 4 Pauhis

Toto75-5: 6 Consalvo

Toto75-6: 2 Memphis Minnie

Toto75-7: 1 Thai Explosive

Seitsemän oikein tuloksia ei löytynyt. Kuusi oikein -voitto-osuus 230,89 ja viisi oikein 11,17 euroa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt