Ravikuningas Evartin kausi jatkuu lokakuussa – lähettää alamaisilleen hien tuoksuisia terveisiä treenilenkiltä

Julkaistu:

ravit
Köhästä toipunut Evartti kilpailee tällä kaudella vielä Erilo-juoksussa ja PM:ssä. Lauantaina se kannustaa myös hujoppia tallikaveriaan Kriteriumissa.
Lievän yskähtelyn takia toissa viikonloppuna Porista pois jääneen Evartin kilpailukauden jatkuminen oli osittain vaakalaudalla.

Ravikuninkaasta ei kuitenkaan löytynyt tarkemmissa tutkimuksissa isompaa vikaa, joten se on jo tositoimissa ensi lauantaina Teivon Erilo-juoksussa.

– Evartilla ei ollut mitään sellaista, etteikö sillä olisi kaikki kunnossa. Ehkä poisjäänti Porista oli hätävarjelun liioittelua, mutta sinä päivänä tuntui siltä, ettei sillä ollut järkevintä kilpailla. Normaalisti se ei köhähtele, valmentaja Antti Ojanperä sanoo.

– Tauteja tahtoo olla liikkeellä aina tähän vuodenaikaan, ja hevosten kanssa saa olla valppaana.

Ojanperä kertoo, ettei hänen tallinsa ole välttynyt kokonaan syysviruksilta.

– Vanhemmasta kaartista Josveisin veriarvot ovat heitelleet, mutta flunssaa on ollut lähinnä nuoremmissa hevosissamme. Koska talliimme on tullut viime aikoina aika paljon uusia hevosia, riski taudeille on ollut olemassa.

Tallipäällikkö epäilee, että Evartti kilpailee korkeintaan kaksi kertaa ennen ansaittua talvitaukoa.

– Ilmoitin oriin ensi lauantaiksi Teivoon. Sen jälkeen on suunnitelmissa osallistua sillä seuraavana lauantaina Turussa Pohjoismaiden Mestaruuteen.

– PM-lähtö tuntuu pitkän kauden jälkeen ehkä jo vähän ylimääräiseltä. Koska Evartti on pystynyt olemaan kuitenkin niin pitkään huippukunnossa, ajetaan sillä vielä sekin kisa, jos se on vain hyvä Teivossa. On vaikea uskoa, että hevosen kausi jatkuisi PM:ää pidemmälle, Ojanperä vakuuttaa.

Erilo-juoksu ja PM ovat myös Kavioliigan osalähtöjä.


Ainakaan harjoitusten perusteella ei ole syytä epäillä, etteikö ravikuningas olisi iskussa Erilo-juoksussa. Valmentajalla on tästä uunituore näyttö.

– Ajan juuri Evartilla, ja se tuntuu kyllä hyvältä, kärryiltä puhelimeen vastannut Ojanperä sanoo.

Entä minkälaisia terveisiä itse ravikuninkaan suusta lähtee alamaisille?

– En minä sitä sen tarkemmin osaa sanoa. Tai no ainakin hientuoksuisia terveisiä, valmentaja tulkitsee.

Kuolemanporteilta suomenhevosten valtiaaksi ponnistaneen Evartin satumainen kausi on tuonut monta suurkilpailuvoittoa ja 210 000 euroa palkintoja.
Ojanperällä on lauantaina Teivossa syksyn mielenkiintoisin ravipäivä. Evartin startin lisäksi tallin varsatähti Huisi Hemmo tavoittelee 4-vuotisikäluokan kruunua suomenhevosten Kriteriumissa.

Legendaarisessa varsakilpailuissa on nokalla peräti 57 000 euron pääpalkinto. Erilo-juoksun sankari kuittaa 10 000 euroa.

Tehtävien mukaan hienosti venynyt Huisi Hemmo voitti Kriteriumin karsintalähtönsä väljällä tyylillä ja starttaa finaalissa yhtenä suosikeista.

– On jännä nähdä, kuinka oriin käy lauantaina. Sillä voi olla sauma vaikka voittaa. Mukana on monta hyvää 4-vuotiasta, ja meillä on yksi niistä, Ojanperä olettaa.

– Kriteriumin voitto talliltamme vielä puuttuu, ja sen saavuttaminen olisi kyllä makea juttu. Nuorten hevosten kilpailuja ja edistymistä on aina niin mielenkiintoista seurata.

Kookas Huisi Hemmo on osoittautunut hyvin suoritusvarmaksi ja kehityskykyiseksi suomenhevoseksi.

Kuudesti tänä vuonna kilpaillut pitkäkoipi on voittanut neljä lähtöä ja sijoittunut muilla kerroilla toiseksi. Ori ei ole laukannut yhdessäkään kauden juoksussa, mikä on melko harvinaista näin nuorille suomenhevosille.


– Olemme haaveilleet, että Huisi Hemmosta voisi tulla hyvä hevonen, mutta se on silti yllättänyt positiivisesti. Enkä näe esteitä, etteikö se voisi kehittyä vielä lisää.

Huisi Hemmo ei ole sympaattinen pelkästään nimensä puolesta, vaan myös ulkomuodoltaan ja luonteeltaan.

– Se on oikea tallimme mukava iso poika. Huisi Hemmo on varmaan korkein hevonen, joka meillä on ollut. Sitä ei ole mitattu, mutta sen säkäkorkeus on varmaan 165-170 senttiä, Ojanperä arvelee.

– Toivottavasti ori ei enää kasvaisi. Sillä on jo jalkoja ihan tarpeeksi.

Lauantai-iltapäivänä Tampereella selviää, jäävätkö ikätoverit Pihtiputaan jättiläisen jalkoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt