Vixus löi ravikuninkaan huipputaistossa – ”Odotan tosi paljon ensi kaudelta”

Julkaistu:

kavioliiga
Kavioliigan osakilpailut huipentuivat tasaisiin kiritaistoihin, joissa juhlivat Vixus ja Tellmeastory.
Teivon lauantain huippuravien kavalkadiin kuului varsojen Kriteriumien lisäksi vanhempien ravureiden Tammer-ajo ja Erilo-juoksu, jotka olivat myös Kavioliigan osalähtöjä.

Kylmäverihuippujen Erilo-juoksussa nähtiin kolmen hurjimuksen tasainen kamppailu, joka ratkesi vasta kalkkiviivoilla.

Parhaiten kurotti Jorma Kontion kannustama Vixus.

Rutkasi lisänmetrejä alkumatkalla ulkoradoilla saanut Evartti runttasi sisukkaasti perille, mutta ravikuninkaan oli tällä kertaa tyytyminen kakkossijaan.

Tahtipuikkoa keulapaikalla heilutellut Välkyn Tuisku leikkasi maalilinjan edellisten kanssa samassa rintamassa nousuvirettä uhkuen.

Vixuksen voittotulos lyhyen matkan ryhmäajossa oli 21,9a.

– Vixus oli suorittanut hyvin koko kesän. Nyt tehtävämme oli erilainen takarivin lähtöpaikalta, sillä oriilla on ajettu monesti keulasta. Kaikki kärkihevoset olivat hyviä, ja tänään oli meidän vuoromme voittaa, Kontio sanoi.

Katja Melkon tallin Vixus oli tämän kesän kuninkuuskilpailussa jo kolmas, vaikka se on vasta 7-vuotias. Kontio painotti odottavansa jatkoa erityisellä mielenkiinnolla.

– Odotan Vixukselta tosi paljon ensi kaudella. Tämä on ollut sille vasta sisäänajovuosi huippulähtöihin, mutta silti se on pärjännyt jo näin hyvin.

Lämminveristen Tammer-ajo huipentui myös jännittävään ja tasaiseen kirikamppailuun. Siinä pisimmän korren veti kevään jälkeen Ranskasta Suomeen tullut Tellmeastory.

Mikko Kauhasen valmentamaa ruunaa ohjasti Tuomas Pakkanen.

Pakkasen ajokki sai oivan reissun johtaneen Callela Ikaroksen rinnalle kiertäneen Zeus Kempin takana, mistä se rutisti voittoon ennen hänniltä pontevasti vierelleen kirinyttä Grainfield Aidenia.


– Satsasin kiihdytykseen takamatkalta, minkä jälkeen juoksumme menikin oikein hyvin, kun saimme Zeus Kempistä vetoapua loppuun asti. Grainfield Aiden tsemppasi hyvin vastaan, ja tiukkaa oli lopussa, Pakkanen kuvaili.

Ohjastaja uskoi, että Kauhasen suojatille on vielä kosolti menestystä luvassa. Se oli voittanut kaksi edellistä juoksuaan Kajaanin pikkuraveissa, mutta löi nyt Suomessa myös tosi kovia menijöitä.

– Tellmeastory ei ole vielä juossut monta lähtöä Suomessa, ja hyväluokkainen hevonen varmasti parantaa vielä kovasti kilpailujen myötä, Pakkanen oletti.

Oikea Toto75-rivi, Tampere 3.10.

Toto75-1: 10 Hymynkare

Toto75-2: 2 BWT Caesar

Toto75-3: 3 Ricocone

Toto75-4: 9 Ville Kalle

Toto75-5: 11 Tellmeastory

Toto75-6: 10 Vixus

Toto75-7: 7 Sahara Jaeburn

Seisemän oikein -voitto-osuus 45069,55 euroa. Kuusi oikein 343,96 ja viisi oikein 28,53 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt