Kavioliigassa monta uutta porkkanaa – pisterohmuille kutsut kansainvälisiin huippulähtöihin

Julkaistu:

ravit
Kavioliigan toinen kausi alkaa uusin houkutuksin.
Oulun raveissa lauantaina käynnistyvä Kavioliigan toinen kausi saa maukkaan lisäporkkanan.

Kolmessa etapissa eniten pisteitä keränneet ja molempien rotujen liigakuninkaiksi toukokuussa leivottavat hevoset lunastavat pääsyliput kesän kansainvälisiin huippulähtöihin.

Kavioliiga huipentuu toukokuun 15. päivänä kauden kolmansissa GP-raveissa.

Kylmäveristen pisterohmu pääsee edustamaan isäntämaataan Tukholman Elitloppet-raveissa toukokuun viimeisenä sunnuntaina juostavaan Elitkampeniin. Lämminveristen Kavioliiga-voittaja saa puolestaan paikan Kouvolan Kymi GP:stä kesäkuussa.

Kouvolan raviradan toiminnanjohtajan Arto Hytösen mielestä uudistus palvelee erinomaisesti Kymenlaakson kansainvälistä huippukilpailua.

– Kavioliiga on pitkä kilpailusarja, jonka voittaja on suomalaisen liigan paras. Voittaja ei ole mikään yksittäinen tähdenlento, ja se on varmasti ansainnut paikkansa Kymi GP:hen, Hytönen vakuutti keskiviikkona Kavioliigan tiedotustilaisuudessa.


Hytönen kertoi, että raviradan oli helppo hyväksyä ehdotus Kavioliigan voittajan valitsemisesta Kymi GP:hen.

– Katsojille tulee varmasti lisää mielenkiintoa, kun he seuraavat parhaiden hevosten kamppailuja Kavioliigassa ennen Kymi GP:tä.

Pitkän linjan huippuvalmentajan Markku Niemisen tallin hevosenhoitaja Johanna Kyläkoski sanoi, että heidän leirissään odotetaan innolla toista Kavioliiga-kautta. Ensimmäinen vihellettiin keväällä poikki, koska ravitoiminta keskeytettiin 2,5 kuukaudeksi koronaepidemian takia.
Niemisen tallin tähdet Lexus Dream ja Willow Pride voittivat avauskauden kaksi ensimmäistä lämminveristen GP:tä, mutta kolmatta ei ehditty ravata.

– Meille jäi hyvät kokemukset ensimmäisestä kaudesta, ja lähdemme taas mielenkiinnolla kokeilemaan, pystymmekö puolustamaan voittoja. Tosi kivoja uudistuksia ovat myös, että hoitajat palkitaan ja GP-lähtöihin hevoset valitaan kokonaiskilpailun pistetilanteen mukaan, Kyläkoski iloitsi.

Ensimmäisellä Kavioliiga-kaudella GP-kierroksille osallistujat pääsivät kussakin etapissa kerättyjen pisteiden mukaan, mutta sääntömuutoksen jälkeen kokonaiskilpailun tilannetta myös painotetaan.

Esimerkiksi ensimmäisen jakson voittajalla on hyvä mahdollisuus päästä myös toiseen GP-kisaan, vaikkei se olisi ollut kertaakaan mukana sen osakilpailuissa.

Niemisen valmennettavista Oulun avajaiskierrokselle osallistuu tallin kolmas hurjimus, Don Williams. Seitsemänvuotias ori on kokenut vain yhden tappion Suomessa.

Pitkillä matkoilla viihtyvä ranskalaisjyrä kilpailee lauantaina Niemisen väreissä ensimmäistä kertaa normaalimatkalla, eli alle 2600 metrin juoksussa.


– Don Williamsilla on ajettu 2100 metrin matka vain viidesti koko uran aikana. Nyt kokeilemme ensimmäisen kerran meidän tallistamme käsin, meneekö se hyvin myös lyhyemmät matkat, vai pitääkö sen kanssa palaa pitkille matkoilla, hoitaja Kyläkoski sanoi.

Don Williams ja Kyläkoski matkustavat Ouluun Äimäraution raviradalle Urjalasta.

Vielä kauempaa pohjoiseen ajaa siuntiolaisvalmentaja Nina Pettersson-Perklén, jonka tallista Kavioliiga-lähtöön osallistuvat Justice Ås ja Target Kronos.

Kaksikosta varsinkin ensin mainitulla uskotaan olevan voittosauma. Ruotsista alkukesällä hankittu ruuna on tehnyt Don Williamsin tavoin mainioita juoksuja uudessa kotimaassaan.

Pettersson-Perklén kertoi panostavansa tosissaan alkavaan Kavioliiga-kauteen.

– Kavioliiga vaikuttaa tosi hyvältä jutulta. Se tuo paljon uusia lähtöjä meidän hevosillemme. Aiomme kiertää kaikki Kavioliiga-lähdöt, jotka vain pystymme, Pettersson-Perklén vakuutti.

Kylmäveristen Kavioliigan avauksessa ei nähdä rodun kotimaista hallitsijaa Evarttia, koska se urakoi viime viikonloppuna voitokkaasti peräti kahdessa Vermon nimiajossa. Vaikka ravikuningas on ansaitusti vapaapäivillä, vauhtia ei Oulun lähdöstä puutu.

Mukana ovat muun muassa tänä vuonna läpimurron huipulle tehnyt Vixus sekä viime vuoden ravikuningas ja tämä kesän hopeakuningas Tähen Toivomus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt