Välähdys palaa toipilaslomalta Kavioliiga-jahtiin – ”Mönkään on kausi mennyt”

Julkaistu:

Ravit
Ville Korjuksen ja Välähdyksen jalat kestävät taas kilvanajon.
Huippuori Välähdyksen kausi on sujunut hyvin mollivoittoisesti. Hevonen on päässyt eri syiden takia kilpailemaan vain seitsemän kertaa.

Nyt tilanne näyttää kuitenkin taas paremmalta - niin hevosella kuin sen valmentaja Ville Korjuksellakin.

Molempien sairauslomat ovat ohi, ja kotkalaiskaksikko nähdään tositoimissa ensi lauantaina kotiradallaan Kouvolassa ravattavassa Lasse Heikarin Muistoajossa.

Välähdyksen syyskausi näytti jo pääsevän käyntiin loppukesällä. Lappeenrannan voittostartin jälkeen tullut jalkavamma muutti kuitenkin äkkiä suunnitelmat.

– Ori oli aika hyvällä mallilla siihen aikaan, mutta kävi sitten vähän riehumaan, kun innostui kahdesta orivarsastaan ja liukastui laitumella. Sen jänispatin kohdalle oikeaan takajalkaan tuli pinnallinen pehmytkudosvaurio, Korjus kertoo.

– Kaksi henkilöä on hoitanut Välähdyksen jalkaa, joka on nyt parantunut. Kolmen viikon treenipaussi hevoselle kuitenkin tuli. Haaveri sattui harmittavaan aikaan, koska tähtäimessämme olivat Tähtisprintteri, Erkon Pokaali ja Pohjoismaiden mestaruus, jotka kaikki jäivät väliin.

Myöskään valmentaja ei ole pysynyt terveen kirjoissa. Hän humautti kirveellä omaan jalkaansa.

– Isäukko aina sanoi, että pidä jalat levällään, kun lyöt kirveellä puita. 55 vuotta näköjään sen ohjeen muistin ennen kuin vahinko sattui. Siinä olimme samaan aikaan jalkapuolia mies sekä hevonen, Korjus sanoo ja naurahtaa päälle.


Koska Korjuksenkin koipi on parantunut, hän pääsee itse ajamaan suojattiaan lauantain kisassa, joka on myös Kavioliigan osalähtö. Kuski on varovaisen toiveikas.

– Välähdys ei ole vielä parhaimmillaan, mutta ihan asialliselta se on tuntunut. Sen pitäisi vähän pärjätä, jotta saisi riittävästi pisteitä Kavioliigan GP-lähtöä varten. Se ajetaan pari viikkoa myöhemmin Vermossa.

Korjus kertoo, ettei hän suunnittele 11-vuotiaalle hevoselleen sen pidempiä talvitaukoja.

– Välähdyksen ikäiset hevoset eivät enää kehity taukojen aikana, vaan pikemminkin päinvastoin. Ori juoksee näillä näkymin kilpaa talvellakin, mutta se tuli kyllä viime talvena nähtyä, etteivät kovat jäiset radat sovi sille.

– Ihan mönkään tämä kausi on hevoselta kieltämättä mennyt, mutta toivottavasti ei tule enempää takapakkeja.

Välähdys starttaa Kouvolan Kavioliiga-lähdössä ykkösradalta. Kilpailun ennakkosuosikki on hurjaan syysvireeseen äitynyt Vixus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt