Vixus käynnisti Kavioliigan vuoden avausvoitollaan – myös Big Headachelle täydet sarjapisteet

Julkaistu:

Kavioliiga
Vixus hallitsi juoksua keulapaikalta kotiradallaan Oulussa. Big Headache spurttasi kärkeen tuurien saattelemana.
Kylmäveristen Kavioliigan avauksessa ei nähty ravikuningas Evarttia, joten pöytä oli katettu sitä parhaiten seppelejahdissa elokuussa kirittäneelle Tähen Toivomukselle.

Pauli Raivion suojatti ei kuitenkaan onnistunut kääntämään viime aikojen lukuisia kakkostiloja voitoksi. Ohjastaja Henri Bollström luotti tuureihin ja ajoi lähdön kärjessä juosseen Vixuksen takaa. Valjakko jäi voimissaan pussiin.

Sisäradan lähtöpaikaltaan keulat vallanneen Vixuksen veto kesti piikkipaikalta maaliin saakka. Katja Melkon valmennettavan ajoi ykköseksi Antti Teivainen. Voitosta maksettiin 7000 euron palkinto ja se tuli kilometriajalla 24,1a/2120 metriä.

25 Kavioliigan sarjapistettä tuonut ykköstila oli hevosen kauden ensimmäinen.

– Lähtölistan kun näin ja tiesin että hevonen on nopea, taktiikka oli selvä. Ori oli tosi hyvä tänään, kontrolloitiin vain pahinta vastustajaa meidän takana ja esimerkiksi korvat jäivät kiinni.

– Vähän yllättikin, että Tähen Toivomus ajoi alkumatkalla meidän selkään, Teivainen jatkoi.

Nurmijärveläinen lähes 8000 voiton mies ohjasti Vixusta ensimmäistä kertaa lauantaina. Hän tuumi ykskantaan, että uusi tuttavuus on jo nyt ehdottomasti valtakunnan terävintä suomenhevoskärkeä. Vasta 7-vuotiaassa orissa on ainesta jopa tulevien vuosien ravikuninkaaksi.

Kavioliigan kausi kestää toukokuulle. Kylmäveristen voittaja saa varman paikan Solvallan Elitkampenissa, mihin Vixus osallistui jo tänä vuonna.

[video]
[/video]


Big Headache lyhyellä kirillä

Lämminveristen puolella liigakauden ensimmäisen täyden pistepotin vei Big Headache.

Ohjastaja Santtu Raitala tarjosi ruunalle tarkan selkäjuoksun kolmannessa parissa ulkona. Kiriväylä aukesi kreivin aikaan ja valjakko tuikkasi voittoon sisärataa pitkin.

– Meidän etupuolella oli monta hyvää hevosta ja tuntui, että niitä ei pystytä lyömään pitkällä kirillä. Ei ollut selvää että niiden takaa saadaan kiritilaa, mutta kun tilaa tuli, hevonen spurttasi hyvällä tyylillä.

Raitala ajoi hevosta ensimmäistä kertaa sitten viiteen vuoteen.

– Kaikesta huomaa, että huippuhevonen on kyseessä. Ruuna käyttää persoonallisuuttaan työntekoon ja sen huomaa tuloksista.

Big Headache vietti alkukauden Ranskassa. Se jäi Suomeen ja omistajansa Timo Hulkkosen hoiviin keskikesän Suur-Hollola-ajosta. Lauantain voitto oli elokuun huilanneelle ruunalle toinen peräkkäinen.

– Tällä kertaa onni alkoi siitä kun ilmoittauduttiin kisaan ja huomattiin että saatiin Raitalan Santtu kuskiksi. Hän on Suomen paras ohjastaja tällä hetkellä, Hulkkonen kehui.

Hulkkonen arveli, että Big Headache jatkaa kauttaan Kavioliigan lähdöissä.

– Parasta hevosessa on, että se on rehti ja tekee aina hyvän lopun.

Myös Big Headache tienasi voitosta 7000 euroa.

Lämminveristen Kavioliigan voittaja saa varman paikan ensi kesän Kymi Grand Prix’hin.

[video]
[/video]

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt