Kavioliigan kärkinimi vaihtui – Koskelan Akselin veto kesti maaliin

Julkaistu:

Toto75
Koskelan Akseli kuittasi viime kilpailujen taipumisensa komealla soolovoitolla Joensuussa.
Joensuun lauantairavien päälähtö oli kolmannen ja viimeisen Kavioliiga-jakson ennen kesätaukoa aloittanut kylmäverilähtö.

Kilpailun sankari oli Koskelan Akseli, joka oli voittojuoksujensa jälkeen taipunut kahdella viime kerralla kärkisijoilta. Tällä kertaa ruunan veto riitti mainiosti perille.

Jukka-Pekka Kauhasen suojattia auttoi, kun vastustajat eivät painostaneet sitä matkalla. Kovavauhtisessa loppukirissä niillä ei ollut enää asiaa Koskelan Akselin ohitse.

Nousukuntoinen Josveis sai huippureissun voittajan takana ja piti niukasti kakkossijan ennen joukon lujinta kyytiä kirinyttä Tee Wee Paronia ja Evarttia.

Kauden toisen kilpailunsa juosseella ravikuningas Tähen Toivomuksella ajettiin passiivisesti sisäradalla ja se tuli maaliin täysissä voimissa pussissa viitossijalla.

Koskelan Akseli kuittasi voitostaan 12 000 euroa. Se nousi samalla kylmäveristen Kavioliigan pistepörssin kärkeen ohi Välähdyksen, joka ei ollut lauantaina viivalla.

Vaikka Koskelan Akseli ei ollut menestynyt tuoreimmissa kilpailuissaan, valmentajalla oli hyvät odotukset lauantain startista. Ruuna on parhaimmillaan lumipintaisilla talviradoilla, jollaisella Joensuussa ravattiin.

– Lähtö oli kuin tehty meille, koska meillä oli ykkösradan lähtöpaikka. Sieltä Koskelan Akseli pääsi keulaan mahdollisimman vähällä bensan kulutuksella, Kauhanen kuvaili.

– Laput olivat hevoselta vetämättä vielä 150 metriä ennen maalia, ja sitä ennen se jo kyseli menolupaa. Sen takia uskoin ruunan vetävän tänään perille asti.


Joensuun sankarin alkukauden voittosumma kasvoi jo 35 600 euroon.

– Ruunan vahvuuksia ovat suoritusvarmuus ja hyvä terveys. Huonompanakin päivänään se pystyy olemaan näissä lähdöissä neljäs tai viides ja hyvänä päivänään voittamaan. Lisäksi Akseli on pysynyt koko ajan terveenä, Kauhanen painotti.

Suuria voittojuhlia treenari ei aikonut lauantai-iltana viettää.

– Saunassa käydään ja aamulla ollaan taas karsinoita puhdistamassa, Kauhanen paljasti.

Pariisin valloittaja virkeänä

Norjalaiset kylmäveriset viime kuussa Pariisin kylmäverikamppailun molemmissa osalähdöissä pöllyttänyt H.V. Tuuri jatkoi murskaesityksiään myös kotimaisemissa.

Iikka Nurmonen valitsi ajokilleen tällä kertaa keulataktiikan, mutta se ei hevosen menoa muuttanut. H.V. Tuuri kirmasi maalisuoralla herkästi muilta karkuun.

Toinen kova pelihevonen Kartier kiri takajoukosta myös vauhdikkaasti, muttei ehtinyt kolmossijaa korkeammalle. Suosikkikaksikon väliin mahtui voittajan peesissä juossut Jamir.

Pitkä Pariisin reissu ei näkynyt H.V. Tuurin otteissa - ainakaan negatiivisesti.

– Ori on yleensä laiska mötkylä ennen starttia, mutta tänään se oli lämmityksessä jopa yli-innokas. Olisivatko Ranskan startit virkistäneet sitä, Nurmonen arveli.

Valmentaja Ossi Nurmonen on kertonut, että H.V. Tuuri saattaa olla lähiaikoina lähdössä kilpailemaan Norjaan. Vielä vuonomaan reissua ei ole kuitenkaan lyöty lukkoon.

– 60 prosentin todennäköisyydellä lähdemme Norjaan ja 40 prosentin todennäköisyydellä pysymme Suomessa. Hevonen on tällä hetkellä tosi hyvän näköinen, Nurmonen kuvaili Joensuun juoksun jälkeen.

Sahara Sandstorm leikitteli

Lämminveristen kovin lähtö oli hurjakuntoiselle Sahara Sandstormille leikintekoa sen jälkeen, kun Henri Bollström oli ajanut sen takarivin lähtöpaikalta järkevästi keulapaikalle toisessa kurvissa.

Ruuna sai välillä hengähtää ja pinkoi maalisuoralla tuorevoimaisena muilta karkuun. Vetotyöt voittajalle luovuttanut Roberto Diver piti kakkossijan.

– Sahara Sandstorm joutui alkumatkalla kyllä juoksemaan, sillä 14-vauhtinen kierros on aika reipasta talvikelillä. Juoksua sai silti seurata hyvällä fiiliksellä, koska hevonen näytti keulassa tosi hyvältä. Ihan kuin se olisi vain kysellyt, että milloin voi taas lähteä menemään, valmentaja Timo Korvenheimo myhäili.

Voitto oli Korvenheimon tallin talvikuukausien lippulaivalle kauden neljäs.

Lämminveristen tammalähtö oli hirmuiseen iskuun äityneen Ice Winen heiniä, vaikka verkkainen matkavauhti oli takamatkalta startannutta suursuosikkia vastaan.

Kun Ari Moilasen ajokki löi korvansa luimuun kirimerkin jälkeen, se viiletti pitkällä maalisuoralla omaa vauhtiaan ja ehti lopulta vielä selvään voittoon.

Sweet Carolina kamppaili toiselta radalta ilman vetoapua sisukkaasti kakkoseksi.

– Ice Wine on kyllä hyvä kilpahevonen. Välillä tamma oli vähän vaisumpi, ja näytti, että oliko tämä jo tässä sen kanssa, mutta se on tullut uudelleen hyvään kuntoon. Se on vielä vain koventunut 8-vuotiaanakin, omistajavalmentaja Leo Mönttinen iloitsi.

Pussista parrasvaloihin

Ari Karttusen voitokkaan Myrskyrin juoksu ei näyttänyt onnistuvan lainkaan, sillä se majaili pitkään sisäradalla pussissa. Koska vastustajat olivat kuitenkin enemmän ja vähemmän laukkapäällä, ruuna ehti huikealla loppuspurtillaan vielä jopa ylivoimavoittoon.

Voitto oli outokumpulaiselle lahjakkuudelle jo alkuvuoden viides, ja lisää ropisee vastaavilla esityksillä. Arka hevonen on varmistunut kilpailujen myötä.

– Myrskyri on mennyt startti startilta aika paljon eteenpäin, Karttunen painotti.

Oikea Toto75-rivi, Joensuu 7.3.

Toto75-1: 12 Ice Wine

Toto75-2: 11 Myrskyri

Toto75-3: 1 Destination One

Toto75-4: 3 H.V. Tuuri

Toto75-5: 12 Sahara Sandstorm

Toto75-6: 3 Bring Me Brodde

Toto75-7: 1 Koskelan Akseli

Seitsemän oikein -voitto-osuus 31,97 euroa. Ei alavoittoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt