Korona keskeytti myös Kavioliigan

Julkaistu:

kavioliiga
Syksyllä käynnistyneen Kavioliigan voittajat jäivät ratkaisematta.
Suomen Hippoksen hallitus on päättänyt keskeyttää ravihevosten ykkössarjan Kavioliigan kauden 2019-2020 koronaviruksen aiheuttaman kilpailutauon myötä.

Ravikilpailut ovat keskeytyksessä Suomen hallituksen linjaamien kokoontumisrajoitusten myötä toistaiseksi ainakin 13. toukokuuta asti, mikä estää täysipainoisen Kavioliiga-kauden läpiviemisen pääsarjan vaatimalla tasolla.

Kavioliiga-kauden keskeytyessä kokonaispistepörssien voittajat jäävät ratkaisematta.

– Kilpailutauko sijoittuu Kavioliigan kannalta ikävään kohtaan. Moni potentiaalinen Kavioliiga-hevonen vietti vielä talvitaukoaan eikä viimeiseltä Kavioliiga-etapilta keretty ajamaan molempien rotujen osalta kuin yhdet osakilpailut. Ainoa ratkaisu tässä tilanteessa oli kauden keskeyttäminen, Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen valottaa tilannetta.

Jos viranomaisten linjaukset mahdollistavat ravien jatkamisen ennen kuin kausi olisi kilpailukalenterin mukaan päättynyt, ajetaan Tampereelle 23.5. suunnitellut Grand Prix -lähdöt avoimina 12 hevosen ryhmäajoina suurkilpailukarsintaa käyttäen.

Mikäli kilpailutoiminta jatkuu jo niin, että kalenterissa olisi Kavioliigan osakilpailuja, pyritään myös nämä ajamaan avoimina lähtöinä. Mahdollisten GP-lähtöjen ja osakilpailuiden palkinnot vahvistetaan myöhemmin.

Neljä GP-sankaria

Kavioliigassa ehdittiin ajaa kaksi Grand Prix -kierrosta. Niiden voittajat olivat lämminverisissä Lexus Dream ja Willow Pride ja kylmäverisissä Josveis ja Sheikki.
Kavioliigojen sarjakärkinä ennen keskeyttämistä olivat Workout Wonder ja Koskelen Akseli.

– Koronavirustilanne on sekoittanut maailman, eikä Kavioliiga ole säästynyt sen vaikutuksilta. Harmillinen tilanne, että tämä sattui juuri ensimmäiseen kauteemme, emmekä päässeet viemään lupaavasti alkanutta kilpakautta loppuun, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kommentoi. 

– Katseet on käännettävä eteenpäin ja uusi Kavioliiga-kausi starttaa sitten syksymmällä. Nyt kun monien hevosten kilpailukausi venyy enemmän loppuvuoden puolelle, Kavioliiga on toivottavasti myös monien tähtäimessä. Nyt on kuitenkin keskityttävä ihmisten hyvinvoinnin turvaamiseen.

Hippoksen hallitus linjasi perjantain kokouksessaan myös muiden ravikilpailujen järjestämistä.

Ravikilpailutauon aikana ajamatta jääneitä ennakkomaksullisia kilpailuja ja suurkilpailuja pyritään palkintotukikokonaisuus huomioon ottaen sijoittamaan ratojen kalenterissa oleville kilpailupäiville niin, että ne mahdollisimman vähän häiritsevät kalenterissa jo olevia kilpailuja ja ennalta laadittua kilpailukalenteria.

Juttua täydennetty klo 21.20: Lisätty Tuomo Pekosen ja Vesa Mäkisen kommentit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt