Pauli Raivion tähti loistaa Kavioliigan avauksessa – vaihtuu lennosta tallikaveriin jo ensimmäisellä jaksolla

Julkaistu:

kavioliiga
Kun ravikuningas Evartti huilaa ensi viikonlopun, Tähen Toivomus kantaa suosikinpaineet Oulun Kavioliiga-lähdössä.
Viime vuoden ravikuninkaan ja tämän kesän kuninkuuskilvan kakkosen Tähen Toivomuksen valmentaja Pauli Raivio säntää toiveikkaana syksyn ensimmäiselle Kavioliiga-kierrokselle lauantaina.

Hankasalmen taituri on ollut hyvin tyytyväinen suojattinsa otteisiin kuninkuusraveissa ja niiden jälkeisissä starteissa.

Viime perjantaina ravatussa Erkon Pokaalissa ori sijoittui juoksua dominoineen Evartin kupeelta kakkoseksi.

– Tähen Toivomus oli oikein hyvä Erkon Pokaalissakin, mutta Evartti on vain ollut pahuksen kova tänä vuonna. Lauantaina se ei ole vastassa, mutta sitä vähän manasin lähtölistassa, kun nopea Vixus pääsee lähtemään hevoseni sisäpuolelta.

– Ori on joutunut koko ajan kiertämään. Toiveissani on, että Tähen Toivomus voisi alkaa jo päästä sisäradalle keulapaikalle. Saa sitten nähdä, kuinka Vixuksella ajetaan sitä vastaan.

Raivio painottaa, että lähtö- ja juoksupaikoilla on iso rooli huippulähdöissä.

– Juoksunkulku merkitsee tosi paljon. Evarttikin joutui laittamaan lauantain Tähtisprintterissä takarivistä kaikkensa peliin Vixusta vastaan, mutta oli siinäkin juoksussa hirmuisen hyvä.


Tähden Toivomus onnistui nujertamaan Evartin kuninkuuskilvan pitkällä päätösmatkalla, jolla pääsi tämän eteen piikkipaikalle.

Sillä ei ollut kuitenkaan enää merkitystä kokonaiskilpailun kannalta, koska Evartti seurasi Tähen Toivomuksen kannoilla maaliin ja vei kuninkuustittelin selvästi paremman yhteisaikansa perusteella.

Raivion tallin kirkkainta tähteä ei nähdä kuin muutamissa Kavioliiga-lähdöissä ennen ensi kevättä.

Valmentaja kertoo, että Tähen Toivomuksen kilpailukausi loppuu viime syksyn tavoin jo Pohjoismaiden Mestaruuteen, joka on samalla kolmas Kavioliigan osalähtö. PM ravataan Turussa lokakuun 10. päivänä.

– Koska Tähen Toivomuksella ajetaan aina ravikuninkuudesta, sillä ei voi päästellä läpi talvien kilpaa. Se on urakoinut kovasti siitoksessakin, joten se ansaitsee kunnon loman, Raivio perustelee.

– PM-kisaan on kausi hyvä päättää. Se on muuten meille myös merkittävä kilpailu, sillä Tähen Toivomus pystyi lyömään siinä norjalaisen Odd Heraklesin viime syksynä.

Muilta suomenhevosilta norjalaishirmun kaataminen ei ole Suomessa kertaakaan onnistunut eikä monesti muuallakaan.

– Norjalainen kyllä lähestyi lopussa, mutta Tähen Toivomus piti johtoasemansa maaliin asti, Raivio muistelee viime syksyn huippuhetkeään.

Vaikka Tähen Toivomus jää kuukauden päästä ansaitulle tauolle, Raivio nähdään luultavasti kiertämässä Kavioliigaa toisen huippuhevosensa kanssa.

Talvella kilpaileminen sopii paremmin Ellin Sisun kilpailuohjelmaan kuin tallikaveri Tähen Toivomukselle.

– Kun Tähen Toivomus jää huiliin, näitä lähtöjä on tarkoitus ruveta kokeilemaan Ellin Sisulla. Se on saanut olla tarkoituksella kesän kilpailematta, kun sitä on yritetty rauhoitella. Oriin kanssa on myös käyty katselemassa tammoja ja jättämässä niille vähän siemeniäkin, Raivio kertoo.


– Ellin Sisulle kuuluu ihan hyvää, mutten tiedä, rauhoittuko se ennen kuin sen päällä on kolme metriä multaa. Talvi kyllä passaa sen luonteelle kilpailemisen puolesta paljon paremmin kuin kevään ja kesän siitoskaudet.

Viime syksynä lanseeratun Kavioliigan ensimmäistä kautta ei ehditty kisata loppuun, koska koronaepidemia pysäytti ravit lähes 2,5 kuukaudeksi maaliskuussa. Vihkijäiskauden kokonaiskilpailujen voittajat jäivät siten julistamatta.

Kavioliigassa ehdittiin ajaa kaksi Grand Prix -kierrosta. Niiden voittajat olivat lämminverisissä Lexus Dream ja Willow Pride ja kylmäverisissä Josveis ja Sheikki.
Oulun raveissa molempien rotujen osalähdöillä alkava Kavioliiga-kausi koostuu kolmesta liigaetapista, joissa molemmat rodut juoksevat 5-7 osakilpailua.

Etappien lopuksi juostavista Kavioliiga Grand Prix -lähdöissä voittaja kuittaa 20 000 euron ykköspalkinnon.

GP-lähtöihin valitaan aina kokonaispistepörssissä parhaiten sijoittuneet hevoset. Ensimmäisen Kavioliiga-etapin GP:t ravataan Vermossa marraskuun 14. päivänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt