Syövästä toipuva kuskilegenda sai hienon syntymäpäivälahjan – voitti suurkilpailun

Julkaistu:

Toto75
Religious oli omaa luokkaansa.
Syksyllä kuolleen Graceful Swampin muistolähtö oli rajattu sen ikätovereille eli 5-vuotiaille lämminverisille.

Tunnetusti hevoset lujaa liikkeelle saava Antti Teivainen marssitti Religiousin seiskaradasta huolimatta kyselemättä keulaan ja ori hallitsi kisaa varmoin ottein perille asti. Mainio oli sen takaa toinen ja Mr Big Star kolmas. Tauolta palannut Lewis Ale kiri taustalta hyvin neljänneksi.

–  Ruuna oli tänään räjähtävän nopea ensimetreillä eikä muilla ollut jalanjakoa kiihdytyksessä ja sain ajaa suhtkoht omaa ajoa keulassa. Eniten pelkäsin lopussa takana juossutta Mainiota ja sitä vähän yritin pussitella, mutta ei siihen lopulta ollut tarvetta, kun niin hienosti Religious lopussa muista irtosi, Teivainen kehui ratahaastattelijan mukaan. Koronaviruksen takia haastattelut toimitettiin referoituna.

Teivaisella oli myös toinen syy juhlaan. Syöpädiagnoosin viime kesänä saanut kuskilegenda täytti lauantaina 60 vuotta.
Viime ajat Ruotsissa kilpaillutta ja majaillutta Religiousta nähdään jatkossakin Suomessa.

- Viimeistelyt olivat sujuneet hyvin ja jo ennakkoon oli hyvät odotukset. Ruotsissa ajetaan vielä pronssidivisioonan finaalilähtö Solvallassa parin viikon päästä ja sitten hevonen palaa takaisin Suomeen, Nina Petterson-Perklen kertoi valmennettavastaan.

Religiousin omistaa Tiimi Rellulla Raveihin ja se palkittiin 10 000 eurolla.

Päivän toinen suurkilpailu oli perinteinen tammoille rajattu Espoon Palkinto, joka oli samalla myös Kavioliigan osalähtö.

Lähdön etukäteissuosikki, viimeksi yllättäjänä Kavioliiga GP:n voittanut, Willow Pride otti muilta luulot pois heti kiihdytyksessä avaamalla omaa vauhtiaan keulaan ja reippaasta matkavauhdista huolimatta Ari Moilasen ajokki karkasi ylivoimavoittoon. Ice Wine kiri kolmannesta sisältä toiseksi ja sen takana juossut M.T. Lara Croft täydensi totokolmikon.

–  Heti auton irrotessa näki, että Ice Winesta voidaan päästä ohi ja tamma kiihdytti ihan heilahtamalla keulaan. Hevonen oli todella hyvä ja sillä voi lähteä ajamaan tammoja vastaan ihan mihin vain. Se on kanuunakunnossa ja parantaa vain starttien myötä, Moilanen totesi.

10 000 euroa tienannutta Willow Pridea valmentaa Markku Nieminen ja tamman omistaa I.M.T.-Talli Porista.

Lissun Eerikki antoi voimiensa puhua

Suomenhevosten ykkössarjassa nähtiin kovaa kilvanajoa koko 2620 metrin matkan ajan, kun Lissun Eerikki antoi painetta keulassa juosseelle Morisonille. Kaksintaistelu ratkesi lopullisesti Morisonin loppusuoran laukkaan ja Ari Moilasen ajama Lissun Eerikki lipui selvään voittoon. Lähdön ennakkosuosikilla Sheikillä ei ollut paras päivänsä eikä se pystynyt haastamaan voittajaa, vaikka sai loistoreissun toisessa ulkona.

–  Paikka johtavan rinnalla on hyvä paikka Lissun Eerikille. Ori oli tänään niin jäätävän hyvän tuntuinen koko matkan, että oli luottavainen olo, vaikka Sheikki sai takana tullakin. Varojakin jäi tänään ja täysi kymppi hevoselle, Moilanen totesi

Suomenhevosten alemmissa sarjoissa juhlivat Torvisen veljekset, kun ensin Hannun ajama Vokkeni hallitsi keulasta ja seuraavassa lähdössä Jukan ajama Diori syöksyi johtavan takaa ykköseksi.

Better Boss kohti Harpers Hanoveria?

Kierroksen pankki Better Boss oli luottamuksen arvoinen II-divisioonassa. Iikka Nurmonen sai pidettyä suojatillaan keulat ykkösradalta ja lopussa sarjojen läpi painellut ruuna hallitsi leikittelevän kevyesti.

– Ei tarvinnut kuin istua kyydissä, ruuna lopetti omasta halustaan kovaa. Lähiaikojen tähtäimissä olisi ainakin Seinäjoella ajettava 3100 metrin voltti ja Harpers Hanover-lähtö on myös pohdinnassa, mutta mielenkiinnolla seurataan mihin tämä pohjoismainen ravikalenteri on muodostumassa (koronaviruksen takia). Toivottavasti päästään palaamaan päiväjärjestykseen. Better Bossilla on varaa parantaa vielä tosi paljon, Nurmonen sanoi.

Kaikkien aikojen eniten tienanneen Suomessa syntyneen hevosen Passionate Kempin varsa Roofer oli omaa luokkaansa III-divisioonassa. Johtavan rinnalle kierros jäljellä kiertänyt ruuna nakersi loppusuoralla helposti yliotteen suosikki Amazing Warriorista.

–  Aivan jäätävä hieno esitys. Se sai yliotteen aika helpostikin ja tämä oli varmasti ruunan uran paras juoksu. Jatkoa odotellaan mielenkiinnolla. Vetolaput oli muutoksena aiempiin startteihin, mutta niitä ei tarvinnut edes käyttää, Rooferia ajanut Tommi Kylliäinen sanoi.

Oikea Toto75-rivi, Vermo 14.3.

Toto75-1: 1 Lissun Eerikki

Toto75-2: 9 Roofer

Toto75-3: 1 Better Boss

Toto75-4: 1 Vokkeni

Toto75-5: 3 Diori

Toto75-6: 7 Religious

Toto75-7: 6 Willow Pride

Seitsemän oikein tuloksille: 874,31 euroa

Kuusi oikein: 4,78 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt